SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Agata u nas tez szał na szuflady. Co się dało zabezpieczylismy, na kilka nie mamy pomysłu, ale tam jest bielizna i noc sobie nie zrobi,wiec się nie przejmuje.
Wczoraj mieliśmy gości i Łucja poszła spać o 22 I spala dziś do 8 20! Super odpoczelam.
Agaata, mamasia lubią tę wiadomość
-
Paula buraczki u nas dość często są do jedzenia, cielęcina dla Huberta bardzo często, słoiczkowe dania z wołowiną też podaję. I duuużo amarantusa. Widać zapotrzebowanie jest jednak jeszcze większe.
Hubert też bardzo lubi kalarepkę.
Parametry wyszły takie, wklejam te które mogą dotyczyć anemii
Erytrocyty 4,26 M/µl norma 3,1 — 4,3 - w normie
Hemoglobina 10,5 g/dl norma 10,3 — 14,1 - w normie
Hematokryt ↓ 30,5 % norma 34,0 — 45,0 - poniżej normy
Żelazo w surowicy 40 µg/dl norma 27 — 109
Ferrytyna ↓ 9,2 ng/ml norma 22 — 322 - poniżej normy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 10:28
Paula_071 lubi tę wiadomość
-
czesc dziewczyny!
witamy sie i my. maz zostaje z mloda, a ja z reszta gromadki mamy wycieczke autobusowa po zapas sloiczkow. nie gotuje sama, bo z kuchni bym nir wychodzila. wczoraj starszaki probowaly nakarmic siostre surowym kurczakiem. ryczala i nawet nie dotknela, a buzie zaciskala. takze glupia nie jest;)
czytalam o Waszych pulpetach miesnych i chyba sprobuje zrobic:)
dajecie dzieciom truskawki? moja pochlania do sniadania jak opetana;)
zycze Wam milej niedzieli! -
Hej!
Tośka pojechała na wycieczkę rowerową z kuzynostwem, mloda właśnie drzemie, a potem mamy wizytę dziadków... trzeba coś przygotować do kawy, chyba meża po lody wyślę.
Agata, a ten poziom ferrytyny warto sprawdzać jeśli chodzi o dzieci, czy u doroslych też ten parametr może być bardziej wiarygodny?
Paula, ja mięso z ryby mielę, dodaję koperek albo posiekaną natke, troszkę czosnku, jajko i dodaję otręby. I gotuję jak klopsiki albo piekę.jesslin87 lubi tę wiadomość
-
Mnie wczoraj rozlozylo. Niby temperatuty nie mialam, ale wszystko mnie bolalo. Okropny odrywajacy kaszel, ledwo zylam. Dzisiaj juz nieco lepiej, ale przez noc wypocilam sie po polopirynie. Ktora to ostatnio narzekala na meza, co to umiera przy 36,8. Ja to chyba z tego samego sortu :p
Tk pewnie dlatego, ze pol dnia spedzilam w lodowce/zamrazarce haha.odmrazalam, szorowalam, nawet odkrylam, ze mozna zdemontowa cala kostkarke, a glownie przez nia sie za to wzielam, bo sie zacinala
Odstawiamy sie od piersi i powiem Wam, ze idzie calkiem przyzwoicie. Najpierw udalk sie 1,5 doby bez cyca, pozniej byla dupna nocka, bylam wykonczona skpitulowalam i dalam cycka. Teraz juz dwa kolejne dni na butli, wiec calkiem fajnie to idzie. Szkopl taki, ze akceptuje butle glownie na spiocha. Wczoraj wieczorem udalo sie, ze pociagnal mleko jako popitka po chrupkach i wypil jakos 180-190 ml. Czasami jeszcze szarpie mnie za bluzke, ale sie nie lamie. Wczoraj wieczorem czulam, ze mi sie dosc mocno napelnily cyce, z dwoch cyckow sciagnelam niespelna 40ml i juz bylo ok. Chyba bedzie lepiej niz sie spodziewalam.
Widze, ze ja bede bardziej trsknila za tym karmieniem, anizeli Karol, przede wszystkim za tym, ze nie trzeba bylo wstawac, ech leniwa jestem.Maniuś, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
jesslin w tym wyniku brakuje informacji czy ta liczba leukocytów jest z osadu moczu. Jest to o tyle istotne, że ich liczba powyżej 10 w polu widzenia może świadczyć o stanie zapalnym. Niemniej ja bym powtórzyła badanie z porannego moczu, po dokładnym podmyciu się, mocz ze środkowego strumienia i wtedy oceniła.
Dzisiaj niedziela a ja od rana wysprzątałam całe mieszkanie, umyłam podłogi i upiekłam indyka na kanapki. Ale teraz już tylko relaksjesslin87 lubi tę wiadomość
-
Maz mnie wkurza. Dzisiaj kolejny raz mi powiedzial ze jest szczesliwy jak idzie do pracy,bo przynajmniej mnie nie widzi. A dlaczego?bo sie go nie spytalam w pore czy jest glodny I nie zaproponowalam mu jedzenia. Zaczal wiec sprzatac w pokoju naszym, zeby mi pokazac ze ja nie potrafie(?!) - odsunal lozko, zmienil posciel(zmienialam wczoraj). Powiedzialam ze ma wziac dzieci I isc do naszych znajomych po drugiej stronie ulicy bo ja nie xhce na niego patrzec. A I jeszcze sie rzucal ze nie wyprasowalam mu koszulki od dwoxh tygodni,gdzie sama swouch ciuchow nie prasuje.
-
Griszanka no to mój mąż jest umierający
dzis to juz jest rzeźnia
jęczy,skuczy no to dalam mu gripexa i kazałam mu się położyć...wstaje i przychodzi do mnie przerażony,ze jest tak zimny a zarazem spocony ze chyba ten gripex mu zbil gorączkę której nie miał i na pewno teraz będzie mial 33*...mi ręce opadły,podlam mu termometr,zmierzył i 36,6*...no będzie żył,ale tak jak chyba Katarka napisała,ze musi ciężko o to zycie walczyć
No pocieszny jest strasznienudno by mi bylo bez niego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 14:52
aaaaga, Migotkaa, jesslin87, Griszanka lubią tę wiadomość
-
Pulpecja wrote:
Paula, ja mięso z ryby mielę, dodaję koperek albo posiekaną natke, troszkę czosnku, jajko i dodaję otręby. I gotuję jak klopsiki albo piekę.
Juz sie boje tego mielenia ryby, czuje, ze by mi thermomix przesiakl ryba;) ja bardzo lubie rybe, ale staram sie w domu jej nie smazyc, bo potem mi wszystko smierdzi, okap i otwarte okno w kuchni nie daja rady.
Agata, widzisz, ja nie robilam Tomkowi zadnego innego badania z krwi poza crp i morfologia. Narazie nie chce go kuc. Teraz tyle zżera, ze wyglada jak poczek w masle. Zobaczymy ile bedzie wazyc po tym urlopiku.
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula, ja właśnie jak poszłam do labo to się Pani śmiała ze morfologia niepotrzebna, bo dziecko bardzo dobrze wygląda i jest nad wyraz żywotne, a okazało się że to mała zmylka. My powtarzamy badania za 6 tygodni.
Paula_071, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, trochę rzadziej bywam teraz ale staram się podczytywać na bieżąco.. jednak u rodziców to jakoś tak nie mam weny na kompa, czas szybko leci, dużo spacerujemy aczkolwiek mały ma awersję na wózek i co ja się muszę nakombinować.. mąż wpada do nas na weekendy i wczoraj pierwszy raz od urodzenia Patryka wyszliśmy razem do knajpy, nie powiem strasznie mi tego brakowało i nawet z chęcią obejrzałam z nim mecz Anglia-Rosja:0
Kurcze widzę że teraz króluje jedzenie do rączki:) ja czasem coś dam, banana czy jabłuszko ale u nas dalej łyżeczka a chyba już czas pomału to zmienić.. trochę przeraża mnie bałagan no ale cóż
Lys serdecznie gratulacje dla Lily:)jeju tyle miałam pisać a słyszę że młody się obudził.. pewnie wie że za chwilę ważny mecz hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 17:42
lys, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:Lys z czworakow czy jak?
Nie, pozycja czworacza nadal jest problemem bo kolanka jej się rozjeżdżają.
Z leżenia na brzuchu - odpycha się rękami robiąc podpór i wtedy przekłada pupę boczkiem i siada.aaaaga, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Lys,zacznie sie ruszac wiecej to I waga zwolni. Idzie w dobrym kierunku z siadaniem,gratulacje!
Dziewczyny okres mi die spoznia 5 dzirn,testy pokazuja jedna kreske,nawet cienia nie ma. Mam dalej oszukiwac sie ze to moze ciaza czy poczekac dwa,trzy dni I isc do lekarza"lys lubi tę wiadomość
-
jasmine89 wrote:Lys,zacznie sie ruszac wiecej to I waga zwolni. Idzie w dobrym kierunku z siadaniem,gratulacje!
Dziewczyny okres mi die spoznia 5 dzirn,testy pokazuja jedna kreske,nawet cienia nie ma. Mam dalej oszukiwac sie ze to moze ciaza czy poczekac dwa,trzy dni I isc do lekarza"
Lys. pisałam wam, ze jak zobaczyłam wczoraj kuzynkę Miśki to w szoku byłam. Wygląda jakby była ze trzy miesiące starsza, a jest 1,5 młodsza... Dzieci są po prostu różne i tyle.lys, jesslin87 lubią tę wiadomość