SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula_071 wrote:Przepraszam, ale oprocz wyjazdu meza do Chin to nie pamietalam innych okolicznosci bys byla tak dlugo u mamy. Pomyslalam, ze moze czujesz sie slabiej i nie chcesz byc calymi dniami sama. Ale jak wszystko ok, to sie ciesze:))
Dzisiaj u nas hitem byla kukurydza. Ile on jej zjadl. Juz się nie moge doczekac kupy;)
Może bedzie odrazu popcorn haha:)Paula_071, aaaaga, Maniuś, Pulpecja, Zetka lubią tę wiadomość
-
My mamy auta z Ikea sa świetne. Chodziło mi o odgłos auta przy zabawie bo autem tez juz od dawna sie bawi pierwsze mial z Oballa do dzisiaj jest w użyciu. Dzien z dziadkami uwazam za udany no o mlody do babci sie juz przyzwyczaja malymi kroczkami do celu
Kupilam sobie cos juz na roczek ale nie wiem czy nie jest za malo eleganckie ale w sumie to bedzie w ogrodzie wiec nie wyskocze przeciez w zabocie kantach i szpilach
Zetka lubi tę wiadomość
-
Witajcie
Co do przerwy między jedynkami to niestety nie wypowiem się, bo Franuś ma tylko 2 dolne jedynki.
Choć myślę, że coś może idzie, bo ostatnio rzadkie kupki robi ) A to zawsze na ząbek u nas, no albo infekcja.
Wiecie co piszecie o strasznej historii Oli, niestety nie udzielam się na fb, bo nie mam fb, ale trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze się skończyło, rozumiem, że ktoś zachorował.
Co do fb to chyba założę, bo chciałabym zobaczyć roczne dzieci sierpnioweczek. I pochwalić się swoim synem, bo tutaj boje się dodawać zdjęcia.
U mnie burza... duszno... na szczęście jutro ma być lepiej.
Wystawiam wozek na sprzedaż, może ktoś się skusi. :')))jesslin87 lubi tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Hej,
Jestem od piątku u rodziców a czasu brak no i przez te upały chodze jakby mi ktoś przypierrrr patelnią w głowę. Sprawdzamy dom który zarezerwowaliśmy i robimy plan które ściany idą do wywalenia, gdzie dać podłogówkę, jeszcze bym okno jedno zrobiła...będę się o to okno kłócić do tego piszę mgr co teraz jest jeszcze trudniejsze bo ciągle mam w głowie dom. Miałam na fb wstawić fotki ale mam tylko jedną dom od frontu plus projekt techniczny jak w środku. Wizualizacji chyba jeszcze nie zdążyli zrobić bo nic takiego nie wysłali, wstawię na tyg to co mam to może mi podpowiecie co przydałoby się zmienić. Napisałam do kolegi eksperta budowlanego na co mam zwrócić uwagę, na pewno ściągnę go na odbiór żeby skontrolował wszystko przed podpisaniem aktu.
Maja ma fioła na punkcie moich rodziców, jak oni są w pobliżu no i mój cycuś to ja mogłabym nie istnieć, taka ta moja córcia wierna Nowa umiejętność się pojwiła co raz dłużej sama stoi, jak trzyma coś w ręku to przejdzie ze 3 kroczki i bam bo się cyknie że sama. Męczy Sunię i Felka aż mi szkoda zwierzątek, jest jak ta Emilka z kreskówek. Je co raz więcej z każdym tygodniem choć ma takie fazy że jednego dnia sporo zje je drugiego dużo mniej, mięsko niekoniecznie lubi jak już to królika..ale polubiła owocki na które strasznie się kwasiła. Mam wielkie wielkie wielkie nadzieje że za pół roku maks już nie będzie cycusiała
aaa kupiłam w pepco dziś obrusik, talerzyki, kubeczki, serwetki, czapeczki na roczek, jeszcze jakieś girlandy i balony. Mamy w planie zrobić ognisko w plenerze o ile pogoda pozwoli, zastanawiam się czy tort czy muffinki, tort niby tradycja ale w plenerze jednak łatwiej będzie z muffinkami.
Obiecuje Was ponadrabiać, nie wiem co się tutaj dzieje mam takie braaaki.
ps. Jasmine się odzywała? wysłałam jej zapro na fb daaawno temu ale nie widzę jej.Paula_071, Maniuś, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Hej
Ja już nie śpię dzieci śpią,w domu cisza, poranny chłodek, kawka i ja
Jasmine się ostatnio nie odzywała, ciekawe jak malutka.
Magda, wrzuć zdjęcia, wrzuć, w końcu nikt ci tak nie doradzi jak my no i chciałabym zobaczyć na co się zdecydowaliście.
Moja młoda też chyba miała wczoraj dość upału, bo wieczorem faktycznie było okropnie, przewalała się, wstawała, było przed północą jak w końcu zasnęła. Masakra jakaś.
chcebycmama, polecam fb, jednak fajnie ze możemy pogadać tylko w swoim gronie, wymienić się zdjęciami... jeśli chodzi o Olę, jej mąż dość nagle bardzo ciężko zachorował i jest w stanie krytycznym, ale walczy... wszystkie wspieramy ją modlitwą i czekamy na dobre wieści, tylko tyle możemy zrobić.
Udanego dnia dziewczynki. -
My juz od 6 na nogach mamy zjedzone sniadanko wypita kawe i poodkurzane
Mlody rozpracowuje od wczoraj tablice od dziadka i juz wiem ze bedzie to zabawa na dłużej bo niektore rzeczy sa dla niego za trudne i bedzie musial kombinować
Lys ja też juz odetchnelam jak zaczal raczkowac wiem ze potrafi a ze jest leń i kombinator to swoja drogą heheh
Wzielam od meza auto dzisiaj musze jechac do rossmana i odebrac fotelik dla mlodego bo wczoraj dzwonili ze juz przyszedl
U nas pogoda w kratke i przez to czesto głowa mnie boli buuulys lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry, kurde miałam sie cieszyc ze Szymko rezygnuje ze smoczka ale ciezko to widze, o 6 sie rozdarł, smoczka nie chciał i maskara, lulanie na rekach. eh.. smoczek to nie jest zło
Magda pokaz pokaz, zawsze cos doradzimy:) a na odbiór koniecznie wez kolege, super ze masz kogos takiego:)
dzis w planach robienie ogórków grilowych i troche kiszonych, my uwielbiamy z męzem -
Migitka, co to sa ogorki grilowe? Daj przepis:)
Dzisiaj 13, Tomek konczy 11 msc i rano zrobil 13 krokow:)
Lys, jak waga Lily?
Wszystkiego najlepszego dla Stasia:)))Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 08:39
0na88, Martucha86, magda sz, lys, witaminkab, Maniuś, Weridiana, mamasia, jesslin87, Zetka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula to są ogórki takie kawałki, idealne do dań grilowych, kiełbasek, ale też do obiadu, juz pisze przepis:
Ogórki grilowe:
5 kg ogórków obrać, pokroić na plastry 2 cm
0,5 kg cebuli obrac pokroić w piórka, dodać do ogórków zalać zalewa solną ( 9 szkl wody, szkl, soli)
Dodać 5-7 galązek świezego selera na wierzch i obrany korzeń selera
Tak moczymy ogórki w tej zalewie 3 godziny
Po 3 godzinach z zalewy solnej robimy zalewę do słoików. Odlewamy 8 szkl wody z ogórków, dodajemy 3 szkl octu 10%, 5 szkl cukru, 2 przyprawy do grila kamis grill klasyczny, zalewe gotujemy.
Ogórki wymieszac z cebulą, gałązki selera wyrzucić a korzeń zetrzec i wymieszac z cebula i ogórkami, poprzekładać do słoików i zalać gorąCĄ ZALEWĄ, PASTERYZOWAĆ 5 MIN
Wychodza przepyszne:)Paula_071 lubi tę wiadomość
-
Dziękujemy za życzenia !
Rok temu o 5:25 zostałam MAMA )))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 09:37
Aska87, Paula_071, AgaSad, magda sz, 0na88, lys, Pulpecja, witaminkab, Maniuś, apaczka, Migotkaa, Weridiana, mamasia, aaaaga, niecierpliwa, jesslin87, Zetka lubią tę wiadomość
-
Wszystkiego najlepszego dla solenizantów !!!
Dziewczyny PAtryk obudził się dziś bez gorączki, idealne 36,6 ...nawet w nocy trochę pospał i ja też jupiii ale nie ma żadnej wysypki....myślicie, że to mogła być trzydniówka bez wysypki czy nie ma się co za wczasu cieszyć i jeszcze wróci gorączka?
doszły do tego bardzo brzydkie kupy ze śluzem no i je może 1/3 tego co jadł wcześniej...nawet chrupkami gardziMartucha86, lys, jesslin87 lubią tę wiadomość