X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata u nas tez szał na szuflady. Co się dało zabezpieczylismy, na kilka nie mamy pomysłu, ale tam jest bielizna i noc sobie nie zrobi,wiec się nie przejmuje.
    Wczoraj mieliśmy gości i Łucja poszła spać o 22 I spala dziś do 8 20! Super odpoczelam.

Agaata, mamasia lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula buraczki u nas dość często są do jedzenia, cielęcina dla Huberta bardzo często, słoiczkowe dania z wołowiną też podaję. I duuużo amarantusa. Widać zapotrzebowanie jest jednak jeszcze większe.
    Hubert też bardzo lubi kalarepkę.

Parametry wyszły takie, wklejam te które mogą dotyczyć anemii

Erytrocyty 4,26 M/µl norma 3,1 — 4,3 - w normie
    Hemoglobina 10,5 g/dl norma 10,3 — 14,1 - w normie
    Hematokryt ↓ 30,5 % norma 34,0 — 45,0 - poniżej normy

Żelazo w surowicy 40 µg/dl norma 27 — 109

Ferrytyna ↓ 9,2 ng/ml norma 22 — 322 - poniżej normy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 10:28

Paula_071 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny!
    witamy sie i my. maz zostaje z mloda, a ja z reszta gromadki mamy wycieczke autobusowa po zapas sloiczkow. nie gotuje sama, bo z kuchni bym nir wychodzila. wczoraj starszaki probowaly nakarmic siostre surowym kurczakiem. ryczala i nawet nie dotknela, a buzie zaciskala. takze glupia nie jest;)
    czytalam o Waszych pulpetach miesnych i chyba sprobuje zrobic:)
    dajecie dzieciom truskawki? moja pochlania do sniadania jak opetana;)
    zycze Wam milej niedzieli!:)

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Tośka pojechała na wycieczkę rowerową z kuzynostwem :-), mloda właśnie drzemie, a potem mamy wizytę dziadków... trzeba coś przygotować do kawy, chyba meża po lody wyślę.

Agata, a ten poziom ferrytyny warto sprawdzać jeśli chodzi o dzieci, czy u doroslych też ten parametr może być bardziej wiarygodny?

Paula, ja mięso z ryby mielę, dodaję koperek albo posiekaną natke, troszkę czosnku, jajko i dodaję otręby. I gotuję jak klopsiki albo piekę.

jesslin87 lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj rozlozylo. Niby temperatuty nie mialam, ale wszystko mnie bolalo. Okropny odrywajacy kaszel, ledwo zylam. Dzisiaj juz nieco lepiej, ale przez noc wypocilam sie po polopirynie. Ktora to ostatnio narzekala na meza, co to umiera przy 36,8. Ja to chyba z tego samego sortu :p
    Tk pewnie dlatego, ze pol dnia spedzilam w lodowce/zamrazarce haha.odmrazalam, szorowalam, nawet odkrylam, ze mozna zdemontowa cala kostkarke, a glownie przez nia sie za to wzielam, bo sie zacinala ;)
    Odstawiamy sie od piersi i powiem Wam, ze idzie calkiem przyzwoicie. Najpierw udalk sie 1,5 doby bez cyca, pozniej byla dupna nocka, bylam wykonczona skpitulowalam i dalam cycka. Teraz juz dwa kolejne dni na butli, wiec calkiem fajnie to idzie. Szkopl taki, ze akceptuje butle glownie na spiocha. Wczoraj wieczorem udalo sie, ze pociagnal mleko jako popitka po chrupkach i wypil jakos 180-190 ml. Czasami jeszcze szarpie mnie za bluzke, ale sie nie lamie. Wczoraj wieczorem czulam, ze mi sie dosc mocno napelnily cyce, z dwoch cyckow sciagnelam niespelna 40ml i juz bylo ok. Chyba bedzie lepiej niz sie spodziewalam.
    Widze, ze ja bede bardziej trsknila za tym karmieniem, anizeli Karol, przede wszystkim za tym, ze nie trzeba bylo wstawac, ech leniwa jestem.

Maniuś, jesslin87 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin w tym wyniku brakuje informacji czy ta liczba leukocytów jest z osadu moczu. Jest to o tyle istotne, że ich liczba powyżej 10 w polu widzenia może świadczyć o stanie zapalnym. Niemniej ja bym powtórzyła badanie z porannego moczu, po dokładnym podmyciu się, mocz ze środkowego strumienia i wtedy oceniła.

Dzisiaj niedziela a ja od rana wysprzątałam całe mieszkanie, umyłam podłogi i upiekłam indyka na kanapki. Ale teraz już tylko relaks ;)

jesslin87 lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz mnie wkurza. Dzisiaj kolejny raz mi powiedzial ze jest szczesliwy jak idzie do pracy,bo przynajmniej mnie nie widzi. A dlaczego?bo sie go nie spytalam w pore czy jest glodny I nie zaproponowalam mu jedzenia. Zaczal wiec sprzatac w pokoju naszym, zeby mi pokazac ze ja nie potrafie(?!) - odsunal lozko, zmienil posciel(zmienialam wczoraj). Powiedzialam ze ma wziac dzieci I isc do naszych znajomych po drugiej stronie ulicy bo ja nie xhce na niego patrzec. A I jeszcze sie rzucal ze nie wyprasowalam mu koszulki od dwoxh tygodni,gdzie sama swouch ciuchow nie prasuje.

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka no to mój mąż jest umierający :P dzis to juz jest rzeźnia :) jęczy,skuczy no to dalam mu gripexa i kazałam mu się położyć...wstaje i przychodzi do mnie przerażony,ze jest tak zimny a zarazem spocony ze chyba ten gripex mu zbil gorączkę której nie miał i na pewno teraz będzie mial 33*...mi ręce opadły,podlam mu termometr,zmierzył i 36,6*...no będzie żył,ale tak jak chyba Katarka napisała,ze musi ciężko o to zycie walczyć :P :-) :P
    No pocieszny jest strasznie :P nudno by mi bylo bez niego :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 14:52

aaaaga, Migotkaa, jesslin87, Griszanka lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:

Paula, ja mięso z ryby mielę, dodaję koperek albo posiekaną natke, troszkę czosnku, jajko i dodaję otręby. I gotuję jak klopsiki albo piekę.

Juz sie boje tego mielenia ryby, czuje, ze by mi thermomix przesiakl ryba;) ja bardzo lubie rybe, ale staram sie w domu jej nie smazyc, bo potem mi wszystko smierdzi, okap i otwarte okno w kuchni nie daja rady.

Agata, widzisz, ja nie robilam Tomkowi zadnego innego badania z krwi poza crp i morfologia. Narazie nie chce go kuc. Teraz tyle zżera, ze wyglada jak poczek w masle. Zobaczymy ile bedzie wazyc po tym urlopiku.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ja właśnie jak poszłam do labo to się Pani śmiała ze morfologia niepotrzebna, bo dziecko bardzo dobrze wygląda i jest nad wyraz żywotne, a okazało się że to mała zmylka. My powtarzamy badania za 6 tygodni.

Paula_071, jesslin87 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem co sie ze mna dzieje ale ostatnio mam cos niskie cisnienie, po dwóch kawach oczy mi leca..

No nic pomimo tego zasiadam do nauki bo chłopaki poszli spac, pozniej pojdziemy na festyn,

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily dzisiaj od rana co chwilę siada sama :) jestem bardzo zadowolona

Migotkaa, Paula_071, witaminkab, Pulpecja, jasmine89, Maniuś, 0na88, aaaaga, apaczka, AgaSad, Martucha86, jesslin87, Griszanka, Zetka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys z czworakow czy jak?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, trochę rzadziej bywam teraz ale staram się podczytywać na bieżąco.. jednak u rodziców to jakoś tak nie mam weny na kompa, czas szybko leci, dużo spacerujemy aczkolwiek mały ma awersję na wózek i co ja się muszę nakombinować.. mąż wpada do nas na weekendy i wczoraj pierwszy raz od urodzenia Patryka wyszliśmy razem do knajpy, nie powiem strasznie mi tego brakowało i nawet z chęcią obejrzałam z nim mecz Anglia-Rosja:0

Kurcze widzę że teraz króluje jedzenie do rączki:) ja czasem coś dam, banana czy jabłuszko ale u nas dalej łyżeczka a chyba już czas pomału to zmienić.. trochę przeraża mnie bałagan no ale cóż:)

Lys serdecznie gratulacje dla Lily:):) jeju tyle miałam pisać a słyszę że młody się obudził.. pewnie wie że za chwilę ważny mecz hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 17:42

lys, jesslin87 lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Lys z czworakow czy jak?

Nie, pozycja czworacza nadal jest problemem bo kolanka jej się rozjeżdżają.
    Z leżenia na brzuchu - odpycha się rękami robiąc podpór i wtedy przekłada pupę boczkiem i siada.

aaaaga, jesslin87 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i miałam wczoraj pisać, że ważyłam małą i jest 12730g, czyli 750g w miesiąc.

Pulpecja, mamasia, jesslin87, Zetka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    A i miałam wczoraj pisać, że ważyłam małą i jest 12730g, czyli 750g w miesiąc.
    Lys :-) "dwanaście... słuszną linię ma nasza władza" :-)

lys, 0na88, jesslin87 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys,zacznie sie ruszac wiecej to I waga zwolni. Idzie w dobrym kierunku z siadaniem,gratulacje!:)
    Dziewczyny okres mi die spoznia 5 dzirn,testy pokazuja jedna kreske,nawet cienia nie ma. Mam dalej oszukiwac sie ze to moze ciaza czy poczekac dwa,trzy dni I isc do lekarza"

lys lubi tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmine89 wrote:
    Lys,zacznie sie ruszac wiecej to I waga zwolni. Idzie w dobrym kierunku z siadaniem,gratulacje!:)
    Dziewczyny okres mi die spoznia 5 dzirn,testy pokazuja jedna kreske,nawet cienia nie ma. Mam dalej oszukiwac sie ze to moze ciaza czy poczekac dwa,trzy dni I isc do lekarza"
    jasmine, u ciebie może tez mieć wpływ stres jednak; tak myslę.

Lys. pisałam wam, ze jak zobaczyłam wczoraj kuzynkę Miśki to w szoku byłam. Wygląda jakby była ze trzy miesiące starsza, a jest 1,5 młodsza... Dzieci są po prostu różne i tyle.

lys, jesslin87 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymon na wieczór dostał ataku histerii,poszliśmy po 18 na spacer (jako jedyna nie oglądałam meczu ?) I przed kąpielą sie tak rozwyl jak za czasów kolki,błędów to wykapalam.. dałam nurofen na noc i zasnął szybko bidulek

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 3797 3798 3799 3800 3801 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ