X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Miru Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam z pracy i... jesteśmy we 3 z przyjaciółkami w ciąży :)
    Pięknie.
    Ja mam straszna zgaga po jedzeniu. Jeśli nie zjem mdli mnie. I piersi bolą jak oszalale.
    Brzuch czasem coś pika ale nie mogę narzekać.
    Luteine biorę od 2 dnia po owulacji.
    brzuszek się wydety zrobił i twardy. Uwielbiam na niego patrzeć.

Cassie, Kropka_1 lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Paulina27 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Mam inną, za tydz prywatnie. Chciałam tylko usg i skierowanie na badania żeby za nie nie płacić. A tu ch.... eh. Olała wszystko ;/

Ja też chodzę na fundusz I jutro idę prywatnie...ale prywatnie jest o niebo lepiej i lekarz super aaa kobieta na fundusz to już całkiem porażka na pewno jak cie badała to macie poczułam w gardle...to jest normą. ..
    nie stresuj się ją w tamtym tygodniu tez byłam na wizycie nfz i byl sam pęcherzyk i gratuluje ciąży tak mówił! !

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:-) bylam u gina i jest 8mm szczescie:-) az mi ulzylo.

Kitaja, Pati Belgia, Cassie, 31052014, Kropka_1 lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Kate bo na owu pokazuje ze termin masz na 30lipca, dlatego masz tydz do przodu ;) Ja tez termin na 6.08 i dzis pecherzyk 17,8mm.
    Ta do ktorej ide prywatnie przyjmuje na nfz ale od wvzoraj mozna sie umawiac na przyszly rok, wiec musze zadzwonic.
    Hmm wszędzie pokazuje na początek sierpnia ale zobaczymy jak gin powie:) jutro mam wizytę:)

• kate851 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Super:)

• Paulina27 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:

Super prywatnie to prywatnie

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaadzik super :-) gratulacje oby wiecej dobrych wiadomosci na forum :-) a ja uciekam juz spac,bo cos senna jestem,do jutra sierpnioweczki <3

Cassie lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    A ja po wizycie jestem tak wsciekla ze masakra glupszego ginekologa nie widzialam. Czujecie ze w powodzie wizyty wpisala mi spozniajacy sie okres i bol podbrzusza? Olala to totalnie, badala niedelikatnie. Potem robila mi usg stwierdzila ze pusty pecherzyk, mowie jej cos o becie to tez olala. Stwierdzila torbiel na jajniku i tyle, poszla do kompa i sie pyta czy chce opis badania. Ja zawal na miejscu, mowie ze chce. Ta klepie w ten komputer a ja probuje sie cokolwiek dowiedziec. Laskawie w koncu powiedziala ze sprzet jest stary i jajniki pokaze ale takiego malutkiegobzarodka nie (to po ch im taki sprzet) i ze mozliwe ze on tam jest. Zebymi do kogos poszla kto ma lepszy sprzet. Mowie jej o pecherzu a ona ze to normalne teraz, ale nawet mnie nie wysluchala. A przeciez umiem odroznic czeste wizyty w toalecie od tego ze mnie cisnie choc wlasnie sie zalatwilam i to z bolem. Ale to tez olala. Zapytalam czy cociaz urosept moge brac to ochoczo zawolala ze tak ziolowe jak najbardziej. Z mezem wpatrujemy sie w USG i niczym z pierwszymi testami - cos tam jest, ale czy jest naprawde czy sie okaze ze pecherzyk jest pusty. Dol.
    Dziewczyna przede mna zaczela 8tc i ponoc 2 tyg wczesniej (prywatnie) slyszala serducho a tu nie. Beznadziejny sprzet czy u niej cos nie tak... Masakra:(
    Czuje sie jeszcze gorzej niz przed wizyta.
    Współczuje takiego babsztyla, skorki ale nie mam innego na nią określenia. Nie denerwuj sie i poczekaj spokojnie do wizyty prywatnej,

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik super :)
    Witam nowe mamusie :)

Ja kieruje sie wkirunku lozka bo powoli sen mnie lapie ;)
    Jutro chce spedzic dzien z jakas dobra ksiazka i sie odstresowac.

Dobranoc <3

• Pati Belgia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uciekam spać. Dobranoc.

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Mangusia Znajoma

Wysłany: 11 grudnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez uwuważam, że jednak prywatnie to jest wygodniej. Ale zastanawiam sie czy nie isc do ginekologa na NFZ żeby mi dał skierowanie na badania, bo jak by nie było cześć mojej wypłaty idzie na ubezpieczenie, więc dlaczego miałabym nie skorzystać.

w57vvfxmgssuzqi2.png
  • qska Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mangusia, pewnie, że badania rób na NFZ. Ja idę 19.12 i mam tylko nadzieję, że od razu na wszystkie badania da mi skierowanie bo prywatna gin. zadała strasznie dużo badań na które poszłaby cała pensja.

Futuremama, brak słów. Tak strasznie się zezłościłam czytając co ci się przytrafiło, że mężowi wszystko opowiedziałam i pożaliłam się na jakie my stresy zupełnie niepotrzebnie jesteśmy narażone i jak okrutni i nieczuli potrafią być niektórzy lekarze. Spróbuj się nie martwić tak bardzo. Za tydzień zobaczysz bijące serduszko.

Mi na USG ginekolog zwrócił uwagę bo powiedziałam na maleństwo per "kijanka" :)
    Powiedział z taką bardzo poważną miną : Proszę Pani to jest istota ludzka. Takie to było kochane, w ogóle trafiłam na świetnego ginekologa od USG z super nowoczesnym sprzętem w Medicoverze, dr. Ryszard Jęczeń. Wszystko pięknie pokazywał i objaśniał.
    A w zdjęcie ciągle patrze próbując zlokalizować poszczególne członki mojej kijanki bo na razie wygląda jak pajączek.

Cassie, futuremama, Kropka_1 lubią tę wiadomość

8599hqvkfbce0bon.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Futuremama wspolczuje lekarza! Zmien go od razu... Nie martw sie i glowa do gory.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) czy ktoras jeszcze ogarnela bezsennosc? 5 rano a ja oczy jak reflektory.
    Milego dnia :*

• Malagosia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie ja juz od dłuzszego czasu budze sie nawet przed 5 bez wzgledu ma to kiedy sie położe

Cassie lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 06:43

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz tez od 6 stej nie spie,korzonki mi w nocy sie odezwaly takze noc byla ciezka,a teraz nie dosc ze plecy boka to straszne mdlosci i wy....ty

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 06:44

• Mangusia Znajoma

Wysłany: 12 grudnia 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też mam problemy ze snem, wczoraj a właściwie to dzisiaj zasnelam o 1 a wstalam kolo 7... Gdzie kiedyś to jak tylko mogłam to spałam po 11h...

Nie wiem czy Wy też tak macie, ale juz od jakiegoś czasu co noc 2 razy wybudzam sie z głębokiego snu i wstaję siusiu:/ w ogole z początku miałam duże pragnienie i oczywiście już sobie pomyślałam, ze dostałam cukrzycę ciążowa - jestem ciekawa ja wyjdą badania. Spokojnego dnia Wam życzę:)

w57vvfxmgssuzqi2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane. Ja też mam zamiar chodzić prywatnie. Tylko po tę skierowania poszłabym na NFZ ale akurat jedyna ginekolog na NFZ w tym mieście jest na urlopie do 20 stycznia. I dupa. :(

‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ