X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym że macicę w gardlę poczułam to racja, a ona jeszcze do mnie spokojnie (bo aż podskoczyłam) jak mam być spokojna jak boli. Wcześniej zawsze miałam facetów i każdy delikatny a ta pipa ;/
    Paulina27 wrote:
    Ja też chodzę na fundusz I jutro idę prywatnie...ale prywatnie jest o niebo lepiej i lekarz super aaa kobieta na fundusz to już całkiem porażka na pewno jak cie badała to macie poczułam w gardle...to jest normą. ..
    nie stresuj się ją w tamtym tygodniu tez byłam na wizycie nfz i byl sam pęcherzyk i gratuluje ciąży tak mówił! !
    No to chociaż Ci ciąży pogratulował a ona się zachowywała jakby moim problemem był spóźniający się a okres ale boli mnie podbrzusze to na pewno zaraz przyjdzie i @.
    Dramat dziewczyny.
    Chodziłam wiele lat na nfz ale z czymś takim się nie spotkałam.
    Miałam lekarzy delikatnych, robiących usg i na bieżąco pokazujących co i jak (a nie jak ta że gapi się w monitor, coś na klawiaturze klika, coś na kartce zapisuje i milczy a ja nic nie wiem - nie miałam monitora obróconego do mnie).
    Zawsze wywiady, leki, rozmowa, odpowiedzi a nie totalna wyje**a - bo inaczej nie mogę tego nazwać.
    Także noc ciężka, każdy ból teraz to wydaje mi się że pęchęrzyk pusty więc pewnie zaraz wyleci. Czuję się fatalnie - banan zjedzony w łózku i leżenie nie pomaga. W autobusie prawie zemdlałam i wyszłam zataczając się, no i dalej mi słabo i niedobrze :(
    Przepraszam że takim marudzeniem Was witam, ale nie mam gdzie indziej tego wyrzucić z siebie :(

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie że jest sens wizyty np. w pn? Bo do czwartku chyba umrę.
    Jak się cieszyłam i gdy mi dowalało wciąż to wierzyłam, że to wina maluszka bo rośnie i jakoś to znosiłam tak teraz... cała wiara poległa.

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 06:44

• Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    ja wczoraj zrobiłam betę 2838,0 (wg ovu 4 tydz. i 6 dzień) a jutro idę na kolejną i się trochę stresuje czy będzie dobrze przyrastała:/ A dzisiaj wzięłam sobie urlopik i odpoczywam:)

Cassie lubi tę wiadomość

iv09gu1r9swezozr.png
  • izabell23 Koleżanka

Wysłany: 12 grudnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:-( jestem załamana:-( myślałam,że może w koncu tu dołącze,a tu wielkie rozczarowanie:-(
    wczoraj był mój 26 dzień cyklu i w końcu odważyłam sie zrobić test (ogólnie 3 dni po owulce miałam regularne kłucia w podbrzuszu jajnikach i pachwinach, do tego brązowe plamienie też po owulacji,nabrzmiałe,zaokrąglone piersi) i wyszły dwie kreski druga słabsza i wyszła po jakimś czasie niewiem h może dwie,bo odłożylam test z myślą znowu nic,bo jedna krecha. Potem w szoku zadzwoniłam do położnej i powiedziała,że nie ma znaczenia kiedy wyszła druga kreseczka i mi pogratulowała a dziś od rana brązowe plamienia i zaczynają sie robić czerwone. Dziś 27 dzień cyklu. Mam je regularne co 28 dni. Szyjka nisko,twarda,średnio otwarta. Brak mi sił normalnie. Od rana placz:-(

Izabella❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieczorami zasypiam migiem, nawet nie wiem kiedy maz sie kladzie. Budze sie 2x na siku i o 5 oczy jak reflektory. Leze leze potem zasne i wstaje.
    Dopadly mnie dzisiaj mdlosci. W lozku lezac tak mi sie odbilo ze wszysytko mialam w gardle... na szczescie porcelany nie pocalowalam.
    Slaba jestem strasznie...

Meggi piekna beta :)

niecierpliwa piekne wiesci :D

futuremama nie wiem co Ci doradzic. Ja mam dopiero pierwsza wizyte w 8tc wiec ogolnie zwariuje do tego czasu.

Kitaja korzonkow wspolczuje... :(

niecierpliwa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabell23 wrote:
    Hej dziewczyny:-( jestem załamana:-( myślałam,że może w koncu tu dołącze,a tu wielkie rozczarowanie:-(
    wczoraj był mój 26 dzień cyklu i w końcu odważyłam sie zrobić test (ogólnie 3 dni po owulce miałam regularne kłucia w podbrzuszu jajnikach i pachwinach, do tego brązowe plamienie też po owulacji,nabrzmiałe,zaokrąglone piersi) i wyszły dwie kreski druga słabsza i wyszła po jakimś czasie niewiem h może dwie,bo odłożylam test z myślą znowu nic,bo jedna krecha. Potem w szoku zadzwoniłam do położnej i powiedziała,że nie ma znaczenia kiedy wyszła druga kreseczka i mi pogratulowała a dziś od rana brązowe plamienia i zaczynają sie robić czerwone. Dziś 27 dzień cyklu. Mam je regularne co 28 dni. Szyjka nisko,twarda,średnio otwarta. Brak mi sił normalnie. Od rana placz:-(

Bardzi mi przykro ale po czasie testy sie nie licza, nie wiem skad polozna takie cuda wymysla. Testy po 5 minutach sie utleniaja i zabarwiaja. Mi przewanie kazdy test nawet gdy w ciazy nie bylam po czasie nawet po 15 minutach barwil sie i pokazywal pozytywny pozniej @ przychodzila.
    Moja rada 5 minut i do kosza.
    Przytulam

• ainer85 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wczoraj wyczytałam w mojej aplikacji ciążowej, że lekarze odkryli zależność przyrostu bety od płci dziecka :) że podobno u dziewczynek beta przyrasta o 20% szybciej, więc może stad te różnice:)

Cassie lubi tę wiadomość

v40cu9h.png
  • Avensis Koleżanka

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabell23 nie załamuj się, z tego co piszesz wynika, że jeżeli już to była ciąża biochemiczna, ale test ciążowy również mógł pokazać fałszywy wynik, dlatego w takich wypadkach należy zrobić betę żeby mieć jednoznaczną odpowiedź.

niecierpliwa jakie będziesz mieć badania w 12 tygodniu? Chodzi o badania prenatalne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 10:07

• Paulina27 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co to dużo mówić byłam i giną prywatnie i niestety jest puste jajo takze mam czekać .na krwawienie i jechac do szpitala albo 22 mam wizytę i wtedy zrobimy czyszczenie....jestem w stanie krytycznym...

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, a mialas wczesniej usg, robilas bete czy przyrasta???

• Paulina27 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bete robiłam na początku. ..i super przyrastala

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina27 moze skonsultuj to jeszcze z innym lekarzem,nie mow mu nic idz jak na normalne badanie

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Paulina27 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Myślicie że jest sens wizyty np. w pn? Bo do czwartku chyba umrę.
    Jak się cieszyłam i gdy mi dowalało wciąż to wierzyłam, że to wina maluszka bo rośnie i jakoś to znosiłam tak teraz... cała wiara poległa.

Moja wiara tez polegla..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 10:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zDtanawiam sie zeby isc do gina 23 grudnia. Czy to nie bddzie za wczesnie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina nie rob nic pochoponie, jest tyle pomylek na USG. Poczekaj, idz do innego lekarza z lepszym sprzetem. Musi byc dobrze!!!

Marzen w poprzedniej ciazy bylam pierwszy raz na wizycie w 6tc bylo widac zarodek ale <3 jeszcze nie dopiero w 8tc bylo <3 Ty masz 8tc za 2 tyg wiec powinno byc juz widac :)

• ainer85 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam kijową noc, nie mogłam zasnąć, brzuch pobolewał, co chwile latałam sprawdzić czy nie ma krwi, bo jakoś mnie tak czarne myśli nachodziły. Też Wam serce szybciej pracuje?

v40cu9h.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzen ja ide 22ego a Twoja ciaza o 2 dni starsza

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Paulina27 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja wrote:
    Paulina27 moze skonsultuj to jeszcze z innym lekarzem,nie mow mu nic idz jak na normalne badanie

To nie ma sensu on ma na prawdę dobry sprzęt i na pewno się nie myli

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy z rana:-)
    Marzen bedzie widac:-) ale polecam ginekologa z dobrym sprzetem. Ja ide za 2 tyg w ponoedzialek na NFZ po skierowanie i serduszko usluszec a 7.01 ide prywatnie.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ