X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczęta.

Podczytuję was na bieżąco ale nie mam możliwości pisać. Dzisiaj mam wreszcie komputer więc przesyłam zdjęcia synka :)

Aga trzymam kciuki za was będzie dobrze!

Pati super wiadomości teraz już mam nadzieję, że będzie tylko z górki :)

Dziewczyny gratuluję wizyt fajnie że coraz więcej maluchów ujawnia co ma między nóżkami ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 22:26

gosia.b, małaMyszka, magda sz, mamasia, Aga89, niecierpliwa, lys, Pati Belgia lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • gosia.b Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 trzymaj się - na pewno wszystko będzie dobrze :*:*
    Griszanka i Magd - gratuluję poznania płci - griszanka słodki ten pindolek :)
    Moja kolejna wizyta za 2 tyg. mam nadzieję, że już czegoś się dowiemy :)

Aha zamiast rożka truskawkowego kupiłam wczoraj 1,4 l lodów Algidy i o dziwo leżą jeszcze nietknięte :P

małaMyszka, Aga89 lubią tę wiadomość

r44n84s.png

Aniołek [*] 16.09.14 r. 12tc (9tc)

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga daj znać po USG! Będzie dobrze. Zatrzymali Cię pewnie ze względu na skurcze...

U mnie dzisiaj grochówka. Kupiłam wszystkie składniki.

psioszka11, Aga89 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 wrote:
    Witam dziewczęta.

Podczytuję was na bieżąco ale nie mam możliwości pisać. Dzisiaj mam wreszcie komputer więc przesyłam zdjęcia synka :)

http://zapodaj.net/4dba97a778ead.jpg.html
    http://zapodaj.net/74048605c4353.jpg.html
    http://zapodaj.net/e6fa0fe1717e9.jpg.html

Aga trzymam kciuki za was będzie dobrze!

Pati super wiadomości teraz już mam nadzieję, że będzie tylko z górki :)

Dziewczyny gratuluję wizyt fajnie że coraz więcej maluchów ujawnia co ma między nóżkami ;)

Wow, jaki 100% chłop :)

sylwucha89, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny za wsparcie <3 leze sama na sali i juz wariowalam od glupich mysli. Takze wasze wpisy dodaly mi otuchy. Jestescie kochane i niezastapione :-)

Jestem juz po USG, z maluchem wszystko wporzadku, fikal w brzuszku, serduszko bilo. Kamien z serca :-) jednak nadal nie wiedza skad te skurcze. Dzis po lekach troche lepiej ale nadal co jakis czas jak mnie zlapie to tragedia. Ciekawe czy dlugo tu bede musiala zostac.

niecierpliwa, magda sz, kasiuleek, małaMyszka, lys, 0na88, Griszanka, Cassie, psioszka11, gosia.b, Pati Belgia lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś - Wegetariańskie obiady? A co już robiłaś? Różne rodzaje makaronów z różnymi sosami (pomidorowy, serowy, duszony szpinak plus suszone pomidory i pestki słonecznika etc etc). Pieczone warzywa (bataty, marchew, seler, buraki, ziemniaki) - oprószone solą i przyprawami, lekko natarte np. oliwą i upieczone na papierze w piekarniku. Tarty (na kruchym cieście albo w wersji leniwej na kupionym francuskim) - ja lubię ze szpinakiem, z kalafiorem i jeszcze z czymś, zapomniałam. Naleśniki ze wszystkim, co lubisz. Pizza. Jeśli jesteś cierpliwa (lub Twój partner) to pierogi, kopytka i inne takie kluskowate. Kasze, ryże itd z warzywnymi sosami (duszone warzywa). Sałatki z makaronem. Zupy na bazie warzyw, np. z soczewicy. Ważne, żeby dodawać do tych potraw strączkowe albo jeść tofu. Więc wszystko z ciecierzycą (humus, falafele), różne breje z soczewicą, grochówki, fasolówki. Ja też wcinam sporo jajek ostatnio, kiedy prawie nie jem mięsa. To to samo białko przecież. Głównie robię kanapki z jajkiem sadzonym albo omlety z różnymi warzywami. Nie wiem, co jeszcze, no wszystko, byle bez mięsa :)

kasiuleek, małaMyszka, Maniuś, Cassie lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Nareszcie wiem skąd u mnie takie palpitacje serca... okazało się, ze tak strasznie mi spadło TSH ( w ciągu m-ca), że mam teraz nadczynność i stąd palpitacje serca, bezsenność, duszności, wysypka i drażliwość. Się cholernie wystraszyłam jak odebrałam wyniki, ale na szczęście w porę lekarz odstawił mi leki n jakiś czas, a potem mam brać mniejszą dawkę letroxu50.

Wczoraj jak dojechałam już do przychodni endokrynologicznej to było mi tak słabo, że nie mogłam oddechu złapać i poszłam, żeby mi zmierzyli ciśnienie, bo serce waliło jak oszalałe-maiłam puls 110 (ciśnienie w normie). Na szczęście ja i mój wielki 14tygodniowy :P brzuch weszliśmy do lekarza bez kolejki.

Dobrze, że co m-c konroluje TSH, bo nawet mój gin. mi mówił, że te kołatanie serca to norma u niektórych, a że ja mam Hashimoto, to gdybym nie odstawiła leków, to groził by mi stan przedrzucawkowy...

Oby teraz już było ok.

Gratuluję synków i córeczek.
    Kciukam za te dziewczyny, które nie mogą na razie tu być...szybko do nas wracajcie-w dwupaku.

małaMyszka lubi tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo Aga widzisz :) nie podpowiedzieli jaka płeć przy okazji? lepiej dmuchać na zimne niż coś przegapić jak to powiedziała moja położna.

Lece kochane zaraz na busa do mamusi. Przeraża mnie droga - brzuch, torba (co prawda lekka ale jest), poduszka do spania i Sunia :D oby się tylko nie porzygała bo nas kierowca wyrzuci :/ aviomarin już zaaplikowany w parówce, 30 min przed drogą jej dam. Mam nadzieje że 3,5h szybko zleci.

Miłego dnia :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 11:26

Neyla, niecierpliwa, Paula_071, mamasia, kasiuleek, małaMyszka, Cassie, psioszka11, Pati Belgia lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona wrote:
    Maniuś - Wegetariańskie obiady? A co już robiłaś? Różne rodzaje makaronów z różnymi sosami (pomidorowy, serowy, duszony szpinak plus suszone pomidory i pestki słonecznika etc etc). Pieczone warzywa (bataty, marchew, seler, buraki, ziemniaki) - oprószone solą i przyprawami, lekko natarte np. oliwą i upieczone na papierze w piekarniku. Tarty (na kruchym cieście albo w wersji leniwej na kupionym francuskim) - ja lubię ze szpinakiem, z kalafiorem i jeszcze z czymś, zapomniałam. Naleśniki ze wszystkim, co lubisz. Pizza. Jeśli jesteś cierpliwa (lub Twój partner) to pierogi, kopytka i inne takie kluskowate. Kasze, ryże itd z warzywnymi sosami (duszone warzywa). Sałatki z makaronem. Zupy na bazie warzyw, np. z soczewicy. Ważne, żeby dodawać do tych potraw strączkowe albo jeść tofu. Więc wszystko z ciecierzycą (humus, falafele), różne breje z soczewicą, grochówki, fasolówki. Ja też wcinam sporo jajek ostatnio, kiedy prawie nie jem mięsa. To to samo białko przecież. Głównie robię kanapki z jajkiem sadzonym albo omlety z różnymi warzywami. Nie wiem, co jeszcze, no wszystko, byle bez mięsa :)
    Dziekuje Hermiona :)

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    oo Aga widzisz :) nie podpowiedzieli jaka płeć przy okazji? lepiej dmuchać na zimne niż coś przegapić jak to powiedziała moja położna.

Lece kochane zaraz na busa do mamusi. Przeraża mnie droga - brzuch, torba (co prawda lekka ale jest), poduszka do spania i Sunia :D oby się tylko nie porzygała bo nas kierowca wyrzuci :/ aviomarin już zaaplikowany w parówce, 30 min przed drogą jej dam. Mam nadzieje że 3,5h szybko zleci.

Miłego dnia :*
    miłej podróży i daj znać jak będziesz na miejscu, że dotraliście już :)

bzkxskf.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla wrote:
    Hej dziewczyny. Nareszcie wiem skąd u mnie takie palpitacje serca... okazało się, ze tak strasznie mi spadło TSH ( w ciągu m-ca), że mam teraz nadczynność i stąd palpitacje serca, bezsenność, duszności, wysypka i drażliwość. Się cholernie wystraszyłam jak odebrałam wyniki, ale na szczęście w porę lekarz odstawił mi leki n jakiś czas, a potem mam brać mniejszą dawkę letroxu50.

Wczoraj jak dojechałam już do przychodni endokrynologicznej to było mi tak słabo, że nie mogłam oddechu złapać i poszłam, żeby mi zmierzyli ciśnienie, bo serce waliło jak oszalałe-maiłam puls 110 (ciśnienie w normie). Na szczęście ja i mój wielki 14tygodniowy :P brzuch weszliśmy do lekarza bez kolejki.

Dobrze, że co m-c konroluje TSH, bo nawet mój gin. mi mówił, że te kołatanie serca to norma u niektórych, a że ja mam Hashimoto, to gdybym nie odstawiła leków, to groził by mi stan przedrzucawkowy...

Oby teraz już było ok.

A jakie masz TSH? Ja również mam Hashimoto i wpadłam w nadczynność. TSH dwa tyg temu miałam 0,16... W tym tygodniu też pójdę skontrolować. Biorę letrox też 50 i endokrynolog nie kazał zmieniać dawki. Kurcze zmartwiłaś mnie trochę :(

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka gratuluje pindolka :)

btw. pindolek - podoba mi sie to określenie , jak mało które :)

u mnie w pracy juz wszystscy wiedza ze jestem w ciazy , nie da sie juz tego ukryc wywalilo mi brzuchol okropnie , i coraz mniej bluzek do wyboru mi zostało. Musze ruszyc na jakies zakupy.

małaMyszka, Cassie, niecierpliwa, psioszka11 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio jak leżę to boli mnie z prawej strony, nawet ciezko mi dokładnie określić co i promieniuje na całą nogę

• Malagosia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspominałam wam kiedyś że prowadzimy z męzem gospodarstwo. Dziś przyszły na świat małe kózki. Są kochane
    http://iv.pl/images/49933665239687013416_thumb.jpg
    http://iv.pl/images/88655080797974972365_thumb.jpg
    http://iv.pl/images/78896789918382828228_thumb.jpg

kasiuleek, magda sz, 0na88, Y, małaMyszka, Paula_071, mamasia, Cassie, lys, niecierpliwa, psioszka11, sylwucha89, Neyla, gosia.b, ainer85, Pati Belgia lubią tę wiadomość

• kasiuleek Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wam dziewczyny gratuluje pomyślnych wizyt. :)
    Słodkie zdjęcia maluszków:)
    Magda sz udanej podróży:) Oby szybko minęła :p

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia wrote:
    Wspominałam wam kiedyś że prowadzimy z męzem gospodarstwo. Dziś przyszły na świat małe kózki. Są kochane
    http://iv.pl/images/49933665239687013416_thumb.jpg
    http://iv.pl/images/88655080797974972365_thumb.jpg
    http://iv.pl/images/78896789918382828228_thumb.jpg

ale cacane :)

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zdjeciach nie widac jakie sa cudowne. A wielkoscia takiego zwyklego kota moze oo 2 kg waza.

małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne kózki!!!!
    Ja chcę takie w domu!!!
    Nie wiem jeszcze gdzie je będę trzymać, ale są takie słodkie!!!!

Y lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik - dzisiaj dokladnie 16tc+6 dni

Sylwucha, ale fajny maluszek, szkoda, ze sie do nas odwrocil plecami ;) 100% mezczyzna :)

Aga - dobrze, ze z maluszkiem wszystko jest dobrze. Niech fika ile wlezie. Niech tylko przejda Ci te okropne skurcze. A na codzien bierzesz moze magnez? Ja biore regularnie od poczatku ciazy i odpukac, do tej pory zjadlam dodatkowo ze 4 tabletki no-spa i po chwili skurcz mija.

Hermiona - ile ty masz pomyslow na obiady wegetarianskie. Szok i podziw. Czyzbys byla wegetarianka? Ja tez chetnie zjadlabym grochoweczke, albo ciecierzyce z pomidorami ale ze wzgledu na mojego m sobie odmawiam. Bidulek ma ostatnio problemy z watraba i sie musi podleczyc, a dieta przy jego terapii jest najwazniejsza. Wiec najlepiej jesc chudo, lekkostrawnie, warzywa gotowane, zero smazonego i zero warzyw straczkowych i innych wzdymaczy, no i najlepiej ograniczyc potrawy maczne i wykluczyc produkty pelnoziarniste - normalnie porazka.

Neyla dobrze, ze jestes tak czujna. Niech Ci te hormony wracaja do normy i zostana juz tak najlepiej na zawsze :*

Magda Sz no to szerokiej drogi i podrozy bez zadnych niespodzianek, a przede wszystkim milego pobytu u mamusi :)

Dziekuje pieknie za wszystkie mile slowa o moim malym cudzie, bardzo sie ciesze, ze tak ostentacyjnie postanowil nam sie ujawnic :)

małaMyszka, psioszka11, sylwucha89, Neyla lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm dziewczyny jak sie tu dodaje zdj to bym Wam pokazała mojego brzucha, wczoraj byłam u mamy nie widziala mnie 2 tyg to powiedziała ze bardzo duzy jak na ten czas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 12:04

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 414 415 416 417 418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ