SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Pulpecja:
- kalambury,
- jakieś konkursy: jedzenie na czas bez użycia rąk, np jabłko na sznurku, podskoki do mety na jednej nodze, taniec w parach z balonami, kręcenie hula-hop na czas,
- narysowanie swoich autoportretów marketem na dużych arkuszach,
- zabawy wokalno- ruchowe typu "głowa -ramiona- kolana -pięty" (jak nie znasz to tu: https://www.youtube.com/watch?v=30BVfTvlsrE)
; "a mini mini - ford eskort..."
- rzucanie piłki w kole - rzuca się do kogoś i prosi o podanie koloru, nazwy miasta itd ten co łapie odpowiada
tu też zerknij
http://www.swidnica.zhp.pl/download/gryizabawy.pdfWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 22:50
Pulpecja, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Lys co Ty animatorka bylas ze masz takie rozeznanie? Hehe
Pulpecja sa jakies takie zestawy do bizuterii czy bransoletej, moze zrobienie czegos takiego na pamiątkę?
Ogarnelam sobie z grubsza obowiązki wiwc jutro tyljo snieg i przelece odkurzaczem dywany i mam nadzieje ze bedzie pogoda to pójdziemy na dzialke do siostry
Kurde dalej nie mam weny na tort SzymonkaPulpecja lubi tę wiadomość
-
U nas urodzinki wypadna na urlopie, także zrobimy po powrocie, ale jeszcze nie mam pomysłu.
Dziś mieliśmy się pakować i co? I nic. Jutro jeszcze zakupy i pakowanie i w nocy wyjazd. Kurde, nie chce mi się, muszę to ogarnąć.
Teściowa dziś przyszła i młody się poryczal. Na szczęście po godzinie mu przeszło i pierwszy raz poszedł z babcia na spacer.
Młody się rozbujal z chodzeniem. Już normalnie po domu chodzi od pokoju do pokoju co jakiś czas klepiąc na pupke. I zawsze musi do mnie do łazienki przywedrowac
Chyba idę spać, spokojnej nocki.
Maniuś, powodzenia!
Aaaaga, zdrówka dla Was. Do mnie też @ przyszła. Miała przyjść wcześniej, a tak to na ten i na następny urlop buuuu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 23:27
Pulpecja, mamasia, AgaSad, lys, Paula_071, Martucha86, Maniuś, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja też chętnie dołączę jeżeli to będzie park i koc, ja będę jechała MPK - mam nadzieje ze młody wysiedzi w wózku.. ja lubię Park Południowy ( można wejść do Agawy na kawkę jakby dzieci pozwoliły ), Park Grabiszyński jest ok no i Park Szczytnicki ale to jest kawał drogi jak dla mnie..
Wczoraj padłam o 22 wiec trochę odespałam wczorajszą nockę..
Dziewczyny super pomysły na zabawy dla dzieci.. można im zrobić jakieś drużynowe zawody właśnie, dzieci w tym wieku lubią takie akcje, nazwać jakoś śmiesznie drużyny itp wtedy mozna wykorzystać właśnie balony, hula hop itp
My juz mamy zarezerwowana knajpe i intencje na Mszy na roczek tylko ciągle zastanawiam się czy robimy kameralna imprezę czy zapraszamy tak jak na chrzciny.. ja bym była za kameralną a mąż cis ma ochotę na większą imprezę..lys lubi tę wiadomość
-
Paula pisałaś ostatnio ze Tomek pokochał biedronki.. ja wczoraj wróciłam z reklamówką z biedry a młody szybko do mnie i gada do reklamówki, tak myślę o co mu chodzi a on do tej biedronki..chyba 10 min pokazywał ją paluszkiem i śmiał się☺
Paula_071 lubi tę wiadomość
-
Migotka, harcerką byłam, a tam takie zabawy
U nas roczek Lily też wypadnie podczas urlopu. Będziemy wtedy w Gdańsku i generalnie nie planujemy imprezy żadnej, tyle co jakiś torcik, ładne ubranko, może baloniki i my troje.
Swoją drogą jedziemy tam pociągiem i trochę mi słabo jak pomyślę, że będzie dużo bagażu...
-
Cos dziwnego sie wydarzylo w nocy. Tomek obudzil sie kolo 1, byl zimny i mokry. Mial 35,8'c. Plakal ponad 2 godziny. Nie mam pojecia dlaczego tak sie stalo, w pokoju bylo goraco - 25 stopni, jak weszlam do niego chcialam wlaczyc klime, ale jak go dotknelam to zrezygnowalam.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Hej dziewczyny!
Paula, taka niska to chyba właśnie na osłabienie organizmu wskazuje.
lys - pociągiem? mi się nie chce do Wroclawia bujać pociągiem, a jeszcze z bagażami... a nie macie opcji np. wysyłki bagażu kurierem?
U mnie jeszcze wszyscy śpią, ja piję kawkę. Wczoraj zrobiłam maly misz-masz w ubraniach i teraz mam syf na pol pokoju, ale goście dzisiaj wyjeżdżają, może to jakoś poogarniam. Miłego dnia wam życzę -
Dzień dobry! No i udało mi się odespac. Mąż wstał z małą a ja spałam prawie do 10.
Paula u nas obniżona temp była przez kilka dni po wyjściu zęba i po wirusie jelitowym.
Migotka my używamy rosmanowskich. Średnie są, w wodzie super, ale jak się dziecko zsika w taką pieluche przed wejściem do wody to przecieka. Wszystkie mamy, które pytalam mówią, że i tak najlepsze.
-
Pulpecja wrote:lys - pociągiem? mi się nie chce do Wroclawia bujać pociągiem, a jeszcze z bagażami... a nie macie opcji np. wysyłki bagażu kurierem?
Pociągiem może gorzej dla nas, ale lepiej dla małej. Czasowo chyba nie ma wielkiej różnicy. Intercity 5,5h z wro do gda. Będziemy się pakować oszczędnie, bez zbędnych dupereli. Najwyżej, jak czegoś nam zabraknie to się dokupi na miejscu.Pulpecja lubi tę wiadomość