X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ja was podczytuję w każdej wolnej chwili, ale wciąż pracuję i mam remont w domu więc najzwyczajniej nie mam czasu.
    Ale chciałam Wam napisać, że u mnie w brzuszku mieszka dziewczynka:)
    Myślałam, ze będzie synek, i zabobony też na to wskazywały w sensie : ogórki kiszone, kapusta, ostre potrawy a zero słodyczy, więc nie ma co się sugerować:)
    Dzidziulek zdrowy, ja też juz czuję sie coraz lepiej. Mam nadzieję, ze na zwolnieniu nadrobię Was i będę na bieżąco.
    pozdrawiam Was wszystkie:)

niecierpliwa, 5ylwia, magda sz, Maniuś, kasiuleek, małaMyszka, mamasia, zabka11, chcebycmama, rybka1988, psioszka11, Griszanka, gosia.b, sylwucha89, Y, 0na88, Cassie lubią tę wiadomość

km5se6ydvkshe5ag.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super gratuluję córeczki:)
    Ja już też chciałabym wiedzieć!

małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!!!!
    Uciekam spać...
    Do juterka!

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Jestem w szpitalu. Od dwoch dni bolal mnie kurczowo brzuch, wczoraj wieczorem az mnie zginalo w pol i miejsca nie moglam sobie znalezc. Nie pomagala no-spa wiwc za rada gina przyjechałam na izbe przyjec. Bez zadnych badan odrazu na oddzial mnie polozyli. Dostalam leki rozkurczowe i przeciwbólowe, pobrali krew i mocz, zbadal mnie lekarz na fotelu. Nie miałam jeszcze robionego USG i martwie sie czy z maluchem wszystko dobrze :-(

małaMyszka lubi tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka fajnie, że już wiesz, śliczny chłopczyk!!
    Nie chciałabym Wam zrobic smaka ale fasolka nastawiona i gotuje się hih, bedzie po bretońsku:D
    Wstałam sobie po 5 bo jak mąż wychodzi do pracy to już mi sie nie chce za bardzo spać, najwyzej przespie sie w dzień chociaz ostatnio mam bardzo dużo siły i energii, mam nadzieje zę mój maluch przez to nie nauczy sie wstawać o 5:D

małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 trzymaj się , z maluszkiem na pewno będzie dobrze!! czekamy na dobre wieści

Aga89 lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Ja od wczoraj czuje se bardzo dobrze i w pracy młynek wiec nie mam jak popisać z wami ale wieczorami staram się podczytywac.
    W pracy rozpoczęła się rekrutacja-wczoraj byly dwie kandydatki, dziś mają przyjść trzy. Do tego dzis kontrola z us i szef cały dzień w biurze.
    W poniedziałek w lumpeksie udało mi sie kupic kurtke zimowa bo w obecna się juz nie mogłam zapiac i suwak mi sie zepsul. I kupiłam pierwsze rzeczy dla maluszka:) dwa bodziaki i spodenki białe :)
    Od dwich dni czuje ruchy maluszka :) szczegolnie wieczorem ale zdarza się również w ciągu dnia :) zamówiony stetoskop ma przyjść lada dzień.

Aga89-trzymaj sie dzielnie, z maluszkiem na pewno wszystko dobrze.obyscie szybko wrocili do domku.

Magd - gratuluję coreczki! :)

Griszczanka-gratuluje synka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 07:04

Aga89, chcebycmama, Magd, małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melduje, że fasolka gotowa, wyszła pyszna:)

zabka11, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki

Nie odezwalam sie wczoraj bo byłam z bratem w szpitalu na kontroli i miał immunoglobine przez infuzję podawana no i zeszło nam sie do 17... Potem lekcje z dzieckiem i brak czasu... Nie nadrobilam Was jeszcze, spróbuje dzis na dniu... Chciałam tylko pochwalić sie, ze wczoraj mieliśmy tez wyniki biopsji brata i 95% komórek macierzystych to komórki dawcy:-) to bardzo dobry znak:-) tak sie ciesze!!!

Ok. Uciekam sie szykować bo dzis u mojego dziecka w szkole dni otwarte i rodzina może podpatrzec jak sa zajęcia prowadzone i jak to wszystko wyglada...

Miłego dnia sierpnioweczki:-)

rybka1988, psioszka11, magda sz, zabka11, małaMyszka, Paula_071, gosia.b, sylwucha89, 5ylwia, mamasia, lys, Y, 0na88, Cassie lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeeeesc!!:)

15 tydzien juhu! :)

Co dzisiaj na obiad hmm?
    Fasolke lubie bardzo ale jakos nie mam ochoty dzisiaj:p

zabka11, małaMyszka, mamasia, Cassie lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :)
    Dzis mialam koszmarna noc, przed 1 obudzilam sie na siusiu i to byl koniec mojego snu, reszte nocy rzucalam sie z lewego boku na plecy :/ A na dodatek od wieczora boli mnie gardlo :/ Ide po herbatke z miodem i cytrynka i dzis nie wychodze z wyrka, pogoda paskudna, od rana leje. Na obiadek dzis kalafiorowa ;) Milego dnia!

Aga89 czekamy na wiesci i trzymam kciuki!

Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość

• rybka1988 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sierpnióweczki:-) mój synek wczoraj na testach zaskoczył mamusię odwagą:-) na szczęście w pyłkach i trawach nic nie wyszło:-D trzymajcie kciuki dzisiaj wizyta u gin! Za 4 godziny a ja już nie mogę wytrzymać.

niecierpliwa, zabka11, małaMyszka, Paula_071, gosia.b, mamasia, lys lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

Tez gratuluję udanych wizyt. :-)

3mam kciuki za Aga89. Będzie dobrze. :-)

Mam pytanie do dziewczyn, które mają wykupiony abonament premium. Powiedzcie co jest napisane przy serduszku w dzienniku w dniu 15t0d?
    Coś o zamianie? :-) Nie wykupywalam abonamentu premium, a bardzo mnie to ciekawi co tam jest napisane.

niecierpliwa, Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Aga89- dużo spokoju i zdrowia, trzymam kciuki za Was!
    Ja wczoraj miałam stracha- od wieczora (po zjedzeniu kolejnej porcji spaghetti) ,zaczęło mnie kłuć serce i promieniowało do łopatki. Matkooo jaki nie przyjemny ból. Szczerze to się trochę wystraszyłam, mąż chciał jechać na pogotowie, ale jakoś go udobruchałam. Spałam, jak nigdy na prawym boku, bo na lewym mnie kuło. Dziś już o wiele lepiej.
    Rano zwlekłam się na badania i zaś 100zł nie moje :/. Dodatkowo zrobiłam sobie CRP - robiłyście to?? Wyczytałam na innym forum,że laska w 21tc poroniła, bo miała jakieś zakażenie/infekcje w organizmie, o której nic nie wiedziała, bo wszystko było ok, a właśnie coś złego się w środku działo. I napisała, zaapelowała ,żeby dziewczyny robiły sobie to CRP- wykrywa właśnie wszelkie infekcje podobno.
    Nie chcę oczywiście nikogo straszyć, po prostu napisałam o sobie.
    Ktoś dzisiaj wizytuje?- Powodzenia!
    Miłej środy!

niecierpliwa, Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robilam CRP w polowie stycznia, bo bardzo bolal mnie brzuch kilka dni i gin kazala sprawdzic czy nie ma stanu zapalnego, na szczescie wszystko wyszlo ok

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za każdym razem jak robie morfologie to do tego zawsze laborantka dodaje, żebym zrobiła sobie crp.

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • ekropka Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Witajcie,

Tez gratuluję udanych wizyt. :-)

3mam kciuki za Aga89. Będzie dobrze. :-)

Mam pytanie do dziewczyn, które mają wykupiony abonament premium. Powiedzcie co jest napisane przy serduszku w dzienniku w dniu 15t0d?
    Coś o zamianie? :-) Nie wykupywałam abonamentu premium, a bardzo mnie to ciekawi co tam jest napisane.

ja też nie mam wykupionego premium, ale jak się klika na kalendarz to tam wyświetlają się pierwsze dwa, trzy wyrazy, tego komunikatu. Ja też mam dzisiaj 15t0d i u mnie jest napisane: pierwsze ruchy dziecka:)

a ja dzisiaj okropnie nie wyspana:( obudziłam się o 2 i to był już koniec mojego spania. nie mogłam znaleźć dla siebie wygodnej pozycji.. eh

pozdrawiam środowo

małaMyszka, chcebycmama lubią tę wiadomość

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Griszanka ale widać osprzęt :) teraz ślepy by się nie pomylił heheh
    Madziu, ja nie wiem gdzie Ty widzisz ten osprzet. Przypuszczam, ze z pierwszego zdjecia moglas pomylic nozke moje dziecka z klejnotami hihihi
    Mamy jedno zdjecie z siusiaczka, ale jest dosc nie wyrazne i zrobione od dolu, wiec go nie wrzucilam. Jakby lekarz nie pokazal mezowi co jest co, to w zyciu bysmy sie nie polapali. W domu mezu musial mi palcem pokazac ;)

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam prawie wszystkie :)

Znalezione w necie :)

http://www.ciazowy.pl/artykul,nietypowe-dolegliwosci-w-ciazy,2313,1.html

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamuśki :)
    Ja też miałam ciężką noc, jacyś idioci zrobili sobie na klatce imprezę :/ 1,5 godziny rzucałam się po łóżku, w końcu jak zaczęło lecieć ostre trance/house to zadzwoniłam...na policję. No i w ciągu 15 min cisza :) czułam się jak moher ale myślałam że albo tam zejdę i wydrę japę ale zrobię to w bardziej cywilizowany sposób.
    Aga trzymam kciuki, na pewno z dzidzi dobrze! Pewnie rozpycha się tam strasznie i straszy mamusię. Czekam na szczęśliwe info :)
    PS. Do którego szpitala jeździsz na IP? Ja byłam już na Inflanckiej i na Orłowskiego no i było ok.

Z tym CRP to faktycznie jak się podejrzewa infekcję warto zrobić- moja koleżanka w 23 tyg właśnie z tego powodu przeżyła tragedię choć nic się nie zapowiadało, więc lepiej zapobiegać. Dziwne że nie ma tego CRP co miesiąc przy zwykłej morfologii.

Aga89, małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 412 413 414 415 416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ