X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale noc do dupy
    Spal od 20 do 23 ladnie a potem cyrki od 1:30 do 3 spalam moze z 30 min łącznie mlody co chwila plakal siadal przez sen jeczal krecil sie dwa razy uspokajalam go na rekach bo tak ryczal potem krecenie o 4 i o 5: 45 pobudka no i do tego maz lunatykowal wiec padam na twarz mlody ma drzemke a ja po prostu siedze bo nic mi sie nie chce
    Nie wiem o co chodzilo moze zęby moze przezywal plac zabaw
    Bylismy wczoraj i bawil sie mlody taka koparka nie nasza ale za zgoda i nagle podbiega do niego taki chlopiec ( nie wlasciciel auta ale bawil sie wczesniej ta koparka ) i zaczyna mlodemu wyrywac a ze byl starszy to tak pociagnal Artura ze ten sie wywalil i w ryk ale auta nie puscil tamten w ryk podeszlam do nich i podnioslam Artka i mowie ze nie szarp go bo go to boli a pozatym on sie teraz bawi ta zabawka tamten w ryk wiekszy podchodzi jego mama zabrala mu zabawke i dobrze ze zareagowala w ten sam sposób w koncu auto trafilo do wlasciciela mlody sie uspokoił a tamten wpadl w taki szał ze musiała go zabrac do domu
    No i moze to przezywal przestraszył sie tego chlopca to na pewno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 09:27

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany Aaga, na pewno się wystraszył, musimy przyzwyczajać się pomału do takich akcji na placach zabaw.. mój Patryk jest taki grzeczny ze na pewno wszystkie dzieci będą mu zabierać zabawki

1usawn15ju6q9qwm.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet Lily zabierała mu chrupki hihi

mamasia, lys, aaaaga, Maniuś, 0na88, Zetka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja będę Łuśke musiała zabierać z placu zabaw. Ostatnio chciała się bawić z Patrykiem, ale nie ma wyczucia i go biła. W ogóle jak się złości to macha rękami na oślep i bije. Ostatnio babcia chciała buziaka to zarobiła plaskacza. Ciężko mi było skarcic dziecko bo śmiać mi się chciało

chcebycmama lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.

Piękna pogoda :-)

Witaminka no to nieźle z ta babcia, uśmiałam się :-)

Aga niezła akcja ale pewnie każda z nas to czeka. Moj syn należy do tych co oddaje zabawki a nie odbiera. :-)

A ja mam dosyć usypiania Franusia na rekach. :-/
    Teraz jestem w drugiej ciąży i poprostu nie daje rady, czasami zasypia w 3 min, a czasami godz. W ciągu dnia to dramat. :-///

Chyba musze wypróbować jakąś metodę z języka niemowląt. :-/
    Dzisiaj go nie nosiłam tylko leżałam obok to był okropny płacz. :-/
    Potem się obraził i ciągle plakal. Uspokoił się jak pozwoliłam mu pokręcic pokrętłem od pralki. :-)

Czy też macie problem z usypianiem? Moj mąż wieczorem może nosić syna ale ileż można? ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 10:27

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    u nas się znów gorąc zapowiada, nie wiem o której na spacer pójdziemy.

Lys, ty postaw męża przed faktem dokonanym, postanawiasz i już. Pali się czy nie, ma pomóc. Bo się wykończysz kobieto.

Miśka w piaskownicy ma w dupie wszystkie zabawki, ale jak zobaczy dzieci bawiące się piłką - od razu chce do nich lecieć.
    Miłego dnia laski, ja muszę dzisiaj trochę dom ogarnąć, bo znów syf ściele się gęsto ;-)

201508091565.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja u mnie tez wszechobecny bałagan. :-/ ale okna juz umyte. :-)))

Pulpecja lubi tę wiadomość

Syn, roczek.
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Pulpecja u mnie tez wszechobecny bałagan. :-/ ale okna juz umyte. :-)))
    ja mam okna od południa, słońce napieprza, nie ma jak umyć ;-)

chcebycmama, Zetka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebycmama ja usypiam na rękach, ale na siedząco i jak tylko nie marudzi to czekam na moment kiedy jest naprawdę śpiąca. Oczywiście zdaza się czasem ze jest śpiąca i ryczy i nie może usunąć, ale na szczęście dość rzadko i nosidlo zazwyczaj załatwia sprawę.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Chcebycmama ja usypiam na rękach, ale na siedząco i jak tylko nie marudzi to czekam na moment kiedy jest naprawdę śpiąca. Oczywiście zdaza się czasem ze jest śpiąca i ryczy i nie może usunąć, ale na szczęście dość rzadko i nosidlo zazwyczaj załatwia sprawę.
    Ehh chciałabym, żeby sam zasypial. :-) ale wiem, że tego musze go nauczyć.

Nie zapomnę jak Franuś miał kilka tygodni i przyjechała do nas szwagierka. No i ja tak noszę synka a ona pyta czemu go noszę i kolysze jak on ma spać, mówi, żebym go poprostu odłożyla to na pewno zasnie. :-))) dodam, że jest bezdzietna narazie ;-) eh żeby to było takie proste.

Paula_071 lubi tę wiadomość

Syn, roczek.
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj go usypiam wieczorem i kładę go do łóżeczka, za chwilę przychodzę a on stoi w łóżeczku, znów go kładę i wychodzę, słyszę, że skacze w łóżeczku trzymając się poręczy i tak w kółko...

Syn, roczek.
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebycmama próbuj bo mi się wydaje że to jest kwestia przyzwyczajenia, nie mówie jak idą zeby bo wtedy jak marudzi to musze go czasem na rękach, ale odkładać, odkładać i jeszcze raz odkłądać, ja odkładam i wychodzę z pokoju, kukam tylko przez szparę w drzwiach czy siedzi czy leży, on na rękach uwielbia usypiać ale to nie na moje plecy..
    Spróbuj jakieś patenty z przytulanką, pieluszką,a w wózku by nie usnał, może w ten sposób, najpierw wózek potem łózeczko.
    Ja od początku nie pozwalałam Szymona brac i kołysać na rękach, nie żebym była wredną matką ale myślę, że po części się to sprawdziło

Dobra lece robic paznokcie u nóg, moze zdaze zanim Szymko wstanie, chociaz on jak wstanie to jeszcze lubi z pół godziny w łóżeczku poleżec
    Fajne przeceny w 5-10-15:) tylko wiekszosc wykupiona, ale udało sie kupic bodziaki, czape z daszkiem i rajstopy na zime

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Wczoraj go usypiam wieczorem i kładę go do łóżeczka, za chwilę przychodzę a on stoi w łóżeczku, znów go kładę i wychodzę, słyszę, że skacze w łóżeczku trzymając się poręczy i tak w kółko...

U nas było to samo, ale przychodziłam i kładłam

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymon lubi polezec z pol godziny po przebudzeniu? Wow, musialam to az trzy razy przeczytac, bo nie moglam uwierzyc.

Zetka lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Szymon lubi polezec z pol godziny po przebudzeniu? Wow, musialam to az trzy razy przeczytac, bo nie moglam uwierzyc.
    Moja mama tez ostatnio byłą w szoku jak była go pilnowac:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez na rekach usypialismy okolo pol roku nie czulam potrzeby innego usypiania oboje z mezem to lubilismy nasze chwile bliskosci ale w pewnym momencie mlody byl juz za ciezki i za duzy i stopniowo zaczelismy od dziennych drzemek przytulanie zwrotka kolysanki i do łóżeczka zajarzyl chyba po 3 dniach wiec jak ok no to proba wieczorem i zajarzyl odrazu najpierw mleczko potem przytulanie wraz z kolysanka i do łóżka czasami jak jest mniej zmeczony to nie zasypia odrazu tylko próbuje siadac i wstawac w łóżeczku a my konsekwentnie go kładziemy ze stanowczym nie
    Ale jeszcze nie jestesmy na etapie klade i wychodzę siedzimy obok lozeczka az zasnie

chcebycmama, ememensik lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga ja jak bym siedziała obok niego to by sie chichrał i kukał,a tak to próbuje zasypiac:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebycmama ja tez mam problem z usypianiem Karola. Tyle, ze usypiam go na lezaco, a on wstaje, lazi po mnie, robi przeglad dentystyczny, niekiedy jak nie moze usnac, to niestety musze go nosic. Maz go za nic nie moze uspic, wieczorem musi byc tylko i wylacznie mama. Ostatnio zawzielismy sie, ja poszlam sie kapac, a maz usypial szkraba, wyszlam, a bidusia taki zaplakanyjuz byl, wymeczony. Przytulil sie do mnie i w 2 minuty odplynal, ale.godzine nie dal.sie odlozyc. Troche mnie to przeraza, bo nie daj Bog trafilabym do szpitala, to bedzie jedna wielka masakra... W ciazy jednak bywa roznie.
    Trzeba bedzie pocwiczyc cos z tym spaniem, tez specjalnie nie mam pomyslu jak sie za to zabrac. Jak macie jakies madre poradniki w tej kwestii, to chetnie poczytam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 14:09

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też ciężko z usypianiem, jak ma dobry dzień to zaśnie przy piersi na leżąco, ja ma kiepski to trzymana w ramionach na moich kolanach z cycem i bujaniem, a jak jest sajgon, to wszystko po kolei i kończy się na noszeniu w pozycji pionowej.

U Lily też nie istnieje coś takiego, jak leżenie, ani przed snem, ani po. Zawsze świruje na maksa.

Byłyśmy dziś w jednym żłobku, w którym jeszcze miejsca mają, idąc tam już byłam sceptycznie nastawiona i nie przekonali mnie do siebie.
    Potem pochodziłam po Parku Klecińskim, gorąc straszny, ramiona i kark mi spiekło, ale Lily się podobało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 14:18

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dostałaś moją wiadomość na fb?

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 3875 3876 3877 3878 3879 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ