SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
niecierpliwa wrote:Mi tez ten magnez zalecila glownie dlatego, ze brzuch twardnial i sie napinal, tylko w moim wypadku nie ma sensu go brac w tabletkach, bo nawet nie zdazy sie wchlonac i laduje w wc
A spróbuj nie brać bezpośrednio z posiłkiem, tylko np. pół godziny później, jak jedzenie się ułoży, albo z jakimś małym posiłkiem typu jabłko.małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
hej dziewczyny
czy któraś z was ma niskie ciśnienie ? i czy wasz lekarz prowadzący coś z tym robi ?
bo na np podczas wizyty mam wysokie. puls po lekach astmatycznych wysoki ale jak mierze sobie teraz ciśnienie 3 razy dziennie to mi wychodzi
84/46
90/50
81/42 itp
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ojej to rzeczywiscie masz niskie, moze zapytaj lekarza..
Ja mam w domu 108/60; 110/62 - mniej wiecej takie zawsze, a jak jestem u lekarza to 135/75 a raz byłam mistrzem - 145/100ale powiedziałam ze w domu mam nawet poniżej normy ;p
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:witam sie w 5 miesiącu:)
Niestety dopadło nas przeziebienie, gardzioł boli, wczoraj boało przy przełykaniu, dziś chrypa okropna i kaszel taki jak by mokry, wysłąłąm męza po prenalen syrop i tabletki i pewnie będe łykać rutinoskorbin a jutro zalicze lekarza, żeby czasem nie rozwinęlo sie cos poważnego, mąż poszedł do koscioła a mi kazał lezec w dresach i szlafroku ale nie dam rady bo bym chyba spłonęła
Wracaj szybko do zdrowiamałaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość
-
Miru wrote:Bol bólem ale każda czuje inaczej. Ja tez sobie tłumaczyłam ze to rozciaganie a wyszło ze stawial się brzuch. Każda z nas musi indywidualne do tego podejść. Ból bólowi nierówny. U każdej może oznaczać coś innego.
Jak rozpoznać to stawianie się brzucha?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Nancy 87, ja 3 marca zaczynam 18 tydz ciąży i czuje już ruchy od 2 tygodni
małaMyszka, Nancy87 lubią tę wiadomość
-
Uff
nadrobilam i jestem na bierzaco
a dodam tylko ze nie bylo mnie tu od czwaftkowego przedpoludnia
takze moze ze 20-30 stron bylo
Witam sie w niedzielne popoludnierosolek sie warzy ale nie mam pomyslu na drugie danie...wyjelam piersi z zamrazalnika...jakies pomysly?byle by nie panierowane...sprobuje sie przemoc po msc wegetarianizmu
PozdrawiamyLaura, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość
-
Hej,
wyspałam się jak zwierz. Zaraz jedziemy na basen. Ostatnio 2x nie byłam, bo raz praca, a raz szkołaKupiłam sobie jednoczęściowy kostium w końcu, śliczny, ale ledwo się do niego wcisnęłam. Nie jest za mały, leży dobrze, ale jakoś tak skrojony, że żeby do niego wejść trzeba się namęczyć, czyli nie będzie się nadawał na brzuch, a po to go kupiłam
Co do wózka, to jakoś nie lubię wózków... Kojarzą mi się z uwiązaniem - jak widzę, jak trudno wsadzić wózek do większości tramwajów, to mi się odechciewa spacerów w ogóle. Poza tym przeprowadzamy się niedługo w miejsce, gdzie na przystanek tramwajowy schodzi się po stromych schodkach, bez zjazdu dla wózków, przecież nie będę znosić wózkaPozwolę mężowi wybrać wózek. Tymczasem ważniejsze jest chyba łóżeczko i fotelik samochodowy, bo bez tego ani rusz.
Za to wybrałam sobie rower na ciążę, zaraz go sobie zamówię.
Jeśli chodzi o magnez, to ja biorę 'magnez z dziadkiem' - Asparaginian czy jakoś tak się nazywa. To magnez z potasem i kupiłam go kiedyś mężowi, jak go męczyły skurcze mięśni, moim zdaniem świetnie działa, też go biorę jak trzeba, nie mam po nim problemów żołądkowo-jelitowych i jest mega tani.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Maniuś wrote:Uff
nadrobilam i jestem na bierzaco
a dodam tylko ze nie bylo mnie tu od czwaftkowego przedpoludnia
takze moze ze 20-30 stron bylo
Witam sie w niedzielne popoludnierosolek sie warzy ale nie mam pomyslu na drugie danie...wyjelam piersi z zamrazalnika...jakies pomysly?byle by nie panierowane...sprobuje sie przemoc po msc wegetarianizmu
Pozdrawiamy
ja lubie pierś kurczaka. podsmażam na patelni posypuje paprykom i solą do tego wkarajam pieczarki drobno pokrojone i zaciagam śmietaną.. z makaronem i ryżem przepysznemałaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość
-
kasiuleek wrote:Jak rozpoznać to stawianie się brzucha?
Brzuch i podbrzusze strasznie twarde nadete nawet jak się położyłam to było twarde. No i dość silny ból miałam coś w stylu bólu owulacyjno okresowego.kasiuleek, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
olinka wrote:hej dziewczyny
czy któraś z was ma niskie ciśnienie ? i czy wasz lekarz prowadzący coś z tym robi ?
bo na np podczas wizyty mam wysokie. puls po lekach astmatycznych wysoki ale jak mierze sobie teraz ciśnienie 3 razy dziennie to mi wychodzi
84/46
90/50
81/42 itp
Hej, ja mam mierzone tylko u lekarza i z reguły jest w okolicach 80/60. Lekarz nic z tym nie robi, bo zagrożeniem jest podobno tylko za wysokie ciśnienie. Na senność i zmęczenie zaleca słabą kawę...
Nancy87, pytałaś o ruchy, ja za chwilę zaczynam 17tc i dalej nic, to moja pierwsza ciąża. Mi mówiono, że najczęściej zaczyna się je czuć w ok. 20 tygodnia, czasami nawet później (do ok. 22), ale z tego co widzę, często zdarza się i sporo wcześniej. Pozostaje spokojnie czekać
Ja biorę oprócz witamin prenatalnych dodatkowo żelazo, bo dorobiłam się niedokrwistości niestety.
Miłej niedzieli!małaMyszka lubi tę wiadomość
Córcia 2015 -
Kochane zgrzeszylam!! Pojechalam do apteki po magnez do picia i wstapilismy z mezem do MCa, wypilam kawe (pierwszy raz po 3 miechach przerwy) i zjadlam Mcflurry i tak mi dobrze, aaa i wcale nie mam wyrzutow sumienia
A po powrocie do domu dobilam sie i spakowalam w torbe wszystkie rzeczy, w ktore nie wbije sie przez najblizsze miesiace. Lezka sie w oku zakrecila, ale na lato 2016 wrocimy do formy
aaaa i najwazniejsze!! Jestesmy po rozmowie z mamuska i odda nam swoja sypialnie dla dziecka, a sama przeniesie sie do salonu
małaMyszka, Aga89, psioszka11, mamasia, rybka1988, bosa, Pati Belgia, 0na88, Paula_071, Griszanka, Maniuś, KasiaeN., Y, sylwucha89, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Ja tez wypilam dzis pierwsza kawe od listopada
musialam bo mnie tak glowa bolala wiec stwierdzilam ze mala filizanka nie zaszkodzi. Wczoraj tez pogrzeszylam, zrobilismy sobie w domu pseudo-grilla
na elektrycznym zgrillowalismy troche kielbasek i mieska i skusilam sie do tego na male piwko bezalkoholowe
Teraz zabieram sie do domowego Spa glowny cel to nawilzyc bardzo sucha skore (pomimo stosowania balsamow). Jako ze nienawidzę oliwek stwkerdzilam ze wysmaruje sie nia 15 minut przed kapiela a potem siup do wanny i zmyje z siebie to co sie nie wchlonie. Troche tej oliwki dodam tez do kapieli. Zobaczymy jakie beda efektyniecierpliwa, psioszka11, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Witam w niedzielne popołudnie. My wybraliśmy się do Szklarskiej Poręby na wycieczkę, w ogóle ostatnio gdzieś jeździmy, śmiejemy się,że Leon to podróżnik będzie:)
Kłucie szyjki czuje od 2-3 dni. Mam nadzieję,że to nic złego. Ruchów specjalnie nie czuje, poza tym co pisałam ostatnio.
Jutro dostajemy klucze od mieszkania we Wrocławiu! Jeszcze tylko aby przeżyć podróż do Niemiec- 8h , pakowanie i powrót i będzie git
Miłej reszty dnia!niecierpliwa, mamasia, małaMyszka, Paula_071, sylwucha89 lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015