X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka no proszę z widelca, nawet nie mam dla Szymona he, starszakiem tu jest a wszystko je z łyżeczki z hippa, matka mu wioche robi przy e-kolegach i kolezankach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 23:25

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Apaczka no proszę z widelca, nawet nie mam dla Szymona he, starszakiem tu jest a wszystko je z łyżeczki z hippa, matka mu wioche robi przy e-kolegach i kolezankach
    ja używam naszych zwykłych sztućców, nie mam specjalnych dla młodej :-)

Migotkaa, jesslin87 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe widelec taki deserowy póki co ;) od czegoś trzeba zacząć. My jemy już normalnymi łyżeczkami bo są większe niż te plastikowe i szybciej się wiosłuje. Trzeba szybko póki panna ma apetyt ;)

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mi się wydaje, że w sosie do ręki to by było za śliskie, póki jeszcze wprawa jest średnia. Widelcem jeszcze nie jedliśmy - jemy plastikowymi łyżeczkami z Rossmana.

Widzę, że po żelazie zaczynają się problemy z zaparciami - tzn wprawdzie były dzisiaj dwie kupy, ale druga w trudzie zrobiona i raczej bardzo zbita. Chyba muszę jakiś syrop kupić.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa te pulpety to bez jajka ? Zlepia się ?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam z tego przepisu i wyszły bardzo smaczne. One są z żółtkiem, ja z rozpędu dałam całe jajo i wyszło ok.

http://mama-dietetyk.blogspot.com/2014/07/pulpety-z-indyka-dla-niemowlaka.html

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, pora spać. Zagapiłam się bo szukam w necie inspiracji do urządzenia mieszkania. Tyle teraz tego wszystkiego, że nie wiadomo co wybrać. Ech

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bez jajka, lepią się bez problemu. Moja mama mielone bez jajka robi od dawna i są super :-)

Czy Wasze dzieci też Wam robią regularne "porządki" w szufladach i szafkach? Wszystkie szuflady, które Hubert da radę wysunąć, otwiera, wyjmuje zawartość, ogląda z zaciekawieniem i wywala na podłogę. Dzisiaj przed kąpielą otworzył komodę w łazience i zrobił niezły bajzel. Moja suszarka służyła dzisiaj do ciągania za kabel podczas raczkowania, więc przemierzał z nią całe mieszkanie. W kuchni wysuwa szafki cargo i próbuje do nich wchodzić. Muszę pomyśleć jak to zabezpieczyć, żeby byo też wygodnie dla mnie. Muszę też ciągle uważać jak coś otwiera, bo przy zamykaniu zapomina o swoich placach i już kilka razy prawie je przyciął.

Pulpecja lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas szuflad nie da rady otworzyć, szafki próbuje, ale szybko reagujemy. Nie będę niczym zabezpieczać, damy radę chyba. Za to na podlodze znajdzie najmniejszy paproch nawet i właduje do buzi. A już kawalek gazety oddarty z całości to rarytas. U nas niszczarka do papieru stoi na takiej póleczce nad podlogą, już dwa razy zrzuciła ją na siebie, spierniczyla ale dalej tam lezie...

201508091565.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Boże Maksy wstał o 6 zrobilam mu mleko wypił pobawilismy się godzinę zasnął ok 7 i o 7.30 obudził się z takim placzem :( już dawno tak nie miał to na bank idzie jakiś ząb ehhh

Pytałam na FB ale jeszcze tu zapytam. Koleżanka z innego wątku ma termin na 30. A dzisiaj odebrała wyniku moczu i czy powinna się martwić?

Glukoza w moczu podwyższona ( + +) 0,07 g/dl
    Leukocyty 19,7 /µl
    Wałeczki 1,54 /µl
    Bakterie 70

74diqps6a69lyc94.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem jessslin jakie sa normy , ale ta glukoza w moczu moze swiadczyc u cukrzycy . Ja mimo stwierdzonej cukrzycy ciężarnych, nigdy w moczu jej nie miałam , podobno pojawia się jak stężenie cukru jest wysokie.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choć pewnie krzywa miała robiona jak termin ma na 30.

My od 7.00 na nogach , tatuś wrocil z meczu o 4.00 rano i smacznie spi - nie odpuszczę mu dzis , zabieram go na plac zabaw , i na dlugi spacer z dzieckiem , co ma być mu tak dobrze ;-)

aaa no i wczoraj zaliczyłam plac zabaw , a raczej karuzele i hustawke i cos dziwnego bujanego - nie było tak zle ;-)

Maniuś lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Ale zrypana bylam wczoraj caly dzień goscie mlody tak nakrecony ze poltorej godziny go usypialismy masakra padl przed jakos chyba przed 21
    Dzisiaj o 4.40 mielismy negocjacje ze dzien jeszcze sie nie zaczal i na szczescie udalo sie do 5.48 pobawil sie w lozeczku do 6.15 i tata przejął a ja godzine dosypialam teraz chlopaki spia a ja kawe pije
    Milej niedzieli kochane

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ona przekaże jej. Niech idzie do lekarza.

74diqps6a69lyc94.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry witam sie i ja:)

Jeslin ja w 8 miesiacu miałam glukoze w moczu ale był jakis błąd zrobiłam drugi raz i wyszło czystko, czasem bład jest w labo, niech znajoma powtórzy badanie:)

My zbieramy sie do koscioła, potem odwiedzimy prdziadkó a potem nie wiem co:)

Agata u nas w czoraj przyciał sobie paluszki w szufladzie.. jeszczed nie wyciaga, na szczescie wiekszosc szaf sa zasuwane a nie otwierane:)

jesslin87 lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, przegapiłam kilka stron. Podajesz Hubertowi żelazo bo ma niską hemoglobinę czy jest inny powód?

Miotka, ja robię takie pulpeciki: http://alaantkoweblw.pl/drobiowe-pulpeciki-idealne-na-poczatek-blw-2/ tylko z jajkiem przepiórczym póki co.

Tomkowi idzie kolejna czwórka. Ma takie spuchnięte dziąsło, że masakra. Czwórki niestety idą najbardziej boleśnie ze wszystkich zębów.

edit. U nas też jest szał na szuflady. Sporo dolnych szuflad mam pustych, bo nie z lenistwa nie chce mi się tak nisko schylać, więc to nie problem by otwierał, tylko najgorsze jest to przytrzaskiwanie palców, ile razy już to zrobił to nie zliczę. Kupiliśmy w końcu blokady. Tych z Canpolu nie polecam, Tomek rozpracował je w 3 sekundy i potem się nimi bawił:)

Za 2 tygodnie zaczynamy z Tomkiem basen. Generalnie ma chodzić z nim mąż, ale akurat na pierwszych zajęciach przypada mu konferencja i muszę iść ja. Tylko tak się zastanawiam co zrobić z dzieckiem jak samemu chce się ubrać? Albo pójść do toalety? Tam są jakieś kojce czy coś? Muszę chyba przedzwonić na ten basen. Albo będę kombinować by ktoś inny ze mną poszedł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 09:42

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, było tak - zrobiłam morfo z palca i hemoglobina wyszła niska, poza normą. Powtórzyłam badania z żyły - morfologia, poziom żelaza i ferrytyna - hemoglobina i żelazo wyszły w normie ale w dolnej granicy, natomiast ferrytyna wyszła niska. Dlatego zapadła decyzja o włączeniu żelaza, bo poziom ferrytyny wskazuje na początki anemii. Dobrze, że zrobiłam ferrytynę, bo z samej hemoglobiny i poziomu żelaza to by wyszło, że badania są jeszcze w normie. Doczytałam też, że sugerowanie się poziomem żelaza nie jest dobrym wskaźnikiem diagnozowania anemii, bo ten poziom jest zmienny w ciągu dnia i że powinno się sugerować poziomem ferrytyny właśnie.
    Dzisiaj podałam kaszkę z suszoną śliwką i tartym jabłkiem - poszły dwie kupy, ale z trudem. No nic, jakby było źle, to mamy się pojawić po jakiś inny preparat.

Paula, jak ryby podajesz Tomkowi? I jakie wybierasz?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, tam gdzie my chodzimy na basen to są krzesełka z Ikei i mamy wpinają dzieci tam na chwilę i same się ubierają - jest ich ograniczona ilość, więc niektóre dzieci siedzą wpięte w fotelikach samochodowych i czekają chwilę ;-)

Paula_071 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, zasuwane szafki rozpracował jeszcze przed tymi otwieranymi, odsuwa drzwi od szafy w sypialni, wysuwa szufladę w środku i wywala męża skarpetki :-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Paula, było tak - zrobiłam morfo z palca i hemoglobina wyszła niska, poza normą. Powtórzyłam badania z żyły - morfologia, poziom żelaza i ferrytyna - hemoglobina i żelazo wyszły w normie ale w dolnej granicy, natomiast ferrytyna wyszła niska. Dlatego zapadła decyzja o włączeniu żelaza, bo poziom ferrytyny wskazuje na początki anemii. Dobrze, że zrobiłam ferrytynę, bo z samej hemoglobiny i poziomu żelaza to by wyszło, że badania są jeszcze w normie. Doczytałam też, że sugerowanie się poziomem żelaza nie jest dobrym wskaźnikiem diagnozowania anemii, bo ten poziom jest zmienny w ciągu dnia i że powinno się sugerować poziomem ferrytyny właśnie.
    Dzisiaj podałam kaszkę z suszoną śliwką i tartym jabłkiem - poszły dwie kupy, ale z trudem. No nic, jakby było źle, to mamy się pojawić po jakiś inny preparat.

Paula, jak ryby podajesz Tomkowi? I jakie wybierasz?

A pamiętasz jakie parametry wyszły Hubertowi? Podajesz mu naturalne "poprawiacze" hemoglobiny typu buraczki?

Ja daję na razie tylko dorsza i to bałtyckiego. Smród ryby tak mnie wnerwia, że podaję mu łyżeczką, bo inaczej musiałabym dezynfekować cały dom. A i tak potem myję mu całą buzię, ręce, stolik, podłogę etc. Nawet kupa rybna jest dla mnie torturą. W planach miałam dawać pulpeciki rybne, jednak albo do tego nie nadaje się dorsz albo nie umiem zrobić, bo mi się rozpadają, a wtedy ryba jest wszędzie co mnie trafia i śmierdzi mi po nocach;) Wczoraj kupiłam tu w Dźwirzynie mu dorsza, ugotowałam i ma na 2 dni. Warzywa je sam rączką, a resztki które mi zostają rozgniatam z rybą, natką pietruszki i dha, wtedy podaję łyżeczką.

Tomek rozsmakował się w kalarepie, na spacerze zjadł prawie całą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 10:15

Agaata lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 3796 3797 3798 3799 3800 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ