X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I na to krewetke bo tez nie pozwalaja...ze moze miec pasozyty.

małaMyszka lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie od ryb odrzucilo, nie moge patrzec na sledzie, paprykaze, ryby w pomidorach, a taka smazona ostatecznie raz na 2 tyg zjem, a jak ostatnio mamuska zrobila sledzie'i maz mi z nimi wparowal do pokoju, to tak szybko uciekal, sam zapach mnie zabil

• somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak by tu zacząć..witajcie, również spodziewamy się z narzeczonym dzidziusia na sierpień :) Śledzę forum od jakiegoś czasu, ale jakoś dopiero zdecydowałam się jednak odezwać. Miło mi was poznać!

magda sz, lys, kasiuleek, niecierpliwa, małaMyszka, Paula_071, KasiaeN., mamasia, gosia.b, psioszka11, Aga89, zabka11 lubią tę wiadomość

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    somebodytolove94 wrote:
    Jak by tu zacząć..witajcie, również spodziewamy się z narzeczonym dzidziusia na sierpień :) Śledzę forum od jakiegoś czasu, ale jakoś dopiero zdecydowałam się jednak odezwać. Miło mi was poznać!

Witaj, czuj sie jak u siebie ;) Moze powiesz cos o sobie, na kiedy masz termin, ktora to ciaza itd ;)

• lys Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na śniadanie zjadłam kanapkę, popiłam kawą. Potem obiad - zupa warzywno-pomidorowa, schabowy, kluski śląskie, zasmażane buraczki, kapusta kiszona. Wróciłam do domu przeczytałam o kakao, które wypiła Paula, więc wypiłam mleko czekoladowe Danon... I stwierdzam, że ja jestem głodna!!!!!!!!!!!
    Tylko co by tu zjeść :( w myślach przewijają mi się jakieś cheesburgery, mega słone frytki, ogórki kiszone, popcorn - czyli wszystko czego nie mam i co niekoniecznie jest zdrowe....

9f7jtv73juycdhvl.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga odpalam kosiarkę... Jak uda mi się zgolić te krzaczory to się odezwę...

niecierpliwa, KasiaeN., mamasia lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png

Wysłany: 4 marca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż. Mam 21 lat, mieszkamy na wsi na warmii i mazurach, to nasza pierwsza ciąża. Wraz z narzeczonym testowaliśmy na sylwestra, a tydzień później uzyskaliśmy potwierdzenie od lekarza ^^ Jestem w 14 tyg., termin wyznaczono nam na 18.08 Szczerze muszę przyznać, że chyba panikuję :/

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Uwaga odpalam kosiarkę... Jak uda mi się zgolić te krzaczory to się odezwę...

Hahaha zaraz sie posikam! Ja sobie obiecalam, ze bede sie golic czesciej niz tylkno przed wizyta u lekarza, bo nawet maz mi zwrocil uwage, ze tylko dla lekarzy sie gole :D

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    somebodytolove94 wrote:
    No cóż. Mam 21 lat, mieszkamy na wsi na warmii i mazurach, to nasza pierwsza ciąża. Wraz z narzeczonym testowaliśmy na sylwestra, a tydzień później uzyskaliśmy potwierdzenie od lekarza ^^ Jestem w 14 tyg., termin wyznaczono nam na 18.08 Szczerze muszę przyznać, że chyba panikuję :/

Hmm troche dziwnie z tym 14 tc, ja mam termin na 13.08 i jutro zaczynam 18 tydzien wiec, albo termin masz pozniej, albo zle liczysy tygodnie

• lys Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, coś nie tak z tym terminem. Ja mam termin na 18.08, a zaczęłam 17 tydzień (16tyg1d)

9f7jtv73juycdhvl.png

Wysłany: 4 marca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka tak analizowałam sobie to co napisałaś o lekarzu. My będziemy zmieniać. Jest już stary, nic nie chce mówić, trzeba trafić u niego na humor..ostatnio miałam z nim niezbyt miłą konfrontację. Mieliśmy wypadek samochodowy dosyć poważny, bo wyszedł nam łoś na drogę i dachowaliśmy. Strasznie dużo nerwów się najedliśmy. Narzeczony rozbita głowa, ratowniczka zawiozła jeszcze mnie na Oddział Ratujący Życie, który był zupełnie zbędny, a gdzie nie ma ginekologii. Dostała ochrzan od lekarza na miejscu tłumacząc że trzeba zrobić "szybki rentgen", a jak lekarz odpowiedział, że jestem w ciąży i nic nie można zrobić to doszła do wniosku, że "usunie się, co jest ważniejsze" .. No i cała noc na kroplówce, nie miałam nawet pojęcia co się dzieje z dzieckiem. Następnego dnia wypisano mnie, udałam się do gin. miał być o 10, opowiedziałam, że jesteśmy po wypadku, to stwierdziła, że pan doktor przychodzi mimo to o 11, przyszedł o 11:30 zaczął przyjmować od 12, oczywiście kazał mi czekać w kolejce, a gdy w końcu do niego dotarłam, pierwsze pytanie jakie padło to co z łosiem i czy miał rogi .. widząc, że jestem na niego zła stwierdził, że nie wie, o co mi chodzi, przecież miałam zapięte pasy. Od niechcenia zrobił USG, krwiaka nie ma, serduszko bije, maluch podrygiwał..zaraz potem zapytałam jak to jest z konfliktem serologicznym, bo ja mam grupę 0Rh- a mój 0Rh+, czy on też ma robić badania, czy mam o tym informować w szpitalu, no i odpowiedź słyszę taką "a co nas interesuje Pani partner? Skąd ja mogę wiedzieć, z którym partnerem sobie Pani to dziecko zrobiła?" Także kochana. Pomyśl, czy warto ;)

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png

Wysłany: 4 marca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego drogie panikuję. Ja nic nie wiem ;( jak byłam u lekarza chyba na 4 wizytach od 6 stycznia i tak ( chronologicznie XD ) dowiedziałam się że jestem w 7 tygodniu, potem że serducho bije ma się dobrze, potem nic nie powiedział nawet tylko dał skierowania na dalsze badania, po tym wypadku nasze starcie i wczoraj miałam dopiero mieć u niego cytologię, ale udało nam się zorganizować innego lekarza, bo nie chcę nawet tego człowieka na oczy widzieć. A niestety muszę, bo wyników z krwi mi nie oddał, a nie wiedziałam nawet, że musi.

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    somebodytolove94 to co opisujesz w ogóle w głowie mi się nie mieści, jakby mi tak lekarz powiedział to bym skargę do dyrektora placówki wysłała
    Jeżeli ojciec dziecka ma RH+, a TY RH - to należy zrobić tzw. Odczyn Coombsa, czyli badanie z krwi, które sprawdzi czy są czy nie ma przeciwciał. I w każdym trymestrze trzeba to badanie powtórzyć.
    Konflikt serologiczny występuje bardzo rzadko podczas pierwszej ciąży. Niemniej jednak czasem się zdarza, więc po to się robi wspomniane badanie, żeby w porę zareagować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 19:40

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki czlowiek nie powinien miec stycznosci z pacjentami, a tym bardziej z kobieta w ciazy. Mam nadzieje, ze kopnelas gnojka w dupe i masz juz innego lekarza! No i cale szczescie, ze nic Wam sie nie stalo!

Wysłany: 4 marca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, takie są realia u nas :/ lekarza zmieniliśmy, udało się po znajomości całe szczęście. Ale wizytę mamy dopiero 24.03, a ja w sumie panikuję, bo jak widzicie, wiem ile wiem.
    Co do ryby :D Nigdy w życiu nie jadłam ryb. Moja przygoda z ciążą zaczęła się od odrzutu od papierosów, senności, choć co śmieszne też byliśmy po wypadku (tak ten jest równo po 3 miesiącach) i myślałam, że mój organizm tak reaguje. Ale tak bardzo pragnęłam śledzia..o Boże <3
    Z tym odczynem to wspomniał, że dopiero w ostatnim miesiącu ciąży dostanę na badanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 19:44

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    somebodytolove94 czemu masz taki termin wyznaczony na 18.08 skoro jesteś w 14 tyg ciązy?
    Kalendarz bellybestfriend na pewno pokazuje Ci inny termin.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    somebodytolove94 wrote:
    Niestety, takie są realia u nas :/ lekarza zmieniliśmy, udało się po znajomości całe szczęście. Ale wizytę mamy dopiero 24.03, a ja w sumie panikuję, bo jak widzicie, wiem ile wiem.
    Co do ryby :D Nigdy w życiu nie jadłam ryb. Moja przygoda z ciążą zaczęła się od odrzutu od papierosów, senności, choć co śmieszne też byliśmy po wypadku (tak ten jest równo po 3 miesiącach) i myślałam, że mój organizm tak reaguje. Ale tak bardzo pragnęłam śledzia..o Boże <3
    Z tym odczynem to wspomniał, że dopiero w ostatnim miesiącu ciąży dostanę na badanie.

To jakiś patałach nie lekarz, w I trymestrze się robi to badanie, a potem powtarza dla pewności.

małaMyszka, Hermiona lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżizas świetne podejście do pacjenta, nie ma co!

relgtv73gp3vr7ra.png

Wysłany: 4 marca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys, ja tu konto już w lato jakoś założyłam, bo myślałam, że jestem w ciąży, ale niestety to nie było to. Potem czytałam sobie forum w styczniu i zawitałam ponownie. Nie uzupełniałam kalendarza.

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na ryby takie smażone w ogóle nie mam ochoty, jedynie co to śledzie. dlatego moja lekarka kazała mi brać witaminy z DHA skoro w ogóle ryb nie jem. Kolacja zjedzona z prędkością światłą ale było mi mało więc dopełniłam batonikiem w czekoladzie :)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
‹‹ 464 465 466 467 468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ