X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, mozesz zwrocic bilet ktory kupilas. Poczytaj tutaj: http://www.intercity.pl/pl/site/niezbednik-podroznego/gdzie-kupic-bilet/internet/najczesciej-zadawane-pytania.html

Aga, dzieki ze pytasz. Tomek czuje sie swietnie, gorzej ze mna. Do piatku jestem jeszcze na antybiotyku. Cale szczęście nie mam już goraczki, ale jestem slaba i boli mnie gardlo.

lys lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys w tamtym roku były bezpośrednie loty z Wro do Gdańska..nie wiem czemu w tym roku nie ma bo jednak sporo ludzi wybierało taka opcje podróży z dzieckiem..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. :-)

Co do blw to nam się w miarę udaje, bo Franuś je wszystko z rączki tylko zupę podaje ja, bo nie mam cierpliwości. Ale za to nie chce pić z doidy sam tylko ja musze podawać.

Paula a co to za pchacz, którym bawi się Twój syn?
    Szukam właśnie jakiegoś pchacza.

Niecierpliwa dziś mój syn tez zszedł z łóżka tyłem. :-))

A wczoraj spadł z sofy niestety przez naszą nieuwagę i polala się krew. Serce mi pekalo. :-/

Dzisiaj będziemy się kąpać z synem w baseniku w ogrodzie. :-))) niecierpie upałów.

Wczoraj odwiedziliśmy pszczynskipark, gdzie przyjechały food trucki. Jakie tam były pyszności! Burgerownie, zdrowe zapiekanki z rukoła, podobno prawdziwe frytki belgijskie, wina smakowe, m. in. Truskawkowe, prawdziwe lody itp. Niestety nic nie sprobowalismy, bo byliśmy po obiedzie i przyjechalismy karmić kaczki, a tu takie bajery. :-))))

Zapraszam na Śląsk tutaj tyle atrakcji :-))))

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuuuuuuu jaki mam dziś hujowy dzien ! Wszyscy co mniespotykają to się pytają czy wszystko ok, bo widać że buzuje..
    miałam ogarnac chałupe bo tak jak by bomba tu pierdolnęła ale wypije sobie w spkoju kawe

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka i o to chodzi. Wypij sobie spokojnie kawę, syf nie zając - nie ucieknie. Odpręż się i tyle. A stało się coś, ze jesteś nabuzowana, czy tak po prostu?

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja nie nic sie nie stało, jutro mam ten egzamin państowy na prawo jazdy testy, Szymon ględa, ja przed okresm i tak sie nazbierało..

I tylko obawiam się że męzowi może sie oberwać jak przyjdzie z pracy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 13:03

Pulpecja lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ,

Pulpecja- ciesze sie ze urodziny sie udaly :) pomyslowa babeczka z Ciebie .

Ja tez czytam i ogladam Was glownie na facebooku , belly czytam po lebkach .
    Zoska wstaje przy meblach i probuje przy nich chodzic . W domu mam roezpierdziel , maz calymi dniamy poza domem wiec tylko ogarniam na wieczor jak ma wrocic bo w ciagu dnia nie ma sensu.
    Dnie spedzamy glownie na polu poki jest pogoda , dziecko przeproszone z wozkiem i siedzi grzecznie , odpukac wozek ja nie parzy juz w tylek. Na siedzenie z nia w domu brakuje mi juz pomyslow na zabawy , bo u niej wszystko na 2 sek , woli biego-raczki , po calym domu zrzucajac wszystko i wstajac na wszystkim. W sumie to szczescie w nieszczesciu ze wracam do pracy na jesien bo zime i jesien z dziecmi w domu jak jest sniezyca , mroz czy intemsywnie pada sobie nie wyobrazam.
    Wiedzialysmy kiedy w ciaze zajsc ;-)

Niecierpliwa - ciesze sie ze z tesciami lepiej , wszystko idzie w dobra strone :) czyli rozumiem ze jednak na wychowawczy, sie nie wybierasz?

Ja tez mysle o mezu Oli , nie rozumiem co spowodowalo to wszystko , mowa o bakterii , piciu piwa , pozniej mowa o psychiatrii, ale rozumiem ze Ola jest cala w nerwach i mocno trzymam za nia kciuki. Nie moge sobie jakos miejsca znalesc.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale gorąco..chyba odpuszczam popoludniowy spacer choć może w parku na kocyku nie byłoby źle. .
    Ona super zw wózek wrócił do łaski, masz rację cały dzień w domu to można oszaleć, mi też brakuje pomysłów na zabawy

1usawn15ju6q9qwm.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agasad ja dziś odpuscilam, mi się nie chce wychodzić na ten upał to i dziecku nie będzie przyjemnie.
    Dużo znowu chorowitkow, wszyscy wracajcie do zdrowia!

Maniuś, AgaSad lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebycmama - my mamy pchacz v-tech. Chociaz gdybym miala 2 raz kupowac wybralabym samochodzik - pchacz, jak dziecko jest wieksze to moze na nim jezdzic.

Tomek od paru dni jakis taki doroslejszy sie zrobil, duzo sie sam bawi. Bardzo mnie to cieszy.

Tak mysle, ze niedlugo trzeba bedzie wrocic do pracy. Zaczelam dzisiaj robic porzadki w dokumentach. Moje wyniki badan pomieszane z Tomka, stara korespondencja etc. Cale dwie szuflady na maksa wypelnione. Wielki wor stoi w przedpokoju do wyrzucenia. Kolejny etap to segregacja moich ciuchow, z tym nie pojdzie tak szybko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 19:48

chcebycmama lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona jesli sprawy nabraly taki obrot to poki co wracam do pracy, a zobaczymy w praniu jak to wyjdzie :) Jestem dobrej mysli no i radosc dziadkow bezcenna ;)

0na88 lubi tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam z małą w markecie i jak wychodziłyśmy to jakaś starsza babka nas zaczepiła i powiedziała, że śliczne dziecko, po czym zaczęła pluć przez ramię, potem zapytała czy to chłopiec czy dziewczynka, gdzie Lily była ubrana w żółtą sukienkę. Następnie zapytała, jak to możliwe że mała jest taka gruba, a ja taka chuda. Odpowiedziałam, że karmię piersią to zdziwiona zapytała, jak to to jak mam tyle mleka w takich małych piersiach? Na odchodne dodała, żeby jej ograniczać bo będzie gruba.... ach te pogawędki w sklepach ;)

Aska87, Pulpecja, mamasia, Maniuś, jesslin87, aaaaga, Weridiana, niecierpliwa, 0na88, Martucha86, chcebycmama, magda sz, Zetka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Byłam z małą w markecie i jak wychodziłyśmy to jakaś starsza babka nas zaczepiła i powiedziała, że śliczne dziecko, po czym zaczęła pluć przez ramię, potem zapytała czy to chłopiec czy dziewczynka, gdzie Lily była ubrana w żółtą sukienkę. Następnie zapytała, jak to możliwe że mała jest taka gruba, a ja taka chuda. Odpowiedziałam, że karmię piersią to zdziwiona zapytała, jak to to jak mam tyle mleka w takich małych piersiach? Na odchodne dodała, żeby jej ograniczać bo będzie gruba.... ach te pogawędki w sklepach ;)
    dobre dobre :) aż się uśmiechnęłam na wieczór :)

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys a się uśmiałam, ja często słysze "Jaki chłop"

Eh.. jutro jadę na testy, mam nadzieje ze się uda zdać, duzo czasu poświeciłam na nauke,
    Szymon wypluwa smoczka, ciekawe czemu, czyzby sam chciał odrzucić ?

Kurde na sobote zapowiadaja ochlodzenie 16 stopni a ja sie już tak nastawiłąm na tego urodzinowego grila, ja pierduuuuuuuuu

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys, padłam :-)
    chyba bym nie wytrzymala i zaczęła się śmiać. Trzeba było powiedzieć, że właśnie dlatego jesteś taka chuda, ze ona taka gruba :-) wszystko z ciebie wycignęlą

niecierpliwa, 0na88 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mi się śmiać chciało :) następnym razem powiem, że mała stołuje się w mcdonaldzie ;)

Pulpecja, Maniuś lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    też mi się śmiać chciało :) następnym razem powiem, że mała stołuje się w mcdonaldzie ;)
    a ty biedna jesteś i dla ciebie już nie starcza, może Cie jeszcze wspomoże :-) dobrze, że tylko splunęła, a nie lizała Lily po powiekach. A nie, to ty teraz powinnaś polizać, żeby ewentualny urok zdjąć.
    Za to ja dzisiaj jestem w przychodni, bo chciałam żeby lekarka osluchała młodą po tym katarku, bo nie byłam pewna czy kaszle od śliny czy coś jej zalega. I starsza pani coś tam chciała zagadać i mówi, że on chce być samodzielny,(bo Miśka postanowiła raczkować po poczekalni), dodam, ze Miśka była w bluzeczce z rękawkami w takie falbanki jakby z wróżką z przodu i krótkich spodenkach...

lys, 0na88 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, popijam kawe i ogarniam sie na busa na egzamin, trzymać kciuki!

lys, Paula_071, witaminkab, Maniuś, Pulpecja, jesslin87, Weridiana, chcebycmama lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! U nas kiepski wieczór a ranek zdecydowanie przyszedł za szybko.
    Mamy karmiące mm. Czy tylko mój glodomór je jeszcze w nocy? Jedno karmienie udało mi się wyeliminować za pomocą wody, reszty na razie nie da rady. Co jakiś czas próbuje i kończy sie płaczem. I co tu robić?

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Migotka trzymam kciuki oczywiście :)
    U nas masakra,nic nam nie przechodzi a Malo tego Alex nie spal pól nocy!!!wymiotuje biedny,teraz juz chyba żółcią!!!jestem przerażona,lekarz dopiero od 8,30,czekam i umawiam nas na wizytę...
    Ja tez wymiotuje jak kot,a męża bardziej czysci,no i gorączka i bol kości...tragedia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 08:08

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
‹‹ 3853 3854 3855 3856 3857 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ