X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Pogoda jest cudna, my jestesmy do niedzieli:)
    A u nas dzisiaj nawet bylo tak gorąco, ze na basenie wytrzymalam 5 minut. Na plaze poszlismy dopiero o 17 bo bylo tak gorąco, ze nie szlo wytrzymac. Caly dzień spędziliśmy na spacerach po lesie.
    Super,ze możecie tyle zostać i jest tak pięknie. My wczoraj jeszcze rano byliśmy na plaży, a później w drogę powrotną

bzkxskf.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pogoda na urlop wymarzona. :-) W dzień cieplutko, a w nocy można się schłodzić. :-) zazdroszczę :-)

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otworzyli u nas szkołę tańca i zajęć sportowych a w nich gordonki i właśnie się na dZień otwarty wybieramy jak sie spodoba bedziemy uczęszczać

lys, mamasia, Paula_071, AgaSad lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki:)
    Ja juz lepiej sie czuje, choc z gardła poszło mi na zatoki, powiem Wam ż ebrałam to neosine forte 1000, i strasznie mnie osłabiło, wczoraj po popołudniowej dawce zasnełam i nie mogłam wstac bo kreciło mi sie w głowie, mąż zartowniś pytał czy czasem w ciazy nie jestem hehe

Szymko już dobrze, strasznie spodobało mu sie chodzenie na nogach, ciagnie za rece żeby go prowadzić, i puszcza sie sam coraz czesciej, oczywiscie nie patrzy co ma obok ani pod nogami dlatego też co chwila jest ryk bo albo sie potyka albo w cos sie uderzy
    Lys niestety nie pociesze, przy prowadzenie za rece moje plecy wysiadaja;/

Za to dziś zaczeło rozbierać męza, masakra, bo przedemną 6 dni drugich zmian w zwiazku z tym bedzie sam z Szymkiem..

Urlopowiczom zazdraszczam, jak ktos pojechał nad morze to jak by w totka wygrał z pogoda!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2016, 22:39

lys, Paula_071, AgaSad lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, duzo zdrowia dla calej rodziny:)

My wrocilismy z Pogorzelicy. To byl nasz 3 raz nad morzem, a nawet 4 mozna powiedziec. Niestety powrót był najgorszy. Tomek się strasznie naplakal. Mimo to uwazam ten wyjazd za najlepszy. Pogoda super i najlepsze to, ze Tomek jest mobilny i z dnia na dzien bardziej samodzielny. Wiem, ze kazdy kolejny urlop bedzie jeszcze fajniejszy.
    Polecam wyjazdy z pelnym wyżywieniem w formie bufetu. Tomek byl wniebowziety, przejadl takie ilosci jedzenia, ze szok. Krzyczal na caly czas "Daaaaa" lub "chceeeee". Inne dzieci plakaly, bo rodzice zmyszali do jedzenia a ten najchętniej by nie wychodził ze stolowki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 11:24

mamasia, AgaSad, aaaaga, Maniuś, Pulpecja lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula to fajnie że jesteście zadowoleni z urlopu, ja powiem szczerze mega zraziłam się do polskiego morza aczkolwiek dużo zależy od miejsca i pogody więc pewnie jeszcze podejmę próby wyjazdu..natomiast odwiedziliśmy znajomych w Juracie i zakochałam się w ich ośrodku, co prawda standard nieco PRL ale tak bajecznie położony, w lesie i nad samą zatoką, plac zabaw z widokiem na morze - po prostu cudnie.. myślę że tam byłoby o niebo lepiej:)
    My mieliśmy śniadania w formie bufetu i Patryk też był przeszczęśliwy, jadł razem z nami i pochłaniał takie ilości że ja nie wiem gdzie on to mieścił:) wrocławskie żarłoki:)
    A wogóle w sb byliśmy na urodzinach u znajomej córeczki, mieszkają w domku na wsi, było ok 8 dzieci lat 3-6, Patryk zachowywał się skandalicznie.. zabierał im zabawki, odpychał dziewczynki a przy stole chciał jeść absolutnie wszystko i co chwile wsuwał jakieś cuda niekoniecznie dla niego odpowiednie i jeszcze głośno mruczał mmmm mmmm.. ja myślałam, że to raczej jemu będą dzieci zabierać zabawki a on taki zaborczy się zrobił, że chyba z niewielkim entuzjazmem przyjmie rodzeństwo pod swój dach:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 12:32

Paula_071 lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas katar leci z noska stad dzisiejsza noc ooo losie co godzine max półtorej pobudka kupilam w aptese nasivin soft i mas aromactiv czy jakos tak bedziemy dzialac
    A moze to od zębów
    Zapisalismy sie na gordonki miesieczny karnet w promocji wiec grzech nie skorzystać dzisiaj o 16 pierwsze zajecia
    Artek ma drzemke strasznie niespokojnie spi chyba mu nos przeszkadza buuu

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaga a nie boisz się ze pozaraza inne dzieci ? Niby katar to nie katastrofa ale mega upierdliwy dla dziecka i chyba dość szybko się przenosi.

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja bym była wściekła jakby ktoś z chorym dzieckiem przyszedł na zajęcia i by moje zaraził :/ ale u nas nie ma żadnych zajęć więc nie mam takich problemów
    sama też bym z zakatarzonym dzieckiem nie szła do innych dzieci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 19:23

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Szymko zaczał kaszlec i do tego katar, normalnie jakas masakra... :(

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my tez nadal chorzy , Zoska fatalnie znosi katara , jak byla mala to praktycznie jej nie przeszkadzal . Teraz przezywa go tak, jak PIS - Smolensk. Trwa od czwartku w nocy , ide ja osluchac , niech zagladnie czy to moze ucho czy gardlo jest powodem darcia sie , caly czas mam nadzieje ze to nie jej francowaty charakterek ;-) choc ja jako dziecko podobno caly czas sie darlam , wiec coz. Karma wraca ! :)

witaminkab lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona Lubie za porównanie do pis a nie za katar ;)

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona no masz Ci los, a mi mama zawsze powtarza że jako dziecko byłam taks pokojna ż e nawet mało mnie pamięta, ale opowiadała jak miałam 12 miesiecy i sie przeprowadzali z mieszkania na mieszkanie to jak mnie wsadziła w wózek to tak siedziałam a oni pakowali graty, no cóz tak dobrze to ja teraz nie mam ale nie narzekam:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Ona no masz Ci los, a mi mama zawsze powtarza że jako dziecko byłam taks pokojna ż e nawet mało mnie pamięta, ale opowiadała jak miałam 12 miesiecy i sie przeprowadzali z mieszkania na mieszkanie to jak mnie wsadziła w wózek to tak siedziałam a oni pakowali graty, no cóz tak dobrze to ja teraz nie mam ale nie narzekam:)

Ja nawet tak bujnych marzen nie mam! Mi wystarczyłoby zeby Tomek wysiedzial 20 minut:)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a Tomek nie lubi np oglądać książeczek? Patryk jak się go obtoczy książeczkami to sobie siedzi i przegląda i to w sumie też jedyny moment kiedy usiedzi na tyłku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 12:50

1usawn15ju6q9qwm.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys - mam do dla Ciebie propozycję nie do odrzucenia:P chcę zapisać Patryka na takie zajęcia muzyczno-ruchowe w Hamaku, mają jeszcze wolne miejsca, zajęcia są środy i piątki o 10.00 ale myślę że raz w tyg to chyba wystarczy.. masz blisko, dołączysz się? ja mam trochę dość już siedzenia w domu i tak w ramach urozmaicania czasu i swojego i młodego. Na ich stronie jest więcej info.

1usawn15ju6q9qwm.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga dokładnie o tych zajęciach w Hamaku pisałam ostatnio na fejsie, że chyba się wybiorę. Zatem jestem za. Od kiedy zaczynamy?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nawet nie widziałam... To co może w ten piątek? Ja jeszcze nie jestem pewna czy będę miała auto na 10 ale jutro już będę wiedziała to dam znać. Pani mówiła żeby 1 dzień wcześniej potwierdzić telefonicznie.

1usawn15ju6q9qwm.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok. Daj jutro znać :)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nie poszlismy na zajecia bo mlody zagoraczkowal i byl taki marudny
    Myslalm ze to katar to znowu od zębów ale widac ze coś go meczy.
    A taki paradoks ze w sobote na dniu otwartym i pierwszych darmowych zajeciach pewnie zlapal coś tak mi sie wydaje
    A dzisiaj ja pociagam nosem

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
‹‹ 3909 3910 3911 3912 3913 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ