Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manius ja bym podala do konca co mam i dopiero potem bym z 3 wkroczyla, a jakie jest u Was dawkowanie na 3?? Bo u nas 2×150ml

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, na pewno wykorzystam sesję zdjęciową i może te skarby, to zajmie trochę czasu... jak uda mi się wszystko zorganizować. Mamy w domu boule, może też weżmiemy i może coś z piłką albo balonami?

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja:

- kalambury,
    - jakieś konkursy: jedzenie na czas bez użycia rąk, np jabłko na sznurku, podskoki do mety na jednej nodze, taniec w parach z balonami, kręcenie hula-hop na czas,
    - narysowanie swoich autoportretów marketem na dużych arkuszach,
    - zabawy wokalno- ruchowe typu "głowa -ramiona- kolana -pięty" (jak nie znasz to tu: https://www.youtube.com/watch?v=30BVfTvlsrE)
    ; "a mini mini - ford eskort..."
    - rzucanie piłki w kole - rzuca się do kogoś i prosi o podanie koloru, nazwy miasta itd ten co łapie odpowiada

tu też zerknij
    http://www.swidnica.zhp.pl/download/gryizabawy.pdf

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 22:50

Pulpecja, jesslin87 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, Mamasia to jaki park? Uda się znaleźć coś żeby pasowało każdej?
    Ja za bardzo nie znam wrocławskich parków, z Lily byłam tylko w południowym.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys co Ty animatorka bylas ze masz takie rozeznanie? Hehe

Pulpecja sa jakies takie zestawy do bizuterii czy bransoletej, moze zrobienie czegos takiego na pamiątkę?

Ogarnelam sobie z grubsza obowiązki wiwc jutro tyljo snieg i przelece odkurzaczem dywany i mam nadzieje ze bedzie pogoda to pójdziemy na dzialke do siostry

Kurde dalej nie mam weny na tort Szymonka

Pulpecja lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas urodzinki wypadna na urlopie, także zrobimy po powrocie, ale jeszcze nie mam pomysłu.
    Dziś mieliśmy się pakować i co? I nic. Jutro jeszcze zakupy i pakowanie i w nocy wyjazd. Kurde, nie chce mi się, muszę to ogarnąć.
    Teściowa dziś przyszła i młody się poryczal. Na szczęście po godzinie mu przeszło i pierwszy raz poszedł z babcia na spacer.

Młody się rozbujal z chodzeniem. Już normalnie po domu chodzi od pokoju do pokoju co jakiś czas klepiąc na pupke. I zawsze musi do mnie do łazienki przywedrowac :)

Chyba idę spać, spokojnej nocki.

Maniuś, powodzenia!

Aaaaga, zdrówka dla Was. Do mnie też @ przyszła. Miała przyjść wcześniej, a tak to na ten i na następny urlop buuuu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 23:27

Pulpecja, mamasia, AgaSad, lys, Paula_071, Martucha86, Maniuś, jesslin87 lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też chętnie dołączę jeżeli to będzie park i koc, ja będę jechała MPK - mam nadzieje ze młody wysiedzi w wózku.. ja lubię Park Południowy ( można wejść do Agawy na kawkę jakby dzieci pozwoliły ), Park Grabiszyński jest ok no i Park Szczytnicki ale to jest kawał drogi jak dla mnie..
    Wczoraj padłam o 22 wiec trochę odespałam wczorajszą nockę..
    Dziewczyny super pomysły na zabawy dla dzieci.. można im zrobić jakieś drużynowe zawody właśnie, dzieci w tym wieku lubią takie akcje, nazwać jakoś śmiesznie drużyny itp wtedy mozna wykorzystać właśnie balony, hula hop itp

My juz mamy zarezerwowana knajpe i intencje na Mszy na roczek tylko ciągle zastanawiam się czy robimy kameralna imprezę czy zapraszamy tak jak na chrzciny.. ja bym była za kameralną a mąż cis ma ochotę na większą imprezę..

lys lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula pisałaś ostatnio ze Tomek pokochał biedronki.. ja wczoraj wróciłam z reklamówką z biedry a młody szybko do mnie i gada do reklamówki, tak myślę o co mu chodzi a on do tej biedronki..chyba 10 min pokazywał ją paluszkiem i śmiał się☺

Paula_071 lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, harcerką byłam, a tam takie zabawy :P

U nas roczek Lily też wypadnie podczas urlopu. Będziemy wtedy w Gdańsku i generalnie nie planujemy imprezy żadnej, tyle co jakiś torcik, ładne ubranko, może baloniki i my troje.
    Swoją drogą jedziemy tam pociągiem i trochę mi słabo jak pomyślę, że będzie dużo bagażu...

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko nie pozwoli na wejście do kawiarni niestety :( ja tez lubie park miedzy Borowska a Slezna.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos dziwnego sie wydarzylo w nocy. Tomek obudzil sie kolo 1, byl zimny i mokry. Mial 35,8'c. Plakal ponad 2 godziny. Nie mam pojecia dlaczego tak sie stalo, w pokoju bylo goraco - 25 stopni, jak weszlam do niego chcialam wlaczyc klime, ale jak go dotknelam to zrezygnowalam.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Piję kawkę, nastawiłam na rosól i słysze moje dziecko więc robie butle:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jakich pieluch do pływania uzywacie? dla dzieci oczywiscie:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 08:29

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, a może to jakieś osłabienie, początek przeziębienia czy czegoś? Oby wszytsko było ok!

Migotka my mamy do pływania pieluchomajtki Swimmies Medium (>12kg) ale ledwo wcisnęłam to na Lily...

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie nie wiem... teraz ma 35,6c. Nie spotkalam sie jeszcze z tak niska temperatura.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 12:25

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Paula, taka niska to chyba właśnie na osłabienie organizmu wskazuje.
    lys - pociągiem? mi się nie chce do Wroclawia bujać pociągiem, a jeszcze z bagażami... a nie macie opcji np. wysyłki bagażu kurierem?
    U mnie jeszcze wszyscy śpią, ja piję kawkę. Wczoraj zrobiłam maly misz-masz w ubraniach i teraz mam syf na pol pokoju, ale goście dzisiaj wyjeżdżają, może to jakoś poogarniam. Miłego dnia wam życzę :-)

201508091565.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! No i udało mi się odespac. Mąż wstał z małą a ja spałam prawie do 10.
    Paula u nas obniżona temp była przez kilka dni po wyjściu zęba i po wirusie jelitowym.
    Migotka my używamy rosmanowskich. Średnie są, w wodzie super, ale jak się dziecko zsika w taką pieluche przed wejściem do wody to przecieka. Wszystkie mamy, które pytalam mówią, że i tak najlepsze.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymon się tak rozwył po 10 że nie mogłam go uspokoić nawet na rękach, w związku z tym zupy nie zjadł a poszedł spac, hm.. zobacyzmy ile pospi bo tylko o mleku o 8.20..

Witaminka a jaki rozmiar masz tych pieluszek?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa szwagier napompował wielki basen na działce :D nie wiem kto sie bedzie bardziej cieszył Szymon czy matka haha

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    lys - pociągiem? mi się nie chce do Wroclawia bujać pociągiem, a jeszcze z bagażami... a nie macie opcji np. wysyłki bagażu kurierem?

Pociągiem może gorzej dla nas, ale lepiej dla małej. Czasowo chyba nie ma wielkiej różnicy. Intercity 5,5h z wro do gda. Będziemy się pakować oszczędnie, bez zbędnych dupereli. Najwyżej, jak czegoś nam zabraknie to się dokupi na miejscu.

Pulpecja lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ ‹ 3838 3839 3840 3841 3842 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ