X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka no nie wiem czy robisz dobrze. To Twoja decyzja. Na dobrą sprawę wcale nie musisz kp i też będzie ok. Jednak mleko jest podstawą żywienia niemowlęcia w 1 roku życia a czy mm czy kp to już kwestia indywidualna. Karmienie mieszane też będzie ok. A jeśli chodzi o twaróg to nie jest dobrym źródłem wapnia http://pediatria.mp.pl/zywienie/96914,zywienie-dzieci-wplyw-procesu-produkcji-pokarmow-na-ich-wartosci-odzywcze

Katarka lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata super ze tyle je , oj Emma to dopiero wczoraj zjadla caly sloiczek gerbera zupka pomidorowa po 12 miesiacu , tak jej smakowala bylam w szoku bo jest wybredna jesli chodzi o sloiczki. nasze potrawy jej lepiej ida ale nie w takich imponujacych ilosciach jak wasze.

Pauli synek tez ladnie je , az zazdroszcze , jednak rodzic chyba lepiej sie czuje jak dziecko ma apetyt :-)

Paula_071 lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, bo zaczelam watpic i nie wiem, czy juz jutro nie wroce do popoludniowej piersi, a nie butelki :D

lb17w98.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasem mam dość kp ale na pewno przed rokiem nie będę kombinować, tymbardziej źe to już tuż tuż.. pomysłu za bardzo nie mam bo on w dalszym ciągu zasypia przy cycu, teraz to już w ogóle przechodzi apogeum cycowe bo przyłazi i szarpie mnie za bluzkę, albo przysysa się do ramienia.. ja też nam wrażenie, że to totalnie nie chodzi o głód tylko tak sobie chce pociumkać chyba. .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 21:21

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od daaaawna nie kp i Patryk sam się odstawił, a do dziś ciągnie za bluzke czy przyssie się nieraz do ramienia... ale u innych osób też tak robi

AgaSad, Paula_071 lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Kochane, któa ma stoliczek edukacyjny dla dzieciaka? Siostra chce kupić Szymkowi na roczek, warto czy nie? Zeby to nie była zabawka na chwilę tylko

Ja kupilam wczoraj. Poki co najdluzej bawilam sie ja z mezem. Julka wstaje przy wszystkim, sciaga rzeczy wiec myslalam, ze to bedzie strzal w 10, no tak na 3 minuty ;)

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    hahah to jakaś jasnowidzka chyba. Wiesz, nie jestem lekarzem, ale u starszych dzieci przy takich objawach dostałam po prostu skierowanie do laryngologa, który ma specjalny wziernik do ucha i jest w stanie ocenić co się w środku dzieje. No miejmy nadzieję, ze faktycznie ten lek pomógł, bo niedoleczone zapalenie ucha może mieć poważne konsekwencje.
    Pulpecja, ale ona sprawdzala wlasnie takim wziernikiem laryngologicznym, nie to, ze ot tak zagladnela do ucha.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie karmie juz definitywnie juz prawie 2 tygodnie i brakije mi tego. Ale teraz to moze i dobrze, bo gorne jedynki mu wyszly, to zaoszczedzi mi gryzienia w cycki.
    Najbardziej mi przykro kiedy szarpie za bluzke i domaga sie piersi. Kilka razy sie zdarzylo, ze sie poddal i zjadl z butli, a tak to przysypia i karmie go na spiocha.
    I ten plyn na plesniawy chyba w koncu pomaga. Dzis zjadl ze smakiem banana i klopskiki indycze z warzywami, ale nie bede glosno chwalic - nke zapeszam.
    Iys pomylam mu zabawki, te najulubiensze nawet sparzylam, butelki i smoczki parze teraz za kazdym razem, uspokajacze tez przelewam wrzatkiem choc dwa razy dziennie. Moze to tsz blad? Juz sama nie wiem.
    Problemem jest to, ze on chwyta wszystko co ma w zasiegu reki, w sklepie, na spacerze, oczywiscie kazdy jeden okruszek i paproch znajdzie na podlodze i wpakuje do buzi. Staram sie, zeby w domu bylo czysto, ale utrzymanie domu w porzadku, bez kurzu i z wypucowanymi podlogami przy moim dziecku, to niemal niewykonalne. W niedziele z rana upolowal gdzies muche i memlal ja w buzi, skubaniec nie chcial oddac. W koncu udalo mj sie ja wygrzebac, ale spozyl juz glowe i skrzydelka.
    Dzieki za namiar na ten spray, zobacze jeszcze czy ten plyn robiony rzeczywiscie zadziala. Jak narazie aplikowalam try razy i wydaje sie byc lepiej.
    Wydaje mi sie, ze dzieciaki sa bardziej narazone na plesniawki, do momentu az przestana wciaz pchac raczki do buzi.

Weridiana lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka sorki usmialam z tą muchą hehe mój ostatnio dorwał gazetę i zanim się zorientowałam zjadł mały skrawek gazety szybko chciałam wyciągnąć palcem ale tak zacisnął buzie i szybko połknął że nie dałam rady.

Wogole jak był młodszy było lepiej w niektórych sprawach. Np maść na dziąsła otwierał buzie smarowalam było ok. A teraz? Zaciśnie buzie i nie chce otworzyć. I jak to smarować dziąsła by było mu lepiej?

74diqps6a69lyc94.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wam
    Czy wasze dzieci tez sie tak kręcą w łóżeczku mlody spi w poprzek potem odwrotnie nastepnie sie zablokuje nozka miedzy szczebelkami to sie wybudza ja go przekladam a on po chwili znowu wedruje po calym łóżeczku
    Wstalismy o 5.30 jupiii wlasnie mlody obok śpi

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zjadania dziwnych rzeczy papier to normalka ale wczoraj na spacerze na zjeżdżalni dorwal jakis patyk i go zjadal

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga ja od niedawna mam wrazenie że to łóżeczko jest z amałe dla niego, na łózku jak zasypia to tez mu czasem miejsca brakuje.. a i zazwyczaj jakos odwrotnie śpi, zrfesztą on ma teraz dwustronne haha, spi albo z tej albo z drugiej strony:)

Wczoraj dziad usnał dopiero 22.30, wiecie co robił, lezał na łózku jak go głaskałam to udawał że śpi, a jak przestałam to okrzyk radości i spierniczał mi z łózka

aaaaga, Weridiana, Martucha86 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kawa wypita, spadamy na bazarek zeby wrocic przed 11, jezuuu jaki gorac

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też tak wędruje po łóżeczku i śpi w dziwnych pozycjach..
    Kurde nie nam mleka do kawy.. no jak ja to lubię..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Pulpecja, ale ona sprawdzala wlasnie takim wziernikiem laryngologicznym, nie to, ze ot tak zagladnela do ucha.
    no, ja właśnie tak sobie skojarzyłam :-) tak to spoko.
    u ns się gorąco powoli zaczyna robić i nie wiem kiedy na spacer isć, bo tak po 16 i tak muszę, nie wiem czy mi się chce dwa razy bujać.

201508091565.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie trochę martwią mnie te upały pod względem spacerów, jak będzie takie 35 st to chyba zostanie 8 rano..
    Dziś robię drugie podejście do warzywek do rączki bo wczoraj mały totalnie nie był zainteresowany, jak dawałam mu do buzi to bardzo chętnie jadł ale nie o to w tym chodzi jednak.. za to jak położyłam banana to rzucił się od razu - pewnie dlatego że już wcześniej dostawał, z chlebem też nie ma problemu..
    Piję kawę bez mleka.. bleee

1usawn15ju6q9qwm.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie mam znow mleka , wprowadzila mlodej zwykle krowie robie na nim rano np grysik- w sumie przez to ze zaczelam grzebac po menu jakie jest w zlobku i widze ze krowie tez jest to stwierdzilam ze sama przetestuje w domu jak na nie reaguje. Je drugi dzien i widze ze jest ok.

U nas tez duchota , czekam az mloda wstanie dam jej drugie sniadanie i ruszam do parku , gdzies w cieniu sie ulokujemy bo w mieszkaniu mam juz saune.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 11:37

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i lipa, warzywa brał do ręki z wielkim obrzydzeniem i odkładał na tackę albo rzucał.. chyba nie nadajemy się na BLW:) albo po prostu chodzi o konsystencję warzyw..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Griszanka sorki usmialam z tą muchą hehe mój ostatnio dorwał gazetę i zanim się zorientowałam zjadł mały skrawek gazety szybko chciałam wyciągnąć palcem ale tak zacisnął buzie i szybko połknął że nie dałam rady.

Wogole jak był młodszy było lepiej w niektórych sprawach. Np maść na dziąsła otwierał buzie smarowalam było ok. A teraz? Zaciśnie buzie i nie chce otworzyć. I jak to smarować dziąsła by było mu lepiej?

Doskonale rozumiem, moj jest na etapie darcia wszystkich papierków na malutkie kawaleczki a potem probuje jesc.

A my z Amberla plazujemy:)

Weridiana, mamasia, jesslin87 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obeszlismy bazarek, Strasznie duszno, zaluje ze go wziełam, zasnal pod blokiem, wziełam go do góry to sie obudził, wprawdzie zupe zjadł ale juz nie usnał, siedzi w łozeczku i sie patrzy na mnie, zaraz odbijemy raczke dla taty na kartce:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 3821 3822 3823 3824 3825 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ