SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurcze, Paula, u Ciebie to wszystko się już trochę długo ciągnie, czy mi się wydaje tylko?
Migotka, ja dochodzę do wniosku, ze część matek popukałaby się w czoło. Wszystkie dzieci śpią, mąż pojechał do pracy, a ja o godzinie 5.40 jadłam śniadanie i piłam kawę... teraz sobie chyba drugą zrobię. -
Zgadza się, lubię wypić kawę w spokoju , ale na to wystarczy pół godziny przed dziećmi wstać... właśnie jak się tak zastanowić, to mi 4-5 godzin snu zazwyczaj wystarczało (no oczywiście poza ciążą, bo wtedy mogłam spać i spać i spać ) często jak miałam np. coś do szkoły napisać, to zaczynałam ok 21-22 dopiero...
-
To już 3 tydzien choroby u mnie. Zdecydowanie za dlugo. Ide dzisiaj do lekarza i zrobic crp.
Dawalam w piatek Tomkowi jajecznice z calego jajka. Zadnych wymiotow czy dusznosci. Dorosl do jajka. A jak Agata Hubert? Dawalas mu juz?
Tomek tej nocy spal od 21 do 8:10! Budzil sie 3 razy ale i tak pieknie pospal:)13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Pięknie spał Tomek u nas pobudka 7.40.
Dziękujemy za życzenia niektórzy już po imprezie roczkowej a my dopiero za miesiąc będziemy świętować.
Pulpecja ja jak mam wybierać to wolę położyć się spać wcześniej i rano wcześniej wstać. Lubię ten poranny spokój. Nie wiem jak ludzie mogą spać do 10 czy 11, dla mnie szkoda dnia.
-
Paula faktycznie długo to się ciągnie, może potrzeba Ci innego antybiotyku bo brałas chyba Zinnat z tego co pamiętam. Ja bym spróbowała teraz jakąś azytromycyne.
Idę dzisiaj do kadr i działu plac dowiedzieć się jak mi będą płacić za urlop wypoczynkowy . Marzy mi się średnia dyżurowa z czasów zwolnienia ciążowego ale to chyba byłoby zbyt piękne. Pewnie dostanę gołą pensję -
apaczka Ty ciągle w podrózy, fajnie Wam:)
Ja mam od 11 lipca urlop wypoczynkowy, ciekawe jak mi będa za to płącić,
Pogoda jakas smieszna, zachmurzone, ale wstawiłam rpanie bo juz sie nie miesciły brudy, trudno najwyzej sie beda kisic w domu na suszarce
-
Apaczka, to juz moj 3 antybiotyk w tym roku (wczesniej bralam dwa razy na zapalenie piersi). Wolalabym juz kolejnego nie brac, dlatego chce zrobic crp.
Z tym placeniem za urlop to co pracodawca to inne zasady. U mnie sie placi jak zwykla pensje, u mojej mamy srednia z 3 ostatnich miesięcy.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Ja lubię pospać do 9, i nie umiem zasnąć wcześniej niż 23-24 nawet jak jestem baaaardzo zmęczona, no ale ja zawsze miałam, taki późny wyrzut melatoniny.
Dziś wstałyśmy o 6, oczywiście w nocy wiele pobudek więc ledwo na ślipia patrzę, mała zrobiła mnie w konia ziewaniem i tarciem oczu, tak że spędziłam właśnie godzinę próbując ją ululać, a ta poświrowała w łóżku i tyle. Ja natomiast musiałam się bardzo skupić, żeby na siedząco nie zasnąć. No nic trzeba będzie jeszcze pewnie ze 2-3 godziny do jej drzemki wytrzymać.
Co to za pogoda w lipcu? -
u nas też wczoraj piękne słońce i ciepło, a dzisiaj znów pochmurno. Muszę najstarszego po chleb wysłać, bo pusto... potem jakiś obiad skombinować; mam jeszcze zupę, to młoda z głowy, gulasz i fasolke szparagową, chyba ugotuję kaszę,zrobię fasolkę i będzie ok szybko i dobrze.
-
Paula dla mnie antybiotyk to też ostateczność ale jak trzeba to trzeba.
My dzisiaj zważylismy Natalę i okazuje się, że przybrała w miesiąc 350g zważywszy na jej dietę, o której ostatnio pisałam jestem w szoku. Waży 8 350g i nadal na 10 centylu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 09:23
Paula_071 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Wczorajszy dzien super mlody malo spal bo szkoda mu bylo czasu tyle sie dzialo
Spal w drodze rano jakies 30 mib nastepnie po 4 godzinach hiperaktywnosci w lesie na tarasie z psami nad jeziorem na placu zabaw położył sie z tatusiem na 30 minut i w drodze powrotnej w aucie tez jakies 30 min a wieczorem byl tak zmeczony ze ze zmeczenia turlal sie w lozeczku z boku na bok dobre 40 min zanim sanam ale jak zasnal o 20 tak do 4 rano ani kweknal a wstalismy o 6:15
U nas pogoda w kratke tez mam sterte prania a nie lubie jak suszarka stoi w mieszkaniu i tak patrze w niebo czy bedzie padac czy nie
Najlepszego dla 11 miesieczniakow
Mlody ma juz drzemke ide jakas kawe wypić
Paula zdrówka -
Migotkaa wrote:Aska ja nie mam zamiaru sie wybierac tym do sklepu bo jak by sie mojemu dziecku odwidziało siedzieć to nie wiem jak bym wróciła.. pod blokiem mamy nowiutką kostkę więc sie bedzie super jezdzic:)
no my do sklepu osiedlowego po chleb tylko pojechaliśmy Patryk akurat uwielbia w tym siedzieć, ale melodyjki na szczęście go nie bawią -
Cześć kochane u nas tez pada...dolujaca ta pogoda strasznie,no ale cóż mam nadzieje ze uda sie jakoś miedzy kroplami wyskoczyć popołudniu na spacer...
Najlepsze życzenia dla dzisiejszych solenizantów!!!
Mały pokochał pchacz i wręcz ho nie opuszcza jak go biorę np przebrać pampersa to nie chce go puścić ale tak zapitala ze szok,to na pewno nie jest chodzenie,to jest bieganie
Miłego dnia Wam życzę