SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
dobry dziewczyny!!
Pati Belgia masakrycznie się ciesze!!!
Aga nie stresuj się, wszystko musi być dobrze
a ja wstałam z mężulem i pije herbatkę, a mój maluch jeszcze śpi. Na szczęście dzisiaj już tak nie charczała w nocy, więc może choróbsko ustępuje
Któraś kiedyś pytała o nakładki do karmienia. Ja używałam, a karmiłam 6 miesięcy więc to dla mnie sukces, biorąc pod uwagę że nie mam sutków ( wentylków:P)w rodzinie nikt wcześniej nie karmił, właśnie przez budowę sutka. Na porodówce położna powiedziała, że mi też się nie uda, bo dziecko nie ma za co złapać.Noc się przemęczyłyśmy a rano mężu przywiózł nakładki i poszło jak z płatkaPod koniec 6 miesiąca, nawet już ich nie używałam, bo się ładnie wyciągnęły. Teraz od samego początku ciąży mam sutki, normalnie w szoku jestem, bo jak takie wentylki sterczą, więc się może obejdzie bez nakładek. Ale prawdę mówiąc nie stanowiły dla mnie problemu
magda sz, małaMyszka, Cassie, Pati Belgia lubią tę wiadomość
-
Magd - super, bedzie corunia
Pogon ich tam, zeby konczyli juz ten remont, to bedziesz miala dla nas wiecej czasu
Aga - kochana nie zamartwiaj sie, z dzidziusiem na pewno wszystko jest dobrze. Jak bedzie obchod i nie zleca Ci usg, to mozesz powiedziec, ze bardzo sie martwisz czy z dzieckiem wszystko jest dobrze. Czy mogliby zrobic usg, bo jestes juz po poronieniach i bylabys spokojniesza, jakby ktos sprawdzil, czy maluszek ma sie dobrze. Sadze, ze Ci nie odmowia i zrozumiejaTrzymam kciuki :*
Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Griszanka wrote:Madziu, ja nie wiem gdzie Ty widzisz ten osprzet. Przypuszczam, ze z pierwszego zdjecia moglas pomylic nozke moje dziecka z klejnotami hihihi
Mamy jedno zdjecie z siusiaczka, ale jest dosc nie wyrazne i zrobione od dolu, wiec go nie wrzucilam. Jakby lekarz nie pokazal mezowi co jest co, to w zyciu bysmy sie nie polapali. W domu mezu musial mi palcem pokazac
Na tym 2D widać właśnie nóżki a między nóżkami "coś" wystaję, no nie wiem specjalistą od USG nie jestem ale jakbyś kazała nam zgadnąć to bym powiedziała bez wahania że - BOYmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Chyba przed wtorkowa wizyta skocze do labo i zrobie to CRP dla swojego swietego spokoju, do tego badania nie musze byc na czczo prawda??
Nie trzeba być na czczo do wszystkich pozostałych badań, takich jak:
-poziom hormonów (poza prolaktyną),
-test na Helicobacter i inne czynniki zakaźne,
-hemoglobina glikowana,
-PSA i inne markery nowotworowe,
-ASO,
-immunoglobuliny,
-CRP,
-grupa krwi,
-antygeny HBs, HCV, HIVniecierpliwa, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość
-
Magda teraz jestem w szpitalu na mazurach bo odkad jestem na zwolenieniu to mieszkam z narzeczonym na mazurach. Z Warszawy ucieklam i teraz juz przyjezdzam raz w miesiacu na wizyty do gina albo w odwiedziny do rodziców. Troche mieleismy z moim A. Skomplikowana sytuacje. Mieszkalismy i pracowalismy w Warszawie. On dostal prace na mazurach i podjelismy decyzje ze sie wyprowadzamy z Warszawy. Ale szkoda nam byllo mojej pensji wiec przez 1, 5 roku żyliśmy w zwiazku na odleglosc i spotkalismy sie na weekendy.
Ale przy poprzednich ciazach to w Warszawie chodzilam na Madalinskiego albo na Zelazna.
Juz po obchodzie no i mam miec USG. Dziekuje dziewczyny za wsparcie. Bardzo sie martwie i mam nadzieje ze szybko mi je zrobia.
małaMyszka, Paula_071, psioszka11, magda sz, chcebycmama, sylwucha89, lys, 0na88, Cassie, Pati Belgia lubią tę wiadomość
-
Zabka, bardzo sie ciesze, ze czujesz sie lepiej i cudownie, ze czujesz juz ruchy. Niedlugo wszystkie bedziemy tu marudzic, ze nie moglysmy spac, bo maluch harcowal pol nocy
Pati Belgia od Ciebie tez super wiadomosci. Siostra musi by przeszczesliwa, ze wszystko idzie w dobrym kierunku, ku zdrowiu brata.
Psioszka nie zazdroszcze tych boli, moze to rzeczywiscie z przejedzenia? W kwestii CRP, to moj lekarz zleca mi z wizyty na wizyte. W ciazy normy CRP sa podwyzszone, jak dobrze pamietam to normalnie CRP ma norme do 5, a w ciazy chyba do 15, wiec jakbys odebrala nieco podwyzszony wynik, to nie jest to powod do paniki - tylko trzeba go skonsultowac z lekarzemTo samo jest z Leukocytami, tez dla ciazy normy sa inne
Na moje CRP 5,9 dr stwierdzil, ze wyniki sa swietne
Pieknego slonecznego dnia sierpnoweczkimałaMyszka, magda sz, niecierpliwa, Paula_071, psioszka11, Cassie, Pati Belgia lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Na tym 2D widać właśnie nóżki a między nóżkami "coś" wystaję, no nie wiem specjalistą od USG nie jestem ale jakbyś kazała nam zgadnąć to bym powiedziała bez wahania że - BOY
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry kochane
Aga trzymam kciuki zeby bylo wszystko ok
Poratujcie prosze wegeterianke z przymusunie mam juz
pomyslow na obiad
Pogoda do bani...pada deszcz 4 dzien,spac nie moge i nic mi sie nie chce
Pozdrawiam serdecznie kazda sierpnioweczkeniecierpliwa, Aga89, małaMyszka, chcebycmama, Cassie lubią tę wiadomość
-
chcebycmama wrote:Witajcie,
Tez gratuluję udanych wizyt.
3mam kciuki za Aga89. Będzie dobrze.
Mam pytanie do dziewczyn, które mają wykupiony abonament premium. Powiedzcie co jest napisane przy serduszku w dzienniku w dniu 15t0d?
Coś o zamianie?Nie wykupywalam abonamentu premium, a bardzo mnie to ciekawi co tam jest napisane.
Kochana, serduszko mówi o zmianie biustonosza, bo robią się większe i cięższe...
w 16+0 - możesz poczuć już pierwsze ruchy dziecka
17+0 czas na ciążowe ubrania
19+0 od dziś możesz możesz już wykonać badania połówkowe, oceny anatomii płoduWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 09:16
niecierpliwa, magda sz, chcebycmama lubią tę wiadomość
-
Pati, bardzo się cieszę
Super, że z bratem lepiej:)
Magda Sz, to Ty może minęłaś się z powołaniem i powinnaś zostać radiologiem?
U mnie dzisiaj barszcz ukraiński, a na drugie kupiłam cielęcinę (niby ma najwięcej białka ze wszystkich mięs), nigdy jej nie przyrządzałam, więc muszę poczytać w necie co z niej wyczarować. Chyba, że Wy macie sprawdzone przepisy? Może Ty Karolina, nasza kulinarna wyrocznio?
A ja śpię jak dziecko od 3 tygodni. Z racji, że pracuję z domu to nie muszę się zrywać o 6:30 tylko spokojnie po 8 odpalam kompa. Śpię minimum po 9-10 godzin. Wczoraj spałam nawet 12:)
Taka piękna pogoda we Wrocławiu! Jak otworzyłam o 8 okno to poczułam wiosnęaż chce się żyć!
małaMyszka, magda sz, psioszka11, kasiuleek, Pati Belgia lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula koleżance na podstawie USG przepowiedziałam dziewczynkę, za kilka dni ma mieć połówkowe więc jak się sprawdzi to może się przekwalifikuję
hehe
U siebie widzę chłopaka ale to tak na 70% bo jest bokiem.psioszka11, Paula_071, Cassie lubią tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:Kochana, serduszko mówi o zmianie biustonosza, bo robią się większe i cięższe...
w 16+0 - możesz poczuć już pierwsze ruchy dziecka
17+0 czas na ciążowe ubrania
19+0 od dziś możesz możesz już wykonać badania połówkowe, oceny anatomii płodumałaMyszka lubi tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Aga89 wrote:Czesc dziewczyny. Jestem w szpitalu. Od dwoch dni bolal mnie kurczowo brzuch, wczoraj wieczorem az mnie zginalo w pol i miejsca nie moglam sobie znalezc. Nie pomagala no-spa wiwc za rada gina przyjechałam na izbe przyjec. Bez zadnych badan odrazu na oddzial mnie polozyli. Dostalam leki rozkurczowe i przeciwbólowe, pobrali krew i mocz, zbadal mnie lekarz na fotelu. Nie miałam jeszcze robionego USG i martwie sie czy z maluchem wszystko dobrze
daj znać jak czegoś się dowiesz od lekarza
małaMyszka, Aga89 lubią tę wiadomość
-
Griszanka wrote:Madziu, ja nie wiem gdzie Ty widzisz ten osprzet. Przypuszczam, ze z pierwszego zdjecia moglas pomylic nozke moje dziecka z klejnotami hihihi
Mamy jedno zdjecie z siusiaczka, ale jest dosc nie wyrazne i zrobione od dolu, wiec go nie wrzucilam. Jakby lekarz nie pokazal mezowi co jest co, to w zyciu bysmy sie nie polapali. W domu mezu musial mi palcem pokazacmałaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość
-
Aga nic sie nie martw, na pewno wszystko będzie dobrze z dzieckiem i z Tobą
Griszanka gratuluję synka. Super fotki;)
Magd gratuluję córeczki
Ja mam genetyczne w piątek ale to chyba za wcześnie na poznanie płci. Zresztą to nieważne , najważniejsze zeby było wszystko ok.psioszka11, małaMyszka, Aga89, chcebycmama lubią tę wiadomość
"Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."
-
witajcie dziewczyny
ale dizś u mnie słoneczko
jutro juz wizyta kto też ma ?psioszka11, małaMyszka, chcebycmama lubią tę wiadomość