SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Kobitki pomocy!
Od kilku dni się nie malowałam, ale dziś jadę do pracy z kolejnym l4 więc wypadałoby i doznałam szoku, kilka ostatnich tyg walczyłam z suchą skórą- nos i okolice a teraz rzuca mi się na czoło. Twarz wygląda jak pumeks! Pellinguje ją 2 razy w tyg, 2 razy dziennie kremuje kremem z kwasem hialuro... i nic, jak smarowałam olejkiem różanym też nie pomogło. Tak mi się łuszczy jakbym chora była.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
magda sz wrote:Ja mam lody grycana w zamrażalniku ale gardło mnie pobolewa od wczoraj i boje się ryzykować
zadowolę się sernikiem. Zjadłabym takie niesieciówkowe, naturalne lody ale nie wiem gdzie takie w Wawie. Ktoś może wie?
Uwielbiam lodziarnie Malinova (aleja Niepodległości 130), w pobliżu metra Pole moktowskie. Mają tam lody nakładane szpatułkąMoim zdaniem najlepsze lody w Warszawie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 13:13
magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Kobitki pomocy!
Od kilku dni się nie malowałam, ale dziś jadę do pracy z kolejnym l4 więc wypadałoby i doznałam szoku, kilka ostatnich tyg walczyłam z suchą skórą- nos i okolice a teraz rzuca mi się na czoło. Twarz wygląda jak pumeks! Pellinguje ją 2 razy w tyg, 2 razy dziennie kremuje kremem z kwasem hialuro... i nic, jak smarowałam olejkiem różanym też nie pomogło. Tak mi się łuszczy jakbym chora była.
A ten kwas dodatkowo nie wysusza? próbowałaś oliwki dla dzieci, ja czasem sobie jak siedzę w domu smaruję, choć skóra się po niej błyszczy jak nie wiem co, ale poźniej jest nawilżona. Stosuję też krem z serii sensitia z iwostinumałaMyszka lubi tę wiadomość
-
a ja wróciłam ze spacerku, kupiłam sobie pomidorki sałate i polskie ogórki, wstapilam do piekarni po swiezy chlebek, o jak mi posmakowały kanapki, zjadłam 3:) zjadła bym wiecej ale kto zje obiad, dzis ziemniaki z sadzonym jajem i kefirem, fasola sie juz moczy, jutro bedzie po bretońsku hi:D
małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość
-
magda sz, jeżeli peelingujesz skórę 2 razy w tyg to złuszczaj ją czymś bardzo delikatnym , najlepiej enzymatycznym zebyś dodatkowo nie podrażniała skóry, teraz głośno jest o olejku arganowym, ja nie probowałam nigdy, byc moż eby pomógł
Z kremów aptecznych do suchej i bardzo suchej odwodnionej skóry moge polecić ten http://www.physiogel.pl/produkty/krem-lagodzacy.html, naprawde godny polecenia, sama sprawdzałam na sobiemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
gosia.b wrote:Po obiedzie jadę po rożka truskawkowego
tak mi przez Was ślinka cieknie, ze nie wytrzymam...
A ja wieczorem jade do lekarki po l4 i mijam Mcdonalda ciekawe czy wstapie na lody czy odepre Wasz atakmałaMyszka, psioszka11, gosia.b lubią tę wiadomość
-
Psioszka właśnie też chcę sobie zakupić. Teoretycznie jest na pękające sutki i w ogóle przy karmieniu ale chcę wypróbować teraz bo mam już dość. Mam je tak wrażliwe, bolące i jakby suche, że koniecznie muszę je czymś smarować a nie chcę olejkiem.
Teraz zakładanie biustonosza jest ciężką misją a w końcu Maluch nie będzie dla nich delikatny, więc mam nadzieje że im do tego czasu przejdzie i krem trochę pomoże.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Co Wy macie z tymi lodami? Ja mam ochotę na fasolówkę, grochówkę i parówkę
hehe ale mi się zrymowało
i na kapuśniakWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 14:36
małaMyszka, Aga89, gosia.b lubią tę wiadomość
"Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."
-
Zabka ostatnio robiła grochówkę i narobiła mi smaka. Ehh muszę wyczaić jakiś łatwy przepis bo fasolką po bretońsku nie zaspokoi moich zachcianek
małaMyszka lubi tę wiadomość
"Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."