X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak dotrzecie z dworca do hotelu/pensjonatu? Samochod ma ten plus, ze mozna sie zatrzymac i polozyc na kocyku. Jak będzie tłum w pociagu to trzymanie dziecka na kolanach przez tyle godzin to wyzwanie.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    A jak dotrzecie z dworca do hotelu/pensjonatu? Samochod ma ten plus, ze mozna sie zatrzymac i polozyc na kocyku. Jak będzie tłum w pociagu to trzymanie dziecka na kolanach przez tyle godzin to wyzwanie.

Jak znajdę taxi z fotelikiem to taką zamówię z wyprzedzeniem. Z tym tłumem to chyba nie będzie tak źle... mam nadzieję, że będzie możliwość swobodnego przemieszczenia się po naszym wagonie i między naszym a restauracyjnym.
    Samochód nie wchodzi w gre w ogóle.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj kuzyn jechal w weekend do Gdanska i byl full w 1 i 2 klasie. A Wy kiedy jedzuecie?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Moj kuzyn jechal w weekend do Gdanska i byl full w 1 i 2 klasie. A Wy kiedy jedzuecie?

7 sierpnia, cóż najwyżej się przemęczymy

aaaa własnie mnie olśniło Opener był to może też dlatego ludzi było więcej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 14:07

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawałyście dzieciom bób? Kupiłam i nie wiem czy dawać, czy nie...

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:

Tak:)

lys lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my właśnie wracamy od tej koleżanki,co urodziła martwego synka w 26 tc i z którą urwał się kontakt jak ja urodziłam (wiem,że było jej ciezko,a mi było głupio się pierwszej odezwać),ostatnio się zgadalysmy i dIs ich odwiedziliśmy- jest w 21tc i najprawdopodobniej córcia,ależ się cieszę i mam nadzieję,że bezproblemowo urodzi w terminie! A Piotrek szogun oczywiście wlazil im wszędzie i się trochę "wystraszyli" takiego żywiołu :-)

Paula_071, Pulpecja, Martucha86, Migotkaa, Maniuś, jesslin87 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:

Dawalam kilka razy ale w niezbyt duzych ilościach.

lys lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka mamy rozmiar M pieluszek. Łucja waży ok 10600 i są ok, następnym razem wezmę pewnie wieksze, tylko my mało używamy.
    Lys ja dawałam bob, mała nie mogła się najeść tak smakowało

lys lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas popadało i w końcu jest czym oddychać, wcześniej było okropnie.
    Miska padła, przy tym upale też była umęczona, krótko spała, apetyt taki sobie. Ja już też miałam dość.

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my nie możemy uspic Huberta, bo od kiedy schodzi z łóżka bez problemu, to po prostu w trakcie wieczornego karmienia sobie wychodzi do salonu albo kuchni i ma usypianie i tym podobne gdzieś. Poza tym jak go karmię, to wchodzi mi na głowę i to dosłownie, dzisiaj karmilam na lezaco to wszedl mi kolanami na glowe. To juz powoli troche komiczne sie robi ;-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata a masz zamiar nadal kp bedac w ciazy?

• Agaata Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Agata a masz zamiar nadal kp bedac w ciazy?

Póki co nie zamierzam Huberta odstawić przez najblizszy miesiąc, chyba ze bylaby jakas konieczność, później sie zobaczy jak bedzie.
    Nie chcialabym wprowadzać mm, raczej wątpię żeby Hubert chcial je w ogole pic, nie chce mi sie juz w to bawić, poza tym na ten moment kp jest dla mnie samej bardzo ważne.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, za nami bardzo pozytywny dzień:) obiad standardowo u teściów a potem pojechaliśmy na działeczke do siostry:) Pochlapaliśmy się w basenie z dzieciakami:) była chwilowa burza ale na szczęście w oddali, troszke pokoropiło, dzieciaki sie przespały:) a swoją drogą wiecie co, siostra mówi że Jagoda zawsze śpi przy Szymonie, obydwoje padają, a ona jej bardzo mało śpi a tak jak są razem to śpi tyle co on czyli całkiem sporo bo 1,5-2h,
    aa dziś siostrzeniec walnął tekstem "Ciocia co masz taki dziwny brzuch w paski" to mu odpowiedziałam że robię się na tygrysa haha:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 22:45

mamasia, Maniuś, jesslin87 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skończyliśmy się pakować. Mieliśmy wyjechac około 3,a wyjedziemy pewnie około 5. Oj, do Włoszech spakuje się tydzień wcześniej,bo dziś to masakra.

Dziś na spontana wynajelismy na ostatni weekend sierpnia duży domek nad jeziorem z działka 1000m2. Tam zrobimy urodzinki Michała, bo i tak nie byłyby w terminie, bo w dzień urodzin planujemy Portofino :)

Jestem padnięta. Mąż śpi id godziny. Cały samochód plus duży bagażnik dachowy załadowany. Nie wiem jak się w sierpniu zmieścimy, bo teraz lodówki nie wzięliśmy. No i pogoda ma się skiepscic. Cóż.. zobaczymy.

Także dziewczynki, będę podczytywac jak zwykle, a zameldowania się pewnie na fejsie. Trzymajcie kciuki :)

Miłej nocki :)

Paula_071, Martucha86, mamasia, Maniuś, jesslin87 lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka, szczesliwej podrozt. Żebyście niczego nie zgubili ani zapomnieli;)

Agata, a nie boisz sie, ze kp powoduje skurcze macicy, zwlaszcza jak masz za soba poronienia? Kwestie mm mozna rozwiazac dodając je do kaszki i tyle. Tylko tak pytam z ciekawosci. Wiem, ze sa tez kobiety co karmią cala ciaze a potem dwojke (tzw. karmienie w tandemie). Indywidualny wybór:)

Zetka lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry:) u nas deszczowo od rana, ale przyjemnie chłodno

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Zetka, szczesliwej podrozt. Żebyście niczego nie zgubili ani zapomnieli;)

Agata, a nie boisz sie, ze kp powoduje skurcze macicy, zwlaszcza jak masz za soba poronienia? Kwestie mm mozna rozwiazac dodając je do kaszki i tyle. Tylko tak pytam z ciekawosci. Wiem, ze sa tez kobiety co karmią cala ciaze a potem dwojke (tzw. karmienie w tandemie). Indywidualny wybór:)

Paula, poki co takich skurczy nie zaobserwowalam, jeśli sie pojawią to rozwaze odstawienie. Poza tym kp powoduje raczej mikroskurcze, wiec az tak sie ich nie obawiam. Moim zdaniem to odstawianie dziecka od piersi z powodu ciąży to jednak lekka histeria lekarzy. Ja na razie mam 6 tc, jak to moja lekarka stwierdzila, jest na tyle wcześnie, ze trudno cos wiecej powiedzieć nie wiadomo czy bedzie ok, a odstawienie dziecka jest raczej nieodwracalne. Zobaczymy jaki bedzie rozwoj sytuacji, na razie karmię.

bellaVi lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co dziewczyny z wtorkiem? Park Południowy czy Park Skowroni?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie
    Wczoraj zostawilam mlodego ojcu i pojechalam pomagac robic impreze mamie oni dojechali pozniej fajnie bylo cala rodzinka byla humory dopisaly wrocilismy to mlodziez padla spac wstala o 5.30 jupiii
    Zaraz jak synek wstanie zje obiad i jedziemy do ikea kupujemy mu krzeselko do karmienia bo te bisrtro zaczelo mnie wkurzac
    Buzka

mamasia lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
‹‹ 3839 3840 3841 3842 3843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ