X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry dziewczyny!!
    Pati Belgia masakrycznie się ciesze!!! :)
    Aga nie stresuj się, wszystko musi być dobrze ;)

a ja wstałam z mężulem i pije herbatkę, a mój maluch jeszcze śpi. Na szczęście dzisiaj już tak nie charczała w nocy, więc może choróbsko ustępuje :)
    Któraś kiedyś pytała o nakładki do karmienia. Ja używałam, a karmiłam 6 miesięcy więc to dla mnie sukces, biorąc pod uwagę że nie mam sutków ( wentylków:P)w rodzinie nikt wcześniej nie karmił, właśnie przez budowę sutka. Na porodówce położna powiedziała, że mi też się nie uda, bo dziecko nie ma za co złapać.Noc się przemęczyłyśmy a rano mężu przywiózł nakładki i poszło jak z płatka :) Pod koniec 6 miesiąca, nawet już ich nie używałam, bo się ładnie wyciągnęły. Teraz od samego początku ciąży mam sutki, normalnie w szoku jestem, bo jak takie wentylki sterczą, więc się może obejdzie bez nakładek. Ale prawdę mówiąc nie stanowiły dla mnie problemu :)

magda sz, małaMyszka, Cassie, Pati Belgia lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magd - super, bedzie corunia :) Pogon ich tam, zeby konczyli juz ten remont, to bedziesz miala dla nas wiecej czasu ;)
    Aga - kochana nie zamartwiaj sie, z dzidziusiem na pewno wszystko jest dobrze. Jak bedzie obchod i nie zleca Ci usg, to mozesz powiedziec, ze bardzo sie martwisz czy z dzieckiem wszystko jest dobrze. Czy mogliby zrobic usg, bo jestes juz po poronieniach i bylabys spokojniesza, jakby ktos sprawdzil, czy maluszek ma sie dobrze. Sadze, ze Ci nie odmowia i zrozumieja :) Trzymam kciuki :*

Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba przed wtorkowa wizyta skocze do labo i zrobie to CRP dla swojego swietego spokoju, do tego badania nie musze byc na czczo prawda??

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Madziu, ja nie wiem gdzie Ty widzisz ten osprzet. Przypuszczam, ze z pierwszego zdjecia moglas pomylic nozke moje dziecka z klejnotami hihihi
    Mamy jedno zdjecie z siusiaczka, ale jest dosc nie wyrazne i zrobione od dolu, wiec go nie wrzucilam. Jakby lekarz nie pokazal mezowi co jest co, to w zyciu bysmy sie nie polapali. W domu mezu musial mi palcem pokazac ;)

Na tym 2D widać właśnie nóżki a między nóżkami "coś" wystaję, no nie wiem specjalistą od USG nie jestem ale jakbyś kazała nam zgadnąć to bym powiedziała bez wahania że - BOY :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Chyba przed wtorkowa wizyta skocze do labo i zrobie to CRP dla swojego swietego spokoju, do tego badania nie musze byc na czczo prawda??

Nie trzeba być na czczo do wszystkich pozostałych badań, takich jak:
    -poziom hormonów (poza prolaktyną),
    -test na Helicobacter i inne czynniki zakaźne,
    -hemoglobina glikowana,
    -PSA i inne markery nowotworowe,
    -ASO,
    -immunoglobuliny,
    -CRP,
    -grupa krwi,
    -antygeny HBs, HCV, HIV

niecierpliwa, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda teraz jestem w szpitalu na mazurach bo odkad jestem na zwolenieniu to mieszkam z narzeczonym na mazurach. Z Warszawy ucieklam i teraz juz przyjezdzam raz w miesiacu na wizyty do gina albo w odwiedziny do rodziców. Troche mieleismy z moim A. Skomplikowana sytuacje. Mieszkalismy i pracowalismy w Warszawie. On dostal prace na mazurach i podjelismy decyzje ze sie wyprowadzamy z Warszawy. Ale szkoda nam byllo mojej pensji wiec przez 1, 5 roku żyliśmy w zwiazku na odleglosc i spotkalismy sie na weekendy.
    Ale przy poprzednich ciazach to w Warszawie chodzilam na Madalinskiego albo na Zelazna.

Juz po obchodzie no i mam miec USG. Dziekuje dziewczyny za wsparcie. Bardzo sie martwie i mam nadzieje ze szybko mi je zrobia.

małaMyszka, Paula_071, psioszka11, magda sz, chcebycmama, sylwucha89, lys, 0na88, Cassie, Pati Belgia lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka, bardzo sie ciesze, ze czujesz sie lepiej i cudownie, ze czujesz juz ruchy. Niedlugo wszystkie bedziemy tu marudzic, ze nie moglysmy spac, bo maluch harcowal pol nocy ;)
    Pati Belgia od Ciebie tez super wiadomosci. Siostra musi by przeszczesliwa, ze wszystko idzie w dobrym kierunku, ku zdrowiu brata.
    Psioszka nie zazdroszcze tych boli, moze to rzeczywiscie z przejedzenia? W kwestii CRP, to moj lekarz zleca mi z wizyty na wizyte. W ciazy normy CRP sa podwyzszone, jak dobrze pamietam to normalnie CRP ma norme do 5, a w ciazy chyba do 15, wiec jakbys odebrala nieco podwyzszony wynik, to nie jest to powod do paniki - tylko trzeba go skonsultowac z lekarzem :) To samo jest z Leukocytami, tez dla ciazy normy sa inne ;) Na moje CRP 5,9 dr stwierdzil, ze wyniki sa swietne :D
    Pieknego slonecznego dnia sierpnoweczki :D

małaMyszka, magda sz, niecierpliwa, Paula_071, psioszka11, Cassie, Pati Belgia lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Na tym 2D widać właśnie nóżki a między nóżkami "coś" wystaję, no nie wiem specjalistą od USG nie jestem ale jakbyś kazała nam zgadnąć to bym powiedziała bez wahania że - BOY :)
    No to musze sie przyjrzec ;)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane :)
    Aga trzymam kciuki zeby bylo wszystko ok <3
    Poratujcie prosze wegeterianke z przymusu :) nie mam juz
    pomyslow na obiad :/
    Pogoda do bani...pada deszcz 4 dzien,spac nie moge i nic mi sie nie chce :/
    Pozdrawiam serdecznie kazda sierpnioweczke :)

niecierpliwa, Aga89, małaMyszka, chcebycmama, Cassie lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Witajcie,

Tez gratuluję udanych wizyt. :-)

3mam kciuki za Aga89. Będzie dobrze. :-)

Mam pytanie do dziewczyn, które mają wykupiony abonament premium. Powiedzcie co jest napisane przy serduszku w dzienniku w dniu 15t0d?
    Coś o zamianie? :-) Nie wykupywalam abonamentu premium, a bardzo mnie to ciekawi co tam jest napisane.

Kochana, serduszko mówi o zmianie biustonosza, bo robią się większe i cięższe...
    w 16+0 - możesz poczuć już pierwsze ruchy dziecka
    17+0 czas na ciążowe ubrania
    19+0 od dziś możesz możesz już wykonać badania połówkowe, oceny anatomii płodu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 09:16

niecierpliwa, magda sz, chcebycmama lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, bardzo się cieszę:) Super, że z bratem lepiej:)

Magda Sz, to Ty może minęłaś się z powołaniem i powinnaś zostać radiologiem?:)

U mnie dzisiaj barszcz ukraiński, a na drugie kupiłam cielęcinę (niby ma najwięcej białka ze wszystkich mięs), nigdy jej nie przyrządzałam, więc muszę poczytać w necie co z niej wyczarować. Chyba, że Wy macie sprawdzone przepisy? Może Ty Karolina, nasza kulinarna wyrocznio?:)

A ja śpię jak dziecko od 3 tygodni. Z racji, że pracuję z domu to nie muszę się zrywać o 6:30 tylko spokojnie po 8 odpalam kompa. Śpię minimum po 9-10 godzin. Wczoraj spałam nawet 12:)
    Taka piękna pogoda we Wrocławiu! Jak otworzyłam o 8 okno to poczułam wiosnę:) aż chce się żyć!

małaMyszka, magda sz, psioszka11, kasiuleek, Pati Belgia lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula koleżance na podstawie USG przepowiedziałam dziewczynkę, za kilka dni ma mieć połówkowe więc jak się sprawdzi to może się przekwalifikuję :D hehe

U siebie widzę chłopaka ale to tak na 70% bo jest bokiem.

psioszka11, Paula_071, Cassie lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Kochana, serduszko mówi o zmianie biustonosza, bo robią się większe i cięższe...
    w 16+0 - możesz poczuć już pierwsze ruchy dziecka
    17+0 czas na ciążowe ubrania
    19+0 od dziś możesz możesz już wykonać badania połówkowe, oceny anatomii płodu
    Dziękuję :-*

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Czesc dziewczyny. Jestem w szpitalu. Od dwoch dni bolal mnie kurczowo brzuch, wczoraj wieczorem az mnie zginalo w pol i miejsca nie moglam sobie znalezc. Nie pomagala no-spa wiwc za rada gina przyjechałam na izbe przyjec. Bez zadnych badan odrazu na oddzial mnie polozyli. Dostalam leki rozkurczowe i przeciwbólowe, pobrali krew i mocz, zbadal mnie lekarz na fotelu. Nie miałam jeszcze robionego USG i martwie sie czy z maluchem wszystko dobrze :-(
    Będzie wszytko dobrze, głowa do góry! :) daj znać jak czegoś się dowiesz od lekarza

małaMyszka, Aga89 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Madziu, ja nie wiem gdzie Ty widzisz ten osprzet. Przypuszczam, ze z pierwszego zdjecia moglas pomylic nozke moje dziecka z klejnotami hihihi
    Mamy jedno zdjecie z siusiaczka, ale jest dosc nie wyrazne i zrobione od dolu, wiec go nie wrzucilam. Jakby lekarz nie pokazal mezowi co jest co, to w zyciu bysmy sie nie polapali. W domu mezu musial mi palcem pokazac ;)
    Griszczanka wrzuc to zdjęcie siusiaczka od doku bo ja wlasnie na ostatnim usg widzialam taki dzyndzelek od dolu i chce sie upewnic czy to na pewno to ;)

małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ten kulfon, na ktory wskazuje strzalka, to wlasnie maly pindolek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:16

kasiuleek, małaMyszka, magda sz, mamasia, lys, 0na88, Cassie, Pati Belgia lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • bosa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga nic sie nie martw, na pewno wszystko będzie dobrze z dzieckiem i z Tobą ;)
    Griszanka gratuluję synka. Super fotki;)
    Magd gratuluję córeczki ;)
    Ja mam genetyczne w piątek ale to chyba za wcześnie na poznanie płci. Zresztą to nieważne , najważniejsze zeby było wszystko ok.

psioszka11, małaMyszka, Aga89, chcebycmama lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Gratuluje corci i synusia:-)
    Griszanka w ktorym tyg jestes?
    Aga daj znac po usg od razu co z maluszkiem.

psioszka11, małaMyszka, Aga89 lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d0e8cbe7da48.jpg

Ten kulfon, na ktory wskazuje strzalka, to wlasnie maly pindolek ;)

Mały pindolek? Toż to wielkie przyrodzenie! :))))

małaMyszka, 0na88 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • olinka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny
    ale dizś u mnie słoneczko ;)
    jutro juz wizyta kto też ma ?

psioszka11, małaMyszka, chcebycmama lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

‹‹ 413 414 415 416 417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ