X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Te testy alergiczne chyba niedługo będą robić? Może akurat coś z tego wyjdzie.
    tak, za 2 tyg, teraz jeszcze zaczeła strasznie wybrzydzac, kaszka bee, zupa beeeee, no masakra

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja moje dziecko od choroby jest inne
    W dzien wisi mi na rekach albo uczepi sie nogi i drze sie a noce dzisiaj od 23.34 mialam pobudki co półtorej godziny kuzwa jak niemowle w paszcze zaglądałam i jeazcze nic nie widac. Nawet jak bawi sie z tatusiem a ja znikam to po chwili idzie za mną kiedy mu to minie ?
    Dzisiaj dziadkowie przyjezdzaja oczywiscie moi rodzice bo tescie nie garną sie znowu im sie chyba znudzilo
    Wiecie co ja nie moge od nikogo niczego wymagac ale jak sobie pomysle ze tesciowa od 2 miesiecy siedzi w domu na bezrobociu ma do nas 4 km autobus pod domem i ani razu nie przyjechala pomimo moich zaproszen to mnie wqrw bierze. Ale przy obcych co to nie ona babcia number one
    Wryyyyy
    Mąż sobie wymyslil wyjazd na mecz Polski ( wyjazd na weekend koszt ok 400-500 zl na fanaberie ) a przyszla doplata do ogrzewania ponad 500 zl a ostatnio krucho z kasą i dupa wczoraj uslyszalam od niego ze z konta oszczędnościowego sobie na wyjazd do warszawy wyciagnie bo juz powiedzial kumplom ze maja mu bilety rezerwowac ale sie we mnie zagotowalo powiedzialam ze nie wyciagnie i ze nie wiem skad wezmie kase jak chce jechac ale ja sie nie zgadzam na uszczuplenie konta i ma kombinowac

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mielismy w sobote wyjsc gdzies we dwoje bo mamy 8 wrzesnia rocznice slubu ale mlodziez robi afery i nie wiem czy to dobra opcja aby dziadkowie go popilnowali wieczorem
    Ostatnio jak sie obudzil to 40 min byl ryk i turlanie sie po lozku bosszze z jednej strony chce aby byl juz wiekszy i spal spokojnie porozumiewal sie z nami normalnie a z drugiej teraz jest taki fajny i smieszny a czas tak szybko mija

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez hest ciekawie. Od rana jestem u rodzicow, na drzemke poszlam razem z dzieckiem, bo oczy same mi sie kleily i spalismy 2 godziny. Do tego juz drugi dzien z rzedu mam zawroty glowy i robi mi sie ciemno przed oczami. Sennos i takie atrakcje powinny mijac po pierwszym trymestrze, a nie dopiero sie rozkrecac. Ostatnio przeszlo mi przez mysl, ze moze wroce do pracy na 2-3 mce, zeby choc na chwilke oderwac sie od calodobowych dyzurow z dzieckiem, ale jak takie historie beda sie powtarzac, to moge zapomniec.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaga tez bym sie poirytowala na Twoim miejscu. Co innego gdyby przed podjeciem takiej decyzji skonsultowal sie z Toba.
    A tesciowa masz po prostu "zajebista"
    Pulpecja pamietam jak sie cieszylas, ze szkolna rutyna sie skonczyla, a teraz od nowa.
    Paula, Agata udanych urlopow :)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Griszanka, od nowa wszystko... i tak co roku. Ja senna byłam ponad połowę ciąży ;-) zwłaszcza, że zawsze źle znoszę przesilenie jesienne i wiosenne, więc cały czas czułam się do d...
    Miśka znów ma około 37,5 -38 stopni. Nie chce dawać jej nic przeciwgorączkowego, a takiej na spacer też nie chcę brać. Musi dzisiaj zostać z rodzeństwem, bo mam zebranie u młodej; jutro u syna, też będą się musieli nią zająć. Myślalam właśnie że syn z nią pospaceruje, ale jak tak będzie to raczej w domu zostaną.

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po lekarzu, zapalenie krtani.. choc antybiotyku nie odstałam, i dobrze bo dopiero bym chorowała na jesien, oby tylko Szymko sie nie zaraził

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też byliśmy u lekarza - całe szczęście osłuchowo czysto, ja też już dużo lepiej i chyba na katarze się skończy..
    Nie mogę ogarnąć się po tym urlopie, syf w chacie że tylko granata wrzucić, młody uwieszony albo na mnie albo na m.. muszę kupić coś w rodzaju płotka żeby odgrodzić stół w salonie kiedy chcemy chwilę popracować albo spokojnie zjeść bo szału idzie dostać..
    Chyba jutro też pojedzie na pół dnia do dziadków a ja posprzątam mieszkanie bo mnie osłabia ten bałagan..

Malagosia lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad a to ja juz zapomniałam co to spokojnie jesc haha, obiad dzis jedlismy tak ze najpierw zjadł maz a ja zabawiałam Szymona a pózniej ja uciekłam do kuchni zjesc w spokoju, mój mały łasuch jak tylko stoje w kuchni przy blacie to sie wspina na palcach i próbuje zobaczyc co tam robie i woła "am am", jak grzeje zupe w kuchence to siedzi jak w hipnozie w krzesłku i tez sie drze "am am" wie że dla niego grzeje, próbuje sie nie uginac i go nie dokarmiac bo i tak dobrze wygląda, czasem dostanie chrupkę albo paluszka na odczepne ale wolałabym tego nie robić

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, zdrówka! kurcze może to od klimy tak Cię dopadło?

Co do pracy w sklepie to ja wytrzymałam 3 mc w sklepie z francuską odzieżą, zaraz po przyjezdzie do Wawy jeszcze przed studiami, nienawidziłam tej pracy, starałam sie być miła ale spotkałam się z takim chamstwem damulek z wawy że tylko je za kudły i o beton, nie zapomnę jak kiedyś po raz 100 któregoś dnia układałam jakieś tshirty na stole, skończyłam było tuz przed zamknięciem czyli około 22..przychodzi matka z córka ok 17 lat, podchodzi do stolika, rozpierdoliła to co poukładałam z takim bezczelem w oczach, zabiłam ją spojrzeniem ta do matki- mamo widziałas jak ta pani się na mnie patrzy? matka- kochanie spokojnie, ty nigdy nie bedziesz musiała pracować w sklepie, widzisz jacy ludzie tu pracują.... wyrzuciłam je ze sklepu, kierowniczka powiedziała że rozumie mnie ale że musimy szanować klientów i że musze się powstrzyywać... no i przyniosłam wypowiedzenie następnego dnia, najgorsze że musiałałam jeszcze tam pracować tydzien czy dwa.

Agaa o tesciowych to cos wiem, ostatnio moja tak mnie wkurzyła że szkoda gadać, ale generalnie wszyscy są ważniejsi od wnuczki jak chciłam żeby zajęła się Mają żebym mogła pomoc mężowi w remoncie mieszkania to zawsze coś jej wypadło.. dzwoni raz na tydz zapytac czy Maja chodzi...jak mowię że nie to uuu no to szkoda. Nie wiem czemu szkoda, jakby nie było ma jeszcze czas, a tego że biega od kilku dni jak perszing to jej nie mówię, niech ruszy dupę i zobaczy. Tak pieknie wyglądały nasze spacery w wózku teraz wózek samo zło więc chodzimy na spacery ze skuterkiem szczeniaczka uczniaczka i ciągnę ja na sznurku.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda moze od klimy a moze od wchodzenia co jakis czas do komór chłodniczych, w kazdym badz razie noc beznadziejna bo nie spałam do 2, od 5 juz tylko co chwila na zegar wiec katastrofa;/

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mnie nie było, ale mam zakręcony czas. Najpierw organizowalam wieczór panieński szwagierki, nie było mnie na weekend. Potem robiliśmy roczek Łucji. W międzyczasie adaptacja w żłobku. Kilka dni przed roczkiem się rozchorowalam a potem zarazila się mała. W pon byłyśmy u lekarza,ale na szczęście obie bez antybiotyku. Wczoraj byłam z teściowa na badaniach w Krakowie, wiec intensywny czas. A za niecałe dwa tyg zaczynam pracę, wiec tez trochę zlatwien jest.
    Byłyśmy tez na kontroli roczkowej i Łucja waży 12 kg i ma 80 cm! Nie wiem, kiedy tak urosła.
    Zdrowia chorujacym i udanego odpoczynku i urlopujacym się (ależ zazdraszczam)!

Paula_071 lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka dla chorych
    Właśnie zadzwonil maz ze mam ubrac jakies odświętne ubranie bo goscie z zagranicy sie zapowiedzieli
    Ja zdziwko a on w smiech i mowi ze jego rodzice sie zapowiedzieli ze młodego odwiedza hehheh
    Artur bojkotuje butle i mm sam zrezygnowal z jednej a pozostale je ot tak
    Na noc zjadal 240 a teraz z laska 180 a rano z 210 zjada 120-140 no chyba ze mm nr 3 jest bardziej sycace niz dwójka
    Co dajecie maluchom na kolacje bo zamierzam mu wprowadzic ten posilek bo jak mi zjadl na noc tylko 120 ml to o 2 sie obudzil i nie bylo zmiłuj wciągnął butle ( ostatni raz obudził sie w nocy na jedzenie w lutym jak mial jakus skok rozwojowy )

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminka a Wy nie miałyście nad morze jechać ? :->

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaga ja daje kaszkę na kolacje, mi to pasuje, Szymkowi tez:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez daje kaszkę, na śniadanie przeplatam kaszkę, jajecznice, ew kanapki.

1usawn15ju6q9qwm.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałyśmy, ale w tej sytuacji odpuszczam. Pojedziemy może na święta poznać prababcie. Ani za bardzo czasu ani kaski, żeby tak sobie jeździć.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieliśmy dziś wracać,ale młodemu się tak podoba,że mąż się skusił i wziął jeszcze na dziś nz :-) przedłużylismy o dzień,ale już jutro trzeba wracać niestety :-( a taka piękna pogoda nad morzem :-)

Griszanka, Paula_071 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia super ze macie pogodę! Ja to tylko namarzłam się nad naszym morzem, wróciliśmy do Wrocławia i co.. upały przez 2 tygodnie!

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Mieliśmy dziś wracać,ale młodemu się tak podoba,że mąż się skusił i wziął jeszcze na dziś nz :-) przedłużylismy o dzień,ale już jutro trzeba wracać niestety :-( a taka piękna pogoda nad morzem :-)

Pogoda jest cudna, my jestesmy do niedzieli:)
    A u nas dzisiaj nawet bylo tak gorąco, ze na basenie wytrzymalam 5 minut. Na plaze poszlismy dopiero o 17 bo bylo tak gorąco, ze nie szlo wytrzymac. Caly dzień spędziliśmy na spacerach po lesie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 22:02

mamasia lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 3908 3909 3910 3911 3912 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ