SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas noc kiepska. Jak jest burzowo to mała źle śpi, wierci się i co chwila chciałaby mleka. Zwariować idzie. Czekam na pierwszą drzemkę i idę z nią spać.
Jesslin wiem, że Maks chory, ale co się dzialo, że trzymałas go na rękach?
Migotka ja bym się cieszyła, że dziecko tyle śpi, ale jakbym odczuwała niepokój to zrobiłabym badania jak radzi Paula, a potem dala spokój dziecku i rozkoszowala się ciszą; )
-
lys wrote:witaminka brawo dla Łucji
Aga widzisz kurcze to wprowadziliśmy trochę chaosu. Z kolei ku mojemu zdziwieniu Lily poszła spać po 19, nawet nie zdążyłam kąpieli przygotować i poszła spać bez.
Migotka roczne dziecko to śpi jakoś do 15h na dobę, więc u Was chyba tak książkowo właśnie? Jak się stresujesz to zawsze możesz podpytać o to pediatrę
Paula mam nadzieję, że U was lepiej.
Ja naliczylam u Szymka ponad 16h, ale jestem chora i moze nie umiem liczyć
U nas niestety nic nie lepiej. Okropnie kreci mi sievw glowie, najmniejszy wysilek powoduje, ze oblewaja mnie poty. Tomek mocno goraczkuje i tylko chce byc na rekach. A maz dzisiaj musi pracować. To nie bedzie latwy dzien.
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Migotkaa wrote:Paula no tak by było 15-16, bo nie zawsze usnie o 21, czasem długo sie kreci i zasypia przed 22,
Lys no to dobrze ze to ksiązkowo, ja myslalałm ze to jakiś odchył bo wszystkie dzieci nie spia
Tylko pisalas, ze go budzisz kolo teh 18. Pytanie ile by spal, gdybys go nie obudzila.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Emma rozkrecila sie z chodzeniem na calego , smiesznie to wyglada , tak sztywno nozki stawia , proces nauki chodzenia nie jest taki latwy
sama wstaje i idzie dalej , jak traci rownowage to albo spada na pupe albo probuje szybko dojsc do stolika , sciany itp , a jak sie zdenerwuje to na kolana i raczkuje szybko
0na88, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Hej wam Paula zdrowia dla was Jesslin i dla Maksa
Aaaaaa moja dobra kumpela z paczki urodzila synka Oliwiera jaki okruszek sliczniutki fajne takie male bobo ❤
U nas dzisiaj nalesniki jagodowe z alaantkoweblw
Milego dnia kochane
Maniuś, Weridiana, jesslin87, Zetka lubią tę wiadomość
-
Kwestia snu to chyba bardzo indywidualna sprawa, myślę że jak dziecko nie jest apatyczne, rozwija się prawidłowo itd to chyba wszystko jest ok. Czasem dzieci śpią więcej, jak są osłabione po chorobie lub przed, albo jest teoria że jak śpi dłużej to w najbliższym czasie urośnie...
Najlepiej w razie wątpliwości poradzić się pediatry.
Paula też słusznie zwróciła uwagę, że ciekawe ile Szymon by spał, gdyby nie był wybudzany. -
Migotka myślę, że nie masz się co przejmować tym spaniem Szymona
i daruj mu tą glukozę, przecież nie ma cukrzycy ani śpiączki cukrzycowej haha, bez przesady! Jakkolwiek jest to dosyć niesamowite (jak dla mnie) ile śpi to przecież jest zdrowym, dobrze rozwijającym się dzieckiem
Moi znajomi mają 4 miesięczną córeczkę, która zawsze gdy się widzimy śpi (a widzimy sie w każdy weekend). Widziałam tylko ze 2 razy jak miała chwilę aktywności. Ja pamiętam, że Natalka w tym wieku miała jedną dłuższą drzemkę na spacerze a tak z 2 lub 3 ale krótkie, pólgodzinne max. I jednak dużo więcej była aktywna, w tym wieku już się obracała z plecków na brzuszek, dużo czasu spędzałą na macie. Wniosek jest taki, że każde dziecko jest inne
Dużo zdrowia dla wszystkich chorowitków i gratulacje dla stawiających pierwsze kroczkiU nas do chodzenia jeszcze trochę, na razie Natalce zdarza się puścić i samej postać przez jakiś czas. Zastanawiam się czy wyrobi się przed roczkiem hehe, czas pokaże
Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
My sie ubieramy i jedziemy odebrac paszport, zerwal sie wiatr i wywalilo mi pranie na balkonie, majtki męża wesolo powiewaja na dole na ogrodzeniu, muszę je zabrac jak bede schodzic na dół.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 12:20
Paula_071, mamasia, Aska87, Maniuś, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość
-
Czasem jak go nie budzilam to spal do 18.30 najdluzej, budze go bo nie chce zeby szalal do 23, apatyczny to on napewno nie jest, a wiecie ze on mi ostatnio wlasnie bardzo skoczyl na dlugosc, i o ile niedawno byl taki pucus to teraz go strasznie wyciagnelo
Ale wiecie on spanie to od poczatku mial dobre,
Siedzimy pod klatka bo Szymko dosypia -
Hejka
Grztulacje dla stawiających pierwsze kroczkiMiśka na razie ćwiczy samodzielne stanie, czasami próbuje przemieścić się bez opadania na czworaka jak ma króciutki dystans, ale jeszcze za bardzo chwiejna jest. Też jestem ciekawa ile jej to zajmie
Zdrówka dla chorowitków; u nas tak jak pisałam na fb pojawił się kaszelek, ale po inhalacjach i domowych sposobach - odpukać - chyba jest lepiej.
Migotka, nie wkrecaj nic sobie i dzieckudzieci rożnie śpią.
Mój syn np. do 6 lat potrzebowal drzemki popołudniowej, chociaż w nocy spał co najmniej 10 godzin. A Tośka przestała spać w dzień jak miała 1,5 roku... spać chodziła od zawsze o 22, wstawała około 7, dopiero od 2-3 lat rano potrafi dlużej pospać. A mloda - w nocy w sumie śpi tak jak wam pisałam 22-9/10 nawet z przerwami na picie mleka, ale to w sumie na śpiocha. i ok 11.30 zawsze marudzi do spania. Potem ma jeszcze drzemkę popołudniową, ale z czasem to różnie - czasami 0,5 h a czasami 1,5.... jak śpi krótko, to zdarza jej się zdrzemnąć na chwilkę po 18-19, ale to już w minutach liczoneWeridiana lubi tę wiadomość
-
Kurwości napisałam długiego posta i mi go wcięło...wdech wydech
ok pisze jeszcze raz
Moja znajoma też wczoraj urodziła dziewczynkę,tylko ze drobniejszą bo 3 kgwidzę że straszny wysyp dzieciaków wśród naszych znajomych
u nas jeszcze jedna koleżanka we wrześniu i moja kuzynka w listopadzie
Mały drzemie,wiec ja korzystając z okazji leżę sobie obok niegoobiadu dzis nie robię,bo według życzenia mojego małżonka idziemy dziś na piknik
zjemy coś na zimno...opowiadałam mu jak fajnie było wczoraj z Małym na kocyku i stwierdził ze on tez chce tak sobie posiedzieć
tak ze spakujemy plecak i zejdziemy na dół do parku na kocyk
tak ze dziś jestem zwolniona z gotowania
W piątek testuję...tak się ciągnie ten czas ze masakra...
A i dziś wracając ze spacerku znalazłam awizo w skrzynce,tak że już jutro odbiorę sobie przesyłkę od dziewczynnie mogę się już doczekać
cieszę się jak dziecko
Miłego dnia życzymyWeridiana lubi tę wiadomość