X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się wydaje że dużo oczekujesz. Jednak to są niemowlaki. One się dopiero uczą. Maks ma niecałe 10 miesięcy a w ostatnim tygodniu non stop czymś nowym mnie zaskakuje. Do dzisiaj jak jemy obiad nie może go nic rozpraszać bo najzwyczajniej w świecie go interesuje wszystko co się dzieje dookoła.

Powinnaś czasem się wczuć w rolę niemowlaka. I pomyśleć sobie że jak coś się dzieje to jest ciekawe. Ty jakbys była w miejscu gdzie dzialoby sie 10 różnych rzeczy na raz też byś była zaciekawiona i pewnie ostatnie o czym bys myślała byłoby jedzenie.

Nie wiem czy zwracasz uwagę na kroki milowe. To one są głównie wyznacznikiem tego co dziecko powinno umieć.

Powinnaś częściej się z nim bawić właśnie w zabawy dla niemowląt. Typu idzie rak nie borak. By wchodzić w interakcje z dzieckiem.

Na wspólne zabawy w pokazywanie kotków w książeczkach przyjdzie czas.

Maks też dotyka uszy pamiętaj że jest to także objaw ząbkowania. Co do palców do oczu Maks jak jęz śpiący to trzeba oczy to chyba normalne zachowanie.

A co do tv Ty też patrzysz i zapominasz o świecie jak leci coś ciekawego. Dla dziecka tv będzie zawsze ciekawe. Mój jak wieczorem lecą wiadomości a ja chcę oglądać i zazwyczaj się bawi i zerka i jak zobaczy reklamę z Gesslerka to się bardzo cieszy.

Jest jeszcze malutki :) on się dopiero uczy.

I przypomina mi się że jak Maks był młodszy też nie pozwalał sobie robić kosi kosi teraz pozwala i to uwielbia. Także uwielbia robić moimi rękoma kosi kosi choć u nas po prostu bijemy brawo. Jak i sam lubi dostawać brawa.

Ale sam nie zrobi ;)

74diqps6a69lyc94.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny.
    U nas dzień zaczął się średnio. Właściwie od wczoraj mąż się źle czuje, struł się czymś i ma problem z żołądkiem. Dzisiaj nie pojechał nawet do pracy, co dla niego już jest dziwne, bo czasami nawet z gorączką jechał. Wyszedł rano do auta i wrócił do domu. Nie jadł nic innego niż my, a tylko on jest chory. Po tym, co przeczytałam i Oli i jej mężu, ogarnęło mnie przerażenie, że w sumie to dzisiaj możemy być zdrowi, a jutro walczyć o życie z niewiadomych przyczyn. I takie złe samopoczucie może być przejściowe, a może przeistoczyć się w dramat. Modlę się za nich, mam nadzieję, ze wszystko skończy się dobrze.
    Miłego dnia wszystkim życzę.

201508091565.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też się witamy. Weekend był super tylko za szybko zlecial. Dziś upały wiec spacer dopiero wieczorem. Znowu czekam na drzemkę Łucji I kładę się z nią. Mój patent na odespanie ząbkowania ;)

Pulpecja, chcebycmama, jesslin87 lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pchacz wczoraj dostal nowe życie. Tomek bawil sie jezdzac nim prawie godzine! Nigdy niczym sie tak długo nie bawil. I od rana znowu z nim szaleje. Oczywiscie jemu bez roznicy z ktorej strony pcha (dlatego on powinien byc moim zdaniem symetryczny). Jak dojezdza do sciany to go obchodzi i jedzie z drugiej strony, bo nie potrafi robic zakretow.

Pulpecja, zdrowka dla meza. Ja tydzien temu tez sie strulam, a przez kolejne dni to juz tylko goraczka... oby mezowi szybko przeszlo. A jak udaly sie urodziny w parku, bo chyba nie doczytalam posta?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 08:17

Pulpecja, chcebycmama, jesslin87 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, że tak powiem..
    Szymon zrobił pobudke o 6, ja połozyłam se o 1 wiec ledwo patrze na oczy
    musimy wyjsc na zakupy bo w lodówce światło, buuuu, jak mi sie nie chce

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byliśmy wczoraj chwilkę u siostry bo wróciła z Chorwacji, Jezuuuuuuuu jak ja przy niej wygladam, ąz wstyd założyc spodenki, ona normalnie czekolada:)

Pulpecja ja wczoraj cały dzień myślałam o Oli, boje się tego że życie jest tak kruche.. niestety mam taki przypadek u nas w rodzinie, tak odszedł mój tato, dla mnie to niewyobrażalne jak moja mama to udzwignęła..
    Ale wierze że u Oli tak nie bedzie, w końcu Bóg dał im syna,muszą go razem wychować !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 08:30

Pulpecja lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Paula, ja też mam nadzieję, ze mu przejdzie szybko.
    urodziny udaly się super. Wprawdzie cały czas patrzyłam w niebo, bo co chwila nadciągały chmury, po czym wychodziło słońce i tak cały czas. No ale udało się, deszcz nie spadł, dzieciaki się wyszalały. Szczerze mówiąc, to była jedna z lepszych imprez urodzinowych, a Tośka ma co roku w innym miejscu organizowane.

Paula_071, 0na88 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, dla mnie właśnie ze względu na to maleństwo ta sytuacja jest jeszcze bardziej przykra, Dziecko potrzebuje rodziców, dopiero cieszyli się wspólnym szczęściem, a teraz w ciągu paru chwil życie wisi na włosku...
    A co do opalania... daj spokój, mocna opalenizna wychodzi z mody ;-)

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Migotka, dla mnie właśnie ze względu na to maleństwo ta sytuacja jest jeszcze bardziej przykra, Dziecko potrzebuje rodziców, dopiero cieszyli się wspólnym szczęściem, a teraz w ciągu paru chwil życie wisi na włosku...
    A co do opalania... daj spokój, mocna opalenizna wychodzi z mody ;-)
    Tak tez sobie z druga siostra wmawiałysmy bo ona białas jak ja:) a młodsza siostra wogóle ma ciemna karnacje i opala się na czekoladowo wiec my nigdy takiej opalenizny nie miałysmy:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co z apteczki dzieciecej na wyjazd? U mnie na liscie: nurofen, czopki na goraczke, wapno, zyrtec, sol morska,krem z filtrem, pianka panthenol, co jeszcze zabrac ? bo bede kompletować

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Dziewczyny co z apteczki dzieciecej na wyjazd? U mnie na liscie: nurofen, czopki na goraczke, wapno, zyrtec, sol morska,krem z filtrem, pianka panthenol, co jeszcze zabrac ? bo bede kompletować
    Może coś w rodzaju fenistilu na ugryzienia?

201508091565.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry moj szkrab postanowil posiedziec w lozeczku od 3 do 4 bo jakos spac mu sie odechcialo a matka z nim nie spala tylko ojciec chrapal
    U nas pogoda w kratke mlody ma drzemke a ja pije kawe i wcinam wafelka o ja niedobra
    Pulpa jak urodziny w parku?

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa juz doczytalam ze sie udaly to super

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja... ledwo żyję ;/ u nas od wczoraj dramat ... pierwsza w życiu tak wysoka gorączka u Patryka, wczoraj cały dzień 38-39 dziś to samo, w nocy oka nie zmrużyłam bo spał max po 15 min i ryk i tak całą noc....byliśmy rano u lekarza ale tylko obserwować mamy i zbijać gorączke ... ale to zbicie gorączki nie takie łatwe się okazało...w sobotę byłam u rodziców i się okazało że tam wszyscy chorzy, ale nie raczyli nas poinformować wrrrr mam nadzieję, że to będzie ta trzydniówka tylko, bo na zęby to chyba za wysoka ta gorączka

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśka, współczucia... może faktycznie trzydniówka. No do lekarza z samą gorączką to tak jest, zazwyczaj każe obserwować, chyba ze osłuchowo jakieś zmiany odkryje albo w gardle. A tak to tez cudów nie wymyślą. Zdrówka dla Patryka.

201508091565.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj zdrówka dla Patryka i Pulpecja dla Twojego męża.. Paula a jak Wy się czujecie? Jak Tomek tak szaleje to mam nadzieje ze juz lepiej..

Strasznie przykra ta sytuacja z Oli mężem, życie naprawdę jest niesprawiedliwe

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny...i u nas jakies problemy z żołądkiem...wczoraj mąż miał biegunkę,dreszcze,wymioty i gorączkę do tego osłabienie i bol wszystkich kości...trochę bylam zła na niego ze jest Malo wytrzymały na ból...no to mam dziś ja to samo!!!Boże jak się źle czuję...bolą mnie nawet palce!!!masakra po prostu,nie mam siły podnieść Małego nawet...tak strasznie sie boję żeby jego nie dopadło...
    A po przeczytaniu tego co się dzieję u Oli boje sie strasznie...tak strasznie im współczuję i mam nadzieję że może już leki zaczynają działać!!!
    Mimo wszystko życzę miłego dnia kochane :)

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, jeszcze sol fizjologiczna by oko przeplukac jak zatrze piaskiem i termometr.

Lys, takie coś znalazlam: http://www.intercity.pl/pl/site/dla-pasazera/oferty/krajowe/bilet-rodzinny.html i ponoc mozna zarezerwowac miejsce w wagonie dla matki z dzieckiem, one sa wieksze.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Paula, ja już kupiłam bilety na podróż w jedną stronę przez internet, ale właśnie na powrót może kupimy w kasie ten bilet rodzinny :)

Aśka współczuję i życzę zdrowia, Lily jeszcze nigdy chora nie była i na samą myśl drżę.

Maniuś trzymaj się!

Migotka jałowe kompresy, altacet albo coś w tym stylu na stłuczenia, dentinox, gaziki nasączone spirytusem do dezynfekcji ran lub woda utleniona w żelu, pęseta albo specjalne lasso do usuwania kleszczy, nasivin soft, elektrolity, sudocrem lub inny na odparzenia, spray przeciw komarom itd,

Maniuś lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane! Czytam Was tu na biezaco, ale jednak czasu malo by sie udzielac, na fb szybciej to idzie ;) U nas bardzo duzo sie dzieje Julka zrobila sie bardzo kontaktowa potrafi dokladnie pokazac o co jej chodzi i jak trafimy w to co akurat chce to mowi taaa, jesli pokazuje przedmindty o ktore w danej chwili jej nie chodzi to drze sie nieeee. Od paru dni pokazuje palcem, wczesniej cala reka. Oprocz tego zasuwa jak perszing po mieszkaniu i ma tez swoje humory. Potrafi drzec sie i przebierac nogami az jej nie wezmie ktos na rece. Slowo mama tez ostatnio wykreslila ze slownika. Zeby wyszly i apetyt wrocil flacha rano to taka przystawka, bo po godzinie juz musi byc konkretne sniadanie jajecznica z chlebkiem, kanapka z szyneczka, serem zoltym lub parowa. Dzis pierwszy raz zjadla sama cala kajzerke, bo jak w sklepie zobaczyla to byl ryk, ze musialam dac no i nim dotarlysmy do domu 2 sniadanie bylo zjedzone. Owoce tez wrocily do laska, ale musza byc w kawalkach nie przecier. Najbardziej uwielbia banany, nektaryny i brzoskwinie. I tak na podwieczorek wciaga 2 owoce a i tak jest ryk.
    W srode mamy szczepienie 4 dawka na pneumokoki.
    No i na szczescie ocieplily sie stosunki Julka-tesciowie. Nawet ostatnio z nimi zostala, co prawda na 30min, bo biegiem wracalam, bojac sie ze zalewa sie lzami, a dziecko bylo w swietnym humorze i zadnego entuzjazmu jak wrocilam. W weekend miala tam drzemke, spala na takim niskim rozkladanym fotelu, co chwila ktos tam zagladal nagle wchodze, a ona siedzi pod krzeselkiem do karmienia z ikei, ktore stalo obok. Wystraszylam sie, bo myslalam ze spadla, ale nie pasowalo mi to, ze nie placze, a nawet najmniejsze uderzenie czy upadek to dziki placz. Tesc twierdzil, ze musiala zejsc tylem, ale nie sadzilam ze to potrafi, do wczoraj, gdzie w domu powtorzyla numer.
    26.07 konczy mi sie macierzynski takze jestem na etapie badan okresowych, na sama mysl powrotu do pracy mi slabo, ale przynajmniej Julka juz nie placze u tesciow, wiec troche mi lzej. Musze jeszcze dzis isc na rozmowe z kierowniczka i zalatwic urlop. Planuje wrocic do pracy 12.09.
    A teraz na tapecie roczki ;) Nie moge doczekac sie zdjec na fb z tych uroczystosci :)
    Wszystkim dzieciaczkom duzo zdrowka, ciezarowkom spokojnych ciaz, a Oli duuzo sil i wiary w to, ze wszystko dobsze sie skonczy. Ta dramatyczna sytuacja uswiadomila mi jak wazny jest kazdy dzien i problemy typu maz mnie wkurza, bo zapomina wiecznie mwm wszystkim to nie sa zadne problemy i nie warto sie tyle klocic, bo kiedys moge tego zalowac.
    Udanego tygodnia mamuski!!

AgaSad, chcebycmama, Pulpecja, 0na88, Maniuś, Paula_071, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

‹‹ 3852 3853 3854 3855 3856 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ