SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina27 wrote:
    Moja wiara tez polegla..
    Możliwe, że sprzęt był stary i nie pokazał jeszcze?

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Paulina27 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Paulina nie rob nic pochoponie, jest tyle pomylek na USG. Poczekaj, idz do innego lekarza z lepszym sprzetem. Musi byc dobrze!!!

Marzen w poprzedniej ciazy bylam pierwszy raz na wizycie w 6tc bylo widac zarodek ale <3 jeszcze nie dopiero w 8tc bylo <3 Ty masz 8tc za 2 tyg wiec powinno byc juz widac :)

Ja byłam w prywatnej klinice...mój syn w tym czasie miał 1 cm tu nie ma zarodka...

• Paulina27 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Możliwe, że sprzęt był stary i nie pokazał jeszcze?
    Nie nie mozliwe

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina skonsultuj to lepiej z innym lekarzem....

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina mów co chcesz, ale ja też bym poleciała do innego lekarza. Naprawdę różne rzeczy się zdarzają.... ja wierze, że wszystko będzie dobrze <3

v40cu9h.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może miałaś późna owulacje, i dlatego nic jeszcze nie widać, no różne mogą być przyczyny

v40cu9h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Witamy z rana:-)
    Marzen bedzie widac:-) ale polecam ginekologa z dobrym sprzetem. Ja ide za 2 tyg w ponoedzialek na NFZ po skierowanie i serduszko usluszec a 7.01 ide prywatnie.
    daj znać jak dzidzie bedzie widać:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje serce pracuje szybciej i tego sie obawiam bo ja mam problemy z niskim cisnieniem i wysokim pulsem. Przed staraniami bralam leki na regulacje.
    Moj ginekolog twierdzi ze w ciazy sie to wyrownuje i kobieta czuje sie dobrze, kardiolog ze w razie potrzeby przepisze mi leki ziolowe.

• Mangusia Znajoma

Wysłany: 12 grudnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny, a jaka dawkę kwasu foliowego kazał Wam lekarz przyjmować?

Bo właśnie rozmawiałam z kumpelą i jej kazał przyjmować 0,8 mg a mój natomiast 1 tabletkę czyli 0,4 mg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 12:49

w57vvfxmgssuzqi2.png
  • klaudia. Znajoma

Wysłany: 12 grudnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłąm wczoraj u ginekologa na nfz... pierwszy raz u niego byłam i jakoś nie przypadł mi do gustu. USG nie miałam. Dzisiaj dzwoniłam do innej przychodni i umówiłam się dopiero na 8 stycznia. Myślicie, że to nie za późno??

Wpradzie ten wczoraj powiedział, żę wszystko jest w porządku i też chciał mnie dopiero widzieć prawie w połowie stycznia.

Trzymajcie się mamuśki!

https://www.maluchy.pl/li-69543.png
    37hib90.png
  • Paulina27 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Moje serce pracuje szybciej i tego sie obawiam bo ja mam problemy z niskim cisnieniem i wysokim pulsem. Przed staraniami bralam leki na regulacje.
    Moj ginekolog twierdzi ze w ciazy sie to wyrownuje i kobieta czuje sie dobrze, kardiolog ze w razie potrzeby przepisze mi leki ziolowe.
    Oj ja też mam problem z ciśnieniem bo jest strasznie niskie dziś np 88 na 65 także śpię na stojąco. ..

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia a wczesniej nie chcesz uslyszec serduszka? Ja prywatnie ide 7.01 ale nie. Wien czy wczesniej nie pojde bo od koniec stycznia beda prenatalne w 12 tyg.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mangusia wrote:
    Dziewczyny, a jaka dawkę kwasu foliowego kazał Wam lekarz przyjmować?

Bo właśnie rozmawiałam z kumpelą i jej kazał przyjmować 0,8 mg a mój natomiast 1 tabletkę czyli 0,4 mg.

W I trymestrze generalnie przyjmuje się dawkę od 0,4 mg do 1 mg/ dzień. Ja biorę witaminy prenatalne femibion natal classic i tam jest 0,8 mg. Jutro idę do gin, więc zobaczymy czy tak zostanie czy mi coś pozmienia.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore kwas foliowy z witaminami B w dawce 800mg.

Klaudia ja mam termin na 06.01. czy za pozno? Nie wiem ale wiem ze bedzie juz wszystko ladnie widac wiec czekam :)

Vitamin B1 4,2 mg 382%
    Vitamin B2 4,8 mg 343%
    Vitamin B3 - Niacin 54 mg 338%
    Vitamin B5- Pantothensäure 18 mg 300%
    Vitamin B 6 6 mg 429%
    Vitamin B7 - Biotin 150 µg 300%
    Vitamin B9 - Folsäure 800 µg 400%
    Vitamin B12 20 µg 800%

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 15:00

• Amberla Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dziewczyny polecialam dzis do gina do przychodzni na nfz po recepte na luteine bo gin prywatny dal mi pelnoplatna i po skierowanie na badania. Recepte dostalam wiec 100 zl uratowane, ale co do badan to gin prywatny kazal zrobic ich tam duzo, a on dal tylko na mocz, morfologie kwri i grupe krwi. Dostalam tez skierowanie na badania genetyczne w 12 tygodniu. Zgadzam sie po tej wizycie, ze ilu lekarzy tyle opini. Prywatny od razu l4 i kazal duzo odpoczywac w zwiazku z dwurozna macica, a jen zero wyczulenia na ta wade, powiedzial ze wszystko normalnie, praca, seks, cwiczenia. Ja zastosuje metode zlotego srodka ;) Robil mi dzis tez usg i Kropek ma 0,964 cm wg badania usg to 5t 5d. Termin porodu wg OM 13.08, wg u7g 9.08

Niecierpliwa, tyle ma zarodek, czy pęcherzyk? Wiesz ja wczoraj byłam w 6t4d i zarodek miał 5,8 mm.... więc to trochę dziwne...

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane, widzę różne mniej i bardziej przyjemne tematy się pojawiły..

Futuremama – co za tupet! Uciekaj od niego, to bez sensu…

Cassie – bezsenność? Really? :) Ja nie jestem w stanie się obudzić więc totalnie przeciwny biegun w porównaniu z Tobą kochana, Malagosia, Kitaja i Niecierpliwa

Paulina27 – zgadzam się z dziewczynami, nic pochopnie! Skonsultuj to w innym miejscu. Wile osób podkreśla by trudne kwestie badać i konsultować z kilkoma niezależnymi specjalistami.

Cassie lubi tę wiadomość

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam pierwszą wizytę u gin :) Podzielę się z Wami info wieczorem - wierzę, że dobrymi!

Cassie lubi tę wiadomość

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Amberla Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Niecierpliwa, tyle ma zarodek, czy pęcherzyk? Wiesz ja wczoraj byłam w 6t4d i zarodek miał 5,8 mm.... więc to trochę dziwne...

Wystraszyłam się, tego co przeczytałam i zadzwoniłam do swojej Pani doktor ( która przy okazji jest moją przyjaciółką) - powiedziała, że obraz prawidłowy. Wielkość też. Serduszko bije... mimo wszystko trochę się martwię, że za mały coś... :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie denerwujcie sie tak :) wszystko zalezy kiedy mialyscie owulacje i kiedy zagniezdzenie dlatego sa takie roznice w wielkosci maluszkow. Glowa do gory!

• Ofka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim, melduje termin porodu 15 sierpnia

Cassie, lys lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ