X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata Hubert stwierdził, że on też woli pospać:) nic tylko się cieszyć !

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    włąsnie sobie uświadomiłam, że musze mojemu dziecku zmienić mleko na 3, póki co będzie dostawał mm, narazie sobie tego nie wyobrażam żeby mógł być bez mm, 2 razy niech sobie chlipnie:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    U nas też katarek - chyba zmiana temperatury się nie przysłużyła młodej, bo jakoś tak nie pomyślałam, żeby na noc okno przymknąć, albo coś jej jednak założyć. Rano trochę też kaszlała, katarek nieduży, ale jest. Muszę wyciągnąć inhalator i rozgonić cholerstwo.
    Ja w tym roku odpuszczam sobie fotelik na rower. W przyszłym roku fundnę sobie nowy rower i fotelik :-) będę już pewna jej stabilności i gotowości do takiej jazdy, na razie wydaje mi się jakaś taka giętka, miękka - wiecie o co chodzi?
    Właśnie wysłałam Tośkę po cukinię, będę robić placki z fetą :-) mam tylko nadzieję, ze mi tu ogórków nie przyniesie...

201508091565.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata zazdroszczę nocki.. ja już tydzień nie karmię tzn karmię raz ok północy, dziś była bardzo spokojna noc - mały już wogóle nie dopomina się o cyca ale budzi się i tak.. i nie ma jakiejś większej różnicy czy śpi w łóżeczku czy ze mną, ciężki przypadek:)
    Migotka ja chcę kupić fotelik na roczek ale taki montowany na przód ramy, tylko muszę przymierzyć do mojego roweru bo jakoś nie mam pojęcia jak on tam ma się zmieścić, niby one są do wszystkich rowerów ale ciekawe czy nie uderza się kolanami o fotelik.. pewnie za wiele nie pojeździmy w tym sezonie jeśli już do krótkie wycieczki,
    moja sąsiadka ma córkę starszą o miesiąc i ona jeździ już conajmniej od 2-3 miesięcy z nią na rowerze, ja bym się bała o kręgosłup dziecka ale jej wybór..
    Ostatnio kumpela opowiadała, że była na rajdzie rowerowym i jeden facet miał dziecko z przodu, z tyłu a trzecie w przyczepce.. kosmos:)

Ogromny plus powrotu: mały zapomniał wszystkie zabawki i od rana sam się bawi, nawet nie zwraca uwagi na nas..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 13:06

1usawn15ju6q9qwm.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad mi też by pasowała np 12.

Z drzemkami u nas różnie, bo zależy o której wstanie, jak wstaje o 7 to ma dwie - jedną około 11-12, a drugą około 16-17, jak wstanie o 8-8.30 to drzemkę ma jedną około 14-15. A czasem w ogóle nie da się przewidzieć.
    Po południu też ok, ale 16.30 to raczej za późno, no bo ledwo gdzieś usiądziemy, a tu zaraz trzeba będzie się zbierać, bo przecież do domu też trzeba dotrzeć.
    Paula, a Tobie jakie godziny pasują?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata ja tez karmie. czytalam ze jesli ciaza jest zagrozona to wtedy radza odstawic jednak skurcze o ktorych mowa sa porownywalne do tych w czasie orgazmu i jesli wszystko przebiega prawidlowo nie ma powodu aby odstawic. podobno po 20 tyg mleko zmienia sklad i 30% dzieci samo sie odstawia. zasada po urodzeniu jest taja ze pierwsze przystawia sie niemowle a nastepnie starsze dziecko.
    u mnie jedna piers nieczynna ;-) wiec w razie potrzeby ja uruchomie ;-)

Agaata, chcebycmama, jesslin87, Zetka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez pasuje 12.

Strulam sie pasztetem. Chyba zeszlo ze mnie 2-3kg i dalej mnie ciągnie na wymioty. Glowa boli mnie okropnie. Dobrze, ze maz w domu.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi najprawdopodobniej wrocila cukrzyca - tzn. pewnie od ciazy nigdy nie odeszla. Musze leciec na krzywa ale jestem na 99% pewna ze niestety ja mam , dzis poczulam jak spada mi cukier , drzenie rak , cierpniecie jezyka ... identycznie czulam sie przy cukrzycy w ciazy. Szlak mnie trafi !

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)
    Ona współczuję...mam nadzieję że to może nie będzie cukrzyca...

A ja byłam dzis zapisać Alexa do żłobka...miejsce będzie miał na pewno :) no i ak siedzimy,gadamy i pani dyrektor mówi że pewnie już ma z półtorej roku!!! A ja jej mówię że dopiero 10 msc to złapała się za głowę i usiadła :) po czym stwierdziła że to chyba Alexander "wielki" :) :) :) ale się uśmiałam :) co nie zmienia faktu że jak nadejdzie dzień w którym będę miała go tam zostawić to chyba będę płakać...no nic jeszcze trochę czasu mamy dla siebie <3 :)

Miłego tygodnia :) i zdrowka dla dzisiejszych solenizantów!!

mamasia, chcebycmama, Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uu Paula współczuję, mój m jak kiedyś struł się pasztetem to kilka dni dochodził do siebie, nigdy nie widziałam go w takim stanie. Oby u Ciebie szybko minęło..
    OK to 12 Park Południowy a jutro najwyżej zgadamy się czy na pewno wszystko wypali.
    Namaczam manne i będę smażyć te placuszki☺

Paula_071 lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    A mi najprawdopodobniej wrocila cukrzyca - tzn. pewnie od ciazy nigdy nie odeszla. Musze leciec na krzywa ale jestem na 99% pewna ze niestety ja mam , dzis poczulam jak spada mi cukier , drzenie rak , cierpniecie jezyka ... identycznie czulam sie przy cukrzycy w ciazy. Szlak mnie trafi !
    Nie robiłaś krzywej po porodzie? Trzymam kciuki żeby to jednak nie była cukrzyca, może to np ciąża ;)

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    a robiłaś po porodzie krzywą? ja miałam iść po pół roku a do dziś nie doszłam do labolatorium.... jakoś nie widze tam co najmniej 2-3h z małym siedzieć ;/

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie robilam , mierzylam pare razy poziom cukru glukometrem i to tyle. Po mleku gdzie zawsze wybijalo mi kolo 180 po ciazy mialam w normie .wiec sie uchahahalam ze bylo -minelo. Na sama mysl o tym gownie do picia juz mi slabo :D

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Uu Paula współczuję, mój m jak kiedyś struł się pasztetem to kilka dni dochodził do siebie, nigdy nie widziałam go w takim stanie. Oby u Ciebie szybko minęło..
    OK to 12 Park Południowy a jutro najwyżej zgadamy się czy na pewno wszystko wypali.
    Namaczam manne i będę smażyć te placuszki☺

Aga, nie strasz, boli mnie strasznie zoladek. Zjadlam dzisiaj tylko jedna sucha kromke chleba. Mam nadzieje, ze szybko minie.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz no oby Ci przeszło, m załatwił się w ten sposób ze wziął pasztet od rodziców, zostawił na kilka godzin w aucie a potem zjadł ze smakiem.. oczywiście to było lato.. oj strasznie się męczył..

Placuszki z manny wyszły super tylko za cholerę nie mogłam tego usmażyć bez tłuszczu - tak jak w przepisie, chyba mam do d patelnię. Patryk ładnie zjadł rączkami i widać było że mu smakowało. Chciałabym teraz codziennie wprowadzać mu coś do rączki - tylko ten bałagan mnie osłabia:/

Dziś byli teściowie i zabrali małego na spacer, jednak miasto jest dużo ciekawsze niż wiejskie krajobrazy i wysiedział 1,5 godz w wózku:) w sobotę pierwszy raz zostawiamy młodego u teściów na kilka godzin i idziemy do kina, kino! - rok temu byłam ostatnio.. w sumie nie wiem czy jest coś ciekawego ale czy to ważne:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 20:34

Weridiana, aaaaga, jesslin87 lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona idź jak najszybciej na badania bo z cukrzycą nie ma żartów, ta glukoza jest ohydna ale dasz radę!

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZeśc i czołem !
    Znalazłam torta na roczek, teraz musze jeszcze kolory dograc bo chciałabym żeby był wesoły:)

Weridiana lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

Tak czytam o tych rowerach i powiem Wam, że pytałam pediatre o fotelik na rower i od kiedy można dziecko w nim wozić to odpowiedział mi, że mna lepiej od 18 miesiąca, choć producenci juz od 9 miesiąca zapewniają ze wszystko ok to on by im nie wierzyl.

A co do tej przyczepki to mówicie, że już można wozić? Bo o to się nie pytałam.

Dziewczyny dziś zrobiłam salatke z jarmuzem, polecam poczytajcie sobie co jarmuz dostarcza naszemu organizmowi.

Dziewczyny ja też w drugiej ciąży i musiałam odstawić od cyca bo pierwsza ciaza była zagrożona. Jak u Was było wszystko ok to spokojnie można karmić.

Mogotka wrzuć przepis albo link do tortu tez szukam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 22:14

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia kochana ja ide na łątwizne i zamawiam u lokalnej dziewczyny która piecze domowe torty:) sama to ja nie bardzo bym chyba upiekła
    f2d223490d0b720dmed.jpg
    Ten mnie urzekł, tylko bedzie misio z autkami i jednopietrowy bo na 15 porcji:)
    stwierdziłam że teraz jeszcze ja mogę zadecydowac a później to juz pewnie będzie Szymko decydował co chce mieć na torcie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 22:21

chcebycmama, Weridiana, Maniuś, jesslin87 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebycmama ja Hubertowi robilam zupki z jarmużem, sama tez koktajle czasem sobie robię, myślę ze warto, bo bardzo zdrowy jest. :-)

chcebycmama lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 3841 3842 3843 3844 3845 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ