X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda Sz piekna relacja. Duzo przydatnych informacji.
    Tez tak macie, ze jednego dnia tryskacie energia, a na drugi dzien ciezko sie zwlec z kanapy? Frustrujace to jest - ciezko cokolwiek zaplanowac...

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    A tak wogole... Dziewczyny macie Facebooka? Może byśmy sie wymieniły? Ja jestem chetna

Ja nie mam facebooka, ale Sana założyła tajną grupę na fb i tam dziewczyny też urzędują. Musisz wysłać Sanie wiadomość z namiarami na Twój fb to Cię doda.

Pati Belgia, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Widze, ze reanimowalasmy sie tymi samymi metodami, ja tez wypilam kartonik mleka czekoladowego bo nic innego bym nie dala rady przelknac, a w brzuchu burczalo

Hehehh no tak, tylko to wydawało mi się przyjazne :) A teraz 14 godzina, obiadu nie ma, składników na obiad nie ma, jest tylko ból głowy :) Sama nie wiem może coś zamówię.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka być może jestem wyczulona, bo ta kuzynka doprowadza mnie do szału swoja wścibskością - zawsze wiedziała co powinnam studiowiać jakie kursy robić, gdzie pracować - krótko mówiąc plan życia. Nawet w ślub mi się wciskała - i wtedy nasze relacje się pogorszyły, bo jej się bardziej ta sukienka podoba, bo mamy mieć kamerzystę (chociaz nie chcieliśmy) bo bedę żałować, bo mam brać slub w swojej wiosce a nie we wro bo będę żałować, 3 dni przed ślubem gdy ja cała w steresie wciskała mi dziewczynę do śpiewu w kosciele (choc kompletnie nie miałam do tego głowy - miałam inne rzeczy) kazała mi dzwonić i umawiać ją z organistą...
    Więc jak od takiej osoby słyszę "nasze maleństwo" i "teraz musimy sie spotkać" to mnie trzęsie.
    Masz rację, moja mama ma do tego prawo, ale ona nie. I mój brat z którym od pół roku nie gadam (nie zadzwonił na święta, na moje urodziny też nie) nie ma prawa mi narzucać że ma być chrzestnym.

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • lys Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Griszanka być może jestem wyczulona, bo ta kuzynka doprowadza mnie do szału swoja wścibskością - zawsze wiedziała co powinnam studiowiać jakie kursy robić, gdzie pracować - krótko mówiąc plan życia. Nawet w ślub mi się wciskała - i wtedy nasze relacje się pogorszyły, bo jej się bardziej ta sukienka podoba, bo mamy mieć kamerzystę (chociaz nie chcieliśmy) bo bedę żałować, bo mam brać slub w swojej wiosce a nie we wro bo będę żałować, 3 dni przed ślubem gdy ja cała w steresie wciskała mi dziewczynę do śpiewu w kosciele (choc kompletnie nie miałam do tego głowy - miałam inne rzeczy) kazała mi dzwonić i umawiać ją z organistą...
    Więc jak od takiej osoby słyszę "nasze maleństwo" i "teraz musimy sie spotkać" to mnie trzęsie.
    Masz rację, moja mama ma do tego prawo, ale ona nie. I mój brat z którym od pół roku nie gadam (nie zadzwonił na święta, na moje urodziny też nie) nie ma prawa mi narzucać że ma być chrzestnym.

Futuremama działaj w zgodzie z własnym sumieniem - innymi się nie przejmuj. To że ktoś należy do rodziny wcale nie znaczy, że jest nam bliski. Najważniejszy jest Twój stan psychiczny, a kuzynka jaka to rodzina? Dla mnie moją rodziną jest mój mąż, moja mama, mój brat i moje 2 siostry oraz ich dzieci. I to tyle. Reszta to osoby spokrewnione, życzę im wszystkiego najlepszego ale na kawę się nie będę umawiać. Mam takie prawo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 14:16

futuremama, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka ja dzis mam taki dzien, mega wyczerpana jestem. Lewdo zrobilam spaghetti, ale to tylko dlatego, ze burczalo juz w brzuchu bo sniadanie oddalam, potem tylko mleko i troche ogorkowej i Kropek dopominal sie o konkretny posilek :D tylko sama nie wiem czy mi smakowalo, mam mieszane uczucia :P

małaMyszka lubi tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ekropka wrote:
    dziewczyny, muszę się pochwalić:) Mój synek kończy dzisiaj 6 lat:) i oto taki trocik mu stworzyłam:
    5mxuo5.jpg
    dla jeszcze niewtajemniczonych w świat bajek to twarz zielonego ninja z bajki lego nijago:)
    wow, sama robiłaś? super efekt :P sto lat dla synka :D

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Pati Belgia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Ja nie mam facebooka, ale Sana założyła tajną grupę na fb i tam dziewczyny też urzędują. Musisz wysłać Sanie wiadomość z namiarami na Twój fb to Cię doda.
    Dzieki wielkie:-)

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • chcebycmama Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    No to jesteśmy po "korepetycjach" u położnej :D

Jestem bardzo zadowolona, położna super babka, bardzo szczegółowo na wszystkie pytania. Dziś głównym tematem było jedzenie w ciąży, mówiła jakie produkty warto łączyć (np. żelazo dobrze wchłania się z wit. c), że jak morfologia jest dobra to dieta wystarczy i nie trzeba brać witamin w tabletkach (wyjątek kwas foliowy do 16 tyg, witamina D w okresie jesienno, zimowym, od 16 tyg warto brać kwasy omega 3 albo jeść ryby 2 x w tyg). Kiełbe z grila można jeść śmiało, jak każde mięso po odpowiedniej obróbce termicznej.
    Mówiła żeby wodę często zmieniać na różne mineralne i pić co godzinę np. szklankę-wtedy zapobiegniemy bólom głowy.

Teraz bóle w ciąży i objawy niepokojące.
    Bóle typu szarpanie, ciągnięcie w podbrzuszu jest całkowicie normalne pod warunkiem że ból nie utrzymuje się dłużej jak kilka godzin i nie przechodzi po odpoczynku. Szczególnie przy 1 ciąży czuć takie szarpanie bo wiązadełka pracują, kłucie w szyjce macicy tak samo jest z tym związane.
    Objawy niepokojące oprócz plamien i krwawień to trzeba zwracać uwagę czy oby nam nie za mokro, jak nie jesteśmy pewne czy popuściłyśmy siusiu, czy pot to warto włożyć wkładkę i jeżeli w ciągu godziny będzie mokra to na IP bo płyn owodniowy może wypływać.

Ruchy dziecka
    Przy 1 ciaży ale to też nie reguła pierwsze "ruchy" czyli bąbelki można poczuć do 22 tyg, zależy od wagi kobiety im więcej tłuszczyku to ruchy będą odczuwalne bliżej 22 tyg, niż jak chudzinka poczuje np w 18 tyg. I tak od 20 tyg do 30 tyg dzidzi ma duużo miejsca w brzuchu i nie zawsze ruchy czuć, czasem jest tak że dwa dni czuć a dwa dni nic. Tak ma prawo być, jeżeli będziemy czuły niepokój z tego powodu to albo na IP albo do położnych w przychodni i wtedy sprawdzą. Tak samo jak będzie cicho a tu nagle dzidzia zacznie gwałtownie szaleć. Dopiero po 30 tyg (u niektórych wcześniej)ruchy są wyraźnie odczuwalne codziennie a od 32tc zaczynamy liczyć ruchy aż do porodu

Od 25 tyg tętno dziecka będzie już wyraznie słychać przez stetoskop więc jeżeli któraś będzie chciała się uspokoić to można zainwestować kilka zł.

Tycie w ciąży
    Najwięcej będziemy przybierać po 26 tyg, nie musi to być 2kg na tydzien, może być skokowo że przez tydzien nic a za kolejny będzie 4-5 :) Woda będzie się magazynować i mogą się pojawić obrzęki. Dzidzia też rośnie skokowo co widać po brzuchu może być płasko a w ciągu kilku dni wyskoczy bębenek :)

No to tyle z takich przydatnych info :) za 2 tyg mam o stylu życia, aktywnośći fizycznej, kosmetykach itp.
    Wiele przydatnych informacji. Super :-) dziękujemy :-)

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Mamasia - to takie indywidualne korepetycje :D

Dziewczyny ale się wkurzyłam, zadzwonił do mnie przyjaciel i zaprosił mnie na dziś na jakąś galę w Politechnice, ma śpiewać Patrycja Markowska, Kasia Nosowska itp. no i oczywiście się zgodziłam. Zadzwoniłam do męża, myślałam że się ucieszy że w końcu zaczynam do ludzi wychodzić a on naburmuszony że pewnie zaraz coś mi się stanie i znowu trzeba będzie po lekarzach, że głośno że będą skakać czy coś... :/ to nie jest koncert heavy metalowy tylko kulturalna gala..
    Dodam że mąż nie jest zazdrosny bo to nasz przyjaciel rodziny a jego narzeczona akurat nie może więc zaproponował mi bo wie że siedzę w domu.

Może ja nie rozumiem, ale czy to takie ryzyko, dla ciężarnej? taka gala?
    http://www.pw.edu.pl/Uczelnia/Aktualnosci/Wszystko-jest-poezja-.-Koncert-poswiecony-tworczosci-Edwarda-Stachury

Moim zdaniem to nie jest obciążające dla dziecka, a niech łyka kulturę już za młodu :) jak to mówił mój mąż, gdy zwiedzaliśmy Luwr :) mówił opowiadaj mu, opowiadaj co widzisz, niech już łyka kulturę od maleństwa :P

futuremama, lys, magda sz, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amysia wrote:
    dziewczyny, czy któraś z Was kupowała koszulkę ciążową z obrazkiem (takim ciążowym) na allegro? pytam, bo jestem ciekawa, czy to są bluzki ciążowe czy zwykłe damskie, które na brzuch potem się nie wcisną? na zdjęciach te laski nie są w ciąży więc trudno ocenić...
    jeśli kupowałyście podajcie jakąś aukcję fajną

Kupiłam, niecałe 35 zł z przesyłką- zwykła koszulka, bez miejsca na "brzuch". Teraz w niej chodzę, ale żadna rewelacja. Materiał niby bawełna,ale taka szmatka.

Griszanka to rzut ode mnie ta przychodnia :)

A ja przycięłam komara 1,5 h , później Fado wyciągnął mnie na spacer i zaraz biorę się za obiad. Na resztę dnia nie mam jeszcze planu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 14:34

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam koszulkę ze stópkami - zwykła koszulka, ale jakość nadruku troszkę mnie rozczarowała. Lubię ją, ale na zdjęciach wygląda lepiej.

U nas męża kolega bierze ślub 1.08 :D No i teraz mąż się pyta czy myślę że dam radę :D
    Zaprosić mogą, pewnie do kiedyś tam będzie trzeba potwierdzić, wtedy na pewno będę coś więcej wiedzieć (ale wątpię). Nigdy przecież nie wiadomo kiedy maluszek postanowi zawitać na świecie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 14:49

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się nie odpowiada od razu to się nie pamięta kto co pisał... Któraś z Was się pytała skąd położna będzie wiedziała, że urodziła dziecko jak nie chodzi do lekarza do tej przychodni. W szpitalu dostaje się wypis i karteczkę która trzeba dostarczyć do przychodni, wtedy się dowiedzą:) A trzeba zapisać gdzieś dziecko, bo wiadomo, może się rozchorować, jakieś szczepienia etc.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Jak się nie odpowiada od razu to się nie pamięta kto co pisał... Któraś z Was się pytała skąd położna będzie wiedziała, że urodziła dziecko jak nie chodzi do lekarza do tej przychodni. W szpitalu dostaje się wypis i karteczkę która trzeba dostarczyć do przychodni, wtedy się dowiedzą:) A trzeba zapisać gdzieś dziecko, bo wiadomo, może się rozchorować, jakieś szczepienia etc.

Ja taka niewyedukowana jestem i o to pytalam :D Dzieki ;) Czyli nic nigdzie wczesniej nie musze zglaszac ;)

• Zetka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ekropka wrote:
    dziewczyny, muszę się pochwalić:) Mój synek kończy dzisiaj 6 lat:) i oto taki trocik mu stworzyłam:
    5mxuo5.jpg
    dla jeszcze niewtajemniczonych w świat bajek to twarz zielonego ninja z bajki lego nijago:)

Widzę ze Lloyd, Kai, Cole, Jay i Zane u Was na czasie :)
    Tez mam synka rocznik 2009 :)
    Śliczny tort :)
    Wszystkiego najlepszego dla Synka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 15:03

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Andzia 34 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny nie chcę mi się przewracać całego forum doradzcie mi jaka poduszka do spania i karmienia wam się sprawdza bo czytałam ze już wiele z was ją kupiło podajcie proszę linka

sbgosbt.png

74dn1tf.png

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po wizycie :) Maluszek ma sie bardzo dobrze, oczywiscie znowu szalał :P Mały wariat :)

ma 7,5cm, gin mówiła ze z nóżkami to pewnie ok 10-11 :D a pomyslec ze nie dawno było 9mm :)

No i na usg 13w5d - maluszek caly czas 4dni do przodu :)

niecierpliwa, Aga89, lys, Paula_071, futuremama, Cassie, zabka11, Maniuś, mamasia, małaMyszka, bosa, Katarka, sylwucha89, chcebycmama lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia 34 wrote:
    Hej dziewczyny nie chcę mi się przewracać całego forum doradzcie mi jaka poduszka do spania i karmienia wam się sprawdza bo czytałam ze już wiele z was ją kupiło podajcie proszę linka

Mam taka:http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5006613333
    Polecam.

małaMyszka, Andzia 34 lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    A miałyście takie bóle przy dotknięciu brzuszka w okolicach tej kości biodrowej co wystaje i tam się brzuszek uwypukla w tym zaglebieniu?

Wczoraj wieczorem się tam dotknęłam i ból był dość duży :/ tylko z prawej strony.

Jak mam fazy w jelitach i czuje jak się przemieszczają to tez z tej strony mocniej :/
    ja tak nie mam ale to czasem nie więzadła tam są???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 15:36

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia 34 wrote:

Mi dziewczyny polecily poduszke SuperMami i jestem mega zadowolona :)

‹‹ 378 379 380 381 382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ