X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    hmm, to od czego to?

Nie wiem, może faktycznie od kataru czy przeziebienia. Ale ja tak nigdy nie mialam przy katarze i Hubert tez nie mial.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ja nie za bardzo wiem jak mieszkanie przemeblować, żeby Hubert miał w miarę bezpiecznie. Myślałam, że jest już w miarę ok, bo kable poupychałam tak, żeby nie miał do nich dostępu, zabezpieczyliśmy szafki w kuchni i łazience, wywiozłam kwiatki do teściowej itp. No to Młody nauczył się wchodzić na pufę, z pufy na fotel, z fotela na stolik... Wchodzę wczoraj do pokoju (wyszłam nalać mu wody do bidonu) a on na stoliku stoi... Ja pierdzielę, no ręce mi opadły. Zabrałam pufę, to dzisiaj rano stękał, męczył się aż w końcu wdrapał się na fotel i znowu wlazł na stolik.
    Poza tym schodzi z łóżka i wychodzi z pokoju - więc jak go uspypiam, to mąż mi go przynosi kilka razy, bo sobie ucieka.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, tego nie unikniesz, no chyba że pusty pokój z miękkimi ścianami bez klamek... po prostu musisz od niego zacząć wymagać i konsekwentnie zabraniać wchodzenia w pewne miejsca, no albo być non stop pry nim. Powiem ci ciekawostkę, że ja poza wywaleniem jednej komody żeby Miśce zrobić kącik na zabawki, nie zrobiłam w mieszkaniu absolutnie nic w celu tzw podniesienia bezpieczeństwa.

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam, młody śpi a ja jem śniadanko, wiecie co ja tez nic nie przemeblowywałam, nie mam za bardzo jak tego zrobic bo mieszkanie małe to wszystko bylo zaplanowane ze ma stac tu i tyle:)
    Ja dzis myje sie włązience, zęby i buzie obracam sie a mój kochany syn siedzi w brodziku i bawi sie moim szamponem haha, zdziwiony był że wody nie ma

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) melduję że test negatywny niestety

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 11:52

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • lys Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my trochę przeorganizowalismy mieszkanie : ostre kanty i kontakty zabezpieczone, szuflady i szafki tez. Firanki sznurki zmienione na normalne. W salonie 3 razy przestawiana była sofa fotel i stolik. W sypialni łóżko przystawione do ściany. .. co akurat wygląda mega beznadziejnie. No ale co tam. Do tego puzzle ma w dwóch pokojach a mate w salonie.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manis to trzymamy kciuki za następny cykl

Maniuś lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nic nie zmienialam w mieszkaniu pod katem dziecka - musze tylko kupic te oslonki na gniazdka choc tesc cos mi mowil ze jest jakas roznicowka i nic sie dziecku nie stanie , jednak wole kupic.

klamki w szafkach mam beznadziejne , idealne zeby dziecko sie na nie nabijalo , kanciasty stol , pufy , nisko polke na tv - wlasciwie to nie mam nawet patentu jak to wszystko zabezpieczyc. Maz cos mowil ze klamki powykreca z szafek ale jakos tego nie widze.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, ja sie dziwie, ze Tomek nie ma zajadów, bo on non stop lize kola od woza albo je buty.

My tez nic nie zmienilismy w mieszkaniu, poki co mamy tylko kontakty zabezpieczone.

W nocy byl dramat, mialam caly czas 39, przeciwgoraczkowe zbijaly tylko do 38. Bylo mi potwornie zimno, lezalam w dresie, skarpetkach, szaliku, pod koldra, kocem i narzuta i sie trzeslam. Od rana dalej 38,5. Tesc mówi, ze to dlugo 5 dni z taka temperatura. Wirusy powinny byc zabite, jesli jest temperatura powyżej 38. Objawow anginy nie ma, ale jesli do jutra mi sie nie poprawi mam wziac antybiotyk do którego nie jestem przekonana. Slaba jestem okropnie. Dobrze, ze maz ma wole. Po pracy przyjdzie moja mama.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my cały salon pod młodego przeorganizowaliśmy, teraz mamy wszystkie meble pod ścianą a na środku Patryk ma swoją przestrzeń życiową, gniazdka mamy pozatykane i oklejony piankami szklany stolik...ale to chyba bardziej dla mamy bo ja ciągle miałam poobijane nogi o niego :) w kuchni szuflady z nożami mamy zabezpieczone i szafe przesuwną, no i wszystkie detergenty poprzekładane na wysokie półki no i chyba tyle...no i miski psa pochowane...chyba w miare bezpiecznie jest a i tak wypadki się zdarzają
    meble mamy z ikei bez klamek

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jak tak długo Cię trzyma to ja bym wzięła antybiotyk... na dłuższą metę taka gorączka nie jest bezpieczna.

Manius trzymam mocno miało być . W następnym cyklu na pewno się uda.

Agata czekamy na wieści :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 15:23

Maniuś lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Ja tez nic nie zmienialam w mieszkaniu pod katem dziecka - musze tylko kupic te oslonki na gniazdka choc tesc cos mi mowil ze jest jakas roznicowka i nic sie dziecku nie stanie , jednak wole kupic.

klamki w szafkach mam beznadziejne , idealne zeby dziecko sie na nie nabijalo , kanciasty stol , pufy , nisko polke na tv - wlasciwie to nie mam nawet patentu jak to wszystko zabezpieczyc. Maz cos mowil ze klamki powykreca z szafek ale jakos tego nie widze.
    żeby cię prąd pierdzielnął, to musisz włożyć coś w dwie dziurki gniazdka..., wtyczka z jednym bolcem przecież nie działa, prawda? paluszki ma za grube, żeby tam włożyć, a coś innego... czym metalowym może bawić się dziecko? My też mamy różnicówkę, może ją ewentualnie jakby już coś faktycznie włożyla prąd trzepnąć i natychmiast jest odcinane główne zasilanie i już prądu nie ma... także nawet nie bawię się w zabezpieczanie kontaktów. My tez mamy kanciastą ławę, młoda już się nauczyła, ze jak wstaje to odchyla głowę. Jedynie co, to na pewno nie otwieram okien na oścież, detergenty są podokręcane i schowane, pokrętła gazu są na górze kuchenki a nie z boku (to już przy Tośce wpadliśmy na to przy robieniu kuchni) no i piekarnik mam na wyższym poziomie. Na resztę musze zwracać uwagę, ale nie zabezpieczam.

201508091565.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka witam sie dopiero jakas niewyrazna jestem chyba ta pogoda bo jestem po 2 kawach i redbullu i dalej potykam sie o wlasne nogi
    Chyba jakies kolejne zeby nam ida bo mlody znowu zaczal piszczec i kwekac przez sen i marudzi w ciagu dnia
    Pytanie do dziewczyn ktorych dzieci jedza blw jak podajecie im kaszę np gryczaną lub ryż

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Agata, ja sie dziwie, ze Tomek nie ma zajadów, bo on non stop lize kola od woza albo je buty.

My tez nic nie zmienilismy w mieszkaniu, poki co mamy tylko kontakty zabezpieczone.

W nocy byl dramat, mialam caly czas 39, przeciwgoraczkowe zbijaly tylko do 38. Bylo mi potwornie zimno, lezalam w dresie, skarpetkach, szaliku, pod koldra, kocem i narzuta i sie trzeslam. Od rana dalej 38,5. Tesc mówi, ze to dlugo 5 dni z taka temperatura. Wirusy powinny byc zabite, jesli jest temperatura powyżej 38. Objawow anginy nie ma, ale jesli do jutra mi sie nie poprawi mam wziac antybiotyk do którego nie jestem przekonana. Slaba jestem okropnie. Dobrze, ze maz ma wole. Po pracy przyjdzie moja mama.

Myslisz ze zajady to od lizania wszystkiego? Myślałam ze bardziej plesniawki...

Paula ale Wy to chyba kojec macie nie? Ja mebli dotad za bardzo nie przestawialam, ale teraz sie zastanawiam nad tym.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a te zajady to się nie robią przy braku jakiejś witaminy? coś mi świta, ale nie pamiętam o co chodziło.

201508091565.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wit B jest od zajadow tak mi sie wydaje

Paula_071 lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Myslisz ze zajady to od lizania wszystkiego? Myślałam ze bardziej plesniawki...

Paula ale Wy to chyba kojec macie nie? Ja mebli dotad za bardzo nie przestawialam, ale teraz sie zastanawiam nad tym.

Kojec poszedl w odstawke, bo moje aktywne dziecko go polamalo:)))

Daj znac po usg:)

Agaata lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze kojarzyłam :-)
    http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/skora/zajady-jakie-sa-przyczyny-jak-je-odroznic-od-opryszczki_41794.html

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja po rozmowie u szefa, generalnie ok, zaległy urlop mam wypisany do konca sierpnia, a potem pomyslimy, zgłosiłam gotowosc od 1 pazdziernika, wróce na stanowisko kierownika zmianowego bo szef sie nie zgodził na nizsze stanowisko, jest szansa powrotu do miejsca gdzie byłam poprzednio, byłoby super, ale zobaczymy, ew 20 min spacerkiem, tez do przezycia:)

Paula_071, Pulpecja, lys, mamasia, Maniuś, jesslin87 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Kojec poszedl w odstawke, bo moje aktywne dziecko go polamalo:)))

Daj znac po usg:)

O 18.20 mam USG, no zobaczymy co i jak. Dam znac wieczorem.

Pulpecja dzieki za artykul, na samym dole jest info odnosnie niemowlat, może to byc z niedoboru żelaza, ale my codziennir przyjmujemy zelazo, kwas foliowy, wit. B.i cebion, wiec nie sądzę. Może jechał od smoczka.

Paula_071 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 3848 3849 3850 3851 3852 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ