X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, sama z ciekawości sprawdziłam, zawsze warto wiedzieć... ale tak jak piszą, przyczyny mogą być różne. A trafiłam też przy okazji gdzieś na info, że ladnie pomaga maść / krem na pękające brodawki przy kp :-)

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula długo Cię trzyma to choróbsko, szczerze współczuję. Na Twoim miejscu wzięłabym ten antybiotyk.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata trzymamy kciuki!

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszłam zrobić coś dla siebie. Idę poskakac,a młody został z tatą :-)

Maniuś, jesslin87, Martucha86 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Wyszłam zrobić coś dla siebie. Idę poskakac,a młody został z tatą :-)

Na skakance?:)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Na skakance?:)
    Prawie :-) na trampoliny poszłam :-) już po,super było,ale kondycja kiepsciutka :-P właśnie wracam i już mnie ciekawość zżera co chłopaki porabiaja :-)

bzkxskf.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętacie, jak Lily kiedyś potrząsała głową? No to generalnie to jest jej ulubiona zabawa, głownie do muzyki, ale też bez. Cieszy się przy tym bardzo, ale robi to szybko, nieuważnie i już raz przywaliła tym sposobem głową w dywan. Jak ją upominam, żeby uważała, albo przestała to tylko ją to bardziej nakręca. No i godzinę temu, ja siedziałam, ona obok stała i podpierała się moimi nogami i nagle chciała sobie potrząść główką i z impetem uderzyła twarzą, a dokładnie zębami w moje kolana. Płacz od razu, zęby we krwi. Na szczęście nic poważniejszego się nie stało, ran nie ma, zęby się nie ruszają. Ale mi ciśnienie chyba do 200 skoczyło.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys Maks też tak robi ostatnio też tak przywalil głową i też troszkę krwi ale to dziaselko sobie smoczkiem zadrapal. :(

Czytalam że dzieci tak mogą robić nawet do 1,5 roku.

74diqps6a69lyc94.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hubert wczoraj tez lekko przywalil i krew poleciala z tej jedynki która dopiero co sie przebiła... pięknie po prostu, jeszcze mu ząb dobrze nie wyszedł, a juz go prawie wybił...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 22:00

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym ze Hubert sie juz za pewnie poczuł i zaczal wychodzic z łożeczka turystycznego nie tyłem a przodem... i w końcu wypadł...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 22:01

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh Agata a jak się inaczej nauczy... chyba w tym temacie nic nie zrobimy. Niestety :(

74diqps6a69lyc94.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia ja to bym chyba padła po 10 min z jęzorem na wierzchu..

Mój Szymon niestety nie jest na etapie uwazania na cokolwiek, dalej jak kaskader, eh.. musz emieć oczy dookoła głowy bo siedzi na łózku a za chwile już chce schodzić głową

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze dzieciaki tez tak wedruja po łózeczku ciagle przez sen?

aaaaga, chcebycmama lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Maks wędruje. Spi na boku jednym, drugim na brzuchu, do góry nogami. Spi także w poprzek. Bardzo lubi spać z nogami opartymi o szczebelki. A już kocha spać przy samym końcu lozeczka na boku tak że kończą się szczebelki jest główka potem jest bok to ma plecki a znowu na kolejne szczebelki ma nogi. Takie jakby C na boku ;)

74diqps6a69lyc94.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, gdzie nowy suwaczek?:)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    Moj ostatnio przygryzl sobie warge i mial ślad troche krwi tez bylo
    Nooo moj wedruje strasznie po łóżeczku czasami tak sie zaklinuje ze placze przez sen bo nie umie sie obkrecic
    Milej soboty laski

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane:)
    Szymko dziś strasznie niespokojnie spał, krecił sie, jęczał przez sen, spał ze mna, pare razy dostałam w łeb, teraz tez siedzi bawi sie bawi i podkowa na buzi, ciekawe czy to jakiś ząb się szykuje..

Nastawiłąm na rosół, jeszcze sałatke brokułową zrobię bo dziś jedziemy na 90 urodziny mojego dziadzia:) Pogoda się coś skiepściła, w nocy padało, mam nadzieje ze po południu padac nie bedzie bo wolę imprezy w plenerze niż w domu z dzieckiem:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    żeby cię prąd pierdzielnął, to musisz włożyć coś w dwie dziurki gniazdka..., wtyczka z jednym bolcem przecież nie działa, prawda? paluszki ma za grube, żeby tam włożyć, a coś innego... czym metalowym może bawić się dziecko? My też mamy różnicówkę, może ją ewentualnie jakby już coś faktycznie włożyla prąd trzepnąć i natychmiast jest odcinane główne zasilanie i już prądu nie ma... także nawet nie bawię się w zabezpieczanie kontaktów. My tez mamy kanciastą ławę, młoda już się nauczyła, ze jak wstaje to odchyla głowę. Jedynie co, to na pewno nie otwieram okien na oścież, detergenty są podokręcane i schowane, pokrętła gazu są na górze kuchenki a nie z boku (to już przy Tośce wpadliśmy na to przy robieniu kuchni) no i piekarnik mam na wyższym poziomie. Na resztę musze zwracać uwagę, ale nie zabezpieczam.

Podpytałam męża, w końcu on jest po elektronice, to coś tam wie i mówi, że on by w różnicówkach nadziei nie pokładał za bardzo. Generalnie walnął mi cały wykład jak to działa, ale zapamiętałam tyle, że w zabezpieczonych instalacjach jest coś takiego jak różnicówka i wyłącznik nadprądowy i jedno i drugie ma chronić przed porażeniem - ale jedno i drugie nie spowoduje, że prąd całkiem nie porazi. Różniówka działa w innych sytuacjach niż wyłacznik nadprądowy. Przy obu zabezpieczeniach prąd razi mimo wszystko, ale mniejsze napięcie. Dużym problemem jest to, że bardzo dużo ludzi ma te zabezpieczenia niesprawne, ale ich nie testuje - żeby mić pewność, że działają poprawnie, to trzeba je testować minimum raz w miesiącu, poza tym różnicówka może się skleić (cokolwiek to oznacza). Generalnie stwierdził, że najlepszym zabezpieczeniem jest jednak niekorzystanie przez dziecko, więc te plastiki wcale nie są takie głupie. I o ile tak małe dziecko jak nasze nie jest w stanie dwóch gwoździ czy drucików wsadzić do gniazdka, o tyle 3 latek już raczej może to wymyślić, nasze mogą co najwyżej próbować gmerać mokrym palcem w tej dziurze od gniazdka.
    Acha, mój mąż jak miał 6 lat i matka nie widziała zrobił sobie jakieś specjalne druciki, które do gniazdka wkładał, żeby mu iskry strzelały i mówi, że go tyle razy w życiu poraziło, że się dziwi, że sobie nic nie zrobił poważnego... No cóż, miał ukierunkowane zainteresowania od dziecka. Ja bym chyba na zawał padła jakby Hubert coś takiego wymyślił.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj maz byl z Tomkiem u pediatry. Wazy 9300g i mierzy 79cm. Niedlugo ma byc posiadaczem juz wszystkich czworek.

lys, AgaSad, mamasia, Maniuś, chcebycmama, niecierpliwa, witaminkab, Zetka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Wczoraj maz byl z Tomkiem u pediatry. Wazy 9300g i mierzy 79cm. Niedlugo ma byc posiadaczem juz wszystkich czworek.
    bedzie kotlet na obiad:P

Paula_071, Zetka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 3849 3850 3851 3852 3853 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ