X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manius ja bym podala do konca co mam i dopiero potem bym z 3 wkroczyla, a jakie jest u Was dawkowanie na 3?? Bo u nas 2×150ml

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, na pewno wykorzystam sesję zdjęciową i może te skarby, to zajmie trochę czasu... jak uda mi się wszystko zorganizować. Mamy w domu boule, może też weżmiemy i może coś z piłką albo balonami?

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja:

- kalambury,
    - jakieś konkursy: jedzenie na czas bez użycia rąk, np jabłko na sznurku, podskoki do mety na jednej nodze, taniec w parach z balonami, kręcenie hula-hop na czas,
    - narysowanie swoich autoportretów marketem na dużych arkuszach,
    - zabawy wokalno- ruchowe typu "głowa -ramiona- kolana -pięty" (jak nie znasz to tu: https://www.youtube.com/watch?v=30BVfTvlsrE)
    ; "a mini mini - ford eskort..."
    - rzucanie piłki w kole - rzuca się do kogoś i prosi o podanie koloru, nazwy miasta itd ten co łapie odpowiada

tu też zerknij
    http://www.swidnica.zhp.pl/download/gryizabawy.pdf

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 22:50

Pulpecja, jesslin87 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, Mamasia to jaki park? Uda się znaleźć coś żeby pasowało każdej?
    Ja za bardzo nie znam wrocławskich parków, z Lily byłam tylko w południowym.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys co Ty animatorka bylas ze masz takie rozeznanie? Hehe

Pulpecja sa jakies takie zestawy do bizuterii czy bransoletej, moze zrobienie czegos takiego na pamiątkę?

Ogarnelam sobie z grubsza obowiązki wiwc jutro tyljo snieg i przelece odkurzaczem dywany i mam nadzieje ze bedzie pogoda to pójdziemy na dzialke do siostry

Kurde dalej nie mam weny na tort Szymonka

Pulpecja lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas urodzinki wypadna na urlopie, także zrobimy po powrocie, ale jeszcze nie mam pomysłu.
    Dziś mieliśmy się pakować i co? I nic. Jutro jeszcze zakupy i pakowanie i w nocy wyjazd. Kurde, nie chce mi się, muszę to ogarnąć.
    Teściowa dziś przyszła i młody się poryczal. Na szczęście po godzinie mu przeszło i pierwszy raz poszedł z babcia na spacer.

Młody się rozbujal z chodzeniem. Już normalnie po domu chodzi od pokoju do pokoju co jakiś czas klepiąc na pupke. I zawsze musi do mnie do łazienki przywedrowac :)

Chyba idę spać, spokojnej nocki.

Maniuś, powodzenia!

Aaaaga, zdrówka dla Was. Do mnie też @ przyszła. Miała przyjść wcześniej, a tak to na ten i na następny urlop buuuu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 23:27

Pulpecja, mamasia, AgaSad, lys, Paula_071, Martucha86, Maniuś, jesslin87 lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też chętnie dołączę jeżeli to będzie park i koc, ja będę jechała MPK - mam nadzieje ze młody wysiedzi w wózku.. ja lubię Park Południowy ( można wejść do Agawy na kawkę jakby dzieci pozwoliły ), Park Grabiszyński jest ok no i Park Szczytnicki ale to jest kawał drogi jak dla mnie..
    Wczoraj padłam o 22 wiec trochę odespałam wczorajszą nockę..
    Dziewczyny super pomysły na zabawy dla dzieci.. można im zrobić jakieś drużynowe zawody właśnie, dzieci w tym wieku lubią takie akcje, nazwać jakoś śmiesznie drużyny itp wtedy mozna wykorzystać właśnie balony, hula hop itp

My juz mamy zarezerwowana knajpe i intencje na Mszy na roczek tylko ciągle zastanawiam się czy robimy kameralna imprezę czy zapraszamy tak jak na chrzciny.. ja bym była za kameralną a mąż cis ma ochotę na większą imprezę..

lys lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula pisałaś ostatnio ze Tomek pokochał biedronki.. ja wczoraj wróciłam z reklamówką z biedry a młody szybko do mnie i gada do reklamówki, tak myślę o co mu chodzi a on do tej biedronki..chyba 10 min pokazywał ją paluszkiem i śmiał się☺

Paula_071 lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, harcerką byłam, a tam takie zabawy :P

U nas roczek Lily też wypadnie podczas urlopu. Będziemy wtedy w Gdańsku i generalnie nie planujemy imprezy żadnej, tyle co jakiś torcik, ładne ubranko, może baloniki i my troje.
    Swoją drogą jedziemy tam pociągiem i trochę mi słabo jak pomyślę, że będzie dużo bagażu...

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko nie pozwoli na wejście do kawiarni niestety :( ja tez lubie park miedzy Borowska a Slezna.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos dziwnego sie wydarzylo w nocy. Tomek obudzil sie kolo 1, byl zimny i mokry. Mial 35,8'c. Plakal ponad 2 godziny. Nie mam pojecia dlaczego tak sie stalo, w pokoju bylo goraco - 25 stopni, jak weszlam do niego chcialam wlaczyc klime, ale jak go dotknelam to zrezygnowalam.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Piję kawkę, nastawiłam na rosól i słysze moje dziecko więc robie butle:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jakich pieluch do pływania uzywacie? dla dzieci oczywiscie:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 08:29

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, a może to jakieś osłabienie, początek przeziębienia czy czegoś? Oby wszytsko było ok!

Migotka my mamy do pływania pieluchomajtki Swimmies Medium (>12kg) ale ledwo wcisnęłam to na Lily...

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie nie wiem... teraz ma 35,6c. Nie spotkalam sie jeszcze z tak niska temperatura.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 12:25

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Paula, taka niska to chyba właśnie na osłabienie organizmu wskazuje.
    lys - pociągiem? mi się nie chce do Wroclawia bujać pociągiem, a jeszcze z bagażami... a nie macie opcji np. wysyłki bagażu kurierem?
    U mnie jeszcze wszyscy śpią, ja piję kawkę. Wczoraj zrobiłam maly misz-masz w ubraniach i teraz mam syf na pol pokoju, ale goście dzisiaj wyjeżdżają, może to jakoś poogarniam. Miłego dnia wam życzę :-)

201508091565.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! No i udało mi się odespac. Mąż wstał z małą a ja spałam prawie do 10.
    Paula u nas obniżona temp była przez kilka dni po wyjściu zęba i po wirusie jelitowym.
    Migotka my używamy rosmanowskich. Średnie są, w wodzie super, ale jak się dziecko zsika w taką pieluche przed wejściem do wody to przecieka. Wszystkie mamy, które pytalam mówią, że i tak najlepsze.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymon się tak rozwył po 10 że nie mogłam go uspokoić nawet na rękach, w związku z tym zupy nie zjadł a poszedł spac, hm.. zobacyzmy ile pospi bo tylko o mleku o 8.20..

Witaminka a jaki rozmiar masz tych pieluszek?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa szwagier napompował wielki basen na działce :D nie wiem kto sie bedzie bardziej cieszył Szymon czy matka haha

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    lys - pociągiem? mi się nie chce do Wroclawia bujać pociągiem, a jeszcze z bagażami... a nie macie opcji np. wysyłki bagażu kurierem?

Pociągiem może gorzej dla nas, ale lepiej dla małej. Czasowo chyba nie ma wielkiej różnicy. Intercity 5,5h z wro do gda. Będziemy się pakować oszczędnie, bez zbędnych dupereli. Najwyżej, jak czegoś nam zabraknie to się dokupi na miejscu.

Pulpecja lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 3838 3839 3840 3841 3842 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ