Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w mieście są 2 państowe żłobki, nie wiem ile tam moze byc miejsc z 120, i 4 prywatne to jest ok jakies nastepne 70 miejsc, tak żę noo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 00:03

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, moja kolezanka z pracy tez miala taki plan z karmieniem, ale okazalo sie kompletna klapa (panie w zlobku od poczatku odradzaly). Dziecko wpadalo w histerie jak widzialo matke, nie chcialo jej puscic. Konczylo sie tym, ze zabierala je ze zlobka po tych 3 h. W domu byl kolejny koszmar, bo mloda nie schodzila z rak, bala sie, ze mama ja zostawi. I ciagnela cyca jeszcze wiecej, w ogole nie chciala normalnych pokarmow (chociaz sporo jadla przedtem) tylko piers. Miala wtedy 15 msc.
    Lys, to Twoja decyzja, co zrobisz z Lily, tylko z tego co widze wiekszosc z nas uwaza, ze niania jest lepszym rozwiazaniem, zwlaszcza dla wymagajacego dziecka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 08:42

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i tak, ale nie jestem przekonana do niani w ogóle, przynajmniej na razie. Raczej skończy się na tym, że będę siedzieć z małą w domu.
    Z resztą dziś jest 3 dzień, gdzie Lily nie chce nic oprócz cyca, jak na razie zjadła 1 łyżeczkę owoców z płatkami owsianymi.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam mlody od 5 sie krecil a o 5:30 przez sen tak plakal ze az die zanosil musialam go wybudzic i niestety koniec spania co za tym idzie juz spi i nie bylo rehabilitacji bo to bylby błąd
    U nas znowu upał
    Wczoraj maz mi oznajmil ze w sobotę idziemy na grilla do tesciow bo tesc ma imieniny wszystko byloby ok gdyby nie dalsza część konunikatu ze bedzie duzo ludzi w tym ich jacys znakomi plus siostra tescia która jest lekko szurnieta i juz uslyszalam tekst ze mam sie przygorowac na gryzienie w jezyk bo pewnie ze strony tesciowej bedzie popisowa przed znajomymi ( slowa mojego meza ) chialabym nie isc ale to jeszcze gorsza opcja buu

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, obiecuje sobie ze dzis klade sie wczesniej spac a nie o 1 w nocy, pomimo że spałam do 7.30, bo Szymko kwiczał ale przłozyłam się blizej łózeczka i usnał jeszcze

aga wiesz ja tam teraz jestem takiego zdania że towarzystwo to mnie delikatnie " powiewa i zwisa" bo ja idac z dzieckiem to i tak mam zajęcie, no chyuba ze zdarza się mu spanie po południu to jest czas na posiedzenie z goścmi a tak to nie:)

aaaaga lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczyma wyobraźni widze jak zgrywa sie na super babcie co to nie ona a rzeczywistość jest inna

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaga oj szybko można jej pokazać że tak nie jest:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Cześć wam mlody od 5 sie krecil a o 5:30 przez sen tak plakal ze az die zanosil musialam go wybudzic i niestety koniec spania co za tym idzie juz spi i nie bylo rehabilitacji bo to bylby błąd
    U nas znowu upał
    Wczoraj maz mi oznajmil ze w sobotę idziemy na grilla do tesciow bo tesc ma imieniny wszystko byloby ok gdyby nie dalsza część konunikatu ze bedzie duzo ludzi w tym ich jacys znakomi plus siostra tescia która jest lekko szurnieta i juz uslyszalam tekst ze mam sie przygorowac na gryzienie w jezyk bo pewnie ze strony tesciowej bedzie popisowa przed znajomymi ( slowa mojego meza ) chialabym nie isc ale to jeszcze gorsza opcja buu

oj jakby mi mąż powiedział że mam się gryźć w język to chyba by oknem wyleciał :) także cierpliwości życzę na grillu ;)

niecierpliwa, chcebycmama lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Oczyma wyobraźni widze jak zgrywa sie na super babcie co to nie ona a rzeczywistość jest inna
    hahaha jakbym o mojej teściowej czytała :) młodego widziała całe 3 razy na oczy, w ogóle nie pali się na odwiedziny ale jak byliśmy u nich ostatnio i przyszła jej siostra to jezu co się nie działo :) ojej mój Patryś :P tylko na rączki przytulaski i cacanie straszne :/ co tam o nim opowiadała a tak na prawde gówno wie co młody robi, czy je czy cokolwiek ....

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis moja cora konczy roczek :-). Jestem taka szczesliwa ze ja mam i codziennie jej to mowie.
    Codzienie czytambforum i faceboka fajnie ze jest nadal nasza grupa

Zetka, Aska87, Martucha86, lys, Paula_071, AgaSad, mamasia, Maniuś, Weridiana, apaczka, Pulpecja, witaminkab, niecierpliwa, chcebycmama, 0na88, jesslin87 lubią tę wiadomość

• Zetka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto latek dla Roczniaków.

Aaaaga, jakbym czytała o moim teściu. Widział Miska Góra 5 razy, a na Chrzcinach rwał się tylko do zdjęć z nim. Ale Misiek nie chciał i płakał. Ale ha nie trzymałam języka za zębami.

Też się boję żłobka. Mój na dzień dzisiejszy potrafi nie jeść z cyca ileś godzin, ale i tak się boję. Starszy miał 22 mce jak poszedł, wtedy tak sobie myślałam że spokojnie mógł iść już w wieku półtora roczku bo już można było się z nim porozumieć i widać było czy jest ok co i jak. Miś będzie miał 14 mcy.

Nocka masakra. Poszłam spać przed 2 i Misiek się obudził i cycek cycek cycek.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia wrote:
    Dzis moja cora konczy roczek :-). Jestem taka szczesliwa ze ja mam i codziennie jej to mowie.
    Codzienie czytambforum i faceboka fajnie ze jest nadal nasza grupa

Wszystkiego najlepszego dla solenizantki ! Samych radości !
    A mamusia jak się czuje? wiemy juz kto mieszka w brzuszku?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto latek dla Dominisi z okazji urodzinek
    No ja nie zamierzam gryźć sie w język sądzę ze on wie bo widział moją minę
    Taaak tez mnie wkurzaja teksty teściów jak gadaj ij taak tak to on lubi
    Ciekawe skąd wiedzą jest dobrze jak go widza 2 razy w miesiacu po okolo poltorej godziny na szczęście mlody juz wie co chce i nie da sie na siłę trzymac na rękach lub przytulać

Malagosia lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryk dziś pierwszy raz stanął sam na nóżki ☺ nareszcie doczekałam się..chyba jako ostatni

Zetka, aaaaga, mamasia, Paula_071, Maniuś, lys, Weridiana, witaminkab, chcebycmama, 0na88, jesslin87, Martucha86 lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Nasze nocki tez zdarzają się takie ze śpi od 24 do 6 rano bez przerwy, tzn kręci się ale sam zasypia.. dla równowagi przeplata nocami gdzie nie śpi np od 2 do 4.. tak bym chciała żeby a końcu zaczął spać bo jak jest lepsza noc to idzie tylko na jedną dłuższą drzemkę i potrafi spać nawet 1 5 godz więc mogę na spokojnie coś porobić w domu

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Patryk dziś pierwszy raz stanął sam na nóżki ☺ nareszcie doczekałam się..chyba jako ostatni
    Super, teraz to już opanuje to do perfekcji:)

AgaSad lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego dla naszych solenizantów dzisiejszych :)
    My mamy trzeciego zęba :D lewa dolna dwójeczka :P

Weridiana, Paula_071, lys, Migotkaa, chcebycmama, jesslin87 lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • lys Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego dla Dominiki!

Aga super, jeszcze trochę i Patryk będzie biegał :) No i "współczucia", bo teraz jak będzie stawał co chwilę to już z oka w ogóle nie można spuścić.

AgaSad lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co wstał raz i na tym koniec, myślałam że nastąpi zmasowany atak na nową umiejętność :) ale pewnie rozkręci się
    A... kupiłam sobie książkę Alaantkowe BLW, czasem korzystam z tego bloga na telefonie i strasznie kiepsko otwierają się te przepisy u mnie, mój tel ogólnie mnie wkurza więc teraz mam wszystko pod ręką, fajna ta książka bardzo, przepisy wydają się proste, mam nadzieję, że nie przerosną moich marnych zdolności kulinarnych :)

lys, Paula_071 lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Póki co wstał raz i na tym koniec, myślałam że nastąpi zmasowany atak na nową umiejętność :) ale pewnie rozkręci się
    A... kupiłam sobie książkę Alaantkowe BLW, czasem korzystam z tego bloga na telefonie i strasznie kiepsko otwierają się te przepisy u mnie, mój tel ogólnie mnie wkurza więc teraz mam wszystko pod ręką, fajna ta książka bardzo, przepisy wydają się proste, mam nadzieję, że nie przerosną moich marnych zdolności kulinarnych :)

Tak, tak poczekaj rozkręci się :)
    Co do ksiązki, jak wiesz co znaczy "zamieszać rózgą" to dasz radę :D :P

AgaSad lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 3873 3874 3875 3876 3877 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ