X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry dziewczyny!!
    Pati Belgia masakrycznie się ciesze!!! :)
    Aga nie stresuj się, wszystko musi być dobrze ;)

a ja wstałam z mężulem i pije herbatkę, a mój maluch jeszcze śpi. Na szczęście dzisiaj już tak nie charczała w nocy, więc może choróbsko ustępuje :)
    Któraś kiedyś pytała o nakładki do karmienia. Ja używałam, a karmiłam 6 miesięcy więc to dla mnie sukces, biorąc pod uwagę że nie mam sutków ( wentylków:P)w rodzinie nikt wcześniej nie karmił, właśnie przez budowę sutka. Na porodówce położna powiedziała, że mi też się nie uda, bo dziecko nie ma za co złapać.Noc się przemęczyłyśmy a rano mężu przywiózł nakładki i poszło jak z płatka :) Pod koniec 6 miesiąca, nawet już ich nie używałam, bo się ładnie wyciągnęły. Teraz od samego początku ciąży mam sutki, normalnie w szoku jestem, bo jak takie wentylki sterczą, więc się może obejdzie bez nakładek. Ale prawdę mówiąc nie stanowiły dla mnie problemu :)

magda sz, małaMyszka, Cassie, Pati Belgia lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magd - super, bedzie corunia :) Pogon ich tam, zeby konczyli juz ten remont, to bedziesz miala dla nas wiecej czasu ;)
    Aga - kochana nie zamartwiaj sie, z dzidziusiem na pewno wszystko jest dobrze. Jak bedzie obchod i nie zleca Ci usg, to mozesz powiedziec, ze bardzo sie martwisz czy z dzieckiem wszystko jest dobrze. Czy mogliby zrobic usg, bo jestes juz po poronieniach i bylabys spokojniesza, jakby ktos sprawdzil, czy maluszek ma sie dobrze. Sadze, ze Ci nie odmowia i zrozumieja :) Trzymam kciuki :*

Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba przed wtorkowa wizyta skocze do labo i zrobie to CRP dla swojego swietego spokoju, do tego badania nie musze byc na czczo prawda??

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Madziu, ja nie wiem gdzie Ty widzisz ten osprzet. Przypuszczam, ze z pierwszego zdjecia moglas pomylic nozke moje dziecka z klejnotami hihihi
    Mamy jedno zdjecie z siusiaczka, ale jest dosc nie wyrazne i zrobione od dolu, wiec go nie wrzucilam. Jakby lekarz nie pokazal mezowi co jest co, to w zyciu bysmy sie nie polapali. W domu mezu musial mi palcem pokazac ;)

Na tym 2D widać właśnie nóżki a między nóżkami "coś" wystaję, no nie wiem specjalistą od USG nie jestem ale jakbyś kazała nam zgadnąć to bym powiedziała bez wahania że - BOY :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Chyba przed wtorkowa wizyta skocze do labo i zrobie to CRP dla swojego swietego spokoju, do tego badania nie musze byc na czczo prawda??

Nie trzeba być na czczo do wszystkich pozostałych badań, takich jak:
    -poziom hormonów (poza prolaktyną),
    -test na Helicobacter i inne czynniki zakaźne,
    -hemoglobina glikowana,
    -PSA i inne markery nowotworowe,
    -ASO,
    -immunoglobuliny,
    -CRP,
    -grupa krwi,
    -antygeny HBs, HCV, HIV

niecierpliwa, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda teraz jestem w szpitalu na mazurach bo odkad jestem na zwolenieniu to mieszkam z narzeczonym na mazurach. Z Warszawy ucieklam i teraz juz przyjezdzam raz w miesiacu na wizyty do gina albo w odwiedziny do rodziców. Troche mieleismy z moim A. Skomplikowana sytuacje. Mieszkalismy i pracowalismy w Warszawie. On dostal prace na mazurach i podjelismy decyzje ze sie wyprowadzamy z Warszawy. Ale szkoda nam byllo mojej pensji wiec przez 1, 5 roku żyliśmy w zwiazku na odleglosc i spotkalismy sie na weekendy.
    Ale przy poprzednich ciazach to w Warszawie chodzilam na Madalinskiego albo na Zelazna.

Juz po obchodzie no i mam miec USG. Dziekuje dziewczyny za wsparcie. Bardzo sie martwie i mam nadzieje ze szybko mi je zrobia.

małaMyszka, Paula_071, psioszka11, magda sz, chcebycmama, sylwucha89, lys, 0na88, Cassie, Pati Belgia lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka, bardzo sie ciesze, ze czujesz sie lepiej i cudownie, ze czujesz juz ruchy. Niedlugo wszystkie bedziemy tu marudzic, ze nie moglysmy spac, bo maluch harcowal pol nocy ;)
    Pati Belgia od Ciebie tez super wiadomosci. Siostra musi by przeszczesliwa, ze wszystko idzie w dobrym kierunku, ku zdrowiu brata.
    Psioszka nie zazdroszcze tych boli, moze to rzeczywiscie z przejedzenia? W kwestii CRP, to moj lekarz zleca mi z wizyty na wizyte. W ciazy normy CRP sa podwyzszone, jak dobrze pamietam to normalnie CRP ma norme do 5, a w ciazy chyba do 15, wiec jakbys odebrala nieco podwyzszony wynik, to nie jest to powod do paniki - tylko trzeba go skonsultowac z lekarzem :) To samo jest z Leukocytami, tez dla ciazy normy sa inne ;) Na moje CRP 5,9 dr stwierdzil, ze wyniki sa swietne :D
    Pieknego slonecznego dnia sierpnoweczki :D

małaMyszka, magda sz, niecierpliwa, Paula_071, psioszka11, Cassie, Pati Belgia lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Na tym 2D widać właśnie nóżki a między nóżkami "coś" wystaję, no nie wiem specjalistą od USG nie jestem ale jakbyś kazała nam zgadnąć to bym powiedziała bez wahania że - BOY :)
    No to musze sie przyjrzec ;)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane :)
    Aga trzymam kciuki zeby bylo wszystko ok <3
    Poratujcie prosze wegeterianke z przymusu :) nie mam juz
    pomyslow na obiad :/
    Pogoda do bani...pada deszcz 4 dzien,spac nie moge i nic mi sie nie chce :/
    Pozdrawiam serdecznie kazda sierpnioweczke :)

niecierpliwa, Aga89, małaMyszka, chcebycmama, Cassie lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Witajcie,

Tez gratuluję udanych wizyt. :-)

3mam kciuki za Aga89. Będzie dobrze. :-)

Mam pytanie do dziewczyn, które mają wykupiony abonament premium. Powiedzcie co jest napisane przy serduszku w dzienniku w dniu 15t0d?
    Coś o zamianie? :-) Nie wykupywalam abonamentu premium, a bardzo mnie to ciekawi co tam jest napisane.

Kochana, serduszko mówi o zmianie biustonosza, bo robią się większe i cięższe...
    w 16+0 - możesz poczuć już pierwsze ruchy dziecka
    17+0 czas na ciążowe ubrania
    19+0 od dziś możesz możesz już wykonać badania połówkowe, oceny anatomii płodu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 09:16

niecierpliwa, magda sz, chcebycmama lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, bardzo się cieszę:) Super, że z bratem lepiej:)

Magda Sz, to Ty może minęłaś się z powołaniem i powinnaś zostać radiologiem?:)

U mnie dzisiaj barszcz ukraiński, a na drugie kupiłam cielęcinę (niby ma najwięcej białka ze wszystkich mięs), nigdy jej nie przyrządzałam, więc muszę poczytać w necie co z niej wyczarować. Chyba, że Wy macie sprawdzone przepisy? Może Ty Karolina, nasza kulinarna wyrocznio?:)

A ja śpię jak dziecko od 3 tygodni. Z racji, że pracuję z domu to nie muszę się zrywać o 6:30 tylko spokojnie po 8 odpalam kompa. Śpię minimum po 9-10 godzin. Wczoraj spałam nawet 12:)
    Taka piękna pogoda we Wrocławiu! Jak otworzyłam o 8 okno to poczułam wiosnę:) aż chce się żyć!

małaMyszka, magda sz, psioszka11, kasiuleek, Pati Belgia lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula koleżance na podstawie USG przepowiedziałam dziewczynkę, za kilka dni ma mieć połówkowe więc jak się sprawdzi to może się przekwalifikuję :D hehe

U siebie widzę chłopaka ale to tak na 70% bo jest bokiem.

psioszka11, Paula_071, Cassie lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Kochana, serduszko mówi o zmianie biustonosza, bo robią się większe i cięższe...
    w 16+0 - możesz poczuć już pierwsze ruchy dziecka
    17+0 czas na ciążowe ubrania
    19+0 od dziś możesz możesz już wykonać badania połówkowe, oceny anatomii płodu
    Dziękuję :-*

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Czesc dziewczyny. Jestem w szpitalu. Od dwoch dni bolal mnie kurczowo brzuch, wczoraj wieczorem az mnie zginalo w pol i miejsca nie moglam sobie znalezc. Nie pomagala no-spa wiwc za rada gina przyjechałam na izbe przyjec. Bez zadnych badan odrazu na oddzial mnie polozyli. Dostalam leki rozkurczowe i przeciwbólowe, pobrali krew i mocz, zbadal mnie lekarz na fotelu. Nie miałam jeszcze robionego USG i martwie sie czy z maluchem wszystko dobrze :-(
    Będzie wszytko dobrze, głowa do góry! :) daj znać jak czegoś się dowiesz od lekarza

małaMyszka, Aga89 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Madziu, ja nie wiem gdzie Ty widzisz ten osprzet. Przypuszczam, ze z pierwszego zdjecia moglas pomylic nozke moje dziecka z klejnotami hihihi
    Mamy jedno zdjecie z siusiaczka, ale jest dosc nie wyrazne i zrobione od dolu, wiec go nie wrzucilam. Jakby lekarz nie pokazal mezowi co jest co, to w zyciu bysmy sie nie polapali. W domu mezu musial mi palcem pokazac ;)
    Griszczanka wrzuc to zdjęcie siusiaczka od doku bo ja wlasnie na ostatnim usg widzialam taki dzyndzelek od dolu i chce sie upewnic czy to na pewno to ;)

małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ten kulfon, na ktory wskazuje strzalka, to wlasnie maly pindolek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:16

kasiuleek, małaMyszka, magda sz, mamasia, lys, 0na88, Cassie, Pati Belgia lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • bosa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga nic sie nie martw, na pewno wszystko będzie dobrze z dzieckiem i z Tobą ;)
    Griszanka gratuluję synka. Super fotki;)
    Magd gratuluję córeczki ;)
    Ja mam genetyczne w piątek ale to chyba za wcześnie na poznanie płci. Zresztą to nieważne , najważniejsze zeby było wszystko ok.

psioszka11, małaMyszka, Aga89, chcebycmama lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Gratuluje corci i synusia:-)
    Griszanka w ktorym tyg jestes?
    Aga daj znac po usg od razu co z maluszkiem.

psioszka11, małaMyszka, Aga89 lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d0e8cbe7da48.jpg

Ten kulfon, na ktory wskazuje strzalka, to wlasnie maly pindolek ;)

Mały pindolek? Toż to wielkie przyrodzenie! :))))

małaMyszka, 0na88 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • olinka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny
    ale dizś u mnie słoneczko ;)
    jutro juz wizyta kto też ma ?

psioszka11, małaMyszka, chcebycmama lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

‹‹ 413 414 415 416 417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ