X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Ja ostatnio tez robiłam grochówkę i mój brzuszek zniósł to nieźle, mojego męża gorzej. Ale mu też się marzył grochówka. Raczej prędko jej znów nie zrobię :D

a podzielisz się przepisem? :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinka wrote:
    dziewczyny czy orientujecie się czy jest cos takiego jak krem, balsam po goleniu dla miejsc intymych ?
    Olinka, polecam sudokrem dla dzieci- polecila mi go siostra mojego m. Ja zawsze po goleniu miejsc intymnych mialam straszne podraznienia, robily mi sie paskudne krostki, a po tym jest super. Wczesniej smarowalam tez mascia cynkowa i zasypka alantan i tez bylo ok, a z sudokremem jest mniej zachodu, a efekty super :)

Magda Sz. na takie przesuszenie skory moze zainwestuj w kremik do skory atopowej. Ja od ponad roku uzywam takiego z Biodermy Atoderm - wydalam na niego cos ok 100 zl, ale jest go 500 ml i starcza spokojnie na pol roku. Co prawda, nie mam skory atopowej, acz mocno przesuszona na twarzy i fajnie odratowal moja skore. Teraz efekty sa slabsze, ale i tak uwazam, ze jest calkiem dobrze. Teraz sobie chyba kupie z witamina PP, ponoc nawilza lepiej :) Jak wybierazz sie do kosmetyczki, to zapytaj co ona o tym mysli. Ja rozwazam zakup jakiegos mega balsamu do skory atopowej, bo na moja skore juz nic nie pomaga.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Gianna-ja mam zawsze niestety grzybicza infekche i w ciąży na nia dostaje zawsze nystatyne.

Migotka-to ja nagotowalam gar grochowki :) czestuje :)
    grochowka_pozywna_popup_watermark.jpg
    Ooo i o taki przepis poproszę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 15:42

Aga89 lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrząc po zdjęciu to chyba ten przepis:

http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/zupy/grochowka_pozywna

bzkxskf.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Ja też myślę o założeniu konta albo lokaty jakiejś.

Paula a z ciekawości... jadłaś te lody na bema po które wiecznie w lecie sa ogromne kolejki?

Przez Ciebie najpierw poszłam na Więzienną na lody, a potem na Bema:) Akurat nie było kolejki a mąż chciał tam kupić chleb. I jestem mocno rozczarowana tymi lodami, już więcej tam nie pójdę, więc nie masz co stać w tych długich kolejkach. Te z Więziennej wymiatają :)

Magda Sz., podjedź do apteki i kup tam krem, moja teściowa (dermatolog) od zawsze mówi, że tylko kremy z apteki działają, te które z półek w drogeriach używa się tylko dla głowy - żeby człowiek nie miał wyrzutów sumienia, że nic nie robi dla skóry:) Ja lubię produkty la roche posay.

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O bosz... jak ja się nażarłam, bo najadłam to mało powiedziane. Tak, ewidentnie dziś zjadłam za dwoje:) Spaghetti nie miało końca, a jak ja uwielbiam je zimne i to samo z pizza- zimna, najlepsza!
    Ruszyłam się teraz z Fado na spacer i czułam się jak pingwin toczący się po plaży. Never ever! Niedługo to pies ze mną będzie wychodził, a nie ja z nim. Czekam na emka, dam mu obiad i pewnie pojedziemy do teściów.
    Zajrzę tu wieczorem.

niecierpliwa, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjadlam na obiad 2 mini domowe hotdogi i jakos tak cos by sie przegryzlo ;) Moze postaram sie zapchac owockami ;)

• magda sz Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie przypomniałam sobie że przecież mam ciotkę dermatologa, unikałam jej zawsze bo to plota miastowa, ale chyba teraz skorzystam z jej specjalizacji :) póki co rezygnuje z kosmetyczki mama mi uświadomiła pójdę i będzie pięknie na dwa dni a jak ja ciągle mam suchą to do dermatologa i tyle.

Dziewczyny chyba wszędzie spadło ciśnienie, mnie tak głowa rozbolała mimo że wracając od kadrowej z pracy posiedziałam z pół godz. w parku.

Jedzcie fasolkę i groch- mimo że wzdyma ma bardzo dużo witamin i w ciąży zalecane. W ubiegłym tyg owaliłam w 3 dni fasole po bretońsku z gara 5l :)

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa - jak robisz te kluski lane? Moje każde podejście kończy się kulkami jak do ping ponga i wyrzucam je.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Niecierpliwa - jak robisz te kluski lane? Moje każde podejście kończy się kulkami jak do ping ponga i wyrzucam je.

Mistrzem lanych klusek jest moj tata, to on mi przeslal zupke ;) Nie mam pojecia jak robi, ale sa mieciutkie i rozplywaja sie w ustach, musze go kiedys podpatrzec ;) Zawsze z mezem bijemy sie o pomidorowke w jego wykonaniu, na szczescie teraz mam fory :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 16:35

magda sz, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Mistrzem lanych klusek jest moj tata, to on mi przeslal zupke ;) Nie mam pojecia jak robi, ale sa mieciutkie i rozplywaja sie w ustach, musze go kiedys podpatrzec ;) Zawsze z mezem bijemy sie o pomidorowke w jego wykonaniu, na szczescie teraz mam fory :D

No to baaardzo ładnie proszę o przepis :)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    No to baaardzo ładnie proszę o przepis :)

Ok podpytam go w weekend jak tam bede, ale jak juz kiedys pytalam to twierdzil, ze to na oko robi, ale tym razem przycisne go do muru :)

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• kasiuleek Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakieś 1,5 tyg temu w końcu pojawił się wyczekiwany zaokrąglony brzuszek, weszłam na wagę i +1,5 kg:D Byłam taaaka dumna ;p
    Po 2 dniach brzuszek zmalał, waga wróciła do normy i zorientowałam się, że to był efekt właśnie fasolki po bretońsku. Miałam na nią straszną ochotę i jadłam ją dwa dni na śniadanie, obiad i kolacje :P
    Więcej nie dam się tak nabrać:)

magda sz, Cassie, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• mamasia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ok podpytam go w weekend jak tam bede, ale jak juz kiedys pytalam to twierdzil, ze to na oko robi, ale tym razem przycisne go do muru :)
    Może go poproś by od razu przy Tobie zrobił :) i na tym skorzystasz, bo będziesz miała zupkę do domku :)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha to jest pomysl ;)

• mamasia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś sobie narobiłam soku z buraków i tak cały dzień popijam :) dziś na bardzo witaminowo, bo na obiad zjadłam sałatkę owocową :)

bzkxskf.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę jutro do mamusi- pamiętam że kiedyś robiła takie dobre coś z kluseczkami więc zobaczymy jak wyjdzie. Trochę mam problem z moją Sunią bo będę jutro jechać busem 3,5h- chciałam wziąć ją ze sobą, dać jej pół aviomariunu bo czasem dopadnie ją choroba morska :) mąż ma dojechać w piątek autem ale będzie przewoził "wieszak" (podjęliśmy bardzo trudną decyzję o wywiezieniu orbitreka do rodziców...:( ) no i stwierdziłam że wezmę ją busem bo w samochodzie załadowanym nikt nie będzie jej uspokajał co się dzieje. Mam nadzieję że bidula nie porzyga się w busie, a jeszcze podróż metrem na busa jej co ona jutro będzie przeżywać :(

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie także okropnie boli głowa, już od kilku godzin, aż mi niedobrze :(

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze cisnienie niekorzystne.. mi rzadko boli głowa, wiec coś musi byc dzisiaj na rzeczy bo mi tez pęka..

Co zrobic jutro na obiad hm?

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam na obiad golabki, po 6tym stwiedzilam ze przesadzilam ;)

Na grochowke i flaczki nikt mnie nie namowi, zwyczajnie mnie od tego odpycha ;)

Pol dnia na kanapie, mam taki helikopter w glowie ze ledwo na nogach stoje. Cisnienie w normie, kawe wypilam i nie pomoglo.

Lody? Chetnie bym zjadla ale za leniwa jestem zeby wyjsc z domu.

‹‹ 410 411 412 413 414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ