X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Apaczka, powaznie wykorzystujesz 2 dni za urodzenie dziecka? Myslalam, ze trzeba to wykorzystac w "okolicach" urodzenia dziecka.
    No właśnie też mnie ciekawi jak to jest z tym okolicznosciowym

bzkxskf.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W necie przeczytalam, ze tylko ojcowie z tego korzystaja, bo matki sa na macierzyńskim i nie maja jak z tego skorzystac.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys no to ciężka sprawa. Ale gdyby nagle skończył się pokarm w cycu to Lily musiałaby zacząć jeść wystarczające porcje. Nie życzę Ci żeby pokarm się skończył.

Powodzenia :-*

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • lys Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebycmama dopóki dziecko ssie to pokarm sam z siebie się nie skończy. Chciałabym żeby Lily zaczęła sama się odstawiac ale to raczej marzenie scietej głowy. Mam nadzieję że jak mąż wróci i on ja będzie karmil to wtedy będzie wiecej jeść normalnego jedzenia. Miałam też szukać żłobka żeby ją zapisać np od września ale kurcze nie mam chwili żeby spokojnie poszukać poczytać itd. Lily wstaje i się puszcza i tym sposobem juz 3 razy upadła i uderzyla głową o podłogę. Nie wiem ile razy musi się przewrócić dziecko żeby bardziej uważało. ..

9f7jtv73juycdhvl.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    W necie przeczytalam, ze tylko ojcowie z tego korzystaja, bo matki sa na macierzyńskim i nie maja jak z tego skorzystac.
    No to ciekawe. U nas kadrowa mi to zaproponowała bo ja nawet nie wiedziałam, że mogę. Jeszcze powiedziała, że mogę wziąć 2 dni opieki za męża ale bez przesady, kiedyś trzeba wrócić do pracy; -) po skończonym macierzyńskim będę miała 2 dni okolicznościowego,dzień ekstra od dyrektora i dopiero później wypoczynkowy.

mamasia lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie nie chodzi o urlop okolicznościowy tylko o 2 dni opieki nad dzieckiem, tyle przysluguje w roku.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sa dwa inne urlopy.

Skoro kadrowa zaproponowala okolicznosciowy to tylko brac ;-)choc wg mnie sie nie należy juz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 16:44

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily zasnęła, weszłam w internet poszukać żłobków w okolicy i oczywiście musiałam się natknąć na artykuł o tym żłobku, w którym opiekunki się znęcały nad niemowlakami. Jednocześnie strach mnie obleciał i krew się we mnie zagotowała. Ja nie wiem, no słabo mi na samą myśl.
    Co do monitoringu wychodzi na to, że jednak jest z tym problem, bo już któryś z kolei żłobek sprawdzam a o tym ani widu ani słychu.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, jak Tomek nie dostal się do zlobka panstwowego to zaczelam szukac prywatnego. Niestety ani w okolicy gdzie mieszkam, ani gdzie pracuje, ani gdzie mieszkaja moi rodzice nie bylo zadnego wolnego miejsca. W jednym klubie malucha tworzyli liste, bo to nowy budynek i nie mieli pozwolenia od dewelopera jeszcze więc maja pozniejsza rekrutacje. W kazdym badz razie przyjmuja 15 osob, a Tomek na liście mialby byc 38. Koszt 1750 plus wyzywienie. Powodzenia w poszukiwaniach. Dzisiaj, jak Tomek zjadl na obiad cale pieczone udko z kurczaka, 4 ziemniaki i surowke z marchewki to stwierdzilam, ze dobrze, ze nie idzie do zlobka bo by sie zaglodzil.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula o losie ja tyle zjadam na obiad co Tomek ma spust chłopak szykuj sie matka jak bedzie nastolatkiem ze lepiej go bedzie ubierac nic karmić
    Ja dzisiaj robilam z alaantkowego PAPRYKOWE PULPECIKI DUSZONE W MLEKU KOKOSOWYM I POMIDORACH ( sorry za duza czcionke ale zrobilam kopiuj wklej ) mlodemy troche zmodyfikowalam bo pulpety zrobilam na parze a sosem polalam makaron
    Wyszlo przeprzepyszne nam dobrze doprawilam
    Artur zjadl 3 pulpety wielkosci rafaello i chyba z 8 rurek makaronu on kocha makaron po tatusiu

Paula_071 lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie. Od kilku dni u mnie podobnie jak u aaagi, syn jeczy calymi dniami i jeszcze wybudza sie nocami, maz tez mnie denerwuje tak, ze odechciewa mi sie wszystkiego, a mnie chce sie tylko spac, a do tego mi niedobrze. Przyjechalam do rodzicow, zabrali mlodego na spacer, a ja rozkoszuje sie cisza...

aaaaga lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanowilo mnie to, ze apaczka nie bedzie miala wliczonych dyzurow do sredniej. Tak mi cos switalo, ale jeszcze szukalam, zeby sie upewnic. I rzeczywiscie jest brana sredna z 3 lub 12 miesiecy, ale tych przepracowanych przed zwolnieniem ciazowym i urlopem macierzynsko-rodzicielskim.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.kadry.abc.com.pl/czytaj/-/artykul/jak-nalezy-wyliczyc-wynagrodzenie-urlopowe-pracownika-ze-skladnikow-zmiennych

A tu potwierdzenie tego o czym pisalam wczesniej.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka piękny suwaczek ❤

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaga moje dziecko tez uwielbia makaron, zjada na sucho, spagetti i wszystko co ma w sobie makaron. Juz mi sie wydaje, ze mam fana macznych potraw w domu, lubi tez pierogi, placuszki.
    Niestety od ponad miesiaca, od czasu trzydniowki, apetyt mojemu dziecku zdecydowanie nie dopisuje.
    Paula ja podziwiam Tomka za takie ilosci, ja czasami w siebie tyle nie wcisne, a jestem herszt baba ;), do tego w ciazy :p

Paula_071 lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje bardzo za skomplementowanie auwaczka. I jeszcze chcialam podziekowac za wczorajsze zyczenia dla Karolka. Za miesiac roczek, a ja zastanawiam sie jak ja przy moim rozbieganym dziecku i ciaglych mdlosciach, zdolam przygotowac imprezke.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss monologu:p

aaaaga, Paula_071, Maniuś, mamasia lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak moj chleb czy bulke to o kazdej porze dnia i nocy pierogi i placuszki baardzo ale lubi tez warzywa wiec spoko a hitem sa pierozki warzywne polecam

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • lys Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja wybrałam 3 żłobki i będę dzwonić i pytać, jak się okaże że nie ma miejsc to nie wiem co wtedy, albo będę siedzieć dłużej w domu, albo poszukam innych żłóbków, albo ostateczność czyli opiekunka, ale to raczej wątpliwe, bo osobiście uważam to za najgorsze rozwiązanie.

Fajnie, że Tomek tak ładnie je, Lily nadal od rana pości. Tylko cyc i nie ma, że nie bo taki cyrk urządza, że głowa boli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 18:18

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, jak mam placic 2 tys za zlobek, a w razie choroby dziecka i tak brać l-4 gdzie mi zaplaca 80% to wole chyba nianie.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 3869 3870 3871 3872 3873 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ