SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
I to taka swiezutka smietana, pewnie masz jeszcze spieniacz w piersiach.
Tomkiem miala zajmowac sie moja mama, a tato pomagac. Jednak ze wzgledu na problemy zdrowotne ojca ktore nie wiadomo jak sie potocza mysle by pomieszac opieke - 2-3 dni mama, 2-3 opiekunka. Obok mnie jest wydzial psychologii, moze jakas studentka bedzie chciala? Musze przycisnac temat w tym tygodniu. W ogóle nie wiem o co pytac na takiej rozmowie z kandydatka na nianie? Musze poczytac w necie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 08:44
lys lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Malagosia wrote:Migotka wstaw jakie buciki kupilas Szymkowi ze takie lekkie. Moja misia zaczyna chodzic a buty to najwiekszy wrog
ja kupiłam te
http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/dzieciece/dzieciece-przecena/00006001357460/p%C3%B3%C5%82buty*dzieci%C4%99ce.prod?imgFmt=&filter-brand=elefanten&positionInList=9#product-detail-rating -
Migotkaa wrote:ja kupiłam te
http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/dzieciece/dzieciece-przecena/00006001357460/p%C3%B3%C5%82buty*dzieci%C4%99ce.prod?imgFmt=&filter-brand=elefanten&positionInList=9#product-detail-rating
siostra tez kupiła z tej firmy dla swojej córy i zadowolona, we wszystkich bucikach wykrzywiała nogi a w tych ładnie chodzi:) -
Paula tak na szybko:
- czy ma doświadczenie i jakie, referencje,
- dlaczego chce się opiekować/opiekuje dziećmi (pobudki),
- czy ma kurs PPP albo czy sama się wyedukowała w tym temacie, (jeśli nie zależy Ci na przebyciu kursu to zadałabym kilka pytań sprawdzających stan wiedzy z PPP)
- jak z jej dyspozycyjnością,
- jakie zajęcia będzie organizować dziecku, co będą robić, jakie zna zabawy, jakie ma metody uspokajania dziecka, wymyśliłabym nawet kilka scenariuszy i kazała odpowiedzieć na pytanie: co zrobi w takiej sytuacji,
- jaki ma światopogląd na temat wychowania, co jej zdaniem jest ważne w rozwoju i wychowaniu dziecka itdPaula_071 lubi tę wiadomość
-
Cześć wam szykuje sie kolejny dzien nieeneeenieee mojego dziecka no cóż dobrze ze ładna pogoda najwyzej caly dzien spedzimy na spacerze
Ja sie ciesze ze moja mama przeszla na emeryture i zajmie sie mlodym a i czasami razem z moim tatą ktorego Artek uwielbia
I dzięki Bogu maja mama zmienila podejscie i nastawienie do opieki nad mlodym sama stwierdzila ze zaczela sie tym cieszyc bo on juz jest taki komunikatywny i za 3 miechy jak wroce do pracy to juz w ogóle bedzie git
Milego dniaPaula_071 lubi tę wiadomość
-
U nas opieke miala sprawowac moja mama , ale niestety chciec to nie zawsze moc. Stan zdrowia jej nie pozwoli , zreszta ma 64 lata to nie chce jej zajechac . Moje dziecko jeszcze nie chodzi a juz jest wymagajaca a co dopiero jak zacznie chodzic biegac , moja mama by sie chyba juz nie wyprostowalala
Ja wybralam zlobek prywatny bo mam go w bloku na przeciwko, cenowo wychodzi na pewno taniej niz zatrudnienie opiekunki , przynajmniej w Krakowie. Zlobki prywatne mamy tez dofinansowane z urzedu 1,70 zl za kazda godzine pobytu dziecka. Choc z tego co wiem najpierw dofinansowywali caly rok , a w obecnym tylko do Wrzesnia w razie jak pieniadze jakies zostana to okres sie wydluzy. Do pracy wracam w Pazdzierniku , mam gesia skorke o wizje wstawania codziennie o 5.00 rano , bo niestety sam dojazd do pracy zajmue mi prawie godzine , a gdzie poranne czynnosci i jeszcze wyszykowanie dziecka plus wyjscie z psem.
-
A ja dopiero będę szukać pracy. Nie chce wracać do obecnej, wiec biorę wychowawczy. Jak nie znajdę nic nowego do końca roku to zastanowimy się nad kolejnym bobasem. Z jednej strony bym chciała drugie, a z drugiej chciałbym wyjść trochę do ludzi. No nic zobaczymy.
-
Mój synek dał czadu w nocy. Właściwie to już przed 23. Do rana przez całą noc może zebrały się że 2 godziny kiedy nie ssal moich cyckow. O 2 w nocy już skapitulowalam i się lekko wydarłam budząc męża żeby go wziął. Chodził i go lulał a ten ryczal. Jak tylko cyca dostał to wszystko ok. Wymiekam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 13:21
-
Paula_071 wrote:Wiesz Pulpecja, pomimo ze mam w rodzinie dzieci i pomimo chodzenia do szkoly rodzenia i tak wielu rzeczy o dziecku dowiedzialam sie dopiero jak urodzil sie Tomek.
Chociaż tak jak Lys pisze, adopcyjnych rodziców się sprawdza i też czasami porażka - ale tu chyba jednak coś po drodze zawodzi, że jakieś psychole zostająnp rodziną zastępczą. -
0na88 wrote:U nas opieke miala sprawowac moja mama , ale niestety chciec to nie zawsze moc. Stan zdrowia jej nie pozwoli , zreszta ma 64 lata to nie chce jej zajechac . Moje dziecko jeszcze nie chodzi a juz jest wymagajaca a co dopiero jak zacznie chodzic biegac , moja mama by sie chyba juz nie wyprostowalala
Ja wybralam zlobek prywatny bo mam go w bloku na przeciwko, cenowo wychodzi na pewno taniej niz zatrudnienie opiekunki , przynajmniej w Krakowie. Zlobki prywatne mamy tez dofinansowane z urzedu 1,70 zl za kazda godzine pobytu dziecka. Choc z tego co wiem najpierw dofinansowywali caly rok , a w obecnym tylko do Wrzesnia w razie jak pieniadze jakies zostana to okres sie wydluzy. Do pracy wracam w Pazdzierniku , mam gesia skorke o wizje wstawania codziennie o 5.00 rano , bo niestety sam dojazd do pracy zajmue mi prawie godzine , a gdzie poranne czynnosci i jeszcze wyszykowanie dziecka plus wyjscie z psem. -
Ja dzis po wizycie. Juniorek ma 6mm i delikatnke pulsuje serducho. We wtorek udaje sie do mojego prowadzacego.
Zastanawiam sie jak to rozegrac, zeby chodzic na NFZ po skierowania na badania. Myslicie, ze taki gin sie zgodzi wypisywac mi tylko skierowania na badania? Jednak co miesiac spora kasa na to idzie, a tak cos bym przyoszczedzila.Pulpecja, lys, Maniuś, Zetka, Paula_071, Aska87, Migotkaa, Weridiana, Martucha86, AgaSad, mamasia, witaminkab, aaaaga, niecierpliwa, 0na88, jesslin87 lubią tę wiadomość