X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 06:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa piekna beta :)

niecierpliwa lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 06:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa ja sie ciagle bije z myslami czy wogule isc na bete po niedzieli, stresu na codzien jest za duzo po co go dokladac?

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 06:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa piękna beta!!! :)

niecierpliwa lubi tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękna beta Niecierpliwa:)Ja dziś meg a senna, ciesze się ze plamienie praktycznie ustalo, wcinam ogórki kiszone:)

31052014, Cassie, niecierpliwa lubią tę wiadomość

• futuremama Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po wizycie jestem tak wsciekla ze masakra glupszego ginekologa nie widzialam. Czujecie ze w powodzie wizyty wpisala mi spozniajacy sie okres i bol podbrzusza? Olala to totalnie, badala niedelikatnie. Potem robila mi usg stwierdzila ze pusty pecherzyk, mowie jej cos o becie to tez olala. Stwierdzila torbiel na jajniku i tyle, poszla do kompa i sie pyta czy chce opis badania. Ja zawal na miejscu, mowie ze chce. Ta klepie w ten komputer a ja probuje sie cokolwiek dowiedziec. Laskawie w koncu powiedziala ze sprzet jest stary i jajniki pokaze ale takiego malutkiegobzarodka nie (to po ch im taki sprzet) i ze mozliwe ze on tam jest. Zebymi do kogos poszla kto ma lepszy sprzet. Mowie jej o pecherzu a ona ze to normalne teraz, ale nawet mnie nie wysluchala. A przeciez umiem odroznic czeste wizyty w toalecie od tego ze mnie cisnie choc wlasnie sie zalatwilam i to z bolem. Ale to tez olala. Zapytalam czy cociaz urosept moge brac to ochoczo zawolala ze tak ziolowe jak najbardziej. Z mezem wpatrujemy sie w USG i niczym z pierwszymi testami - cos tam jest, ale czy jest naprawde czy sie okaze ze pecherzyk jest pusty. Dol.
    Dziewczyna przede mna zaczela 8tc i ponoc 2 tyg wczesniej (prywatnie) slyszala serducho a tu nie. Beznadziejny sprzet czy u niej cos nie tak... Masakra:(
    Czuje sie jeszcze gorzej niz przed wizyta.

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Madzia80 Znajoma

Wysłany: 11 grudnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam SIERPNIÓWECZKI 2015.)
    Jestem w 6 tygodniu ciąży. W zeszłym tygodniu byłam u lekarza i tylko pęcherzyk było widać. Teraz w poniedziałek znowu idę i mam nadzieję, że serduszko bić będzie:)
    Zrobiłam sobie Beta HCG 08/12/2014 - 8762,10/12/2014 - 14951. Widać,że wzrasta.
    Nie mam żadnych objawów, tylko piersi bolą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 20:03

Cassie, Pati Belgia lubią tę wiadomość

• ainer85 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ma innej rady - szukaj innego gina, szkoda słów, nie wiem kto takim ludziom dyplomy daje

v40cu9h.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Madzia :)

v40cu9h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama losie co to za lekarz???
    Porazka!!! Wiecej tam nie idz szkoda nerwow.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukaj innego lekarza. To jakaś porażka...

• futuremama Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam inną, za tydz prywatnie. Chciałam tylko usg i skierowanie na badania żeby za nie nie płacić. A tu ch.... eh. Olała wszystko ;/

3i49o7esfkybvicx.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Futuremama, co za niekompetentny lekarz...brak slow...nie martw sie i nie stresuj napewno za tydzien wszystko bedzie dobrze .Podaj imie tego lekarza i z jakich okolic by inne mamy bron Boze do niej nie trafily!!!Madzia80 witam coraz nas wiecej :-):-) grudzien to magiczny czas<3

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    A ja po wizycie jestem tak wsciekla ze masakra glupszego ginekologa nie widzialam. Czujecie ze w powodzie wizyty wpisala mi spozniajacy sie okres i bol podbrzusza? Olala to totalnie, badala niedelikatnie. Potem robila mi usg stwierdzila ze pusty pecherzyk, mowie jej cos o becie to tez olala. Stwierdzila torbiel na jajniku i tyle, poszla do kompa i sie pyta czy chce opis badania. Ja zawal na miejscu, mowie ze chce. Ta klepie w ten komputer a ja probuje sie cokolwiek dowiedziec. Laskawie w koncu powiedziala ze sprzet jest stary i jajniki pokaze ale takiego malutkiegobzarodka nie (to po ch im taki sprzet) i ze mozliwe ze on tam jest. Zebymi do kogos poszla kto ma lepszy sprzet. Mowie jej o pecherzu a ona ze to normalne teraz, ale nawet mnie nie wysluchala. A przeciez umiem odroznic czeste wizyty w toalecie od tego ze mnie cisnie choc wlasnie sie zalatwilam i to z bolem. Ale to tez olala. Zapytalam czy cociaz urosept moge brac to ochoczo zawolala ze tak ziolowe jak najbardziej. Z mezem wpatrujemy sie w USG i niczym z pierwszymi testami - cos tam jest, ale czy jest naprawde czy sie okaze ze pecherzyk jest pusty. Dol.
    Dziewczyna przede mna zaczela 8tc i ponoc 2 tyg wczesniej (prywatnie) slyszala serducho a tu nie. Beznadziejny sprzet czy u niej cos nie tak... Masakra:(
    Czuje sie jeszcze gorzej niz przed wizyta.
    Ja pierdziele co za podejście:/ szkoda nerwów, zmień lekarza i wtedy będziesz spokojniejsza. Najlepiej jak lekarz ma dobry sprzęt.

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!Ja mam termin na 6 sierpnia, jakby tak dzidziuś urodził się dwa dni wcześniej to miałabym piękny prezent na trzydzieste urodziny ;)Wg dzisiejszego USG jestem dokładnie w 6 tygodniu.Widać tylko pęcherzyk 17 mm.Wierzę, że będzie wszystko ok.Mam strasznie długie i nieregularne cykle więc owulacja mogła się przesunąć. Kolejne USG za tydzień i może zobaczymy coś więcej :)Pozdrowienia dla sierpniowych mamusiek :)

niecierpliwa, kate851, Cassie, ainer85, Kropka_1 lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Mam inną, za tydz prywatnie. Chciałam tylko usg i skierowanie na badania żeby za nie nie płacić. A tu ch.... eh. Olała wszystko ;/
    Na NFZ ten lekarz? Bo to wiele wyjaśnia. .niestety w naszym kraju pójść na NFZ i spotkać dobrego lekarza który zadba o pacjenta to cud! Ja chodzę praktycznie do mojego gin prywatnie, kosztuje niestety wszystkie badania tez prywatnie, ale przynajmniej czuje opiekę.

• kate851 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN. wrote:
    Cześć Dziewczyny!Ja mam termin na 6 sierpnia, jakby tak dzidziuś urodził się dwa dni wcześniej to miałabym piękny prezent na trzydzieste urodziny ;)Wg dzisiejszego USG jestem dokładnie w 6 tygodniu.Widać tylko pęcherzyk 17 mm.Wierzę, że będzie wszystko ok.Mam strasznie długie i nieregularne cykle więc owulacja mogła się przesunąć. Kolejne USG za tydzień i może zobaczymy coś więcej :)Pozdrowienia dla sierpniowych mamusiek :)
    Hej; ) hmm mi też pokazuje na 6 sierpnia a dziś zaczęłam 8 tydzień:) ja też w przyszłym roku 30-stka na początku września czyli dzidzia byłaby miesiąc przed 30-stka:) obyśmy miały swoje najpiękniejsze prezenty:)

KasiaeN. lubi tę wiadomość

• futuremama Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate bo na owu pokazuje ze termin masz na 30lipca, dlatego masz tydz do przodu ;) Ja tez termin na 6.08 i dzis pecherzyk 17,8mm.
    Ta do ktorej ide prywatnie przyjmuje na nfz ale od wvzoraj mozna sie umawiac na przyszly rok, wiec musze zadzwonic.

3i49o7esfkybvicx.png
‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ