SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda sz, tak patrzyłam ja wanienki i cos takiego tez mi się pokazało:
http://allegro.pl/bebedue-wanienka-skladana-domowa-turystyczna-hit-i4975000489.html
Kosztuje sporo, ale jak rzeczywiście brak miejsca to zawsze jakaś opcja
Paula gdzie w rynku takie pyszne lody? Zawsze uwielbiałam a teraz jestem maniakiem
No i odwyk diabli wzięliWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 11:19
Paula_071, małaMyszka, magda sz, psioszka11, mamasia lubią tę wiadomość
-
Cassie wrote:Zjadlam na sniadanie kanapki z serem i z kiszonym ogorkiem do tego cherbata z cytynka. Bylo pyszne ale... teraz nie umiem tego wstretnego smaku zabic w ustach. Zjadlam juz paczke mamby i miske truskawek z cukrem i ciagle czuje smak kiszonego ogorka w ustach... fuj
Truskawki z cukrem.... Mmmm... Ale zrobiłaś mi smaka:)bosa, małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość
-
futuremama wrote:
Paula gdzie w rynku takie pyszne lody? Zawsze uwielbiałam a teraz jestem maniakiem
No i odwyk diabli wzięli
Polecam, polecam:) To jest na Więziennej, lodziarnia/kawiarnia nazywa się Tralalala https://www.facebook.com/Tralalalacafe Mają chyba z 50 smaków lodów:)futuremama, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Czy Wy już śpicie całą noc na lewym boku? Ja się staram, ale jak się czasami obudzę w nocy to muszę jakoś zmienić pozycję. Nie wiem jak to będzie jak w końcu brzuch mi urośnie...
A jak muszę się pochwalić, bo dzisiaj przespałam całą noc na lewym boku i czuję się świetnie :p Zawsze budziłam się na brzuchu i na prawym boku (moja ulubiona pozycja). Obłożyłam się na próbę poduszką i kocem, bo zastanawiałam się nad kupnem takiego rogala do snu
małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość
-
Lody!!! Jestescie bezlitosne, nie dosc, ze musze liczyc kalorie, zeby za 4 miesiace zmiescic sie w drzwiach, a Wy mi jeszcze takiego smaka na lody robicie!!
Mhmm mcflurry...dobrze, ze do mca mam daleko
bosa, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:Bosa ja myślałam nad komórkami macierzystymi ale potrzebowałabym ok.2500 zł. na start i później jakieś 400-600 zł chyba. W przypadku opóźnienia z wpłatą automatyczne tracisz cały bank... Także nie wiem... Może z drugim nad tym pomyślę...
No właśnie u nas już drugie więc teraz myślę, tylko ta kasa mnie przeraża ale z drugiej strony zdrowie dziecka jest bezcenne! Dobrze,że do sierpnia jeszcze trochę czasu zostało to zdążę przeczytać "cały internet"Myślałam,że może Wy coś wiecie na ten temat, nikt z moich znajomych nie korzysta z banku więc pozostaje wujek google
małaMyszka lubi tę wiadomość
"Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."
-
Cassie wrote:Magda no to ja zyje w sredniowieczu bo dzieciom mierzylam temp w odbycie. Mialam na podczerwien przykladany do czola ucha pomiary nie byly dobre.
W ustach tez nie bo dziecko buzie otwiera. Pod pacha tez nie bo zle trzyma.
W odbycie zawsze pokazywalo prawidlowa temp.
Na IP tez kazali dziecku tak temp mierzyc.
Cassie ja też mierzyłam w pupie. My mieliśmy 3 termometry na podczerwień (w tym jeden do ucha). W przypadku mojego syna i męża temperatura nigdy nie była dokładna, co tu dużo mówić, często była dużo zaniżona. Tylko u mnie temperaturę pokazywały dość dobrze. My mamy termometr beuera http://www.saturn.pl/termometr-beurer-jft-15-1,id-47963. Spisał się na medal. Pomiar temperatury to tylko kilka sekund, a dokładność nie zawodna. Teraz mierzymy już pod pachą, bo nasz skarbek już za duży na... no wiecie:P. Używamy zwykłego termometru elektronicznego. Niestety jego wadą jest to, że trzeba go długo trzymać pod pachą, mimo pikania:) pozdrawiammałaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość
-
chcebycmama wrote:Dzień dobry!
Dziewczyny u mnie w domu ciągnie się remont od grudnia. Z mężem mieszkamy razem z moimi rodzicami.
Dla siebie mamy całe piętro, ale zaczęliśmy remont właśnie w grudniu.
To jest remont generalny... pół piętra w gruzie.
Ja juz jestem tym na prawdę zmęczona.
Na szczęście kończymy instalacje elektryczna, ogrzewanie podlogowe gotowe, wylewki w dwóch pomieszczeniach gotowe, rury z wodą i odpływy wymienione.
Poza tym wszystko się slimaczy. Zaczęliśmy remont, bo nie zachodziłam w ciaze.
Jak tylko zaczęliśmy remont to w styczniu dowiedziałam się, że będziemy mieli dziecko. Ot takie życie nieprzewidywalne.
No i tak wdycham ten pył, wącham zaprawy tynkarskie.
Do tego jak wiecie musze leżeć, wiec siedzę zamknięta w moim pokoju na piętrze i czekam, aż remont się skończy.
Najgorsze, że łazienka tez jest w remoncie i musze chodzić na parter do rodziców, to jest jakieś 40 kroków.
Ehh... Musiałam się wyżalić.
Zazdroszczę Wszystkim Wam, które kupują ciuszki, myślą o aranżacji pokoju dla dziecka. Ja nie mam na razie miejsca. Myślę, że łazienkę skończymy przed Wielkanocą, a resztę przed wakacjami.
Myślicie, że czerwiec to za późno na kupno wózka, łóżeczka itp. Termin mam na 27.08.
Martwię się, że nie zdążę ze wszystkim.
Remont robimy systemem gospodarczym. Pomaga nam mój kuzyn, przychodzi dopiero po pracy. Do tego fachowcy również przychodzą po pracy.
Ehh może juz powinnam coś kompletowac i składać u mamy?
Doradźcie dziewczyny!
Chcebycmama dwa miesiące to sporo czasu, no chyba, że dzidzia zechce wyjść wcześniej, ale wtedy 1,5 miesiąca to też na luzie. Sęk w tym, że to będzie już lato i nie wiadomo jak się będziesz czuła, ale wtedy też możesz oddelegować męża do sklepów czy kogoś z rodziny i rozdysponować zadaniajeśli przy okazji Ci się coś trafi to powoli kupuj, ale bez większej spiny
małaMyszka, chcebycmama lubią tę wiadomość
-
Bank jest tylko do 18 roku życia chyba. Potem jeśli nie skorzystasz - oby - to i tak jest pozamiatane. To taka inwestycja. Albo się skorzysta albo nie. Ja raczej skłaniam się ku założeniu konta w banku, na które co miesiąc można wpłacać np. 100-200 zł. To zamknięte konto, więc nie będzie możliwości w razie W wypłaty na "chwilę" w postaci pożyczki. Konto będzie przypisane do dziecka. A po 18-20 latach np. studia, ślub, podróż dookoła świata nie będzie już takie straszne z powodu braku funduszy. Upoważnienie do konta oczywiście byśmy mieli, ale o tym myślę już od bardzo dawna...
futuremama lubi tę wiadomość
-
Mi termometr microlife poleciła szwagierka- matka 3 dzieci, przy każdym się spisał. Przy staraniach o dzidzi kupiłam też taki elektroniczny z dokładnością do 2 miejsc po przecinku, wiadomo ze w pochwie temp. była 0.5 wyższa. Jeżeli chodzi o czoło i pod pachą różniły się minimalnie. Tak samo pewnie w odbycie jest wyższa temp. dla mnie to była zmora dzieciństwa, kiedy nawet w wieku 3-4 lat dostawałam czopki to gdzieś moje ciało pamiętało czasy termometra w tyłu za niemowlaka.
-
futuremama wrote:Ja też myślę o założeniu konta albo lokaty jakiejś.
Paula a z ciekawości... jadłaś te lody na bema po które wiecznie w lecie sa ogromne kolejki?
Nie, jadłam tylko na Hubskiej (tam niby też naturalne lody), ale mi nie podeszły. Lubię te z Więziennej, bo tam są takie smaki jak Ferrero Rocher, Magnum migdałowe i wieeele innych pysznicyhmałaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
futuremama wrote:Przekonałaś mnie :)Ach niech nadchodzi 16 i ciągnę koleźankę na lody
)
Mąż kończy zajęcia o 13, więc zaraz spacerkiem pójdę na uniwerek, zgarnę go i pójdziemy na lodyPogonię ewentualnych studentów, co będą chcieli 10000000 raz zaliczać egzamin, potrzeby kobiety w ciąży są ważniejsze
magda sz, mamasia, olinka, małaMyszka, futuremama lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
dziewczyny czy orientujecie się czy jest cos takiego jak krem, balsam po goleniu dla miejsc intymych ?
-
Widzę,że mój McFlurry rozpętał lodową burzę
Lody na Bema jadłam latem , ale z automatu, nie gałkowe- były dobre.
Kupiłam dziś sobie krem do sutek- na pękające przy karmieniu i bolące w czasie ciąży od 4 msca. Zobaczymy co to za wynalazek.
A teraz idę robić obiad- wypadło na spaghetti.
mamasia, magda sz, niecierpliwa, małaMyszka, kasiuleek lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015