X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia sz xapytaj poloznej..ja spie.po rowno na.obu bokach, w dzien leze na plecach z girami do gory, czasami pol na boku i brzychu, mimo ze mam juz troche brzuchola. Czy te. Pozycje sa naprawde niebezpieczne...?lezycie tylko na lewym?

małaMyszka lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Dzięki wielkie ;) A jaki kształt kupowałyście? C?
    tak C :)

bzkxskf.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja już po wizycie :)
    Trochę jestem zdenerwowana...
    Czekałam w kolejce 3 godziny. Poszłam z dobrym humorem i pozytywnym nastawieniem. Po godzinnym spóźnieniu dr już wiedziałam, że wizyta przebiegnie w ekspresowym tempie i tak właśnie było.
    Morfologia i mocz w normie, ale tsh wciąż za niskie. Mam zmniejszyć jeszcze dawkę leku. Prawdopodobnie moje złe samopoczucie jest z tym związane.
    Potem miałam pobraną cytologie i lekko plamie. Też Wam się to zdarzyło?
    Nie potrafię się rozluźnić na tym fotelu!;/
    Początkowo lekarz nie zgodził się, aby mąż wszedł na usg( ciągnęłam biedaka na badanie po nocce). Mówił, że mąż w badaniu nie pomoże a on ma opóźnienie, jednak widząc moją minę kazał go poprosić. Pomiary będzie robił na następnym usg czyli 1.04. Jak zapytałam o płeć szybko spojrzał i powiedział, że za długo by musiał szukać i może następnym razem się uda:( Udało nam się zobaczyć tylko troszkę buźki- dobre i to;)
    Podsumowując lekarz powiedział, że wszystko jest w porządku a to przecież najważniejsze.:)
    Ale poważnie zastanawiam się nad zmianą lekarza, ale pewnie będę musiała chodzić wtedy prywatnie. Brakuje mi tego, że nie da mi się nawet nacieszyć widokiem na ekranie i zawsze brakuje mu czasu. Zdjęcia też nie dostałam.
    Chciałam przed następną wizytą iść chociaż gdzieś prywatnie zobaczyć na spokojnie, ale czy co dwa tyg USG nie zaszkodzi? Jak sądzicie?

Mąż poszedł spać a mi tak smutno jakoś:(

małaMyszka, lys, KasiaeN., psioszka11 lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciagu dni leze albo na lewym albo na plecach, w nocy 80% na lewym boku.

Co do krwawien z nosa w 1 trymestrze mialam pare takich, ale to ciurkiem lecialo, teraz juz dawno nie mialam. Ale najgorsze sa dla mnie krwawiace dziasla i kapec w buzi w nocy, mam tak sucho w ustach, ze jezyk mi sie do podniebienia przykleja

małaMyszka, Andzia 34 lubią tę wiadomość

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzisiaj chcice na cos blizej nieokreslonego - to jest straszne aaaaaa. Masakra... Jak na zakupach nie trafie tego, co za mna chodzi, to w desperacji zgwalce meza, bo w przeciwnym razie ogoloce lodowke, albo nadgryze wszystko na co trafie. Hmmmm przyjwmne z pozytecznym :p
    Ofka moze wlasnie chipsy, albo prazynki solone mmmmmmm

małaMyszka, KasiaeN. lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulek koniecznie zmien lekarza! Ja usg mam srednio co 2 tyg bo raz u prywatnego i raz na nfz, co do cytologii to ja tez mialam pobierana ostatnio, nie plamilam, ale lekarka mnie uprzedzala, ze moze wystapic plamienie. Nie wyobrazam sobie, zeby lekarka powiedziala mi, ze nie sprawdzi plci bo nie ma czasu szukac, od razu bym powiedziala co o tym mysle i to by bylo nasze ostatnie spotkanie. Tak prawde mowiac lekarka z przychodni trzyma mnie zawsze min 35 minut i samo usg robi z 10 minut, nawet na prywatnej wizycie tyle nie siedze bo max 10-15 minut

małaMyszka, kasiuleek, psioszka11, witaminkab lubią tę wiadomość

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja w ciagu dni leze albo na lewym albo na plecach, w nocy 80% na lewym boku.

Co do krwawien z nosa w 1 trymestrze mialam pare takich, ale to ciurkiem lecialo, teraz juz dawno nie mialam. Ale najgorsze sa dla mnie krwawiace dziasla i kapec w buzi w nocy, mam tak sucho w ustach, ze jezyk mi sie do podniebienia przykleja
    Oj niecierpliwa, potwierdzam krwawienie z dziasel i suchosc w ustach w nocy jest straszne. Ja to w nocy przez te suchosc budze sie kilka razy i musze miec przy lozku butelke wody, zeby chociaz usta przeplukac. Raz przez noc wypilam cale 1,5l wody. Przed ciaza bardzo rzadko wstawalam w nocy, zeby sie napic, chyba, ze bylam chora, albo na kacu ;)

niecierpliwa, małaMyszka, Andzia 34 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo tak suchosc w ustach koszmar... a ja teraz jem mini batoniki, snikersiki, marsiki. Jezu na wadze 84 kilo nawet mnie chodakowsk nie uratuje...

małaMyszka, niecierpliwa, Andzia 34, psioszka11 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulek, ja mam wrazenie, ze lekarz podchodzi do Ciebie nieco lekcewazaco i to delikatnie rzecz ujmujac. Na prawde rozumiem, ze mozna sie spieszyc, ale bez przesady. Ciekawe jak bedzie wygladac usg polowkowe, moj lekarz mowil, ze trwa ok godziny lub jak maluszek nie chce wspolpracowac, to nawet dluzej. Wtedy trzeba poogladac wszystkie narzady i je pomierzyc. Tak naprawde dziecko oglada sie cm po cm, a jak bedzie sie spieszyl, to co wtedy.
    Ja bardzo powaznie zastanawialabym sie nad zmiana lekarza. Moze jestem zbyt wymagajaca, ale uwazam, ze choc w ciazy nalezy nam sie powazna opieka, bo nie tylko dbaja o nasze zdrowie i zycie ale takze o zdrowe i zycie naszego malenstwa. No i komfort badania tez nie jest bez znaczenia :)
    A ewentualne usg co dwa tygodnie maluszkowi z pewnoscia nie zaszkodzi :) Jak ma Ci to poprawic nastroj, to umow sie prywatnie i zobacz jaka bedzie roznica :)

niecierpliwa, małaMyszka, kasiuleek lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Ooooo tak suchosc w ustach koszmar... a ja teraz jem mini batoniki, snikersiki, marsiki. Jezu na wadze 84 kilo nawet mnie chodakowsk nie uratuje...
    Ofka u mnie 87 na liczniku, a od wyjsciowej tylko +1, wiec spokojnie damy rade. Maluszki wyssaja z nas nadmiar, w polaczeniu z dieta matek karmiacych, chodakowska bedzie nam pptrzebna do wzmocnienia miesni i ujedrnienia ciala ;) Trzeba myslec pozytywnie :p

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Ofka u mnie 87 na liczniku, a od wyjsciowej tylko +1, wiec spokojnie damy rade. Maluszki wyssaja z nas nadmiar, w polaczeniu z dieta matek karmiacych, chodakowska bedzie nam pptrzebna do wzmocnienia miesni i ujedrnienia ciala ;) Trzeba myslec pozytywnie :p
    kochana a ile masz wzrostu?ja 165cm

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Moje pierwsze zakupy. W końcu chyba się przełamałam.

c7496df9e603aaecmed.jpg
    Piekne ciuszki! Gdzie kupilas???

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane! Nie wiem, ktorej z Was dziekowac za pobudzenie ochoty na salatke z pomidorow, ogorem kiszonym, smietana i koperkiem. Boziu, ale mi kolacja smakowala! A na dodatek przywolala mile wspomnienia bo taka salatke czesto zajadalismy z mezem na kolacyjke w Chorwacji na tarasie :)

Mnie dzis od poludnia dokucza taki lekkie cmienie okresowe, raz po lewej, raz po prawej stronie, do tego pare razy szyjka zakula. Wzielam nospe, w sumie tylko po to, zeby sprawdzic czy przejdzie, ale nie przeszlo. Chyba pora sie przyzwyczaic do tego, bo ostatnio pojawia sie co pare dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 18:53

KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja coś przekąszę :) Mam ogromną ochotę na kanapki ze śledziem i pomidorem :D Biegnę do lodówki :)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kolacja na słodko - kakao i świeżutki chlebek z nutellą:) Mąż poszedł na jakieś koło naukowe bo student go prosił, więc biorę do ręki kindla i kakao i idę odpocząć, dzisiaj dużo się napracowałam i fizycznie w domu i umysłowo przed kompem służbowym :)

niecierpliwa, KasiaeN., małaMyszka, magda sz, psioszka11 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Piekne ciuszki! Gdzie kupilas???

Body w Pepco za jakieś śmieszne pieniążki.
    Czapeczki, skarpetki i rękawiczki w HM. :)

małaMyszka, niecierpliwa, Ofka, magda sz lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    A ja kolacja na słodko - kakao i świeżutki chlebek z nutellą:) Mąż poszedł na jakieś koło naukowe bo student go prosił, więc biorę do ręki kindla i kakao i idę odpocząć, dzisiaj dużo się napracowałam i fizycznie w domu i umysłowo przed kompem służbowym :)

Paula nie kazdy ma tyle kg na minusie co Ty! Co zrobilam - oczywiscie polecialam po kanapke z nutella. Maz troche dziwnie na mnie patrzy bo ledwo nie pozbylam sie smaku ogorka i juz na slodko :P

małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

• kasiuleek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny... Tak zrobię. Na NFZ mam wizytę ze 4 tygodnie , więc za dwa umówię się gdzieś prywatnie. Czytałam trochę i są zdania podzielone na temat ilości USG w ciąży, ale nie ma udowodnione, że może to zaszkodzić dziecku.
    Na pewno dużo da mi taka wizyta. Już nie mogę się doczekać spokojnego badania i obejrzenia maluszka:)

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiuleek wrote:
    Dziękuję dziewczyny... Tak zrobię. Na NFZ mam wizytę ze 4 tygodnie , więc za dwa umówię się gdzieś prywatnie. Czytałam trochę i są zdania podzielone na temat ilości USG w ciąży, ale nie ma udowodnione, że może to zaszkodzić dziecku.
    Na pewno dużo da mi taka wizyta. Już nie mogę się doczekać spokojnego badania i obejrzenia maluszka:)

Mi na pewno bardziej szkodzilo calomiesieczne czekanie anizeli usg co 2 tygodnie :)

kasiuleek, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Ofka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mibgrzybow zabronili i sledzi tez bo to surowa ryba....a ja nie mam przeciwcial na toxo... bu ja chce wedzonego lososia bo ten na goraco mi nie smakuje, a na to sledzia.

tb73i09k881y3sjt.png
‹‹ 463 464 465 466 467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ