X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym że macicę w gardlę poczułam to racja, a ona jeszcze do mnie spokojnie (bo aż podskoczyłam) jak mam być spokojna jak boli. Wcześniej zawsze miałam facetów i każdy delikatny a ta pipa ;/
    Paulina27 wrote:
    Ja też chodzę na fundusz I jutro idę prywatnie...ale prywatnie jest o niebo lepiej i lekarz super aaa kobieta na fundusz to już całkiem porażka na pewno jak cie badała to macie poczułam w gardle...to jest normą. ..
    nie stresuj się ją w tamtym tygodniu tez byłam na wizycie nfz i byl sam pęcherzyk i gratuluje ciąży tak mówił! !
    No to chociaż Ci ciąży pogratulował a ona się zachowywała jakby moim problemem był spóźniający się a okres ale boli mnie podbrzusze to na pewno zaraz przyjdzie i @.
    Dramat dziewczyny.
    Chodziłam wiele lat na nfz ale z czymś takim się nie spotkałam.
    Miałam lekarzy delikatnych, robiących usg i na bieżąco pokazujących co i jak (a nie jak ta że gapi się w monitor, coś na klawiaturze klika, coś na kartce zapisuje i milczy a ja nic nie wiem - nie miałam monitora obróconego do mnie).
    Zawsze wywiady, leki, rozmowa, odpowiedzi a nie totalna wyje**a - bo inaczej nie mogę tego nazwać.
    Także noc ciężka, każdy ból teraz to wydaje mi się że pęchęrzyk pusty więc pewnie zaraz wyleci. Czuję się fatalnie - banan zjedzony w łózku i leżenie nie pomaga. W autobusie prawie zemdlałam i wyszłam zataczając się, no i dalej mi słabo i niedobrze :(
    Przepraszam że takim marudzeniem Was witam, ale nie mam gdzie indziej tego wyrzucić z siebie :(

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie że jest sens wizyty np. w pn? Bo do czwartku chyba umrę.
    Jak się cieszyłam i gdy mi dowalało wciąż to wierzyłam, że to wina maluszka bo rośnie i jakoś to znosiłam tak teraz... cała wiara poległa.

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 06:44

• Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    ja wczoraj zrobiłam betę 2838,0 (wg ovu 4 tydz. i 6 dzień) a jutro idę na kolejną i się trochę stresuje czy będzie dobrze przyrastała:/ A dzisiaj wzięłam sobie urlopik i odpoczywam:)

Cassie lubi tę wiadomość

iv09gu1r9swezozr.png
  • izabell23 Koleżanka

Wysłany: 12 grudnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:-( jestem załamana:-( myślałam,że może w koncu tu dołącze,a tu wielkie rozczarowanie:-(
    wczoraj był mój 26 dzień cyklu i w końcu odważyłam sie zrobić test (ogólnie 3 dni po owulce miałam regularne kłucia w podbrzuszu jajnikach i pachwinach, do tego brązowe plamienie też po owulacji,nabrzmiałe,zaokrąglone piersi) i wyszły dwie kreski druga słabsza i wyszła po jakimś czasie niewiem h może dwie,bo odłożylam test z myślą znowu nic,bo jedna krecha. Potem w szoku zadzwoniłam do położnej i powiedziała,że nie ma znaczenia kiedy wyszła druga kreseczka i mi pogratulowała a dziś od rana brązowe plamienia i zaczynają sie robić czerwone. Dziś 27 dzień cyklu. Mam je regularne co 28 dni. Szyjka nisko,twarda,średnio otwarta. Brak mi sił normalnie. Od rana placz:-(

Izabella❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieczorami zasypiam migiem, nawet nie wiem kiedy maz sie kladzie. Budze sie 2x na siku i o 5 oczy jak reflektory. Leze leze potem zasne i wstaje.
    Dopadly mnie dzisiaj mdlosci. W lozku lezac tak mi sie odbilo ze wszysytko mialam w gardle... na szczescie porcelany nie pocalowalam.
    Slaba jestem strasznie...

Meggi piekna beta :)

niecierpliwa piekne wiesci :D

futuremama nie wiem co Ci doradzic. Ja mam dopiero pierwsza wizyte w 8tc wiec ogolnie zwariuje do tego czasu.

Kitaja korzonkow wspolczuje... :(

niecierpliwa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabell23 wrote:
    Hej dziewczyny:-( jestem załamana:-( myślałam,że może w koncu tu dołącze,a tu wielkie rozczarowanie:-(
    wczoraj był mój 26 dzień cyklu i w końcu odważyłam sie zrobić test (ogólnie 3 dni po owulce miałam regularne kłucia w podbrzuszu jajnikach i pachwinach, do tego brązowe plamienie też po owulacji,nabrzmiałe,zaokrąglone piersi) i wyszły dwie kreski druga słabsza i wyszła po jakimś czasie niewiem h może dwie,bo odłożylam test z myślą znowu nic,bo jedna krecha. Potem w szoku zadzwoniłam do położnej i powiedziała,że nie ma znaczenia kiedy wyszła druga kreseczka i mi pogratulowała a dziś od rana brązowe plamienia i zaczynają sie robić czerwone. Dziś 27 dzień cyklu. Mam je regularne co 28 dni. Szyjka nisko,twarda,średnio otwarta. Brak mi sił normalnie. Od rana placz:-(

Bardzi mi przykro ale po czasie testy sie nie licza, nie wiem skad polozna takie cuda wymysla. Testy po 5 minutach sie utleniaja i zabarwiaja. Mi przewanie kazdy test nawet gdy w ciazy nie bylam po czasie nawet po 15 minutach barwil sie i pokazywal pozytywny pozniej @ przychodzila.
    Moja rada 5 minut i do kosza.
    Przytulam

• ainer85 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wczoraj wyczytałam w mojej aplikacji ciążowej, że lekarze odkryli zależność przyrostu bety od płci dziecka :) że podobno u dziewczynek beta przyrasta o 20% szybciej, więc może stad te różnice:)

Cassie lubi tę wiadomość

v40cu9h.png
  • Avensis Koleżanka

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabell23 nie załamuj się, z tego co piszesz wynika, że jeżeli już to była ciąża biochemiczna, ale test ciążowy również mógł pokazać fałszywy wynik, dlatego w takich wypadkach należy zrobić betę żeby mieć jednoznaczną odpowiedź.

niecierpliwa jakie będziesz mieć badania w 12 tygodniu? Chodzi o badania prenatalne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 10:07

• Paulina27 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co to dużo mówić byłam i giną prywatnie i niestety jest puste jajo takze mam czekać .na krwawienie i jechac do szpitala albo 22 mam wizytę i wtedy zrobimy czyszczenie....jestem w stanie krytycznym...

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, a mialas wczesniej usg, robilas bete czy przyrasta???

• Paulina27 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bete robiłam na początku. ..i super przyrastala

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina27 moze skonsultuj to jeszcze z innym lekarzem,nie mow mu nic idz jak na normalne badanie

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Paulina27 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Myślicie że jest sens wizyty np. w pn? Bo do czwartku chyba umrę.
    Jak się cieszyłam i gdy mi dowalało wciąż to wierzyłam, że to wina maluszka bo rośnie i jakoś to znosiłam tak teraz... cała wiara poległa.

Moja wiara tez polegla..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 10:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zDtanawiam sie zeby isc do gina 23 grudnia. Czy to nie bddzie za wczesnie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina nie rob nic pochoponie, jest tyle pomylek na USG. Poczekaj, idz do innego lekarza z lepszym sprzetem. Musi byc dobrze!!!

Marzen w poprzedniej ciazy bylam pierwszy raz na wizycie w 6tc bylo widac zarodek ale <3 jeszcze nie dopiero w 8tc bylo <3 Ty masz 8tc za 2 tyg wiec powinno byc juz widac :)

• ainer85 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam kijową noc, nie mogłam zasnąć, brzuch pobolewał, co chwile latałam sprawdzić czy nie ma krwi, bo jakoś mnie tak czarne myśli nachodziły. Też Wam serce szybciej pracuje?

v40cu9h.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzen ja ide 22ego a Twoja ciaza o 2 dni starsza

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Paulina27 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja wrote:
    Paulina27 moze skonsultuj to jeszcze z innym lekarzem,nie mow mu nic idz jak na normalne badanie

To nie ma sensu on ma na prawdę dobry sprzęt i na pewno się nie myli

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy z rana:-)
    Marzen bedzie widac:-) ale polecam ginekologa z dobrym sprzetem. Ja ide za 2 tyg w ponoedzialek na NFZ po skierowanie i serduszko usluszec a 7.01 ide prywatnie.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ