X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze za wczesnir na serduszko dziewczyny. Ja chyba w srode za tydzien pojde ale juz prywatnie a przed swietami na NFZ.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mangusia mialam te aplikacje ale co mi z tego jak w momencie przejscia w stan ciazy pisalo ze trzeba wykupic licencje.
    Wole juz Belly ;)

Uciekam spac. Dobranoc brzuchatki <3

• klaudia. Znajoma

Wysłany: 10 grudnia 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzen2210 wrote:
    też sie zastanawiam
    Ja tez sie zastanawiam co zobacze jutro... bedzie 5 i 2 dni..

Może będzie cos więcej niż pęcherzyk.. :)

31052014 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69543.png
    37hib90.png
  • Mia S Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam akurat na pierwszym w 5t4dz, i było serduszko ;) Nawet filmik nagrałam ;)
    DO tego owu była spóżniona, tak więc wydaje mi się ze dużo zalezy od sprzętu, ale mozecie mieć szczęście ze już będzie, czego bardzo zyczę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 23:20

apaczka, maaadzik1207, Kropka_1 lubią tę wiadomość

;) synku, trzymaj się mocno mamusi !
  • karolinka1992 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem w 6 tyg byłam wczoraj na usg i lekarz powiedział ze nic widział , załamałam sie ;( myslicie ze moze byc za wczesnie? kazał zrobić bete dzis ide...robiłam 2 grudnia wtedy była 35, wczoraj zrobiłam test i kreska była taka sama jak na tescie z dnia 2 grudnia ;( niewiem co mam myslec...

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgori773ov.png[/link]
  • Avensis Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    31052014 wrote:
    A tak na marginesie wyszło mi że idealna norma. ;) A Tobie?

Mi wyszło średnio, ale dzisiaj idę powtórzyć betę, mam nadzieję, że urośnie.

Co do bijącego serduszka to będąc w ciąży z córką jak miałam betę ponad 5 tys to też nie widziałam jeszcze serduszka tylko sam pęcherzyk, także nie zawsze na tak wczesnym etapie je widać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane bardzo dużo zależy od sprzętu. Jej tyle stresu na tym najważniejszym etapie ciąży. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 08:42

• futuremama Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam wizytę, chcialabym zobaczyć serduszko ale się nie nastawiam. Na nfz więc nie wierzę że będa mieli dobry sprzęt

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny :)
    Milego dnia i powodzenia na wizytach :)

Ja wstalam z mega energia i humorem :) i... z bolacym zebem...
    Na 13 ide do dentysty.

• futuremama Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a mnie tak mdli że to jakiś kosmos, łaże co chwilę do toalety bo wydaje mi się że już nie wytrzymam ale jeszcze daję radę. Próbuję coś jeść żeby przestało (a raczej staram się coś jeść, bo mnie odrzuca), ale w głowie mam tylko to że i tak pewnie zaraz to wszystko wróci;/ No i pięknie mi się zaczyna 7tc :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 09:27

3i49o7esfkybvicx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wam też się już lekko zaokrągla podbrzusze? Nie wiem czy u mnie tak szybko to widać bo jestem dość szczupła czy co, ale w poprzedniej ciąży też tak miałam. Bez koszulki normalnie widać zaokrąglony brzuszek. ;) Macica się rozciąga. :)

Cassie, klaudia. lubią tę wiadomość

• Sana Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie w 6t5d było widać serduszko ale tylko na dobrym, nowoczesnym sprzęcie. Na starszym sprzęcie było to baaardzo słabo widać. Prowadzicie kalendarz ciąży na belly? Wejdźcie sobie na niego, na wykresie macie zaznaczone, kiedy powinno być widoczne serduszko na usg.

Karolina, a skąd wiesz, że jesteś w 6 tygodniu ciąży? Wnioskujesz po ostatniej miesiączce? Może być tak, że owulacja się przesunęła, albo zagnieżdżenie nastąpiło później... albo jedno i drugie. Może sprzęt był słaby? Nie zamartwiaj się. Daj znać, czy beta urosła. A jeśli się bardzo niepokoisz, może idź prywatnie do takiego ginekologa, który ma porządny sprzęt?

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Wczoraj nawet sie nie pożegnałam bo padlan i zasnęłam:-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Sana Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati to tak jak ja :) zasnęłam nawet nie wiem kiedy :P

futuremama, próbowałaś tych różnych sposobów na mdłości? Np. po przebudzeniu nie wstawać, tylko sięgnąć np. po sucharka (trzeba go sobie naszykować wieczorem, ma leżeć tuż przy łóżku), zjeść, a później poleżeć jeszcze przez 10-15 minut. Podobno bardzo wielu dziewczynom to pomaga. Spróbuj.

Pati Belgia lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Pati to tak jak ja :) zasnęłam nawet nie wiem kiedy :P

futuremama, próbowałaś tych różnych sposobów na mdłości? Np. po przebudzeniu nie wstawać, tylko sięgnąć np. po sucharka (trzeba go sobie naszykować wieczorem, ma leżeć tuż przy łóżku), zjeść, a później poleżeć jeszcze przez 10-15 minut. Podobno bardzo wielu dziewczynom to pomaga. Spróbuj.
    Wieczorem mam problem z myśleniem o tym co będzie rano bo padam i nie mogę przy łóżku nic położyć bo mój pies szybko sprawi zniknięcie tego :D
    Ale muszę coś pomyśleć i mimo wszystko w siebie coś wcisnąć, bo jest tragedia :(
    Zjadłam jak tylko weszłam do pracy ale jak widać - to za późno :(

3i49o7esfkybvicx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnosnie brzuszka/podbrzusza to mi juz odstaje ale to dlatego ze jest wzdety ale nie boli. W poprzedniej ciazy tez tak mialam. Wszystko jest ok :)

• lys Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuch też jakiś taki zaokrąglony, ale to myślałam że dlatego że więcej jem.
    Od trzech dni brzuch pobolewa i mam brązowe plamienia i strasznie mnie to stresuje. Wizytę u gin udało mi się umówić dopiero na sobotę, a ja już mam najgorsze wizje :( Naczytałam się o większym ryzyku poronień u osób z hashimoto i jakoś nie umiem włączyć pozytywnego myślenia.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z podbrzuszem też tak mam, no i zaczyna się problem ze spodniami - muszą być takie które nie uciskają (jegginsy i z wysokim stanem już odpadają).
    A w ogóle chyba pierwszy raz w ciąży śniło mi się nasze dziecko, że je przewijałam a nie miałam nic przygotowanego i byłam taka zła :D I pierwszy raz obudziłam się ze świadomością, że to naprawdę się dzieje i strachem czy sobieporadzę.

Cassie, 31052014 lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Mój brzuch też jakiś taki zaokrąglony, ale to myślałam że dlatego że więcej jem.
    Od trzech dni brzuch pobolewa i mam brązowe plamienia i strasznie mnie to stresuje. Wizytę u gin udało mi się umówić dopiero na sobotę, a ja już mam najgorsze wizje :( Naczytałam się o większym ryzyku poronień u osób z hashimoto i jakoś nie umiem włączyć pozytywnego myślenia.
    Hej:) ja też mam plamienia takie jasno brązowe albo brudny brąz, w sumie od pt, tydzień temu w czw miałam usg i było już serduszko:) a po badaniu w pt zaczęły się plamienia, we wt zadzwoniłam do giną bo wizytę mam jutro i mówił ze jak brązowe to żeby poczekać do wizyty, ja biorę duphaston od początku 3 razy dziennie i myślę że to po nim, ale też się martwię ale z 2 strony wierze ze będzie wszystko ok:) trzymam kciuki za Ciebie:)

‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ