SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Witamy sie w 5 miesiacu!!
Ja klocia czuje od jakiegos czasu do tego bol jak na okres
Dzis ogarnelam mieszkanie,potanczylam z malym i padam. Starszy syn juz nie chce chodzic w dresach a koszulach i jeansach wiec czas sie wybrac na zakupy!
mamasia, psioszka11, Pati Belgia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny. kurcze ale jestem podekstytowana moja szwagierka dziś o16:40 urodziła lenke od 7 na porodówce była.. tyle co wiem że poród ciężki i trudny.. kolejna dzidzia przyszła na świat
:
mamasia, psioszka11, gosia.b, niecierpliwa, rybka1988, bosa, małaMyszka, Paula_071, magda sz, Maniuś, sylwucha89, witaminkab lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Kochane zgrzeszylam!! Pojechalam do apteki po magnez do picia i wstapilismy z mezem do MCa, wypilam kawe (pierwszy raz po 3 miechach przerwy) i zjadlam Mcflurry i tak mi dobrze, aaa i wcale nie mam wyrzutow sumienia
A po powrocie do domu dobilam sie i spakowalam w torbe wszystkie rzeczy, w ktore nie wbije sie przez najblizsze miesiace. Lezka sie w oku zakrecila, ale na lato 2016 wrocimy do formy
aaaa i najwazniejsze!! Jestesmy po rozmowie z mamuska i odda nam swoja sypialnie dla dziecka, a sama przeniesie sie do salonu
!
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Cześć kochane! miałam Wam podesłać co wypatrzyłam u lipcówek ostatnio, ale nie miałam czasu w ten weekend.
strony z gratisami i próbkami
https://www.bobovita.pl/home/rejestracja/
http://www.mustela.pl/login_page
http://klubmaluszka.hipp.pl/
https://www.bebiklub.pl/rejestracja/
https://www.bebiprogram.pl/rejestracja/
http://bezplatnie24.blogspot.no/2013/06/bezpatne-probki-mleko-modyfikowane.html
nie wszystkie przejrzałam, bo nie miałam czasu, ale te bobovity i gerbery to pamiętam z pierwszej ciąży, bo przysyłali słoiczki jak Blana się urodziła.
szperajcie :")bosa, małaMyszka, czarnaruda, Paula_071, magda sz, mamasia lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny ,
ja dzis postanowilam sobie zrobic dzien dla siebie , od rana sie peelingowalam , balsamowalam , paznokcie a teraz siedze z farba na glowie a co !
ale tak miedzy nami mowiac , a wlasciwie to piszac - mialam juz problem z ogoleniem siea to dopiero 5 miesiac - niedlugo bede meza musiala prosic o mala pomoc.
Co do ruchow dziewczyny to chcialabym juz isc na to USG - dwa dni temu czulam ostatni ruch o ile to na 100% bylo to i teraz zaczynam sie denerwowac - choc podobno to normalne ze na poczatku nie czuc regularnie ruchow - ale wiecie... zaczynam sie stresowac .
Nareszcie udalo mi sie uporzadkowac sprawy w pracy i po namysle "gory" ta czesc wynagrodzenia ktora mialam na umowe zlecenie zrobia mi z tego duga umowa o prace na 1/8 etatu - wiec nie bede juz stratna 700 zl miesiecznie jak by mi to teraz wychodzilo. UF , odetchnelam.
małaMyszka, Paula_071, Laura, mamasia, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny! Wróciłam z zajęć. Tym razem bez dziwnych sytuacji na drodze. Skończyliśmy szybciej, więc wszyscy zadowoleni. Wracałam z 4 koleżankami... Ale było wesoło! Normalnie wesoły samochód, szczęśliwych bab.
Wczoraj zamówiłam adapter do pasów dla siebie to teraz mąż będzie spokojniejszy. Niby takie nic a jak podświadomość działa...
Wczoraj na obiad zjedliśmy pierogi z kapusta i grzybami, a na kolację rozpusta!!! Pizza z podwójnym serem... Pod koniec zajęć tak mnie wzdęło i zagazowało, że leżę i puszczam mega hiper extra duże bąki!!! No nic, muszę się wypierdzieć hi hi hi hi hi
4 dni do wizyty... Już się nie mogę doczekać!!!
Codziennie sobie żartujemy z mężem- on że córka a ja że synuś... Marzę o tym żeby na wizycie było wszystko dobrze i maluszek pokazał co tam ma...
niecierpliwa, psioszka11, Pati Belgia, Laura, Maniuś, czarnaruda, mamasia, Aga89 lubią tę wiadomość
-
Miru wrote:Tak dostałam magnez 3×2
Luteine 100 mg 50 mg 100 mg 3×1
Nospa 2-3 ×1
No i zastrzyki fraxiparyne ale to na zespół antyfosfolipidowy który mam minimalny.
Dziękuję bardzo. Porozmawiam więc o tym z lekarzem przy najbliższej wizycie
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Nancy część z nas czuje już ruchy jakoś od 15 tyg. Czasem jest że dzidzia się rusza dwa dni pod rząd kilka razy a czasem kilka dni przerwy, no ale po 22 tyg będzie częściej
Niecierpliwa ale super z tym pokojem dla maluszka !
Hermiona ja sobie nie wyobrażam żyć z dzieckiem bez wózka...przecież jakieś, zakupy, czy lekarz, czy wiatr na dworze, no chusta nie uchroni od tego. Chusta bardziej kojarzy mi się z niewolnictwem bo trzeba dzwigacJa mieszkam na 2 piętrze bez windy, schody mam kręcone.. z jednej strony są wąziutkie, nie raz o mało nie wyrżnęłam. No ale nie odmówię spacerów z dzieckiem
damy radę.
Jak się wkręcisz w temat wózków na pewno znajdziesz idealny dla Wasróżne style sportowe, miastowe, terenowe itp.
Ja już w domku, ale nie cierpię podróży odkąd jestem w ciążySunia została z dziadkami na 2 tyg, cieczkę ma wiec nie spuszczę jej ze smyczy pod blokiem a tam na działeczce sobie szaleje, bezpieczna
. Czuje się jakbym dziecko zostawiała, już tęsknie
małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa ciesze sie z Twojego doskonalego nastroju i sukcesu pokojowego
Piszecie tu o swoim domowym spaJa ostatnio jestem tak pryszczata i to do tego takie bolace wulkany ech. Ostatni raz tak wygladalam jak mialm 16 lat buuuuu.
Dzisiaj rano zaaplikowalam sobie maseczke z drozdzy z mlekiem i dodatkiem oliwy - od razu czuje sie lepiej. Cera jakas taka delikatniejsza i przestala mnie piec, maly sukces. Postanowilam, ze bede robic te maseczke codziennie przez najblizszy miesiac - zobaczymy jak wyjdzie i czy wytrwam w swoim postanowieniu, ale pieknie lagodzi wszelkie podraznieni i wygladza suche placki, wiec wpadlam w zachwyt
Magda Sz, a co dermatolog poradzila na Twoja przesuszona skore?niecierpliwa, małaMyszka, 0na88 lubią tę wiadomość
-
Griszanka- peeling 2 x w tyg może być nawet kawą albo cukrem, po peelingu zdezynfekować twarz i na noc krem- Clobaza i nie wiem czy dobrze czytam z karteczki- Atoderm? to takie nieuczulające kremiki, natłuszczając-nawilżające. Tak samo można nimi dłonie, bo mi na dłonie też się rzuciło.
Jak to nie pomoże będziemy myśleć dalej. Ale to takie najmniej chemiczne. Mama kupiła mi wcześniej krem do oczyszczania twarzy z delikatnym peelingiem z Nivea taki różowy i muszę przyznać że nie ma tragedii od dwóch dni. Ale i tak tą clobazę zakupię.
małaMyszka, Griszanka lubią tę wiadomość
-
Hermiona, ja rowniez twierdze tak, jak Magda sz, wózek to podstawa. Chusta może i ok na samym początku, kiedy dziecko jest małe i lekkie ale potem nie wyobrażam sobie... Dla mnie wózek to wolność, zakupy, spacer, odwiedziny u znajomych, rodziny... Bez wózka to byłoby bardzo trudne. Tym bardzie nosząc dziecko tylko w chuście, przyzwyczaisz noszenia na rękach. A nawet prace domowe? Dziecko ciagle w chuście? Czy w łóżeczku? Ale oczywiście każdy ma swoje zdanie...
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Tym bardziej, jak się wyśle dziadków czy rodzeństwo na spacer. Przecież nie zmusi się ich do chusty. Mój ojciec to by zawału dostał ze strachu gdyby miał założyć chustę, a tak z moim bratankiem od małego (fajnie to brzmi, gdy dziecko ma rok;)) chodził na przejażdżki:)
Zamówiłam sobie również adapter do pasów. Tak mi pasy uciskają żołądek i jelita, że każda podróż samochodem wywołuje u mnie kolejne wymioty. Mam nadzieję, że adapter mi pomoże.małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Wy tu o domowym spa a ja do środy będę warkocze zaplatać na nogach... Dalam im trochę odpocząć i już powoli rysuję mapę do kolana, nie wspomnę i miejscach psioszkowych. Teraz muszę wytrzymać, bo jak ogolę, to w środę już nie będę miała jak. Musiałabym odczekać kolejne 2-3 dni. Tak więc uzbroiłam się w cierpliwość i do środy zapuszczam kłaki. Nie ma wyjścia...
KasiaeN., magda sz lubią tę wiadomość
-
Hehe hehe hehe ja chodzę do kobiety więc to może trochę dziwne ha ha ha żeby dla kobiety się golić i to tak od święta... Wstyd mi, no ale nic już nie zrobię. A jak to będzie latem?! Nie mogę golić się codziennie, bo strasznie się kaleczę i podrażniam.