SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Cassie wrote:Paulina nie rob nic pochoponie, jest tyle pomylek na USG. Poczekaj, idz do innego lekarza z lepszym sprzetem. Musi byc dobrze!!!
Marzen w poprzedniej ciazy bylam pierwszy raz na wizycie w 6tc bylo widac zarodek alejeszcze nie dopiero w 8tc bylo
Ty masz 8tc za 2 tyg wiec powinno byc juz widac
Ja byłam w prywatnej klinice...mój syn w tym czasie miał 1 cm tu nie ma zarodka... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoje serce pracuje szybciej i tego sie obawiam bo ja mam problemy z niskim cisnieniem i wysokim pulsem. Przed staraniami bralam leki na regulacje.
Moj ginekolog twierdzi ze w ciazy sie to wyrownuje i kobieta czuje sie dobrze, kardiolog ze w razie potrzeby przepisze mi leki ziolowe.
-
Ja byłąm wczoraj u ginekologa na nfz... pierwszy raz u niego byłam i jakoś nie przypadł mi do gustu. USG nie miałam. Dzisiaj dzwoniłam do innej przychodni i umówiłam się dopiero na 8 stycznia. Myślicie, że to nie za późno??
Wpradzie ten wczoraj powiedział, żę wszystko jest w porządku i też chciał mnie dopiero widzieć prawie w połowie stycznia.
Trzymajcie się mamuśki! -
Cassie wrote:Moje serce pracuje szybciej i tego sie obawiam bo ja mam problemy z niskim cisnieniem i wysokim pulsem. Przed staraniami bralam leki na regulacje.
Moj ginekolog twierdzi ze w ciazy sie to wyrownuje i kobieta czuje sie dobrze, kardiolog ze w razie potrzeby przepisze mi leki ziolowe. -
Mangusia wrote:Dziewczyny, a jaka dawkę kwasu foliowego kazał Wam lekarz przyjmować?
Bo właśnie rozmawiałam z kumpelą i jej kazał przyjmować 0,8 mg a mój natomiast 1 tabletkę czyli 0,4 mg.
W I trymestrze generalnie przyjmuje się dawkę od 0,4 mg do 1 mg/ dzień. Ja biorę witaminy prenatalne femibion natal classic i tam jest 0,8 mg. Jutro idę do gin, więc zobaczymy czy tak zostanie czy mi coś pozmienia. -
nick nieaktualnyJa biore kwas foliowy z witaminami B w dawce 800mg.
Klaudia ja mam termin na 06.01. czy za pozno? Nie wiem ale wiem ze bedzie juz wszystko ladnie widac wiec czekam
Vitamin B1 4,2 mg 382%
Vitamin B2 4,8 mg 343%
Vitamin B3 - Niacin 54 mg 338%
Vitamin B5- Pantothensäure 18 mg 300%
Vitamin B 6 6 mg 429%
Vitamin B7 - Biotin 150 µg 300%
Vitamin B9 - Folsäure 800 µg 400%
Vitamin B12 20 µg 800%Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 15:00
-
niecierpliwa wrote:Dziewczyny polecialam dzis do gina do przychodzni na nfz po recepte na luteine bo gin prywatny dal mi pelnoplatna i po skierowanie na badania. Recepte dostalam wiec 100 zl uratowane, ale co do badan to gin prywatny kazal zrobic ich tam duzo, a on dal tylko na mocz, morfologie kwri i grupe krwi. Dostalam tez skierowanie na badania genetyczne w 12 tygodniu. Zgadzam sie po tej wizycie, ze ilu lekarzy tyle opini. Prywatny od razu l4 i kazal duzo odpoczywac w zwiazku z dwurozna macica, a jen zero wyczulenia na ta wade, powiedzial ze wszystko normalnie, praca, seks, cwiczenia. Ja zastosuje metode zlotego srodka
Robil mi dzis tez usg i Kropek ma 0,964 cm wg badania usg to 5t 5d. Termin porodu wg OM 13.08, wg u7g 9.08
Niecierpliwa, tyle ma zarodek, czy pęcherzyk? Wiesz ja wczoraj byłam w 6t4d i zarodek miał 5,8 mm.... więc to trochę dziwne... -
Hej Kochane, widzę różne mniej i bardziej przyjemne tematy się pojawiły..
Futuremama – co za tupet! Uciekaj od niego, to bez sensu…
Cassie – bezsenność? Really?Ja nie jestem w stanie się obudzić więc totalnie przeciwny biegun w porównaniu z Tobą kochana, Malagosia, Kitaja i Niecierpliwa
Paulina27 – zgadzam się z dziewczynami, nic pochopnie! Skonsultuj to w innym miejscu. Wile osób podkreśla by trudne kwestie badać i konsultować z kilkoma niezależnymi specjalistami.
Cassie lubi tę wiadomość
-
Amberla wrote:Niecierpliwa, tyle ma zarodek, czy pęcherzyk? Wiesz ja wczoraj byłam w 6t4d i zarodek miał 5,8 mm.... więc to trochę dziwne...
Wystraszyłam się, tego co przeczytałam i zadzwoniłam do swojej Pani doktor ( która przy okazji jest moją przyjaciółką) - powiedziała, że obraz prawidłowy. Wielkość też. Serduszko bije... mimo wszystko trochę się martwię, że za mały coś... -
nick nieaktualny