X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik. 52,78. Nie za mało jak na 4 tydzień 3 dzień?

• Miru Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    31052014 wrote:
    Mam wynik. 52,78. Nie za mało jak na 4 tydzień 3 dzień?

Mi właśnie lekarz powiedział ze mam nie robić N tym etapie ciąży hcg bo to stres a 4 tydz to bardzo wcześnie. ..

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No stres. :(

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie po szpitalu. Papiery do przeszczepu podpisane, reszta badań zrobiona i mamy daty:-) 5 stycznia zaczynamy z 3 cyklem chemii ( cięższej, mocniejszej,żeby zabić cały szpik) a 13 stycznia przeszczep. Jestem padnieta. Pani profesor wiedziała, ze staram sie o dzidziusia od 11 cykli i jak jej powiedziałam to bardzo serdecznie mi pogratulowała. Sama jest w ciąży z 3 dzidziusiem... Oczywiście płakałam jak dziecko jak nam tłumaczyli jak to bedzie przed, w trakcie i po przeszczepie...

Kropka_1, Cassie lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie zrobię w piątek powtórki. Za duży stres a i tak wizyta w poniedziałek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Melduje sie po szpitalu. Papiery do przeszczepu podpisane, reszta badań zrobiona i mamy daty:-) 5 stycznia zaczynamy z 3 cyklem chemii ( cięższej, mocniejszej,żeby zabić cały szpik) a 13 stycznia przeszczep. Jestem padnieta. Pani profesor wiedziała, ze staram sie o dzidziusia od 11 cykli i jak jej powiedziałam to bardzo serdecznie mi pogratulowała. Sama jest w ciąży z 3 dzidziusiem... Oczywiście płakałam jak dziecko jak nam tłumaczyli jak to bedzie przed, w trakcie i po przeszczepie...
    Współczuję. :( Życzę zdrowia dla brata!!!

Pati Belgia lubi tę wiadomość

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juhuuuuuu :) Pati, super wieści!!! Teraz pomalutku do celu, zobaczysz, wszystko się uda! Mega :)

Pati Belgia wrote:

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    31052014 wrote:
    Chyba nie zrobię w piątek powtórki. Za duży stres a i tak wizyta w poniedziałek.
    Jeśli to twoja pierwsza beta, zrób w piątek po 48 godzinach powtórkę. Nie liczy się jaka jest beta Ale jaki przyrost.

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem o tym że liczy się przyrost. W pierwszej ciąży miałam niski przyrost i poroniłam. Tylko chyba wolę tego nie sprawdzać już, za duży stres. I tak w poniedziałek wizyta. Nie jestem pewna kiedy miałam owulację więc nie wiem czy wynik jest odpowiedni.

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Dzień dobry dziewczyny :)
    Zrobiłam sierpnióweczkową listę-tabelkę :)
    Wpisujcie się jeśli macie chęć :)
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1iUMb5l8IIRgUoQ2Vjkh8C4NgT8A82-kRO1rbuEv32UU/edit?usp=sharing
    Póki co każdy kto ma link może edytować tabelkę. Można tak zostawić, a można też dać dostęp tylko kilku osobom, które regularnie będą nanosić zmiany w tabeli. Jak wolicie :) na lipcóweczkach się taka tabelka sprawdza :)

Miłego dnia :)
    Sana na iPadzie nie mogę sie dopisać. Mogłabys to zrobic? Wiek rodziców 30/34 cykl starań 11, z Belgii

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 17:57

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Avensis Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odebrałam dzisiejszą betę i wynik mnie bardzo niepokoi bo wyszło 181 a ja jestem już 20 dni po owulce. Czy któraś z Was też miała takie wyniki? Jak sprawdzam wyniki innych dziewczyn to 31 dc miewały nawet niższe wyniki, ale owulacje miały kilka dni później niż ja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem najprawdopodobniej 14 dpo i beta 52... Obie mamy jakieś małe ale przyrost najważniejszy. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dni po owulacji Zakres hCG inmIU/ml
    10 DPO —- 5 - 50
    12 DPO —- 10 - 100
    14 DPO —- 20 - 200
    16 DPO —- 40 - 400
    18 DPO —- 70 - 800
    20 DPO —- 140 - 1600
    22 DPO —- 180 - 3200

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli u Ciebie w normie i u mnie też. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 18:05

• Sana Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati dopiszę rano jak będę na kompie :) bo tylko na komputerze niestety się da uzupełniać tabelkę.

Madziu bardzo dużo zależy od sprzętu. Mi na ostatniej wizycie starszy sprzęt prawie nie pokazywał maluszka ani jego tętna, a już na pożądnym sprzęcie było wszystko widać i słychać. Spokojnie :)

31052014, lekarz pewnie i tak będzie Ci kazał zrobić powtórkę bety, także ja na Twoim miejscu poszłabym na powtórkę bety w piątek.

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati super wiesci :-) Sana czy moglabys mnie dopisac rowniez do tabelki,bo pisze z telefonu z gory dziekuje wiek rodzicow 27/32 cykl staran 7.Dziewczyny mam do was pytanie czy odczuwacie lub odczuwalyscie takie dziwne klocia jakby w szyjce/pochwie mam tak dzis Od czasu do czasu moze troche panikuje,ale juz chyba mi tak zostanie ;-)

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam delikatne ciągnięcie w szyjce jak w dzień okresu...

• Miru Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja ja tak miałam jak było zagnieżdżanie. A teraz czasem też się zdążą my chyba takie przeraźliwie
    inne juz będziemy zawsze :)

Kitaja lubi tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Avensis Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    31052014 wrote:
    Dni po owulacji Zakres hCG inmIU/ml
    10 DPO —- 5 - 50
    12 DPO —- 10 - 100
    14 DPO —- 20 - 200
    16 DPO —- 40 - 400
    18 DPO —- 70 - 800
    20 DPO —- 140 - 1600
    22 DPO —- 180 - 3200

Dzięki 31052014 :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz tak sobie uświadomiłam jaki "gówniany" nick mam. ;) Wybaczcie. To data mojego ślubu. :) Założyłam to konto z myślą że nie będę udzielać się na forach. A jednak nie mogę się oprzeć. W takim razie jestem Magdalena. :) Nie wiecie czy nie da się zmienić nicku? ;)

Cassie lubi tę wiadomość

‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ