X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry mlody z ojcem od 5.40 na nogach ja pospalam do 7
    Jakieś zakupy nasz czekaja a po poludniu mąż na mecz idzie i będzie późno musze coś wymyśleć żeby w domu nie siedzieć

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Dostalam od bratowej kolejna partie ciuchow dla Tomka po bratanku. Wiecie ile jest samych spodni w rozmiarze 86? 32! Ja i maz lacznie tyle nie mamy.
    Paula, ja kiedyś policzyłam sukieneczki Tosi (jak jeszcze uwielbiała chodzić w sukienkach czyli jak miała 5-6 lat) - około 40 sztuk, także spoko ;-)

Paula_071 lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa... zapomniałam się Wam pochwalić otóż jak byliśmy w środę u lekarza rehabilitacji by zdecydował o zaprzestaniu ćwiczeń to lekarka pyta czy wstaje,to ja jej ze tak a nawet podejmuje nieśmiałe próby chodzenia i stawia po trzy cztery kroczki,to pani doktor mówi by go postawić przy krześle i może pokaże,a ten jak się oderwal (krzesło przy oknie) to przeszedł cały gabinet sam! A pani doktor tylko skwitowala "ładna nieśmiałość,chyba jestem taka straszna i przede mną ucieka" :-) także już zakończylismy ćwiczenia i jak się Piotrkowi chce to sobie śmiga na nogach,ale jeszcze wygrywają raczki

lys, Migotkaa, Paula_071, aaaaga, Aska87, Maniuś, chcebycmama, witaminkab, 0na88, niecierpliwa, AgaSad lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczki jako Raczkowanie,a nie ręce :-P

bzkxskf.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    ale wam fajnie, moja siostra niestety trochę daleko mieszka... rzadko się widzimy

Pulpecja moja mieszka w Hamburgu też daleko :(

Ale przyjechała do Polski na 3 tygodnie to korzystamy :)

74diqps6a69lyc94.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe mamasia jaki Piotrus sprytny :) W domu niesmialy, a w towarzystwie sie rozkreca.
    Ja ostatnio gdzie nie pojde, to wszyscy mowia, "Jej jakie grzeczne dziecko". Fakt zachowuje sie jak aniolek. Wsrod nowych osob jakis sploszony jest i powoli sie rozkreca i nie pokazuje swoich rozkow ;)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manius jak Aleksiu? Mam nadzieje, ze chociaz juz go nie boli. Jak sobie radzi z tym gipsem?

Maniuś lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko ma bunt jedzeniowy na calego. Dzisiaj praktycznie jeszcze nie jadl, w nocy ok 0:30 wypil 240 mleka. Rano mleka nie chcial, pozniej proponowalam kaszke, ugotowalam mu trio warzywne i nic. Udalo sie, ze zjadl pol palki kukurydzianej, moze ze cwiartke kromki chleba i pogryzl odrobine ogorka. Dobrze, ze choc pije wode. Za to juz od dwoch godzin drzemie.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tula odebrana, dostaliśmy taka w kotwice he, mam nadzieje ze Szymkowi sie spodoba, jak wstanie to bedzie przymiarka !
    Wyciagnełam deske na nastepne prasowanie ale hmm.. zrobiłam sobie kawe i wypje w spokoju, przeciez pranie nie ucieknie:)))

Paula_071, Maniuś, AgaSad, jesslin87 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia super:)
    U nas Szymko podejmuje próby samodzielnego stania, jak wstanie przy czymś to próbuje sie sam puszczac ale widze po nim że jeszcze się boi:)

Manius jak sobie radzisz z Aleksiem w tym gipsie?

Maniuś lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny że pytacie :)
    Łatwo nie jest... W nocy od 2 już spał tylko ma mnie bo wtedy było mu najwygodniej... Tak że ja się nie wyspałam ale to nie ważne, ważne żeby on jako tako regenerowal siły... Ogólnie jest ciężko bo to typ z motorkiem w tyłku... Strasznie chce chodzić, raczkowac i robić to co zawsze więc od razu jest krzyk bo gips go blokuje... Męczy się biedactwo no i do tego ten upał niemilosierny... Przeciwbólowe dostaje ale i tak boli go napewno mimo to bo sama wiem jak to było... Tak że tego... Ciężkie 3 tygodnie przed nami...

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Dziękuję dziewczyny że pytacie :)
    Łatwo nie jest... W nocy od 2 już spał tylko ma mnie bo wtedy było mu najwygodniej... Tak że ja się nie wyspałam ale to nie ważne, ważne żeby on jako tako regenerowal siły... Ogólnie jest ciężko bo to typ z motorkiem w tyłku... Strasznie chce chodzić, raczkowac i robić to co zawsze więc od razu jest krzyk bo gips go blokuje... Męczy się biedactwo no i do tego ten upał niemilosierny... Przeciwbólowe dostaje ale i tak boli go napewno mimo to bo sama wiem jak to było... Tak że tego... Ciężkie 3 tygodnie przed nami...
    Biedaczek :-***oby szybko minęły te 3 tygodnie :-*** dużo sił dla Was :-*

Maniuś lubi tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciuś, a jak tesc?

Jak dziecko ladnie spalo, to musiala byc impreza do 5:30 rano... czlowiekowi nie jest dane sie wyspac.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic mnie tak nie wkurza, jak imprezy domowe... Swoją drogą ja po północy to już bym policję wezwała, no chyba że wcześniej ktoś by przylazł i powiedział, że chce zrobić imprezę i zapytał czy się zgadzam na hałas po 22.

U nas noc kiepska jak zawsze, znaczy się do północy ok, a po północy milion pobudek.
    Do tego mąż miał być wieczorem, a linie lotnicze zrobiły strajk i nie było lotów. Dobrze, że na szybko udało mi się kupić u innego przewoźnika bilet na lot do Poznania, a z Poznania pociągiem, więc w domu będzie dopiero koło północy. No, ale lepiej o północy niż jutro.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mąż wziął Huberta na basen, pierwszy raz poszedł na basen sam i nawet dali sobie radę... co gorsza, powiedział ze założył mu po basenie pieluche na przewijaku! To mnie ostatecznie utwierdzilo w przekonaniu, ze ja na basen z nimi chodzić nie powinnam ;-) Teraz poszli sobie na spacer, ja zdążyłam sobie pospac w tym czasie, a teraz dopiero lece pod prysznic. Na obiad mamy usmażone placki z cukinii i kaszy jaglanej, więc z gotowanie spokój. Wieczorem pewnie skoczymy jeszcze na plac zabaw, a później nalejemy wode do basenu na balkonie. Trzeba korzystać z pogody :-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula z tesciem jest coraz gorzej tzn. Jest już niewydolność krążenia i przestał jeść... Lekarz powiedział że już bliżej jak dalej... Mąż już wraca, powinien być koło 21...

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Moj mąż wziął Huberta na basen, pierwszy raz poszedł na basen sam i nawet dali sobie radę... co gorsza, powiedział ze założył mu po basenie pieluche na przewijaku! To mnie ostatecznie utwierdzilo w przekonaniu, ze ja na basen z nimi chodzić nie powinnam ;-) Teraz poszli sobie na spacer, ja zdążyłam sobie pospac w tym czasie, a teraz dopiero lece pod prysznic. Na obiad mamy usmażone placki z cukinii i kaszy jaglanej, więc z gotowanie spokój. Wieczorem pewnie skoczymy jeszcze na plac zabaw, a później nalejemy wode do basenu na balkonie. Trzeba korzystać z pogody :-)

jeny zazdraszczam odważnego męża :) mój to nawet na spacer w wózku z małym sam nie pójdzie, a co dopiero sam z nim na basen wow
    a od września co drugi dzien sam ma z nim zostawać ;/ a nawet mu jesc nie umie przygotować :/ ja nie mam pojecia jak to bedzie

my już po balkonowym baseningu, zdążyliśmy przed pogorszeniem pogody bo teraz burza i leje

aaa i się pochwale :) moje dziecko i wczoraj i dziś zjadło MÓJ obiad :) całe danie, makaron ze szpinakiem nie żaden tam słoiczek ;) i nawet trochę rosołu ... w końcu jakieś swiatełko w tunelu że kiedyś skończymy ze słoikami

Paula_071, aaaaga, AgaSad lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • lys Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska myślę, że masz za mało wiary w swojego męża :P
    2-3 dni zostanie z Patrykiem i nabierze wprawy. Zawsze na początek możesz mu napisać instrukcję/przepis/rozpiskę itd :)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Aska myślę, że masz za mało wiary w swojego męża :P
    2-3 dni zostanie z Patrykiem i nabierze wprawy. Zawsze na początek możesz mu napisać instrukcję/przepis/rozpiskę itd :)

heh może i mam mało wiary :P pewnie postawiony przed faktem dokonanym będzie musiał sobie dać radę... ale szkoda mi Patryka żeby na nim eksperymentować :(

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie wieczorową porą dzisiaj byl u nas na caly dzien chrzestny juniora bo wyjezdza i nie bedzie na roczku wiec dzisiaj byl mini mini roczek ciacho obiad i spacer
    Artur dostal karte podarunkowa do smyka i drewnianego pieska na sznurku do ciagniecia ktory zachowuje sie na tym sznurku jak marionetka robi siad jak sie podniesie sznurek i merda ogonem jak jedzie
    Uciekam spac
    A i dzisiaj był tylko na q drzemce bo rano czasu mu bylo szkoda na spanie wytrzymal od 6 do 13 po czym drzemka trwala półtorej godziny i padl dopiero po 19

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
‹‹ 3886 3887 3888 3889 3890 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ