X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak samo!Jak idę do ginekologa to się golę a między wizytami nie zawsze mi się chce ;)Też mam już z tym problem.I z zakładaniem nogi na nogę też już się problem pojawia.No i zaczynam chodzić jak pingwin, bujam się na boki czasami. I powiem Wam szczerze, ze jestem bardziej zmęczona i senna niż w pierwszym trymestrze.Takie to uroki mojej ciąży zauważyłam ;)

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę spać :)
    Jak mi dziwnie bez psa w domu, płakać mi się chce. Dzwoniłam do mamy kilka razy co robi, czy piszczy za nami, czy dała jej kolacje... mama stwierdziła że jestem psychiczna ale będę dobrą mamą :D

Aleee tęsknię ;( wczoraj kokosiłyśmy się w łóżku brata a dziś muszę spać z mężem

57c51afe0bd453a4m.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 22:08

małaMyszka, KasiaeN., Pati Belgia, Y, ainer85, psioszka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym spała przez cały dzień... Ale moja bestyjka musi wyjść i zrobić porządek na dzielni, więc tak podsypiam po godzinkę, 40 min ...

KasiaeN. lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ale masz fajną bestyjkę.

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :) moja pierwsza córcia w końcu :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też córcia. Wycackana, wykochana, ululana... Jak z nią idę to wołam do niej cycu! Bo to taka przylepa, że najchętniej to by się do mnie przyszyła.

magda sz lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam znowu problem... Na śniadanie podwawelska z musztardą czy płatki kukurydziane i miodowe z mlekiem? Idę spać, bo o tej godzinie przy takich bąkach nie powinnam juz jeść...

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy wózek pewnie pożyczymy od rodziny, bo ktoś ma i zobaczymy, jak żyje się z wózkiem. A potem, jak będzie trzeba ten siedzący to pewnie coś wybierzemy. Chusta kojarzy mi się z plecakiem. Zawsze jak mam wybór to chodzę z plecakiem zamiast z torbą (chyba, że z małą torebką, którą się da zawiesić na sobie). Do plecaka mogę wrzucić dużo i nawet jak niosę ciężkie zakupy, to jakoś się to rozkłada i co najważniejsze - mam wolne ręce. No bo mówicie np. zakupy z wózkiem. Jak wieźć wózek i wózek na zakupy w sklepie? Czy wózek zaparkować przed sklepem i przypiąć jak rower, a dziecko do wózka sklepowego wtedy? Czy wziąć mały koszyk i wsadzić do wózka (ble, brudny)? Takie mam różne rozkminy. Spacerów to w naszym mieście pełnym smogu raczej z małymi dziećmi trzeba unikać, chyba, że gdzieś pojechać za miasto na spacer, bo od tego smogu podobno dzieci strasznie chorują (gardło i takie tam). Macie rację z tym, że to dalsza rodzina (przyszła babcia) zaczęła mówić o wózku, że ona by chciała. Ech, boję się, że się zaczną wtrącać do wszystkiego.

ijpbo7esx952zvu4.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kobietki! No to zaczynamy nowy tydzien! Ja dzis w nocy obudzilam sie przerazomwa, bo snil mi sie koszmar zwiazany z jutrzejsza wizyta :( i potem oczywiscie nie umialam juz zasnac. Glowa mi peka.
    Wczoraj po 3 miechach przerwy wskoczylam w koronkowa koszulke i pomyslalam, ze najwyzsza pora skonczyc ze strachem i zaczac na nowo uprawiac seks. Wierzcie mi, ze czulam sie jak za 1 razem. Niby nic mnie nie bolalo, ale nie umialam skupic sie na przyjemnosci, wiem, ze maz tez sie bal, zeby mnie nie uszkodzic ;) do tego strasznie podraznila mnie guma :/ Wiec niestety chcialam, sprobowalam, nie do konca to wyszlo.
    Milego tygodnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 06:59

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. Ja ledwo zyje,kregoslup mnie boli co sie odwroce to krzyz i podbrzusze nawala az mam lzy w oczach:-( jutro wizyta az sie boje:-(

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja tez sie balam kiedys w ciazy za to pokazdym porodzie tak sie boje seksowac ze maz az 6 miesiecy czeka:-)

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej brzuchatki:-)
    Dzis zaczynam nowy projekt wiec duzo pracy przede mna:-)

Milego dnia:-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej milego dnia i udanego tygodnia :)

• Ofka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dzien dobry kobietki! No to zaczynamy nowy tydzien! Ja dzis w nocy obudzilam sie przerazomwa, bo snil mi sie koszmar zwiazany z jutrzejsza wizyta :( i potem oczywiscie nie umialam juz zasnac. Glowa mi peka.
    Wczoraj po 3 miechach przerwy wskoczylam w koronkowa koszulke i pomyslalam, ze najwyzsza pora skonczyc ze strachem i zaczac na nowo uprawiac seks. Wierzcie mi, ze czulam sie jak za 1 razem. Niby nic mnie nie bolalo, ale nie umialam skupic sie na przyjemnosci, wiem, ze maz tez sie bal, zeby mnie nie uszkodzic ;) do tego strasznie podraznila mnie guma :/ Wiec niestety chcialam, sprobowalam, nie do konca to wyszlo.
    Milego tygodnia!
    soryy za pytanie ale po co Wam guma?

tb73i09k881y3sjt.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No hej :)

Od 3 dni mam codziennie ból głowy :/ A wczesniej głowa mi bolała moze jeden dzien na rok, to przez hormony ??

I te kłucia, też macie je coraz częstsze ? Bo ja od mniej wiecej tygodnia bardziej je odczuwam niz wczesniej.

Miłego dnia i tygodnia :)!

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    soryy za pytanie ale po co Wam guma?

Sperma moze wywolas jakies infekcje. Moje zdziwienie bylo takie samo jak sie o tym dowiedzialam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 08:26

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa gratulacje! pierwsze koty za płoty jak to się mówi...
    u nas było już drugie podejście, ale niestety bez finishu... pierwszy raz zdarzyło się nam po prostu przerwać. Trochę mi się przykro zrobiło, bo takie mamy chęci, a gumka mnie najzwyczajniej podrażnia. Muszę w czwartek zapytać gin, czy mogę używać jakiegoś żelu czy czegoś, bo tam normalnie Sahara jest i aż nieprzyjemne takie tarcie. Być może teraz jak skończyłam się przyjaźnić z luteiną, to może mi się tam coś polepszy...

Ofka - ja mam zielone światło od gin na <3, ale tylko i wyłącznie z prezerwatywą.
    Nawet francuskiego nie można, ze względu na opryszczkę, której nawet jak ktoś nigdy nie miał, to może zarazić, no i bakterie w jamie ustnej...

Niby poniedziałek, a ja już mam pranie wstawione i się kończy, mięcho ugotowane na obiad, posprzątałam pokój, bo strasznie dużo rupieci było, no i w końcu pocięłam płyty CD i DVD sprzed 10 lat chyba i wyrzuciłam.
    Po intensywnym weekendzie w pozycji siedzącej, dzisiaj jest pozycja leżąca, półleżąca i leń.
    Mimo że słoneczko świeci i nie jest za zimno, to zostaję dzisiaj w domu.
    Piesa wybiegana wczoraj nad morzem, to dzisija też może mieć odpoczynek na regenerację łapek...
    Może zrobię sobie chwilę z lusterkiem i wyreguluje brwi, bo krzaczory straszne już mam...

niecierpliwa lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Griszanka- peeling 2 x w tyg może być nawet kawą albo cukrem, po peelingu zdezynfekować twarz i na noc krem- Clobaza i nie wiem czy dobrze czytam z karteczki- Atoderm? to takie nieuczulające kremiki, natłuszczając-nawilżające. Tak samo można nimi dłonie, bo mi na dłonie też się rzuciło.
    Jak to nie pomoże będziemy myśleć dalej. Ale to takie najmniej chemiczne. Mama kupiła mi wcześniej krem do oczyszczania twarzy z delikatnym peelingiem z Nivea taki różowy i muszę przyznać że nie ma tragedii od dwóch dni. Ale i tak tą clobazę zakupię.

Na pewno dorze przeczytalas :) Go tak ja ja krem do cery atopowej i sklonnej do przesuszania. Ja juz przed ciaza mialam sklonnosci do przesuszania i juz jakisz czas uzywam tego typu kremu, no i to jeszcze dla mnie za malo. Patrzylam na te clobaze - opakowanie nie jest duze, wiec na wyprobowanie ok. Ja to sie nie rozdrabniam, od razu kupuje pol litra kremu, o taki ;)
    http://www.doz.pl/apteka/p49167-Bioderma_Atoderm_krem_wzmacniajacy_cera_sucha_500_ml
    Musze wyprobowac ten peeling z kawa,w okolicach moich pryszczynlepiej nie uzywac cukru ;)

Ide zaaplikowac sobie drozdze na twarz i bede patrzec co u Was ;)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez pranie sie konczy, obiad gotowy, musze tylko skoczyc na zakupy, ale pogoda nie zacheca, buro, szaro i ponure pewnie zaraz zacznie padac bo tak ciemno sie zrobilo. Ja sie pytam gdzie ta wiosna???

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    U mnie tez pranie sie konczy, obiad gotowy, musze tylko skoczyc na zakupy, ale pogoda nie zacheca, buro, szaro i ponure pewnie zaraz zacznie padac bo tak ciemno sie zrobilo. Ja sie pytam gdzie ta wiosna???
    yyyyy chyba przyszła na chwilę do mnie w odwiedziny ... odeślę ją do Ciebie to niedługo powinna być. Powiem jej, że masz pyszną kawkę i ciacho, to się pewnie skusi

niecierpliwa lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
‹‹ 444 445 446 447 448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ