X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys, nie nakręcaj się proszę... ja też mam hashi i niedoczynność. TSH jeszcze za duże, zbijam, ale staram się nie skupiać na tym myśli! po co przyciągać złe fluidy! Na spokojnie
    lys wrote:
    Mój brzuch też jakiś taki zaokrąglony, ale to myślałam że dlatego że więcej jem.
    Od trzech dni brzuch pobolewa i mam brązowe plamienia i strasznie mnie to stresuje. Wizytę u gin udało mi się umówić dopiero na sobotę, a ja już mam najgorsze wizje :( Naczytałam się o większym ryzyku poronień u osób z hashimoto i jakoś nie umiem włączyć pozytywnego myślenia.

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama mi sie dzisiaj tez dziecko snilo, nie wiem jaka to byla plec ale mialo wielkie niebieskie oczy i karmilam je piersia, glupie bylo w tym snie to ze sie gdzies spieszylam i nie mialam czasu dokonczyc karmienia ;)

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś rano faktycznie chyba doświadczyłam pierwszych mdłości :( mega nieprzyjemnie. Nie byłam w stanie nic włożyć do ust. Na drogę zabrałam herbatę do kubka termicznego i dojeżdżając do biura już widziałam na żółto ;) Brzucho nadal pobolewa. Jutro wizyta u gin.

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• kate851 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia. wrote:
    Ja tez sie zastanawiam co zobacze jutro... bedzie 5 i 2 dni..

Może będzie cos więcej niż pęcherzyk.. :)
    Hej:) wszystko zależy od sprzętu, ja widziałam serduszko w 6t1d:) chodzę prywatnie i na usg 3d i 4d.

• kate851 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka_1 wrote:
    Ja dziś rano faktycznie chyba doświadczyłam pierwszych mdłości :( mega nieprzyjemnie. Nie byłam w stanie nic włożyć do ust. Na drogę zabrałam herbatę do kubka termicznego i dojeżdżając do biura już widziałam na żółto ;) Brzucho nadal pobolewa. Jutro wizyta u gin.
    Ja jutro też mam wizytę:) a mdłości mam przed snem,ale na szczęście nie są aż tak uciążliwe

• Sana Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys kochana wszystko będzie dobrze! :*

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate851, Kropka_1, sana

trochę mnie uspokoiłyście. Dzięki!
    Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 11:10

9f7jtv73juycdhvl.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to dobrze, że plamienia nie są żywo krwiste, tylko brązowe. Nic się nie martw na zapas, wszystko będzie dobrze.:)
    a co do mdłości to mnie strasznie wkurzają. Nie mam tak żeby mnie ciągnęło do porcelany, tylko mi ciągle niedobrze. Głodna jestem,ale nie mam na nic ochoty. Najgorzej z obiadami, na myśl o większości potraw robi mi się niedobrze i przez to nie wiem co gotować. Pamiętam jak w poprzedniej ciąży siedziałam w pracy i w porze obiadu przychodzili ludzie przesiąknięci zapachami obiadów z domu to myślałam że każdego po kolei obrzygam

lys, futuremama lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi coś dzisiaj mdłości przeszły. To chyba niedobrze co? Odebrałam osobiście wyniki bety a tak tabelka że ciąża 1-10 tydz. beta powyżej 200... A u mnie 53. Ci to za normy??!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za wyjatkiem sniadania ktore wciskam na sile moge do konca dnia nie jesc nic. Obiadow juz chyba 4 dni nie jadlam, kolacje czasem przegryze.
    Ale za to wlewam w siebie hektolitry wody mineralnej.

31052014 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena wszystko zalezy od tego kiedy bylo zagniezdzenie. Wazne zeby beta przyrastala. Nie stresuj sie!
    Ja na bete chcialam isc w poniedzialek ale chyba sobie daruje...
    Zamowilam 2 testy ciazowe cyfrowe z clearblu ktore pokazuja tygodnie ciazy. Do wizyty daleko wiec bede spoojniejsza.
    N

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem że najważniejszy przyrost ale nie chcę go sprawdzać bo to dla mnie za duży stres. Ostatnio źle przyrastała beta i poroniłam. :(

• ainer85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uuu drogie te testy! nie taniej ci bete zrobic?

v40cu9h.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Ja za wyjatkiem sniadania ktore wciskam na sile moge do konca dnia nie jesc nic. Obiadow juz chyba 4 dni nie jadlam, kolacje czasem przegryze.
    Ale za to wlewam w siebie hektolitry wody mineralnej.
    A ja wręcz mam apetyt. ;)

Cassie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie się dziewczyny. :) Mam nadzieję że wszystkie dotrwamy. ;)

Cassie lubi tę wiadomość

• ainer85 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    31052014 wrote:
    Ja wiem że najważniejszy przyrost ale nie chcę go sprawdzać bo to dla mnie za duży stres. Ostatnio źle przyrastała beta i poroniłam. :(

kochana postaraj się tyle nie myśleć. Ja też poroniłam i też świruje, ale staram się żyć normalnie, nie myśleć, co ma być to będzie. Cierpliwie czekać. Staram się nie popadać w euforie , nie gadać nikomu, i czekać aż fasolka będzie silniejsza, a wtedy pewnie i tak się nie rozluźnię, bo dalej będę się bać :P A jak się już urodzi to dopiero zacznie się strach ohoho przy każdym katarze , a przy gorączce po suficie się lata z niepokoju. a jak dorośnie to nie będziemy spały po nocach i martwiły się gdzie te nasze dziecko się szlaja....i tak do końca życia :) taki nasz los jesteśmy matkami, niepokój już nigdy nas nie opuści, trzeba nauczyć się z nim żyć i wierzyć, że wszystko będzie dobrze, żeby nie zwariować :)

futuremama, 31052014, Kitaja lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    kate851, Kropka_1, sana

trochę mnie uspokoiłyście. Dzięki!
    Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
    Trzeba być dobrej myśli:)

lys lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    kochana postaraj się tyle nie myśleć. Ja też poroniłam i też świruje, ale staram się żyć normalnie, nie myśleć, co ma być to będzie. Cierpliwie czekać. Staram się nie popadać w euforie , nie gadać nikomu, i czekać aż fasolka będzie silniejsza, a wtedy pewnie i tak się nie rozluźnię, bo dalej będę się bać :P A jak się już urodzi to dopiero zacznie się strach ohoho przy każdym katarze , a przy gorączce po suficie się lata z niepokoju. a jak dorośnie to nie będziemy spały po nocach i martwiły się gdzie te nasze dziecko się szlaja....i tak do końca życia :) taki nasz los jesteśmy matkami, niepokój już nigdy nas nie opuści, trzeba nauczyć się z nim żyć i wierzyć, że wszystko będzie dobrze, żeby nie zwariować :)
    To prawda. :) Dzięki za otuchę! ;)

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na razie poranne mdłości przeszły :) To pierwszy tego typu u mnie przypadek do tej pory na tyle silny. Rano Mąż bardzo chce mi robić śniadania, mówiąc że to ogromnie ważne (nie mówię, że nie ma racji), ale dotąd rano też nigdy nie jadłam, dopiero w pracy tak ok. 10.00 jakiś owoc.

Już tradycyjnie od lat (co tam, że nie jesteśmy dziećmi), mamy swoje kalendarze adwentowe i codziennie rano jest magia małej czekoladki :) Dziś ledwo ją przełknęłam...

Teraz już lepiej. Co prawda najchętniej poszłabym spać. Tu i teraz.

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Paulina27 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej ja mam mdłości okropne strasznie mnie męczy do tego zawroty głowy i wielka senność a w sumie jak zjem coś co mi nie smiredzie to jest mi chwile lepiej niż wiem czemu mnie tak meczy

‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ