X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz, tak patrzyłam ja wanienki i cos takiego tez mi się pokazało:
    http://allegro.pl/bebedue-wanienka-skladana-domowa-turystyczna-hit-i4975000489.html
    Kosztuje sporo, ale jak rzeczywiście brak miejsca to zawsze jakaś opcja :)

Paula gdzie w rynku takie pyszne lody? Zawsze uwielbiałam a teraz jestem maniakiem :D
    No i odwyk diabli wzięli :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 11:19

Paula_071, małaMyszka, magda sz, psioszka11, mamasia lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Zjadlam na sniadanie kanapki z serem i z kiszonym ogorkiem do tego cherbata z cytynka. Bylo pyszne ale... teraz nie umiem tego wstretnego smaku zabic w ustach. Zjadlam juz paczke mamby i miske truskawek z cukrem i ciagle czuje smak kiszonego ogorka w ustach... fuj

Truskawki z cukrem.... Mmmm... Ale zrobiłaś mi smaka:)

bosa, małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:

Paula gdzie w rynku takie pyszne lody? Zawsze uwielbiałam a teraz jestem maniakiem :D
    No i odwyk diabli wzięli :D

Polecam, polecam:) To jest na Więziennej, lodziarnia/kawiarnia nazywa się Tralalala https://www.facebook.com/Tralalalacafe Mają chyba z 50 smaków lodów:)

futuremama, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Czy Wy już śpicie całą noc na lewym boku? Ja się staram, ale jak się czasami obudzę w nocy to muszę jakoś zmienić pozycję. Nie wiem jak to będzie jak w końcu brzuch mi urośnie...

A jak muszę się pochwalić, bo dzisiaj przespałam całą noc na lewym boku i czuję się świetnie :p Zawsze budziłam się na brzuchu i na prawym boku (moja ulubiona pozycja ;) ). Obłożyłam się na próbę poduszką i kocem, bo zastanawiałam się nad kupnem takiego rogala do snu :)

małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lody!!! Jestescie bezlitosne, nie dosc, ze musze liczyc kalorie, zeby za 4 miesiace zmiescic sie w drzwiach, a Wy mi jeszcze takiego smaka na lody robicie!! :P Mhmm mcflurry...dobrze, ze do mca mam daleko :D

bosa, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

• bosa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Bosa ja myślałam nad komórkami macierzystymi ale potrzebowałabym ok.2500 zł. na start i później jakieś 400-600 zł chyba. W przypadku opóźnienia z wpłatą automatyczne tracisz cały bank... Także nie wiem... Może z drugim nad tym pomyślę...

No właśnie u nas już drugie więc teraz myślę, tylko ta kasa mnie przeraża ale z drugiej strony zdrowie dziecka jest bezcenne! Dobrze,że do sierpnia jeszcze trochę czasu zostało to zdążę przeczytać "cały internet" ;) Myślałam,że może Wy coś wiecie na ten temat, nikt z moich znajomych nie korzysta z banku więc pozostaje wujek google ;)

małaMyszka lubi tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• ekropka Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Magda no to ja zyje w sredniowieczu bo dzieciom mierzylam temp w odbycie. Mialam na podczerwien przykladany do czola ucha pomiary nie byly dobre.
    W ustach tez nie bo dziecko buzie otwiera. Pod pacha tez nie bo zle trzyma.
    W odbycie zawsze pokazywalo prawidlowa temp.
    Na IP tez kazali dziecku tak temp mierzyc.

Cassie ja też mierzyłam w pupie. My mieliśmy 3 termometry na podczerwień (w tym jeden do ucha). W przypadku mojego syna i męża temperatura nigdy nie była dokładna, co tu dużo mówić, często była dużo zaniżona. Tylko u mnie temperaturę pokazywały dość dobrze. My mamy termometr beuera http://www.saturn.pl/termometr-beurer-jft-15-1,id-47963. Spisał się na medal. Pomiar temperatury to tylko kilka sekund, a dokładność nie zawodna. Teraz mierzymy już pod pachą, bo nasz skarbek już za duży na... no wiecie:P. Używamy zwykłego termometru elektronicznego. Niestety jego wadą jest to, że trzeba go długo trzymać pod pachą, mimo pikania:) pozdrawiam

małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Dzień dobry!

Dziewczyny u mnie w domu ciągnie się remont od grudnia. Z mężem mieszkamy razem z moimi rodzicami.
    Dla siebie mamy całe piętro, ale zaczęliśmy remont właśnie w grudniu.
    To jest remont generalny... pół piętra w gruzie.
    Ja juz jestem tym na prawdę zmęczona. :-(

Na szczęście kończymy instalacje elektryczna, ogrzewanie podlogowe gotowe, wylewki w dwóch pomieszczeniach gotowe, rury z wodą i odpływy wymienione.

Poza tym wszystko się slimaczy. Zaczęliśmy remont, bo nie zachodziłam w ciaze.
    Jak tylko zaczęliśmy remont to w styczniu dowiedziałam się, że będziemy mieli dziecko. Ot takie życie nieprzewidywalne. :-)

No i tak wdycham ten pył, wącham zaprawy tynkarskie.
    Do tego jak wiecie musze leżeć, wiec siedzę zamknięta w moim pokoju na piętrze i czekam, aż remont się skończy.

Najgorsze, że łazienka tez jest w remoncie i musze chodzić na parter do rodziców, to jest jakieś 40 kroków. :-)

Ehh... Musiałam się wyżalić.

Zazdroszczę Wszystkim Wam, które kupują ciuszki, myślą o aranżacji pokoju dla dziecka. Ja nie mam na razie miejsca. Myślę, że łazienkę skończymy przed Wielkanocą, a resztę przed wakacjami.

Myślicie, że czerwiec to za późno na kupno wózka, łóżeczka itp. Termin mam na 27.08.

Martwię się, że nie zdążę ze wszystkim. :-(

Remont robimy systemem gospodarczym. Pomaga nam mój kuzyn, przychodzi dopiero po pracy. Do tego fachowcy również przychodzą po pracy.

Ehh może juz powinnam coś kompletowac i składać u mamy?

Doradźcie dziewczyny!

Chcebycmama dwa miesiące to sporo czasu, no chyba, że dzidzia zechce wyjść wcześniej, ale wtedy 1,5 miesiąca to też na luzie. Sęk w tym, że to będzie już lato i nie wiadomo jak się będziesz czuła, ale wtedy też możesz oddelegować męża do sklepów czy kogoś z rodziny i rozdysponować zadania :) jeśli przy okazji Ci się coś trafi to powoli kupuj, ale bez większej spiny :)

małaMyszka, chcebycmama lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bank jest tylko do 18 roku życia chyba. Potem jeśli nie skorzystasz - oby - to i tak jest pozamiatane. To taka inwestycja. Albo się skorzysta albo nie. Ja raczej skłaniam się ku założeniu konta w banku, na które co miesiąc można wpłacać np. 100-200 zł. To zamknięte konto, więc nie będzie możliwości w razie W wypłaty na "chwilę" w postaci pożyczki. Konto będzie przypisane do dziecka. A po 18-20 latach np. studia, ślub, podróż dookoła świata nie będzie już takie straszne z powodu braku funduszy. Upoważnienie do konta oczywiście byśmy mieli, ale o tym myślę już od bardzo dawna...

futuremama lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślę o założeniu konta albo lokaty jakiejś.

Paula a z ciekawości... jadłaś te lody na bema po które wiecznie w lecie sa ogromne kolejki?

3i49o7esfkybvicx.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi termometr microlife poleciła szwagierka- matka 3 dzieci, przy każdym się spisał. Przy staraniach o dzidzi kupiłam też taki elektroniczny z dokładnością do 2 miejsc po przecinku, wiadomo ze w pochwie temp. była 0.5 wyższa. Jeżeli chodzi o czoło i pod pachą różniły się minimalnie. Tak samo pewnie w odbycie jest wyższa temp. dla mnie to była zmora dzieciństwa, kiedy nawet w wieku 3-4 lat dostawałam czopki to gdzieś moje ciało pamiętało czasy termometra w tyłu za niemowlaka.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Ja też myślę o założeniu konta albo lokaty jakiejś.

Paula a z ciekawości... jadłaś te lody na bema po które wiecznie w lecie sa ogromne kolejki?

Nie, jadłam tylko na Hubskiej (tam niby też naturalne lody), ale mi nie podeszły. Lubię te z Więziennej, bo tam są takie smaki jak Ferrero Rocher, Magnum migdałowe i wieeele innych pysznicyh :)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przekonałaś mnie :)Ach niech nadchodzi 16 i ciągnę koleźankę na lody :))

3i49o7esfkybvicx.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Przekonałaś mnie :)Ach niech nadchodzi 16 i ciągnę koleźankę na lody :))

Mąż kończy zajęcia o 13, więc zaraz spacerkiem pójdę na uniwerek, zgarnę go i pójdziemy na lody :) Pogonię ewentualnych studentów, co będą chcieli 10000000 raz zaliczać egzamin, potrzeby kobiety w ciąży są ważniejsze :)

magda sz, mamasia, olinka, małaMyszka, futuremama lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam lody grycana w zamrażalniku ale gardło mnie pobolewa od wczoraj i boje się ryzykować :( zadowolę się sernikiem. Zjadłabym takie niesieciówkowe, naturalne lody ale nie wiem gdzie takie w Wawie. Ktoś może wie?

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znaczy, że mąż wykłada na uniwerku :)? i dobrze, czas na deser to czas na deser :D

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam teraz smaka na lody pistacjowe i arbuzowe, osz Wy dziewczęta niedobre :D

bzkxskf.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy orientujecie się czy jest cos takiego jak krem, balsam po goleniu dla miejsc intymych ?

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę,że mój McFlurry rozpętał lodową burzę:)
    Lody na Bema jadłam latem , ale z automatu, nie gałkowe- były dobre.
    Kupiłam dziś sobie krem do sutek- na pękające przy karmieniu i bolące w czasie ciąży od 4 msca. Zobaczymy co to za wynalazek.
    A teraz idę robić obiad- wypadło na spaghetti.

mamasia, magda sz, niecierpliwa, małaMyszka, kasiuleek lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Znaczy, że mąż wykłada na uniwerku :)? i dobrze, czas na deser to czas na deser :D

Tak, uniwerkowy jest.

mamasia, małaMyszka, chcebycmama lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 408 409 410 411 412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ