X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manius, strasznie Wam wspolczuje. A macie kogis, kto Wam pomoze? Chociaż do picia cos poda?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Jakieś głupie sny mnie dzisiaj męczyly, nawet nie pamiętam, ale cały czas coś się plątało. Cały czas mam też w głowie Olę i jej męża, jakie ciężkie doświadczenie ich dotknęło.
    Migotka trzymam kciuki oczywiście. Zdasz bez problemu.
    Maniuś, współczuję. A Aleks, pije coś? Da rade mu cos podać? Tak jak Paula pisze, dobrze żebyście mieli kogoś do pomocy.
    Mój mąż już lepiej, wieczorem cos normalnego już zjadł i dzisiaj pojechał do pracy. Nie wiem, czy to wpływ upałów czy co, ale mnóstwo ludzi ma jakieś zatrucia, wirusy itp.
    U mnie jeszcze śpią jak zwykle, ja piję kawkę. Miłego dnia wszystkim zyczę.

201508091565.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wam
    No ja tez myslami jestem z Ola mam nadzieję ze wyjdzie z tego
    Ehhh
    U nas nocka standardowo
    Pogoda w kratke
    Dobrze ze moi rodzice zaraz przyjada to zajma sie mlodym
    Buziole

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka trzymam kciuki
    Manius zdrowka dla was

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja ja tez mialam glupie sny , snil mi sie sztorm na morzu , ja bylam na plazy. pozniej ze babka dziecko w poviagu zostaeila i ja je trzymalam.

Manius co to za wirusisko sie do was przyplatalo? zdrowia zycze oby szybko minelo

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka kciuki zacisniete , dasz rade

Miru lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opowiedzialam o Oli mojemu ślubnemu oczy przecieral ze zdziwienia powiedzial cos co mnie zastanowilo ze jak byla ta afera z dopalaczami to wyczytal w jakims wywiadzie z lekarzem ze niektore sa nie do wykrycia po 24/48 godzinach. I tak sobie mysle czy może u nich tak było. Ktos mu dosypal glupi zart kolegów czy cos a potem to juz lawina okropnego zbiegu okoliczności
    Ehhh

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhh u nas gorączka spadła teraz w granicach 38 -38,5 ale nie wiem dlaczego młody spać nie może...całą noc ryczał nawet nie płakał po prostu się darł :/ jeść mało co je, pije słabo...myślicie że to mogą być zęby? czy co mu tak dokucza? śpi jedynie przytulony do mnie co się już daaaawno nie zdarzało

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex ma zapalenie jelit,robili mu usg i od razu antybiotyk!!!tak ze my na 100% mamy to samo a ja głupia myślałam ze to tylko grypa żołądkowa...biedne dziecko,teraz spi na mnie po tym jak zwymiotował to co wypil i leki również...chce pic ale nie zostaje w nim nic...jesli do wieczora będą tak ostre wymioty po wszystkim co dostaje to jadę do szpitala bez zastanowienia...
    Ja idę zaraz do lekarza,po poludniu może mąż...na szczęście udalo mu sie juz wrócić z pracy...on z nas trzech jest w sumie w najlepszym stanie...
    Nie mamy tu nikogo w sumie...poza tym nie chce juz nikogo zarazić tym hujo....stwem :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 10:37

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Alex ma zapalenie jelit,robili mu usg i od razu antybiotyk!!!tak ze my na 100% mamy to samo a ja głupia myślałam ze to tylko grypa żołądkowa...biedne dziecko,teraz spi na mnie po tym jak zwymiotował to co wypil i leki również...chce pic ale nie zostaje w nim nic...jesli do wieczora będą tak ostre wymioty po wszystkim co dostaje to jadę do szpitala bez zastanowienia...
    Ja idę zaraz do lekarza,po poludniu może mąż...na szczęście udalo mu sie juz wrócić z pracy...on z nas trzech jest w sumie w najlepszym stanie...
    Nie mamy tu nikogo w sumie...poza tym nie chce juz nikogo zarazić tym hujo....stwem :/
    Maniuś, jeżeli młody zwraca wszystko co wypija, próbuj poić go lyżeczką, po troszkę i obserwuj. Takie dzieci odwadniają się niesamowicie szybko, obserwuj go i jak tak dalej będzie to od razu jedź do szpitala.

Maniuś lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś, jeśli dziecko wszystkim wymiotuje, to ja bym do wieczora nie czekała. Jak są wymioty to trzeba poić łyżeczką lub strzykawką po troszeczku co chwila.

Maniuś lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli nie możesz podać leków z powodu wymiotów to trzeba będzie podawać dozylnie dopóki nie będzie lepiej. Jedzcie do szpitala.

Migotka dasz radę, trzymam kciuki :-)

Maniuś lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka ! przyjaznych warunkow na drodze , zadnych wymuszaczy , rowerzystow czy pieszych przebiegajacyh jak cieleta ! - kciuki zacisniete.

Manius - zdrowka dla Was , ja rowniez nie czekalabym zbyt dlugo jak maluch wszystko zwraca.

U nas wczoraj upal , dzis leje i chlodno - zwariowac mozna w ta pogode , ja czuje sie oczywiscie na takie zmiany jakbym miala kaca giganta. Moje dziecko chyba tez tego nie znosi jakos super bo wisi mi na nodze caly czas i marudzi. Mimo ze leje to biore folie i ruszam zaraz na spacer bo oszaleje :)

Maniuś lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka dla Dzieci i Rodziców!!
    My szykujemy się do świętowania :)! Jutro Stasia urodziny :)!
    Od nas dostanie wykonana własnoręcznie tablicę manipulacja :) Pulpecja mnie zainspirowała i uznaliśmy ze to świetny pomysł :)! Wyszedł kolos 90 na 70 cm :)oby Młody był zadowolony z tych wszystkich manipulatorow. Dziś Krzysiek będzie kończył dzieło. Wczoraj 4 godziny przykrecal wszystkie elementy!
    Stachu z dnia na dzień zaskakuje nas czymś nowym :)
    Mówi pięknie mama i tata a reszta...ma lenia no i czas :)
    Umie wskazać palcem gdzie jest piłka czy pokazać w książce psa :). Bije brawo, tańczy, pokazuje jaki jest duży, robi papa i daje cześć, przybija 5:), przysysa się nam do np uda i "pierdzi" buzia heh. Najchetniej bawi sie gitara meza albo ukulele. Chodzi przy meblach i czasem zrobi 2 kroczki :).
    Lubi jeść sam rączka ale jest poprawa w karmieniu go łyżeczką :).
    Staś jest podobno kopią Taty :) tylko dziś 3 znajome osoby powiedziały ze to czysty Krzychu. Ja widzę podobieństwo ale nie aż tak duże; ).
    Tyle u nas :)!
    Za szybko uciekł nam ten rok! !

Pulpecja, lys, mamasia, Paula_071, apaczka, Maniuś, Weridiana, chcebycmama, magda sz, witaminkab, 0na88, jesslin87 lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha, ja właśnie ostatnio zerkałam na pierwszą stronę i nawet zapisałam sobie, żeby życzenia napisać :-) Euforia się nie odzywa, a u nich roczek już minął; jutro Staś, potem Szymon, dalej Emma. a potem po kolei... zaczynają nam się roczki, nie wiadomo kiedy to zleciało. Dzieciaki coraz fajniejsze i mądrzejsze...

Martucha86, aaaaga, Weridiana, chcebycmama, jesslin87, Zetka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdaneeeeeeeeeeeeeee ! wprawdzie 2 błedy ale co tam, a jak usiadłam przed komputerem to tak mi serce waliło ze ja pierdziele, nie wiem jak ja zdam jazde jak na testach sie tak denerwowałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 12:58

Aska87, Martucha86, lys, Pulpecja, mamasia, aaaaga, Paula_071, AgaSad, apaczka, Maniuś, Weridiana, chcebycmama, magda sz, witaminkab, 0na88, jesslin87, Zetka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Zdaneeeeeeeeeeeeeee ! wprawdzie 2 błedy ale co tam, a jak usiadłam przed komputerem to tak mi serce waliło ze ja pierdziele, nie wiem jak ja zdam jazde jak na testach sie tak denerwowałam
    gratulacje :)
    a jazde miałaś od razu?

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska nie nie, teraz tak nie zapisuja, tylko sama teoria, dopiero na konie clipca sie zapisuje na praktyke:)

Aska87 lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiecie co, Szymon sie obraził na smoczka, od wczoraj wypluwa, patrzyłam czy nie przegryziony czasem ale nie, moze sie sam odstawi?

Martucha, a własnie dzis sobie myslałam że u Was jutro świeto:)
    zleciało strasznie szybko, nie wiadomo kiedy..

Martucha86 lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam Was w miarę na bieżąco, ale jestem od soboty u mamy na caly tydzień i nie mam zbytnio czasu pisać.
    Migotka, u nas smoczek tez ostnio został zredukowany do minimum, Hubert rzadko go chce, chyba tylko wieczorem przed spaniem.
    Migotka, gratulacje, super ze zdalas!
    Hubert mnie zaczął zaskakiwac ostatnio, bo przeszedl chyba skok rozwojowy, pokazuje gdzie jest lampa, klepie sie po brzuszku jak mówię mniam mniam, lapie sie za glowe jak mowie 'olaboga' itp. No zrobil sie taki dorosły. Przy okazji tez zaczal bardzo usilne próby stawiania na swoim, dzisiaj zabralam go od kabelkow, zrobił ogromną awanture, patrzył na mnie jednym okiem, nabieral powietrza w płuca i sie darl, ze mam go puścić do kabli. I to zaczyna sie pojawiac coraz częściej, troche mnie to martwi, ale zapewne to tez jakis etap rozwoju.
    Przebila sie u nas dolna dwójka i ja dla mnie to tak dziwnie wyglada, bo jest jakby z tylu w stosunku do jedynek, nie będzie to raczej zbyt piękne. Swoja droga bylyscie u dentysty z dziecmi? Ja.sie wybieram po powrocie do Warszawy.

Martucha86, jesslin87 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 3854 3855 3856 3857 3858 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ