X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I na to krewetke bo tez nie pozwalaja...ze moze miec pasozyty.

małaMyszka lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie od ryb odrzucilo, nie moge patrzec na sledzie, paprykaze, ryby w pomidorach, a taka smazona ostatecznie raz na 2 tyg zjem, a jak ostatnio mamuska zrobila sledzie'i maz mi z nimi wparowal do pokoju, to tak szybko uciekal, sam zapach mnie zabil

• somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak by tu zacząć..witajcie, również spodziewamy się z narzeczonym dzidziusia na sierpień :) Śledzę forum od jakiegoś czasu, ale jakoś dopiero zdecydowałam się jednak odezwać. Miło mi was poznać!

magda sz, lys, kasiuleek, niecierpliwa, małaMyszka, Paula_071, KasiaeN., mamasia, gosia.b, psioszka11, Aga89, zabka11 lubią tę wiadomość

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    somebodytolove94 wrote:
    Jak by tu zacząć..witajcie, również spodziewamy się z narzeczonym dzidziusia na sierpień :) Śledzę forum od jakiegoś czasu, ale jakoś dopiero zdecydowałam się jednak odezwać. Miło mi was poznać!

Witaj, czuj sie jak u siebie ;) Moze powiesz cos o sobie, na kiedy masz termin, ktora to ciaza itd ;)

• lys Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na śniadanie zjadłam kanapkę, popiłam kawą. Potem obiad - zupa warzywno-pomidorowa, schabowy, kluski śląskie, zasmażane buraczki, kapusta kiszona. Wróciłam do domu przeczytałam o kakao, które wypiła Paula, więc wypiłam mleko czekoladowe Danon... I stwierdzam, że ja jestem głodna!!!!!!!!!!!
    Tylko co by tu zjeść :( w myślach przewijają mi się jakieś cheesburgery, mega słone frytki, ogórki kiszone, popcorn - czyli wszystko czego nie mam i co niekoniecznie jest zdrowe....

9f7jtv73juycdhvl.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga odpalam kosiarkę... Jak uda mi się zgolić te krzaczory to się odezwę...

niecierpliwa, KasiaeN., mamasia lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png

Wysłany: 4 marca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż. Mam 21 lat, mieszkamy na wsi na warmii i mazurach, to nasza pierwsza ciąża. Wraz z narzeczonym testowaliśmy na sylwestra, a tydzień później uzyskaliśmy potwierdzenie od lekarza ^^ Jestem w 14 tyg., termin wyznaczono nam na 18.08 Szczerze muszę przyznać, że chyba panikuję :/

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Uwaga odpalam kosiarkę... Jak uda mi się zgolić te krzaczory to się odezwę...

Hahaha zaraz sie posikam! Ja sobie obiecalam, ze bede sie golic czesciej niz tylkno przed wizyta u lekarza, bo nawet maz mi zwrocil uwage, ze tylko dla lekarzy sie gole :D

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    somebodytolove94 wrote:
    No cóż. Mam 21 lat, mieszkamy na wsi na warmii i mazurach, to nasza pierwsza ciąża. Wraz z narzeczonym testowaliśmy na sylwestra, a tydzień później uzyskaliśmy potwierdzenie od lekarza ^^ Jestem w 14 tyg., termin wyznaczono nam na 18.08 Szczerze muszę przyznać, że chyba panikuję :/

Hmm troche dziwnie z tym 14 tc, ja mam termin na 13.08 i jutro zaczynam 18 tydzien wiec, albo termin masz pozniej, albo zle liczysy tygodnie

• lys Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, coś nie tak z tym terminem. Ja mam termin na 18.08, a zaczęłam 17 tydzień (16tyg1d)

9f7jtv73juycdhvl.png

Wysłany: 4 marca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka tak analizowałam sobie to co napisałaś o lekarzu. My będziemy zmieniać. Jest już stary, nic nie chce mówić, trzeba trafić u niego na humor..ostatnio miałam z nim niezbyt miłą konfrontację. Mieliśmy wypadek samochodowy dosyć poważny, bo wyszedł nam łoś na drogę i dachowaliśmy. Strasznie dużo nerwów się najedliśmy. Narzeczony rozbita głowa, ratowniczka zawiozła jeszcze mnie na Oddział Ratujący Życie, który był zupełnie zbędny, a gdzie nie ma ginekologii. Dostała ochrzan od lekarza na miejscu tłumacząc że trzeba zrobić "szybki rentgen", a jak lekarz odpowiedział, że jestem w ciąży i nic nie można zrobić to doszła do wniosku, że "usunie się, co jest ważniejsze" .. No i cała noc na kroplówce, nie miałam nawet pojęcia co się dzieje z dzieckiem. Następnego dnia wypisano mnie, udałam się do gin. miał być o 10, opowiedziałam, że jesteśmy po wypadku, to stwierdziła, że pan doktor przychodzi mimo to o 11, przyszedł o 11:30 zaczął przyjmować od 12, oczywiście kazał mi czekać w kolejce, a gdy w końcu do niego dotarłam, pierwsze pytanie jakie padło to co z łosiem i czy miał rogi .. widząc, że jestem na niego zła stwierdził, że nie wie, o co mi chodzi, przecież miałam zapięte pasy. Od niechcenia zrobił USG, krwiaka nie ma, serduszko bije, maluch podrygiwał..zaraz potem zapytałam jak to jest z konfliktem serologicznym, bo ja mam grupę 0Rh- a mój 0Rh+, czy on też ma robić badania, czy mam o tym informować w szpitalu, no i odpowiedź słyszę taką "a co nas interesuje Pani partner? Skąd ja mogę wiedzieć, z którym partnerem sobie Pani to dziecko zrobiła?" Także kochana. Pomyśl, czy warto ;)

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png

Wysłany: 4 marca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego drogie panikuję. Ja nic nie wiem ;( jak byłam u lekarza chyba na 4 wizytach od 6 stycznia i tak ( chronologicznie XD ) dowiedziałam się że jestem w 7 tygodniu, potem że serducho bije ma się dobrze, potem nic nie powiedział nawet tylko dał skierowania na dalsze badania, po tym wypadku nasze starcie i wczoraj miałam dopiero mieć u niego cytologię, ale udało nam się zorganizować innego lekarza, bo nie chcę nawet tego człowieka na oczy widzieć. A niestety muszę, bo wyników z krwi mi nie oddał, a nie wiedziałam nawet, że musi.

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    somebodytolove94 to co opisujesz w ogóle w głowie mi się nie mieści, jakby mi tak lekarz powiedział to bym skargę do dyrektora placówki wysłała
    Jeżeli ojciec dziecka ma RH+, a TY RH - to należy zrobić tzw. Odczyn Coombsa, czyli badanie z krwi, które sprawdzi czy są czy nie ma przeciwciał. I w każdym trymestrze trzeba to badanie powtórzyć.
    Konflikt serologiczny występuje bardzo rzadko podczas pierwszej ciąży. Niemniej jednak czasem się zdarza, więc po to się robi wspomniane badanie, żeby w porę zareagować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 19:40

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki czlowiek nie powinien miec stycznosci z pacjentami, a tym bardziej z kobieta w ciazy. Mam nadzieje, ze kopnelas gnojka w dupe i masz juz innego lekarza! No i cale szczescie, ze nic Wam sie nie stalo!

Wysłany: 4 marca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, takie są realia u nas :/ lekarza zmieniliśmy, udało się po znajomości całe szczęście. Ale wizytę mamy dopiero 24.03, a ja w sumie panikuję, bo jak widzicie, wiem ile wiem.
    Co do ryby :D Nigdy w życiu nie jadłam ryb. Moja przygoda z ciążą zaczęła się od odrzutu od papierosów, senności, choć co śmieszne też byliśmy po wypadku (tak ten jest równo po 3 miesiącach) i myślałam, że mój organizm tak reaguje. Ale tak bardzo pragnęłam śledzia..o Boże <3
    Z tym odczynem to wspomniał, że dopiero w ostatnim miesiącu ciąży dostanę na badanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 19:44

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    somebodytolove94 czemu masz taki termin wyznaczony na 18.08 skoro jesteś w 14 tyg ciązy?
    Kalendarz bellybestfriend na pewno pokazuje Ci inny termin.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    somebodytolove94 wrote:
    Niestety, takie są realia u nas :/ lekarza zmieniliśmy, udało się po znajomości całe szczęście. Ale wizytę mamy dopiero 24.03, a ja w sumie panikuję, bo jak widzicie, wiem ile wiem.
    Co do ryby :D Nigdy w życiu nie jadłam ryb. Moja przygoda z ciążą zaczęła się od odrzutu od papierosów, senności, choć co śmieszne też byliśmy po wypadku (tak ten jest równo po 3 miesiącach) i myślałam, że mój organizm tak reaguje. Ale tak bardzo pragnęłam śledzia..o Boże <3
    Z tym odczynem to wspomniał, że dopiero w ostatnim miesiącu ciąży dostanę na badanie.

To jakiś patałach nie lekarz, w I trymestrze się robi to badanie, a potem powtarza dla pewności.

małaMyszka, Hermiona lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżizas świetne podejście do pacjenta, nie ma co!

relgtv73gp3vr7ra.png

Wysłany: 4 marca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys, ja tu konto już w lato jakoś założyłam, bo myślałam, że jestem w ciąży, ale niestety to nie było to. Potem czytałam sobie forum w styczniu i zawitałam ponownie. Nie uzupełniałam kalendarza.

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na ryby takie smażone w ogóle nie mam ochoty, jedynie co to śledzie. dlatego moja lekarka kazała mi brać witaminy z DHA skoro w ogóle ryb nie jem. Kolacja zjedzona z prędkością światłą ale było mi mało więc dopełniłam batonikiem w czekoladzie :)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
‹‹ 464 465 466 467 468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ