X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to dzisiaj ja pierwsza ;)

jesslin87, aaaaga lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka ja tez nie daje jedzenia do raczki, bo oprocz chrupek czy krazkow innego jedzenia sama do buzi nie wlozy. Kawalki je bardzo ladnie, ale to ja musze jej wlozyc do buzi i jakos specjalnie sie tym nie przejmuje, przeciec do 15 roku zycia karmic jej nie bede ;)

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też się witam :-)
    Ja z kolei mam wrażenie, ze ta moja gwiazdeczka to w ogóle nie przybiera. Tak jak pisałam, kuzyneczka 1,5 miesiąca młodsza, a przy Miśce wygląda jakby starsza była. Cała jest większa - głowa, ręce i ogólnie jakaś taka "masywniejsza" chociaż nie gruba. Tylko, ze tamta ma apetyt cały czas (moja je raczej o stałych porach i dostaje mało przekąsek), do tego pije soki, a moja dostaje tylko wodę. Może to dlatego. Wczoraj babunia się bardzo zmartwiła, że Misia jest mniejsza niż tamta, tak jakby to co najmniej wada była, że dziecko jest drobniejsze. W ogóle wkurzyli mnie wczoraj okropnie; dziadkowie to dobra instytucja, ale strasznie wkurzająca.

aaaaga lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja no tak to już jest. Jak dziecko jest duże - to za duże, jak małe - to za małe. Nie dogodzisz.
    Ile Miśka teraz waży i mierzy?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kilka razy dałam jedzenie do rączki, ale za każdym razem młoda rozsmarowywała je na tacce albo wyrzucała na podłogę, a do buzi brała jakieś okruszki tylko, dlatego dałam sobie na razie spokój.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja co sie przejmujesz :) oj dzieciaki są przerózne, nie ma sie tym co przejmowac;) a gadanie dziadków, ja nawet nie komentuje, jednym uchem wpuszczam, drugim wypuszczam:)

Agata u nas tez mierzą zawsze:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Migotka ja tez nie daje jedzenia do raczki, bo oprocz chrupek czy krazkow innego jedzenia sama do buzi nie wlozy. Kawalki je bardzo ladnie, ale to ja musze jej wlozyc do buzi i jakos specjalnie sie tym nie przejmuje, przeciec do 15 roku zycia karmic jej nie bede ;)

U nas chrupki to jest taka pogarda że ja nie moge.. ugryzie raz i z obrzydzeniem wyrzuca

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, Miśka to ma około 73 cm, a waga mniej więcej 9 kilo. Może teraz parę deko więcej, bo już jej chwilę nie ważyłam.
    No dokładnie tak jest, ze nie dogodzisz. Ale tylko czekam aż mi zaczną doradzać, żeby jej soczek dawać, bo taka mizerna...
    Ale wkurzają mnie teksty typu uważaj, bo upadnie (to kurwa upadnie, do góry nie poleci); wiesz ona jest na takim etapie, ze już nie będzie tyle spała (bo przecież ja taka tępa jestem, że pomimo że to moje trzecie dziecko, to oczekuję, ze będzie spała jak noworodek bo powiedziałam, że się nie wyspała);
    jedliśmy lody i dałam małej kilka razy troszkę na łyżeczce - może jej lepiej nie dawaj. Dlaczego? Bo ją będzie gardełko bolało. Cóż... O tym, że jak drzwi nie zamknę na klucz to włażą jak do siebie nie wspomnę. Bez pukania, dzwonienia. Najpierw lapie za klamkę, jak otwarte to wlazi, jak zamknięte to dopiero wtedy puka czy dzwoni.

201508091565.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ,

Pulpecja usmialam się z rana z tego meczu:)

wstyd się przyznać ale nie wiem ile Zoska wazy , ostatnio byliśmy w kwietniu i od tego czasu jej nie wazylam , na oko ponad 8 kg ale wiecie, na oko to chlop umarl -jak to mowia ;-)

My wczoral ogladalismy mecz , nakupilam lodow i bobu. Lody były super , Bob jeszcze taki sobie w smaku. Na wieczor wtrabilismy litr lodow i kilo bobu - dieta.

My dalej bezzębne - już chyba ostatnie ? :)

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha Pulpecja doskonale Cie rozumiem, moi tesciowie cudowni ludzie, bardzo kochaja Szymona ale czasem mam razenie ze tesciowa to az za bardzo, wczoraj bylismy na obiedzie to chodziła z nim na czworaka i udawała psa.. tak go strasznie odciagała zeby sie nie stukł ze sie przewrócił na podłoge, na co tesc zareagował ze chyba mu lepiej bez niej, ostatnio go nie chciała puscic na podłoge bo nie poodkurzane i włosy psa sa, a on sie tak wyrywał, zwinelismy sie szybko

zaczyna sie marudzenie.. ide zjesc cos poki jest taka szansa

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona, u nas też zębów jeszcze nie ma :-) ale wg babuni to pewnie jej zęby idą, bo się ślini i wszystko gryzie :-) nieważne, ze robi tak od kiedy skończyła 3 miesiące i ciągle ten sam tekst słyszę.

aaaaga, Maniuś lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Migotka, u nas podobnie. Trzymają ją na rękach, chociaż ewidentnie się wyrywa. To wymyślają huśtanie, dawanie wszystkiego do rączki, żeby tylko siedziała na rękach. Mówię, żeby ją na podłogę puścili, to nie nie, lepiej nie. Nosz kurwa, w powietrzu na rączkach się chodzić nie nauczy. Ja wiem, ze oni to z dobrego serca wszystko, ale nie lubię takiego przesadzania i braku logiki u dorosłych ludzi.

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja no to Miśka waży chyba tyle co większość sierpniowych dziewczynek.

Moja mama ma na odwrót, Lily duża? - spoko, nadal nie gaworzy, nie siada, nie raczkuje? - spoko. NO szlag mnie trafiał, bo nawet jak miała kiedyś problem z asymetrią to mi wmawiała, że się dziecka czepiam, a fizjoterapeutka jej krzywdę robi, bo przecież mała tak strasznie płacze.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Lys, mi się Miśka zupełnie normalna wydaje, tzn przeciętna, po prostu przy tamtej jest taka drobniutka, a babunia przeżyć nie może że wnusia jest od młodszego dziecka mniejsza... u nas też z tą nóżką próbują zaklinać rzeczywistość, że pewnie samo zniknie, a właściwie o chyba już się zmniejsza... ja tam z tego dramatu nie robię, ale jednak wolę sprawdzić, poradzić się lekarza,a nie udawać, ze tego nie widzę.

lys lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja mnie do szewskiej pasji doprowadza jak tesciowa siedziz znim na podłodze a on sie wspina do tv a jest nizutko, Szymon skrobie pazurem po ekranie, ja mówie "Szymon nie wolno bo zespujesz" a ona nie reaguje, ja tez przestane bo co mi tam, nie mój telewizor:)

Pulpecja lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema ooo temat tesciowie dobrze trafilam w sobotę myslalm ze wyskocze przez okno maz mial urodziny przyszli znajomi i T mowil rodzicom ze nie wyprawia urodzin a znajomi wpadaja bardziej do Artura bo go jeszcze nie widzieli ( ta para co sie troche odsunela od wszystkich bo sie staraja i nie udaje im sie a reszta przyjaciol juz ma dziecko i nastepne w drodze) wiec bardzo nam zalezalo na ich wizycie to tesciowa strzeliła focha ze jak to do synka na urodziny nie przyjedzie no coz tesciu stanal po stronie T i zakonczyl temat w sobote rano dzwoni z życzeniami i podpytuje o której będą jak dlugo !??! I co zrobila nam nalot godzine po tym jak znajoni wyszli a ze bylismy z nini umówieni na wczesna godzine bo 13 na kawe ciasto i spacer tak tesciowie wparowali o 16 nie zdazylismy zjesc obiadu i co zyczenia do syna i odrazu a gdzie moj wnusio a wnusio mial w dupie babcie i spal do 17 jaka niepocieszona no i gada ze szkoda bo oni tylko na pol godzinki taaaaa siedzieli do 19 i pewnie i dluzej ale wstalam i powiedzialam Artur pozegnaj sie z dziadkami bo czas juz spać to oprzytomnieli ale ile wrzawy narobili krzyku mlody byl nakrecony ze półtorej godziny go usypialam a obiad zjadlam o 21 T sie nie odzywal caly wieczór bo wiedzial ze wybuchnie kłótnia

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tez mnie wqrwia jak krzyczy i az bezdech lapie jak mlody cos kombinuje np pelzal i wygial paluszki u stop a ta krzyczy T uwazaj popraw mu paluszki bo sobie złamie albo mlody zakrecal na brzuszku jakies pol metra od stolu a ta leci i reka noge stolu oslania bo mlody sie uderzy albo dotyla jego stóp i mowi zaloz mu skarpetki bo ma chlodne stopy a ja mowie nie on tak nauczony pozatym nie jest zimno ( w domu ojolo 23 stopni bylo )

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no aaaga to u nas podobnie to wygląda :-) nie wiem jak to się dzieje, że dziecko jest nadal całe i zdrowe jak dziadkowie raz na tydzień czy dwa je widzą... sprawdzanie nóżek i rączek to też standard.
    u nas jak imieniny czy urodziny wypadają w tygodniu to zawsze jest pytanie to kiedy można przyjść? Ponieważ mój mąż pracuje długo i najwcześniej o 18 jest w domu, to wolę zawsze żeby przyszli w weekend. I np. Tosia ma urodziny, mówię, że najlepiej w sobotę czy niedzielę... i tu zawsze pada tekst: a to może wy do nas przyjdziecie, to damy jej prezent...

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a, dziewczyny, wczoraj robiłam na obiad muffiny z cukinią, pyyyszne! nawet Miśka jadła.

aaaaga lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj przepis moj wczoraj wcinal placuszki z cukini pycha strasznie mu smakowaly z tym ze mialam obawy bo smazone na patelni prawie bez tluszczu ale to jednak smazone

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
‹‹ 3799 3800 3801 3802 3803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ