SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
U nas też katarek - chyba zmiana temperatury się nie przysłużyła młodej, bo jakoś tak nie pomyślałam, żeby na noc okno przymknąć, albo coś jej jednak założyć. Rano trochę też kaszlała, katarek nieduży, ale jest. Muszę wyciągnąć inhalator i rozgonić cholerstwo.
Ja w tym roku odpuszczam sobie fotelik na rower. W przyszłym roku fundnę sobie nowy rower i fotelik będę już pewna jej stabilności i gotowości do takiej jazdy, na razie wydaje mi się jakaś taka giętka, miękka - wiecie o co chodzi?
Właśnie wysłałam Tośkę po cukinię, będę robić placki z fetą mam tylko nadzieję, ze mi tu ogórków nie przyniesie...
-
Agata zazdroszczę nocki.. ja już tydzień nie karmię tzn karmię raz ok północy, dziś była bardzo spokojna noc - mały już wogóle nie dopomina się o cyca ale budzi się i tak.. i nie ma jakiejś większej różnicy czy śpi w łóżeczku czy ze mną, ciężki przypadek:)
Migotka ja chcę kupić fotelik na roczek ale taki montowany na przód ramy, tylko muszę przymierzyć do mojego roweru bo jakoś nie mam pojęcia jak on tam ma się zmieścić, niby one są do wszystkich rowerów ale ciekawe czy nie uderza się kolanami o fotelik.. pewnie za wiele nie pojeździmy w tym sezonie jeśli już do krótkie wycieczki,
moja sąsiadka ma córkę starszą o miesiąc i ona jeździ już conajmniej od 2-3 miesięcy z nią na rowerze, ja bym się bała o kręgosłup dziecka ale jej wybór..
Ostatnio kumpela opowiadała, że była na rajdzie rowerowym i jeden facet miał dziecko z przodu, z tyłu a trzecie w przyczepce.. kosmos:)
Ogromny plus powrotu: mały zapomniał wszystkie zabawki i od rana sam się bawi, nawet nie zwraca uwagi na nas..Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 13:06
-
AgaSad mi też by pasowała np 12.
Z drzemkami u nas różnie, bo zależy o której wstanie, jak wstaje o 7 to ma dwie - jedną około 11-12, a drugą około 16-17, jak wstanie o 8-8.30 to drzemkę ma jedną około 14-15. A czasem w ogóle nie da się przewidzieć.
Po południu też ok, ale 16.30 to raczej za późno, no bo ledwo gdzieś usiądziemy, a tu zaraz trzeba będzie się zbierać, bo przecież do domu też trzeba dotrzeć.
Paula, a Tobie jakie godziny pasują? -
Agaata ja tez karmie. czytalam ze jesli ciaza jest zagrozona to wtedy radza odstawic jednak skurcze o ktorych mowa sa porownywalne do tych w czasie orgazmu i jesli wszystko przebiega prawidlowo nie ma powodu aby odstawic. podobno po 20 tyg mleko zmienia sklad i 30% dzieci samo sie odstawia. zasada po urodzeniu jest taja ze pierwsze przystawia sie niemowle a nastepnie starsze dziecko.
u mnie jedna piers nieczynna wiec w razie potrzeby ja uruchomieAgaata, chcebycmama, jesslin87, Zetka lubią tę wiadomość
-
A mi najprawdopodobniej wrocila cukrzyca - tzn. pewnie od ciazy nigdy nie odeszla. Musze leciec na krzywa ale jestem na 99% pewna ze niestety ja mam , dzis poczulam jak spada mi cukier , drzenie rak , cierpniecie jezyka ... identycznie czulam sie przy cukrzycy w ciazy. Szlak mnie trafi !
-
Hej kochane
Ona współczuję...mam nadzieję że to może nie będzie cukrzyca...
A ja byłam dzis zapisać Alexa do żłobka...miejsce będzie miał na pewno no i ak siedzimy,gadamy i pani dyrektor mówi że pewnie już ma z półtorej roku!!! A ja jej mówię że dopiero 10 msc to złapała się za głowę i usiadła po czym stwierdziła że to chyba Alexander "wielki" ale się uśmiałam co nie zmienia faktu że jak nadejdzie dzień w którym będę miała go tam zostawić to chyba będę płakać...no nic jeszcze trochę czasu mamy dla siebie
Miłego tygodnia i zdrowka dla dzisiejszych solenizantów!!mamasia, chcebycmama, Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Uu Paula współczuję, mój m jak kiedyś struł się pasztetem to kilka dni dochodził do siebie, nigdy nie widziałam go w takim stanie. Oby u Ciebie szybko minęło..
OK to 12 Park Południowy a jutro najwyżej zgadamy się czy na pewno wszystko wypali.
Namaczam manne i będę smażyć te placuszki☺Paula_071 lubi tę wiadomość
-
0na88 wrote:A mi najprawdopodobniej wrocila cukrzyca - tzn. pewnie od ciazy nigdy nie odeszla. Musze leciec na krzywa ale jestem na 99% pewna ze niestety ja mam , dzis poczulam jak spada mi cukier , drzenie rak , cierpniecie jezyka ... identycznie czulam sie przy cukrzycy w ciazy. Szlak mnie trafi !
-
0na88 wrote:A mi najprawdopodobniej wrocila cukrzyca - tzn. pewnie od ciazy nigdy nie odeszla. Musze leciec na krzywa ale jestem na 99% pewna ze niestety ja mam , dzis poczulam jak spada mi cukier , drzenie rak , cierpniecie jezyka ... identycznie czulam sie przy cukrzycy w ciazy. Szlak mnie trafi !
-
AgaSad wrote:Uu Paula współczuję, mój m jak kiedyś struł się pasztetem to kilka dni dochodził do siebie, nigdy nie widziałam go w takim stanie. Oby u Ciebie szybko minęło..
OK to 12 Park Południowy a jutro najwyżej zgadamy się czy na pewno wszystko wypali.
Namaczam manne i będę smażyć te placuszki☺
Aga, nie strasz, boli mnie strasznie zoladek. Zjadlam dzisiaj tylko jedna sucha kromke chleba. Mam nadzieje, ze szybko minie.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Wiesz no oby Ci przeszło, m załatwił się w ten sposób ze wziął pasztet od rodziców, zostawił na kilka godzin w aucie a potem zjadł ze smakiem.. oczywiście to było lato.. oj strasznie się męczył..
Placuszki z manny wyszły super tylko za cholerę nie mogłam tego usmażyć bez tłuszczu - tak jak w przepisie, chyba mam do d patelnię. Patryk ładnie zjadł rączkami i widać było że mu smakowało. Chciałabym teraz codziennie wprowadzać mu coś do rączki - tylko ten bałagan mnie osłabia:/
Dziś byli teściowie i zabrali małego na spacer, jednak miasto jest dużo ciekawsze niż wiejskie krajobrazy i wysiedział 1,5 godz w wózku:) w sobotę pierwszy raz zostawiamy młodego u teściów na kilka godzin i idziemy do kina, kino! - rok temu byłam ostatnio.. w sumie nie wiem czy jest coś ciekawego ale czy to ważne:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 20:34
Weridiana, aaaaga, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Hej
Tak czytam o tych rowerach i powiem Wam, że pytałam pediatre o fotelik na rower i od kiedy można dziecko w nim wozić to odpowiedział mi, że mna lepiej od 18 miesiąca, choć producenci juz od 9 miesiąca zapewniają ze wszystko ok to on by im nie wierzyl.
A co do tej przyczepki to mówicie, że już można wozić? Bo o to się nie pytałam.
Dziewczyny dziś zrobiłam salatke z jarmuzem, polecam poczytajcie sobie co jarmuz dostarcza naszemu organizmowi.
Dziewczyny ja też w drugiej ciąży i musiałam odstawić od cyca bo pierwsza ciaza była zagrożona. Jak u Was było wszystko ok to spokojnie można karmić.
Mogotka wrzuć przepis albo link do tortu tez szukamWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 22:14
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
mamasia kochana ja ide na łątwizne i zamawiam u lokalnej dziewczyny która piecze domowe torty:) sama to ja nie bardzo bym chyba upiekła
Ten mnie urzekł, tylko bedzie misio z autkami i jednopietrowy bo na 15 porcji:)
stwierdziłam że teraz jeszcze ja mogę zadecydowac a później to juz pewnie będzie Szymko decydował co chce mieć na torcie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 22:21
chcebycmama, Weridiana, Maniuś, jesslin87 lubią tę wiadomość