SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Żabko, właśnie nie wiem. Zaniepokoilo mnie to ze zabolało mocno jak dotknęła tylko w tym jednym miejscu. Ale teraz już ok wiec mam nadzieje ze wszystko dobrze.
Powodzenia dziś na wizycie, oby ginka podejrzala dzidziezabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Andzia 34 wrote:Hej dziewczyny nie chcę mi się przewracać całego forum doradzcie mi jaka poduszka do spania i karmienia wam się sprawdza bo czytałam ze już wiele z was ją kupiło podajcie proszę linka
Większość z nas kupiła tę poduszkę, i jesteśmy zadowolone (do wyboru czy z dodatkową poszewką czy nie):
http://allegro.pl/poduszka-ciazowa-kojec-do-spania-karmienia-gratisy-i5017340315.html
http://allegro.pl/poduszka-ciazowa-kojec-do-karmienia-gratisy-i5038593057.htmlmałaMyszka, Andzia 34 lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualny
-
Właśnie podejrzałam wyniki dzisiejszej morfologii i niestety z badania na badanie jest gorzej:
Erytrocyty 3,59 mln/µl norma 3,7 - 5,1 Low
Hemoglobina 11,0 g/dl norma 12,0 - 16,0 Low
Hematokryt 32 % norma 37 - 47 Low
W witaminach, które biorę mam 28 mg żelaza czyli 200% dziennej normy, ale wygląda na to, że jest to dla mnie niewystarczające.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Juz po wizycie
Maluszek ma sie bardzo dobrze, oczywiscie znowu szalał
Mały wariat
ma 7,5cm, gin mówiła ze z nóżkami to pewnie ok 10-11a pomyslec ze nie dawno było 9mm
No i na usg 13w5d - maluszek caly czas 4dni do przodu?
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
W nst tygodniu zrobie morfologie i mocz i mam sie do niej wtedy umówic, wiec w nst tygodniu ide na wizyte, a na tej wizycie powie mi kiedy usg
U mnie nie ma wizyty+usg, bo ona w jedne dni przyjmuje do gabinetu,na konsultacje/fotel, a w inne dni robi usgmamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Lece na tą gale się odchamić
mąż zadzwonił jak zobaczył program że przemyślał no i nic groznego więc mam jego błogosławieństwo. Ja pierdziu czuje się jak niewolnik, w ciąży na nic mi nie pozwala.
Podobno mam założyć coś galowego...z moim brzuchem zmieszczę się tylko w białe prześcieradło, jak myślicie może być?zrobię się na Zorbę
Lys poszukaj w necie norm morfologii dla kobiet w ciąży, wg. mnie nie jest zle, ja też mam kilka odchyłów od normy ale nie dużo, lekarz mówi że bardzo dobrze jak na ten etap ciąży. Dobrze że co miesiąc mamy kontrolę tego także jak coś nie halo to można reagować.
psioszka11, niecierpliwa, mamasia, małaMyszka, zabka11, sylwucha89, Maniuś lubią tę wiadomość
-
lys wrote:Właśnie podejrzałam wyniki dzisiejszej morfologii i niestety z badania na badanie jest gorzej:
Erytrocyty 3,59 mln/µl norma 3,7 - 5,1 Low
Hemoglobina 11,0 g/dl norma 12,0 - 16,0 Low
Hematokryt 32 % norma 37 - 47 Low
W witaminach, które biorę mam 28 mg żelaza czyli 200% dziennej normy, ale wygląda na to, że jest to dla mnie niewystarczające.
A jesz mięso? A do tego coś z witaminą C, czyli np. popijając sokiem z pomarańczy. Dodatkowo mama robiła mi sok z buraków, marchewki i jabłek. Miesiąc temu miałam hemoglobinę 11,6 a teraz mam 12,6. Poprzednim razem lekarz (ten mądrala, co mierzył przezierność jak dziecko było za małe) przypisał mi Sorbifer (100mg żelaza + 60 mg kwasu askorbowego), ale wzięłam tylko jedną tabletkę i odstawiłam, bo jednak wolę postawić na witamy z żywności niż suplementy i dobrze na tym wyszłam. Ale skoro leci Ci hemoglobina, to chyba musisz coś brać na to, ale to żelazo jest na receptę. Chociaż dla ciężarnych zmieniły się normy w tamtym roku, i 11 jest ok, ale to dolna granica.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 16:07
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
5ylwia wrote:Niestety to nie ja, tylko moja siostra
mój brzuch nawet w połowie nie wypełniłby tej bluzeczki
ale jak już urośnie na pewno też zrobię sobie takie zdjęcie!
A nie wiesz moze jak te koszulki wychodza rozmiarowo???
-
magda sz wrote:Lece na tą gale się odchamić
mąż zadzwonił jak zobaczył program że przemyślał no i nic groznego więc mam jego błogosławieństwo. Ja pierdziu czuje się jak niewolnik, w ciąży na nic mi nie pozwala.
Podobno mam założyć coś galowego...z moim brzuchem zmieszczę się tylko w białe prześcieradło, jak myślicie może być?zrobię się na Zorbę
Lys poszukaj w necie norm morfologii dla kobiet w ciąży, wg. mnie nie jest zle, ja też mam kilka odchyłów od normy ale nie dużo, lekarz mówi że bardzo dobrze jak na ten etap ciąży. Dobrze że co miesiąc mamy kontrolę tego także jak coś nie halo to można reagować.
Hahhaha białe prześcieradło to by było coś.
Jesli chodzi o mnie, to nie jest problem, że jest poniżej norm, problemem jest że z miesiąca na miesiąc leci w dół, tym sposobem za 2 miesiące będzie masakra.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 16:21