SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
A miałyście takie bóle przy dotknięciu brzuszka w okolicach tej kości biodrowej co wystaje i tam się brzuszek uwypukla w tym zaglebieniu?
Wczoraj wieczorem się tam dotknęłam i ból był dość dużytylko z prawej strony.
Jak mam fazy w jelitach i czuje jak się przemieszczają to tez z tej strony mocniejmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Dzięki za pochwały, mąż mi gada że jestem nierobek to przynajmniej tu można się dowartościować
Napisze Wam przed kolejnym spotkaniem kiedy idę to napiszcie o co mam się zapytać. Położna bardzo wyrozumiała więc jak jej zadam 100 pytań to chyba się nie obrazifuturemama, psioszka11, małaMyszka, niecierpliwa, mamasia, chcebycmama, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nadrobiłam was...
Wstałyśmy przed 12, bo obudziło nas piękne słońce!!! Zjadłam śniadanie i zbieram się do parku. Moja bestia musi pobiegać.
Znowu mam problem... Pójść po warzywa na obiad i wrócić czy pójść dalej i wziąć spadnie do krawcowej i kupić warzywa? Takiego lenia to już nie pamiętam kiedy ostatnio miałam...
Jeśli chodzi o łóżeczko od teściów to absolutnie nie byłaś bezczelna!!! Inaczej by było jakbyście nie mogli kupić wymarzonego łóżeczka i ktoś chciałby was wspomóc finansowo, ale tak??? Pffff niczym się nie przejmuj.
U nas wygląda to tak, że teściowa i szwagierka po prostu oszalały. Jak nigdy doprowadziły mojego męża do nerwicy-kurwicy, co się nigdy wcześniej nie zdarzyło... Zawsze starał się im przytakiwać i łagodzić mój wredny charakter.
Teraz wiem, że jest po mojej stronie.
Jak chca coś kupić - ok. Ich sprawa, ale niech chociaż powiedzą, że kupiły to czy tam to... Teściowa się upiera przy głębokim wózku... Tłumaczę jej, że on nie ma ładnie wyglądać tylko ma być praktyczny. Po co mi taka landara??? Zawsze będę wychodziła z maluchem i z psem więc nie mogę znieść wózka z dzieckiem i wrócić po psa i odwrotnie... Wózek nie może stać na parterze bo mi go ukradną - często w zimie bezdomni włamują się na klatki schodowe i śpią. Kiedyś ukradli mojemu mężowi buty zimowe. Były przy drzwiach razem z moimi, ale zniknęły tylko jego... Więc chodzą po całym bloku. Raz miałam wrażenie, że chwytał za klamkę... Od tamtego czasu sprawdzam kilka razy czy są zamknięte na noc...
niecierpliwa, chcebycmama, bosa lubią tę wiadomość
-
dziewczyny mam straszną ochotę na gulasz z kaszą. ale nie ma pojęcia jak się do tego zabrać. moze któraś z was zna łatwy i szybki sposób na gulasz ?
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Zetka wrote:A miałyście takie bóle przy dotknięciu brzuszka w okolicach tej kości biodrowej co wystaje i tam się brzuszek uwypukla w tym zaglebieniu?
Wczoraj wieczorem się tam dotknęłam i ból był dość dużytylko z prawej strony.
Jak mam fazy w jelitach i czuje jak się przemieszczają to tez z tej strony mocniej
Zetka wez espumisan, naprawdę pomaga- dwie małe kapsułki i po pół godziny ulga na długo.Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
olinka, gulaszu nie da sie zrobić szybko no chyba ze z fileta z kurczaka:) bo jednak mieso wieprzowe chwile musi sie dusic:) albo mieso gulaszowe z kurczaka to wtedy szybciutko sie zrobi:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 13:10
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
olinka wrote:dziewczyny mam straszną ochotę na gulasz z kaszą. ale nie ma pojęcia jak się do tego zabrać. moze któraś z was zna łatwy i szybki sposób na gulasz ?
szybko i smacznie
-
dziewczyny, czy któraś z Was kupowała koszulkę ciążową z obrazkiem (takim ciążowym) na allegro? pytam, bo jestem ciekawa, czy to są bluzki ciążowe czy zwykłe damskie, które na brzuch potem się nie wcisną? na zdjęciach te laski nie są w ciąży więc trudno ocenić...
jeśli kupowałyście podajcie jakąś aukcję fajnąmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
magda sz wrote:Dzięki za pochwały, mąż mi gada że jestem nierobek to przynajmniej tu można się dowartościować
Napisze Wam przed kolejnym spotkaniem kiedy idę to napiszcie o co mam się zapytać. Położna bardzo wyrozumiała więc jak jej zadam 100 pytań to chyba się nie obrazi? sorka,jeśli już to pisałaś może mi umknęło
-
mamasia wrote:A jak się po śniadaniu czujesz? jest poprawa?
Nie dałam rady nic zjeść, ledwo wypiłam malutki kartonik mleka czekoladowego i musiałam się położyć. Spałam 3 godziny, ale już mi lepiej.mamasia, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
amysia wrote:dziewczyny, czy któraś z Was kupowała koszulkę ciążową z obrazkiem (takim ciążowym) na allegro? pytam, bo jestem ciekawa, czy to są bluzki ciążowe czy zwykłe damskie, które na brzuch potem się nie wcisną? na zdjęciach te laski nie są w ciąży więc trudno ocenić...
jeśli kupowałyście podajcie jakąś aukcję fajnąmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Futermama, oszalalas na punkcie swojego dziecka. Ja nie wpadlabym na to, zeby sie obrazic, jak brat mama czy kuzynka mi mowi "dbaj o nasze malenstwo". Jakby nie patrzec po czesci tez jest ich, pomimo, ze jeszcze sie nie urodzilo, te tez juz je kochaja - stad stwierdzenie "nasza". W koncu to bedzie jej siostrzenica
. Jak urodzila sie moja kochana bratanica (juz w tym czasie sie staralismy) i zostalam jej matka chrzestna, to tylko sie ze mnie smiali, jak mowilam, ze to teraz tez moja coreczka ♡ Spoko, z pewnoscia nikt nie robi tego zlosliwie
Psioszka, krzyki-partynice powiadasz, to ja w te rejony jezdze do lekarza - na Krzycka do MediconceptuCi prawda mieszkam pod Wro, ale dojezdam tam regularnie
Olinka - gulasz moze nie szybko, ale prawie sam sie gotuje
Ja robie przewaznie z szynki wieprzowej, lub wykrawam samo chude z lopatki.
Mieso myjesz, kroisz na niewielka kostke. Na patelin rozgrzewasz olej, caly czas na duzym ogniu wrzucasz mieso, solisz i pieprzysz i sie smazy. W tym czasie kroisz cellbulke w piorka i od czasu do czasu mieszasz miesko. Jak miesko bedzie lasdnie obsmazone, przekladasz do garnka zalewasz woda i gotujesz na wolnym ogniu . Pod patelnia zmniejszasz ogien, wrzucasz cebulke i obsmazasz, az sie zeszkli. Przerzucasz do garnka z mieskiem. Dorzucic listek laurowy, ziele angielskie i pieprz w ziarenkach. I tak sie bulgota ok 40 min do godziny, od czasu do czasu trzeba sprawdzic tylko, czy nie trzeba dolac wody. Pod koniec gotowania, na patelni gdzie smazylo sie miesko i cebulka, robisz zasmazke, przy okazji zabierzesz z niej wszystkie smaki, ktore tam zostaly i nia zageszczasz gulasz
I gotowe - pyszota, polecam
To jest wersja podstawowa, mozna dodac tez pieczarki, albo jakies warzywka - co kto lubi
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Nawet nie mow mi o salatce, na sniadanie wciagnelam dosc sporo'salatki z makaronem ryzowym, po 15 minutach juz czulam, ze to byl mega zly pomysl. Wymiotowalam taka fontanna, ze az cala bylam pochlana, nigdy tak jeszcze nie mialam i tak 2 razy
a feee. Nie mam mocy na nic, ledwo do sklepu sie zebralam, kupilam mleko czekoladowe, wypilam po drodze i dochodze do siebie. Dobrze, ze spaghetti nie wymaga duzych pokladow energii bo by dzis nie bylo obiadu.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujace i umieram z ciekawosci czy uda Wam sie poznac plec
O jej to okropnie, mam nadzieję, że już Ci lepiej.niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
lys wrote:Nie dałam rady nic zjeść, ledwo wypiłam malutki kartonik mleka czekoladowego i musiałam się położyć. Spałam 3 godziny, ale już mi lepiej.
Widze, ze reanimowalasmy sie tymi samymi metodami, ja tez wypilam kartonik mleka czekoladowego bo nic innego bym nie dala rady przelknac, a w brzuchu burczalolys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
dziewczyny, muszę się pochwalić
Mój synek kończy dzisiaj 6 lat:) i oto taki trocik mu stworzyłam:
dla jeszcze niewtajemniczonych w świat bajek to twarz zielonego ninja z bajki lego nijago:)Pati Belgia, niecierpliwa, magda sz, lys, mamasia, Cassie, Zetka, zabka11, małaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
Mamasia - to takie indywidualne korepetycje
Dziewczyny ale się wkurzyłam, zadzwonił do mnie przyjaciel i zaprosił mnie na dziś na jakąś galę w Politechnice, ma śpiewać Patrycja Markowska, Kasia Nosowska itp. no i oczywiście się zgodziłam. Zadzwoniłam do męża, myślałam że się ucieszy że w końcu zaczynam do ludzi wychodzić a on naburmuszony że pewnie zaraz coś mi się stanie i znowu trzeba będzie po lekarzach, że głośno że będą skakać czy coś...to nie jest koncert heavy metalowy tylko kulturalna gala..
Dodam że mąż nie jest zazdrosny bo to nasz przyjaciel rodziny a jego narzeczona akurat nie może więc zaproponował mi bo wie że siedzę w domu.
Może ja nie rozumiem, ale czy to takie ryzyko, dla ciężarnej? taka gala?
http://www.pw.edu.pl/Uczelnia/Aktualnosci/Wszystko-jest-poezja-.-Koncert-poswiecony-tworczosci-Edwarda-Stachurymamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość