SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
lys wrote:Paula wszystko zależy od tego jakie u Ciebie i u Twojej mamy występują zmienne składniki wynagrodzenia, stąd różnice.
Jest jeszcze kwestia regulaminów wynagradzania, w których pracodawca może zawrzeć dodatkowe zapisy odnośnie wynagradzania pracowników jednak nigdy nie może to być sprzeczne z kodeksem pracy. Jednym słowem pracodawca może mieć gest i dać coś od siebie, bo KP nie zabranie tego, zasada jest taka, że pracownik nie może być poszkodowany w związku z wewnętrznymi regulacjami.
Tak, regulaminy niezgodne z prawem nie obowiązują.
U mnie w firmie przesłali pracownikom procedure 'czystego biurka' po angielsku, bo wzieli ja od naszej firmy 'matki' i nie chcialo im sie tlumaczyc. Później chcieli sie pozbyc pracownika i jako jeden z powodow wpisali nieprzestrzeganie procedur w tym procedury 'czystego biurka'.niestety w sądzie pracy przegrali, bo wszelkie regulaminy muszą być przetlumaczone na jezyk polski. Nie spodziewali się że przegrają przez taki niuans.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 19:07
-
Agata hehehe no cóż diabeł tkwi w szczegółach. Ja się o polskich pracodawcach nie chcę wypowiadać, bo nigdy szczęścia nie miałam i zawsze były krętactwa i inne dziwne akcje. Wczoraj zaczęłam się zastanawiać, jak to będzie z moim powrotem na rynek pracy. Wypadłam z obiegu, w sumie będę zaczynać od zera, aż ciężko się zdecydować w którym kierunku iść ...
-
Paula_071 wrote:Wiecie, przedtem mielismy inna firme doradcza to byly premie liczone do sredniej, odkad jest KPMG juz nie licza.
Istnieja skladniki wynagrodzenia, które moga byc wyłączone z wliczania ich do sredniej za urlop. Nie znaczy to jednak, ze pracodawca nie wyplaca sredniej z ostatnich 3 miesiecy, ale tyle, ze byc może w wynagrodzeniu czesci pracowników znajduja sie jakies skladniki zmienne które sa wylaczone z obliczeń. Natomiast jeśli dostaniesz bonus który nie będzie wyłączony to wtedy go zobaczysz na koncie. W skrócie obliczaja średnia, ale nie masz w wynagrodzeniu zmiennym skladnikow, które sie pod to łapią. -
Ja niestety po skończonym macierzyńskim dostanę goluśką pensję bez średniej dyżurowej bo liczą z 3 ostatnich miesięcy. Będzie ciężko do czasu aż wznowie dyżury a to nastąpi pewnie w grudniu. Do pracy wracam 2.11. Teraz jeszcze muszę na ten temat porozmawiać z szefem. Ale żeby było śmiesznie to mam 80 dni urlopu do wykorzystania
-
Nadrobilam, nawet szybko mi poszło teraz postaram się być na bieżąco.
Dziewczyny, zdrówka! I wszystkiego najlepszego dla Roczniaków i 11 miesięczniakow
Pulpecja, to przybij pionę ode mnie mężowi, bo po tym samym jesteśmy Ja tez nie przybijam gwoździ odkąd mam męża.. elektronikaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 21:44
apaczka, Pulpecja lubią tę wiadomość
-
Laski i tak macie dobrze bo moj powrót do pracy to prawie 1200 zł które muszę od razu zapłacić za ZUS a wiadomo ze zanim na nowo się wkręcę w rynek i cokolwiek zarobię to trochę czasu upłynie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 22:03
-
chcebycmama wrote:Dziewczyny co Wy piszecie, szok bardzo mi przykro czytać takie rzeczy.
Czy któraś z Was ma hustawke w pokoju dla dziecka? Chciałabym jakąś kupić i zamontować na roczek. ))
My mamy w domu rodziców, Patryk bardzo ja lubi ale usiedzi góra kilka minut..chcebycmama lubi tę wiadomość
-
Wracamy do naszej sypialni. Dziś pierwsza noc. Ostatni raz spałam tutaj kiedy odeszły mi wody !
Niania przy uchu.
Pewnie będę spala jeszcze czujniej niż będąc z Małym w pokoju. Zakładaliśmy ze po roku wracamy do swojego łóżka i trzymamy się planu ciekawe na jak długo; )))
Krzysiek zaplanował wyjazd niespodziankę przed jego operacją. Bardzo się cieszę !!! Spędzimy czas we troje tylko na lenistwie i zwiedzaniu !
Buziaki! !mamasia, chcebycmama, zabka11, Maniuś, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Apaczka skad nazbieralas tyle uropu, co Ty nie odpoczywalas kobieto :p
Ja mialam 62, do konca sierpnia mam rozpisany z 2014 i 2015, zostanie mi za ten rok, chcialabym piciagnac jeszcze wrzesien ale watpie czy sie uda bo oni by chcieli zebym już wrocila..
Maz ma jutro wolne bo mielismy isc na kontrolę bioderek z Szymonkiem ale w szpuralu przelozyli a maz wolnego nie odwolywal,nie wiem jakie plany, moze pojedziemy rano na ryneczek i kupimy ogorki na przetwory -
Tomek znowu spal do 8. Dyza zasluge przypisuje ciemnym zaslonom.
Wczoraj zrobiłam te placki cukiniowe. Wyszlo 10. Niecierpliwa pisala, ze to porcja dla mamy i dziecka, tylko, ze moje zjadlo 7! Zrobilam tez sobie sos smietanowo-czosnkowy, dalam duży zabek czasnku, mocne bylo okrutnie a Tomkowi az sie oczy swiecily tak wciagal. Myślałam, ze czosnek mu nie podejdzie, a tu proszę.chcebycmama, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r.