X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nic nie kazali I dobrze bo I bez tego mam rewelacje w zoladku:-)

Aaaa wg belly wlasnie zaczelam 17 tc:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 07:50

małaMyszka, mamasia, psioszka11 lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w niedzielny ranek. Kolejny leniwy dzien. Jeszcze sobie leze i czuje ruchy fasolki. Ale jakies leniwe mohe dziecko malo sie wierci

Pati Belgia, małaMyszka, mamasia, sylwucha89 lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi wczoraj wieczorem i w nocy jak sie obudziłam na siku i rano tez to poczułam- czułam takie ciągnięcie w okolicach prawego biodra...myslicie ze to naciągające sie więzadła czy cos tam ? :P Bo az sie wystraszyłam.

Macie dalej te klucia w pochwie? bo ja mam co jakis czas.

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    A mi wczoraj wieczorem i w nocy jak sie obudziłam na siku i rano tez to poczułam- czułam takie ciągnięcie w okolicach prawego biodra...myslicie ze to naciągające sie więzadła czy cos tam ? :P Bo az sie wystraszyłam.

Ja mysle, ze to naciaganie wiazadel macicy. Tak mi wczoraj w szpitalu wytlumaczyli.

małaMyszka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O a miałaś tak samo ??

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w tą słoneczną niedzielę :)

Właśnie Was nadrobiłam :) Siedzę sobie teraz z herbatką z cytrynką, świeżym sokiem z marchewki, jabłka i imbiru i mamusinym plackiem drożdżowym :) Rosołek wstawiony, ziemniaczki obrane, potem tylko trzeba kotlety rozklepać :)

Muszę się Wam pochwalić, że chyba czuję ruchy dzidziusia od wczoraj. Tzn od wczoraj jestem bardziej pewna, ze to dzidziuś a nie jelita. Takie śmieszne uczucie trzepotania w środku. Jakby wleciał mi do środka jakiś ptak i mocno trzepotał skrzydełkami :) Nie czuję tego często jeszcze ale i tak jest super :) Już jutro zaczynam 5 miesiąc, jak ten czas zapiernicza!Nie mogę w to uwierzyć :)

Kłucia w pochwie też odczuwam i wczoraj jak kładłam się spać w podbrzuszu czułam skurcze ale tylko przez chwilę. Wystraszyłam się ale zaraz przeszły.

Byliśmy wczoraj u znajomych i aż mi było wstyd bo cały czas ziewałam, ale to nie były zwykłe ziewnięcia tylko otwieranie paszczy z dużą częstotliwością. Nie nadaję się już na takie posiadówy, hehe. O 22 moim najlepszym przyjacielem jest kubek meliski i łóżeczko ;)

Miłej niedzieli Girls! :*

Paula_071, Laura, małaMyszka, niecierpliwa, mamasia lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Dziewczyny,uzywacie lakierow do wlosow i malujecie paznokcie ? Ja jedno i drugie,no a przeczytama ze nie powinno sie ich uzywac,ale z drugiej strony..czy to nie jest przesada? Czasami mam wrazenie ze w ciazy nic nie mozna-tego nie uzywac,tego nie jjes.. moja mama to tylko sie smieje z tego,bo za ich czasoe ciezarna mogla uzywac i jesc wszystko na co miala ochote, a teraz miliony zakazow.

Jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży (a miałam wtedy odżywkę do paznokci nałożoną) to od tamtej pory nie użyłam ani razy zmywacza ani lakieru do paznokci ani nawet odżywki. Mam teraz ładne, długie paznokcie więc nie potrzebuję dodatkowych upiększeń. Lakieru do włosów używam od święta - tylko jakieś wesele czy coś. Ale ja farbuję włosy - co prawda farbą bez amoniaku, ale zawsze. I na co dzień używam kremu BB la roche posay, tuszu do rzęs i różu, i tyle z "upiększających" kosmetyków. Przestawiłam się również na szampony, mydła etc z serii Biały Jeleń i jestem z nich bardzo zadowolona.

Mój mąż obudził się o 6:30 z paniką, że ma chyba na 8 zajęcia, zaczął sprawdzać i okazało się, że ma wolne. Sam poszedł spać dalej, a ja oczywiście już nie zasnęłam. Teraz tak mnie strasznie boli głowa...

małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!
    ja kłucia w pochwie dopiero teraz zaczynam mieć... a dziś to już jakaś masakra obudziłam się z takim bólem podbrzusza jakbym wczoraj milion brzuszków zrobiła i miała mega zakwasy przy każdym ruchu ehhh miałyście tak może? myślicie że to też od rozciągania się macicy? Wczoraj miałam leniwy dzień więc to na pewno nie od chodzenia itp :/

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to mój brzuchol :)

11ryf4g.jpg

0na88, Laura, Paula_071, niecierpliwa, sylwucha89, kasiuleek, gosia.b, magda sz, mamasia, Y, Aga89, małaMyszka, Katarka, Maniuś, Pati Belgia, czarnaruda, psioszka11, witaminkab lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tez czesto bola wiazadla , i czuje rowniez takie jakby uklucie igielki w pochwie - juz przestalam zwracac na to uwagi ale fakt faktem od dwoch tygodni bardziej je czuje i sa bardziej intensywne.

Kasiaen - super brzuszek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 09:39

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie wczoraj tez czulam takie igly w pochwie to chyba szyjka tak mi sie wydaje...

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaN ladny brzuszek! ;)
    Wy to mnie w kompleksy wpedzacie, co rusz jak juz zaczne chodzic dumna jak paw, ze zaczelo mnie wybrzuszac to widze Wasze fotki z brzuchami 2 razy wiekszymi hahaha :D

• magda sz Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia mnie właśnie w 14 tyg zaczęło kłuć w szyjce, kilka dni to na nawet bardzo, teraz już co jakiś czas. Wzięłam na to nospe ale nic nie pomogło bo to w ogóle nie kurczowe sprawy. Rozciąganie macicy i wiązadeł czuje prawie non stop, do tego jak mi dzidzia zrobi puk puk to aż boli.

Niecierpliwa ja też dosłownie czuje akupunkturę od środka..
    Lekarz mówił że mniej już boleć nie będzie i żeby się do tego przyzwyczaić i polubić...a w sierpniu będzie kumulacja bóli, w końcu noszę w sobie nie warzywo a człowieka który rośnie, rozwija się, rusza się, kopie, itp. :)

Ja po magne b6 miałam biegunki :/

Wiecie co po tym Snajperze miałam takie sny głupie wojenne, ja z brzuchem, mąż z karabinem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 10:48

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 19 tc wg belly :) ale ten czas pędzi :)

kasiuleek, małaMyszka, niecierpliwa, Maniuś, Pati Belgia, psioszka11, 0na88 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja też biorę magnez bo rozciagajaca się macica swoją stroną ale ja miałam twardy brzuch i podbrzuszu.
    Lekarka powiedziała ze to niebezpieczne na dłuższą chwilę.
    Po magnezie mam rewolucję w żołądku ale biorę z prenalen firmy z filolikiem i lepiej to znoszę. Chociaż magnez chyba w każdej postaci tak działa.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Miru Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bol bólem ale każda czuje inaczej. Ja tez sobie tłumaczyłam ze to rozciaganie a wyszło ze stawial się brzuch. Każda z nas musi indywidualne do tego podejść. Ból bólowi nierówny. U każdej może oznaczać coś innego.

małaMyszka, kasiuleek, Aga89 lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie w 5 miesiącu:)
    Niestety dopadło nas przeziebienie, gardzioł boli, wczoraj boało przy przełykaniu, dziś chrypa okropna i kaszel taki jak by mokry, wysłąłąm męza po prenalen syrop i tabletki i pewnie będe łykać rutinoskorbin a jutro zalicze lekarza, żeby czasem nie rozwinęlo sie cos poważnego, mąż poszedł do koscioła a mi kazał lezec w dresach i szlafroku ale nie dam rady bo bym chyba spłonęła

małaMyszka, mamasia, psioszka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:

Hej ja mam tak samo czasem tak zaboli,że ciężko się wyprostować. Boli przy wstawaniu i nagłych ruchach

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kłucia wpochwie miałam cały tamten tydzien teraz na chwile ustały, lekarz powiedział że bedzie kuło i ciągneło bo maluch robi sobie miejsce, mój ma 180 g a przeciez ma mieć 3 kg albo a nawet i więcej:) tak więc uspokoił mnie ze przy kichaniu smianiu szybkim wstawaniu przekrecaniu w czasie snu to normalne:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 11:14

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Niecierpliwa ja też biorę magnez bo rozciagajaca się macica swoją stroną ale ja miałam twardy brzuch i podbrzuszu.
    Lekarka powiedziała ze to niebezpieczne na dłuższą chwilę.
    Po magnezie mam rewolucję w żołądku ale biorę z prenalen firmy z filolikiem i lepiej to znoszę. Chociaż magnez chyba w każdej postaci tak działa.

Mi tez ten magnez zalecila glownie dlatego, ze brzuch twardnial i sie napinal, tylko w moim wypadku nie ma sensu go brac w tabletkach, bo nawet nie zdazy sie wchlonac i laduje w wc :/

‹‹ 441 442 443 444 445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ