SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Lys, moja kolezanka z pracy tez miala taki plan z karmieniem, ale okazalo sie kompletna klapa (panie w zlobku od poczatku odradzaly). Dziecko wpadalo w histerie jak widzialo matke, nie chcialo jej puscic. Konczylo sie tym, ze zabierala je ze zlobka po tych 3 h. W domu byl kolejny koszmar, bo mloda nie schodzila z rak, bala sie, ze mama ja zostawi. I ciagnela cyca jeszcze wiecej, w ogole nie chciala normalnych pokarmow (chociaz sporo jadla przedtem) tylko piers. Miala wtedy 15 msc.
Lys, to Twoja decyzja, co zrobisz z Lily, tylko z tego co widze wiekszosc z nas uwaza, ze niania jest lepszym rozwiazaniem, zwlaszcza dla wymagajacego dziecka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 08:42
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Może i tak, ale nie jestem przekonana do niani w ogóle, przynajmniej na razie. Raczej skończy się na tym, że będę siedzieć z małą w domu.
Z resztą dziś jest 3 dzień, gdzie Lily nie chce nic oprócz cyca, jak na razie zjadła 1 łyżeczkę owoców z płatkami owsianymi. -
Cześć wam mlody od 5 sie krecil a o 5:30 przez sen tak plakal ze az die zanosil musialam go wybudzic i niestety koniec spania co za tym idzie juz spi i nie bylo rehabilitacji bo to bylby błąd
U nas znowu upał
Wczoraj maz mi oznajmil ze w sobotę idziemy na grilla do tesciow bo tesc ma imieniny wszystko byloby ok gdyby nie dalsza część konunikatu ze bedzie duzo ludzi w tym ich jacys znakomi plus siostra tescia która jest lekko szurnieta i juz uslyszalam tekst ze mam sie przygorowac na gryzienie w jezyk bo pewnie ze strony tesciowej bedzie popisowa przed znajomymi ( slowa mojego meza ) chialabym nie isc ale to jeszcze gorsza opcja buu -
Dzien dobry, obiecuje sobie ze dzis klade sie wczesniej spac a nie o 1 w nocy, pomimo że spałam do 7.30, bo Szymko kwiczał ale przłozyłam się blizej łózeczka i usnał jeszcze
aga wiesz ja tam teraz jestem takiego zdania że towarzystwo to mnie delikatnie " powiewa i zwisa" bo ja idac z dzieckiem to i tak mam zajęcie, no chyuba ze zdarza się mu spanie po południu to jest czas na posiedzenie z goścmi a tak to nie:)aaaaga lubi tę wiadomość
-
aaaaga wrote:Cześć wam mlody od 5 sie krecil a o 5:30 przez sen tak plakal ze az die zanosil musialam go wybudzic i niestety koniec spania co za tym idzie juz spi i nie bylo rehabilitacji bo to bylby błąd
U nas znowu upał
Wczoraj maz mi oznajmil ze w sobotę idziemy na grilla do tesciow bo tesc ma imieniny wszystko byloby ok gdyby nie dalsza część konunikatu ze bedzie duzo ludzi w tym ich jacys znakomi plus siostra tescia która jest lekko szurnieta i juz uslyszalam tekst ze mam sie przygorowac na gryzienie w jezyk bo pewnie ze strony tesciowej bedzie popisowa przed znajomymi ( slowa mojego meza ) chialabym nie isc ale to jeszcze gorsza opcja buu
oj jakby mi mąż powiedział że mam się gryźć w język to chyba by oknem wyleciałtakże cierpliwości życzę na grillu
niecierpliwa, chcebycmama lubią tę wiadomość
-
aaaaga wrote:Oczyma wyobraźni widze jak zgrywa sie na super babcie co to nie ona a rzeczywistość jest inna
młodego widziała całe 3 razy na oczy, w ogóle nie pali się na odwiedziny ale jak byliśmy u nich ostatnio i przyszła jej siostra to jezu co się nie działo
ojej mój Patryś
tylko na rączki przytulaski i cacanie straszne
co tam o nim opowiadała a tak na prawde gówno wie co młody robi, czy je czy cokolwiek ....
-
Dzis moja cora konczy roczek
. Jestem taka szczesliwa ze ja mam i codziennie jej to mowie.
Codzienie czytambforum i faceboka fajnie ze jest nadal nasza grupaZetka, Aska87, Martucha86, lys, Paula_071, AgaSad, mamasia, Maniuś, Weridiana, apaczka, Pulpecja, witaminkab, niecierpliwa, chcebycmama, 0na88, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Sto latek dla Roczniaków.
Aaaaga, jakbym czytała o moim teściu. Widział Miska Góra 5 razy, a na Chrzcinach rwał się tylko do zdjęć z nim. Ale Misiek nie chciał i płakał. Ale ha nie trzymałam języka za zębami.
Też się boję żłobka. Mój na dzień dzisiejszy potrafi nie jeść z cyca ileś godzin, ale i tak się boję. Starszy miał 22 mce jak poszedł, wtedy tak sobie myślałam że spokojnie mógł iść już w wieku półtora roczku bo już można było się z nim porozumieć i widać było czy jest ok co i jak. Miś będzie miał 14 mcy.
Nocka masakra. Poszłam spać przed 2 i Misiek się obudził i cycek cycek cycek.
-
Malagosia wrote:Dzis moja cora konczy roczek
. Jestem taka szczesliwa ze ja mam i codziennie jej to mowie.
Codzienie czytambforum i faceboka fajnie ze jest nadal nasza grupa
Wszystkiego najlepszego dla solenizantki ! Samych radości !
A mamusia jak się czuje? wiemy juz kto mieszka w brzuszku? -
Sto latek dla Dominisi z okazji urodzinek
No ja nie zamierzam gryźć sie w język sądzę ze on wie bo widział moją minę
Taaak tez mnie wkurzaja teksty teściów jak gadaj ij taak tak to on lubi
Ciekawe skąd wiedzą jest dobrze jak go widza 2 razy w miesiacu po okolo poltorej godziny na szczęście mlody juz wie co chce i nie da sie na siłę trzymac na rękach lub przytulaćMalagosia lubi tę wiadomość
-
Nasze nocki tez zdarzają się takie ze śpi od 24 do 6 rano bez przerwy, tzn kręci się ale sam zasypia.. dla równowagi przeplata nocami gdzie nie śpi np od 2 do 4.. tak bym chciała żeby a końcu zaczął spać bo jak jest lepsza noc to idzie tylko na jedną dłuższą drzemkę i potrafi spać nawet 1 5 godz więc mogę na spokojnie coś porobić w domu -
Póki co wstał raz i na tym koniec, myślałam że nastąpi zmasowany atak na nową umiejętność
ale pewnie rozkręci się
A... kupiłam sobie książkę Alaantkowe BLW, czasem korzystam z tego bloga na telefonie i strasznie kiepsko otwierają się te przepisy u mnie, mój tel ogólnie mnie wkurza więc teraz mam wszystko pod ręką, fajna ta książka bardzo, przepisy wydają się proste, mam nadzieję, że nie przerosną moich marnych zdolności kulinarnych
lys, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
AgaSad wrote:Póki co wstał raz i na tym koniec, myślałam że nastąpi zmasowany atak na nową umiejętność
ale pewnie rozkręci się
A... kupiłam sobie książkę Alaantkowe BLW, czasem korzystam z tego bloga na telefonie i strasznie kiepsko otwierają się te przepisy u mnie, mój tel ogólnie mnie wkurza więc teraz mam wszystko pod ręką, fajna ta książka bardzo, przepisy wydają się proste, mam nadzieję, że nie przerosną moich marnych zdolności kulinarnych
Tak, tak poczekaj rozkręci się
Co do ksiązki, jak wiesz co znaczy "zamieszać rózgą" to dasz radęAgaSad lubi tę wiadomość