X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrzuciłam na fb :-)

aaaaga lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie mięsa dajecie dzieciom. My narazie cielęcina czasami wołowinę indyk od wielkiego dzwonu kurczak z ryb dorsz i halibut raz dalam łososia

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomek wczoraj pierwszy raz sie zaksztusil truskawka. Wciągnął duzy kawalek, nie pogrtzl i musialam nim troche potelepac. Oczywiscie potem dalej palaszowal. Podawanie dziecku jedzenia do raczki jest bardzo wazne dla motoryki.

Tomek zakochal sie w biedronkach. Szaleje z radości jak idziemy do sklepu. Ostatnio prawie kupilam torbe termiczna z Biedry bo porwal z polki i zaczal lizac. W gazetce biedronkowej paluszkiem pokazuje juz wszystkie biedronki. A za Chiny nie zrobi brawo.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej:)
    No to powiem Wam że moi rodzice i teściowie jakoś tak wyluzowali pod względem asekuracji Patryka, kilka razy zwróciłam im uwagę i jest ok, dla nich jest oczywiste że na tym etapie dziecko ma przebywać na podłodze a nie na kolankach..

Dziewczyny jak was coś niepokoi w sensie za małe/za duże dziecko to można skonsultować no ale tak naprawdę co zrobicie.. Lys będziesz głodzisz młodą bo za gruba? a Ty Pulpecja będziesz ładować w nią soczki żeby na siłę przybrała? przecież różne są dzieci, drobniutkie i nabite i taki ich urok.. chyba na tym etapie nie ma co się czepiać ale ja też tak tylko głośno myślę..

Ja też cieszę się, że nasi wygrali - żaden ze mnie kibic ale zawsze szkoda mi męża, który ma świra na punkcie piłki, a Patryk i tak zbojkotowal mecz i poszedł z babcią na spacer..
    Na Dzień Ojca chcę kupić taką oficjalną koszulkę piłkarską dla męża tylko nie wiadomo czy się przyda bo ostatni mecz chyba 21 i jak nie wyjdziemy z grupy to tylko go dobiję takim prezentem.. no ale trudno:)nie mam innego pomysłu

1usawn15ju6q9qwm.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeszcze królik

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad, oczywiście, że nie będę jej tuczyć, żeby ktoś był zadowolony :-) w ogóle wkurza mnie jakieś takie porównywanie dzieci, nie wiem czemu ma służyć? Przecież wiadomo, ze każde jest inne i różni dorośli z nich też wyrosną. I nikt nie powie wprost, tylko takie aluzje robią, jakby to było co najmniej jakieś upośledzenie...

jasmine89, Maniuś lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpa dobrze gadasz polac jej ! Ja przez pewien czas dalam sie nakrecic mamie i tesciowej bo co chwile slyszalam ze mlody powienien juz to i to ze sasiadki ciotki stryjecznej wnusia w tym samym wieku robi to i pstro i byl moment ze sie denerwowalam ze my jeszcze nie a potem sie na szczescie otrzasnelam i pokazalam wszystkim ciotkom dobra rada srodkowy palec i jestesmy szczęśliwsi no co ja moge poradzic ze moj pierworodny poszedl w kierunku rozwoju intelektualnego a nie ruchowego no co no nic heheh

Pulpecja, AgaSad, jasmine89, Maniuś, jesslin87 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie Pulpecja, jak byłam na wizycie u tej fizjo to ona też mówiła że ją wkurza że już w ciąży zaczyna się straszenie, że zamiast cieszyć się z macierzyństwa to matki ciągle są zatroskane bo słyszą a to od lekarza a to od rodziny że coś jest nie tak z dzieckiem:/

jeju Patryk ma fazę na mamusię, no nie mogę w spokoju usiąść bo uwiesza się na moich nogach, wogóle to już moge zapomnieć o zasypianiu w łóżeczku no chyba że będzie ono trwało minimum godzinę albo 1,5, tylko wtulony na rączkach i jeszcze najchętniej cycek..

Pulpecja, jasmine89 lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc:)
    Pulpecja, no chyba stres tak wplywa na okres. poczekam pare dni i sie przejde do lekarza.
    a wogole sukces, bo znalazlam prace na pare godzin nw weekendy:) jutro ide zaniesc papiery, zrobia mi szkolenie i moge zaczynac. dom opieki, ale sie ciesze:) soboty i niedziele od 7 rano do 12-13. nie chodzi o pieniadze, ale zebym miala cos "swojego". maz sie wykaze jako rodzic a ja wroce do ludzi:)a za rok, jak mala pojdzie do przedszkola to bedenpracowac tez w tygodniu

ja z mies daje kurczaka, indyka i cielecine.anz ryb lososia, tunczka i dorsza. zjadla kilka razy kawaleczki pangi i tez nic jej nie bylo.

mi w szpitalu powiedzieli ze 9600 to jest dziecko z nadwaga(!). to bylo miesiac temu, to powiedzialam ze maja sie wypchac. jak dziecko chce jesc to bedzie jesc, to mi doradzili zebym jej cycka ograniczyla. jak pytam sie, mam ograniczyc cycka?udawac ze jej nie widze?

Pulpecja, aaaaga, Paula_071, jesslin87 lubią tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taa Jasmine, może powinnaś odstawić, bo komuś się wydaje, że za gruba jest.

Moja też dzisiaj tylko na rączki, Kolejny raz przysypia mi na rękach. Zajęła się na chwilę sobą jak jej pozwoliłam podrzeć gazetę, ale szybko się znudziła.

jasmine89 lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2a8kwad.jpg fakt policzki ma puchate,ale moj maz ma tak samo- cecha rodzinna.
    Ja sie ciesze ze ladnie wszystko je I nie trzeba jej zmuszac.
    Pulpecja moja gazete drze zeby zjesc:p

Pulpecja, mamasia, witaminkab, lys, Maniuś, jesslin87 lubią tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zębów my mamy dwie dolne jedynki lewą górną jedynke i prawą górną dwójkę szczerbaty jest smiesznie ale widze juz druga jedynke w ciagu max tygodnia no może dwoch powinna sie przebić a za nią dwójka wiec bedzie już niezła półka

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmine śliczna twoja corcia Kira tak? Dobrze pamietam ( jak zle napisalam sorry ) ps jak ty jej zmieniasz w tym pampersa? C

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroscimy zebow. my z jednym i nic nie widac. byla piosenka o dziewczynie bez zeba na przedzie, za to moja corka jest dziewczyna z jednym zebem na przedzie

aaaaga lubi tę wiadomość

• jasmine89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Jasmine śliczna twoja corcia Kira tak? Dobrze pamietam ( jak zle napisalam sorry ) ps jak ty jej zmieniasz w tym pampersa? C
    dzieki, tak Jaskiret, zdrobnienie Kira.
    mamy pqmpersa rozmiar 4 do srodka, trzeba oderwac przylepce i "poupychac" pod gips. zeby sie to wszystko trzymalo, to na wierzch pampers rozmiar 5. no i musze zmieniac troche czesciej zeby nic nie przecieklo

aaaaga lubi tę wiadomość

• jasmine89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak wogole wasze dzieci tez takie lyse jak moje? moj maz ostatnio sie smial ze nie chodzi, zero wlosow i prawie wcale zebow;)

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmine, śliczniutka jest :-)
    moja bezzębna, włosków troszkę jest, ale krótkie. Pocieszam się, bo Tośka długo nie miała włosów, a potem jak ruszyły to na dwa latka miała śliczne kucyczki, a teraz ma do pasa długie, gęste także luz :-)

201508091565.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

W żłobku bardzo nam się podobało! Jesteśmy dobrej myśli:)!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 22:20

mamasia, Pulpecja, aaaaga, 0na88, Paula_071, jasmine89, witaminkab, lys, Maniuś, niecierpliwa, jesslin87 lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmine, Kira wygląda na bardzo pogodne i radosne dziecko:). Współczuje tego gipsu.
    Pozdrowienia!!

5fo2vs9.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buu.. moje dziecko dzis wszystko na nie, wybralismy sie na spacer o 11 ale mało brakło a bysmy nie wyszli, dom zostawiłam tak jak wyszłam, jak by bomba strzeliła..
    maz przyszedl z pracy i oznajmia ze idzie na działke trawe kosic, nosz kurwa jak by działka była najwazniejsza, pewnie a mamusia niech sobie siedzi z rozdartym ząbkujacym dzieckiem ( idzie dolna dwójka)

Wogóle to mąż był dzis w firmie, pracujemy w tej samej, przed ciaza pracowałam za blokiem, nie powiem wygodne to było.. w sierpniu zwolni sie tam miejsce i mogła bym tam wrócic, nie ukrywam ze chciałam posiedziec z małym do pazdziernika, ale potem to nie wiadomo gdzie mnie rzuca, czy w mieście czy poza ..
    Maż oczywiscie upiera sie zebym poszła, w lipcu mam jechac do szefa na rozmowe

Martucha najlepszego dla Stasia !

Jak sobie pomysle ze miałabym wrócic w sierpniu do pracy to płakać mi się chce, rozwiazuje testy i nie moge sie skupic :(

Jasmine Kira jaka zadowolona, bidula w tym gipsie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 17:07

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 3800 3801 3802 3803 3804 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ