SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Tomek wczoraj pierwszy raz sie zaksztusil truskawka. Wciągnął duzy kawalek, nie pogrtzl i musialam nim troche potelepac. Oczywiscie potem dalej palaszowal. Podawanie dziecku jedzenia do raczki jest bardzo wazne dla motoryki.
Tomek zakochal sie w biedronkach. Szaleje z radości jak idziemy do sklepu. Ostatnio prawie kupilam torbe termiczna z Biedry bo porwal z polki i zaczal lizac. W gazetce biedronkowej paluszkiem pokazuje juz wszystkie biedronki. A za Chiny nie zrobi brawo.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Hej hej:)
No to powiem Wam że moi rodzice i teściowie jakoś tak wyluzowali pod względem asekuracji Patryka, kilka razy zwróciłam im uwagę i jest ok, dla nich jest oczywiste że na tym etapie dziecko ma przebywać na podłodze a nie na kolankach..
Dziewczyny jak was coś niepokoi w sensie za małe/za duże dziecko to można skonsultować no ale tak naprawdę co zrobicie.. Lys będziesz głodzisz młodą bo za gruba? a Ty Pulpecja będziesz ładować w nią soczki żeby na siłę przybrała? przecież różne są dzieci, drobniutkie i nabite i taki ich urok.. chyba na tym etapie nie ma co się czepiać ale ja też tak tylko głośno myślę..
Ja też cieszę się, że nasi wygrali - żaden ze mnie kibic ale zawsze szkoda mi męża, który ma świra na punkcie piłki, a Patryk i tak zbojkotowal mecz i poszedł z babcią na spacer..
Na Dzień Ojca chcę kupić taką oficjalną koszulkę piłkarską dla męża tylko nie wiadomo czy się przyda bo ostatni mecz chyba 21 i jak nie wyjdziemy z grupy to tylko go dobiję takim prezentem.. no ale trudno:)nie mam innego pomysłu -
AgaSad, oczywiście, że nie będę jej tuczyć, żeby ktoś był zadowolony
w ogóle wkurza mnie jakieś takie porównywanie dzieci, nie wiem czemu ma służyć? Przecież wiadomo, ze każde jest inne i różni dorośli z nich też wyrosną. I nikt nie powie wprost, tylko takie aluzje robią, jakby to było co najmniej jakieś upośledzenie...
jasmine89, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Pulpa dobrze gadasz polac jej ! Ja przez pewien czas dalam sie nakrecic mamie i tesciowej bo co chwile slyszalam ze mlody powienien juz to i to ze sasiadki ciotki stryjecznej wnusia w tym samym wieku robi to i pstro i byl moment ze sie denerwowalam ze my jeszcze nie a potem sie na szczescie otrzasnelam i pokazalam wszystkim ciotkom dobra rada srodkowy palec i jestesmy szczęśliwsi no co ja moge poradzic ze moj pierworodny poszedl w kierunku rozwoju intelektualnego a nie ruchowego no co no nic heheh
Pulpecja, AgaSad, jasmine89, Maniuś, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
No dokładnie Pulpecja, jak byłam na wizycie u tej fizjo to ona też mówiła że ją wkurza że już w ciąży zaczyna się straszenie, że zamiast cieszyć się z macierzyństwa to matki ciągle są zatroskane bo słyszą a to od lekarza a to od rodziny że coś jest nie tak z dzieckiem:/
jeju Patryk ma fazę na mamusię, no nie mogę w spokoju usiąść bo uwiesza się na moich nogach, wogóle to już moge zapomnieć o zasypianiu w łóżeczku no chyba że będzie ono trwało minimum godzinę albo 1,5, tylko wtulony na rączkach i jeszcze najchętniej cycek..Pulpecja, jasmine89 lubią tę wiadomość
-
czesc:)
Pulpecja, no chyba stres tak wplywa na okres. poczekam pare dni i sie przejde do lekarza.
a wogole sukces, bo znalazlam prace na pare godzin nw weekendy:) jutro ide zaniesc papiery, zrobia mi szkolenie i moge zaczynac. dom opieki, ale sie ciesze:) soboty i niedziele od 7 rano do 12-13. nie chodzi o pieniadze, ale zebym miala cos "swojego". maz sie wykaze jako rodzic a ja wroce do ludzi:)a za rok, jak mala pojdzie do przedszkola to bedenpracowac tez w tygodniu
ja z mies daje kurczaka, indyka i cielecine.anz ryb lososia, tunczka i dorsza. zjadla kilka razy kawaleczki pangi i tez nic jej nie bylo.
mi w szpitalu powiedzieli ze 9600 to jest dziecko z nadwaga(!). to bylo miesiac temu, to powiedzialam ze maja sie wypchac. jak dziecko chce jesc to bedzie jesc, to mi doradzili zebym jej cycka ograniczyla. jak pytam sie, mam ograniczyc cycka?udawac ze jej nie widze?Pulpecja, aaaaga, Paula_071, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
taa Jasmine, może powinnaś odstawić, bo komuś się wydaje, że za gruba jest.
Moja też dzisiaj tylko na rączki, Kolejny raz przysypia mi na rękach. Zajęła się na chwilę sobą jak jej pozwoliłam podrzeć gazetę, ale szybko się znudziła.jasmine89 lubi tę wiadomość
-
Co do zębów my mamy dwie dolne jedynki lewą górną jedynke i prawą górną dwójkę szczerbaty jest smiesznie ale widze juz druga jedynke w ciagu max tygodnia no może dwoch powinna sie przebić a za nią dwójka wiec bedzie już niezła półka
jasmine89 lubi tę wiadomość
-
aaaaga wrote:Jasmine śliczna twoja corcia Kira tak? Dobrze pamietam ( jak zle napisalam sorry ) ps jak ty jej zmieniasz w tym pampersa? C
mamy pqmpersa rozmiar 4 do srodka, trzeba oderwac przylepce i "poupychac" pod gips. zeby sie to wszystko trzymalo, to na wierzch pampers rozmiar 5. no i musze zmieniac troche czesciej zeby nic nie przeciekloaaaaga lubi tę wiadomość
-
Jasmine, śliczniutka jest
moja bezzębna, włosków troszkę jest, ale krótkie. Pocieszam się, bo Tośka długo nie miała włosów, a potem jak ruszyły to na dwa latka miała śliczne kucyczki, a teraz ma do pasa długie, gęste także luzjasmine89 lubi tę wiadomość
-
buu.. moje dziecko dzis wszystko na nie, wybralismy sie na spacer o 11 ale mało brakło a bysmy nie wyszli, dom zostawiłam tak jak wyszłam, jak by bomba strzeliła..
maz przyszedl z pracy i oznajmia ze idzie na działke trawe kosic, nosz kurwa jak by działka była najwazniejsza, pewnie a mamusia niech sobie siedzi z rozdartym ząbkujacym dzieckiem ( idzie dolna dwójka)
Wogóle to mąż był dzis w firmie, pracujemy w tej samej, przed ciaza pracowałam za blokiem, nie powiem wygodne to było.. w sierpniu zwolni sie tam miejsce i mogła bym tam wrócic, nie ukrywam ze chciałam posiedziec z małym do pazdziernika, ale potem to nie wiadomo gdzie mnie rzuca, czy w mieście czy poza ..
Maż oczywiscie upiera sie zebym poszła, w lipcu mam jechac do szefa na rozmowe
Martucha najlepszego dla Stasia !
Jak sobie pomysle ze miałabym wrócic w sierpniu do pracy to płakać mi się chce, rozwiazuje testy i nie moge sie skupic
Jasmine Kira jaka zadowolona, bidula w tym gipsie..Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 17:07