SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Madzia sz xapytaj poloznej..ja spie.po rowno na.obu bokach, w dzien leze na plecach z girami do gory, czasami pol na boku i brzychu, mimo ze mam juz troche brzuchola. Czy te. Pozycje sa naprawde niebezpieczne...?lezycie tylko na lewym?
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Ja już po wizycie
Trochę jestem zdenerwowana...
Czekałam w kolejce 3 godziny. Poszłam z dobrym humorem i pozytywnym nastawieniem. Po godzinnym spóźnieniu dr już wiedziałam, że wizyta przebiegnie w ekspresowym tempie i tak właśnie było.
Morfologia i mocz w normie, ale tsh wciąż za niskie. Mam zmniejszyć jeszcze dawkę leku. Prawdopodobnie moje złe samopoczucie jest z tym związane.
Potem miałam pobraną cytologie i lekko plamie. Też Wam się to zdarzyło?
Nie potrafię się rozluźnić na tym fotelu!;/
Początkowo lekarz nie zgodził się, aby mąż wszedł na usg( ciągnęłam biedaka na badanie po nocce). Mówił, że mąż w badaniu nie pomoże a on ma opóźnienie, jednak widząc moją minę kazał go poprosić. Pomiary będzie robił na następnym usg czyli 1.04. Jak zapytałam o płeć szybko spojrzał i powiedział, że za długo by musiał szukać i może następnym razem się uda:( Udało nam się zobaczyć tylko troszkę buźki- dobre i to;)
Podsumowując lekarz powiedział, że wszystko jest w porządku a to przecież najważniejsze.
Ale poważnie zastanawiam się nad zmianą lekarza, ale pewnie będę musiała chodzić wtedy prywatnie. Brakuje mi tego, że nie da mi się nawet nacieszyć widokiem na ekranie i zawsze brakuje mu czasu. Zdjęcia też nie dostałam.
Chciałam przed następną wizytą iść chociaż gdzieś prywatnie zobaczyć na spokojnie, ale czy co dwa tyg USG nie zaszkodzi? Jak sądzicie?
Mąż poszedł spać a mi tak smutno jakoś
małaMyszka, lys, KasiaeN., psioszka11 lubią tę wiadomość
-
Ja w ciagu dni leze albo na lewym albo na plecach, w nocy 80% na lewym boku.
Co do krwawien z nosa w 1 trymestrze mialam pare takich, ale to ciurkiem lecialo, teraz juz dawno nie mialam. Ale najgorsze sa dla mnie krwawiace dziasla i kapec w buzi w nocy, mam tak sucho w ustach, ze jezyk mi sie do podniebienia przyklejamałaMyszka, Andzia 34 lubią tę wiadomość
-
A ja mam dzisiaj chcice na cos blizej nieokreslonego - to jest straszne aaaaaa. Masakra... Jak na zakupach nie trafie tego, co za mna chodzi, to w desperacji zgwalce meza, bo w przeciwnym razie ogoloce lodowke, albo nadgryze wszystko na co trafie. Hmmmm przyjwmne z pozytecznym :p
Ofka moze wlasnie chipsy, albo prazynki solone mmmmmmmmałaMyszka, KasiaeN. lubią tę wiadomość
-
Kasiulek koniecznie zmien lekarza! Ja usg mam srednio co 2 tyg bo raz u prywatnego i raz na nfz, co do cytologii to ja tez mialam pobierana ostatnio, nie plamilam, ale lekarka mnie uprzedzala, ze moze wystapic plamienie. Nie wyobrazam sobie, zeby lekarka powiedziala mi, ze nie sprawdzi plci bo nie ma czasu szukac, od razu bym powiedziala co o tym mysle i to by bylo nasze ostatnie spotkanie. Tak prawde mowiac lekarka z przychodni trzyma mnie zawsze min 35 minut i samo usg robi z 10 minut, nawet na prywatnej wizycie tyle nie siedze bo max 10-15 minut
małaMyszka, kasiuleek, psioszka11, witaminkab lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Ja w ciagu dni leze albo na lewym albo na plecach, w nocy 80% na lewym boku.
Co do krwawien z nosa w 1 trymestrze mialam pare takich, ale to ciurkiem lecialo, teraz juz dawno nie mialam. Ale najgorsze sa dla mnie krwawiace dziasla i kapec w buzi w nocy, mam tak sucho w ustach, ze jezyk mi sie do podniebienia przyklejaniecierpliwa, małaMyszka, Andzia 34 lubią tę wiadomość
-
Kasiulek, ja mam wrazenie, ze lekarz podchodzi do Ciebie nieco lekcewazaco i to delikatnie rzecz ujmujac. Na prawde rozumiem, ze mozna sie spieszyc, ale bez przesady. Ciekawe jak bedzie wygladac usg polowkowe, moj lekarz mowil, ze trwa ok godziny lub jak maluszek nie chce wspolpracowac, to nawet dluzej. Wtedy trzeba poogladac wszystkie narzady i je pomierzyc. Tak naprawde dziecko oglada sie cm po cm, a jak bedzie sie spieszyl, to co wtedy.
Ja bardzo powaznie zastanawialabym sie nad zmiana lekarza. Moze jestem zbyt wymagajaca, ale uwazam, ze choc w ciazy nalezy nam sie powazna opieka, bo nie tylko dbaja o nasze zdrowie i zycie ale takze o zdrowe i zycie naszego malenstwa. No i komfort badania tez nie jest bez znaczenia
A ewentualne usg co dwa tygodnie maluszkowi z pewnoscia nie zaszkodziJak ma Ci to poprawic nastroj, to umow sie prywatnie i zobacz jaka bedzie roznica
niecierpliwa, małaMyszka, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
Ofka wrote:Ooooo tak suchosc w ustach koszmar... a ja teraz jem mini batoniki, snikersiki, marsiki. Jezu na wadze 84 kilo nawet mnie chodakowsk nie uratuje...
Trzeba myslec pozytywnie :p
małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość
-
Griszanka wrote:Ofka u mnie 87 na liczniku, a od wyjsciowej tylko +1, wiec spokojnie damy rade. Maluszki wyssaja z nas nadmiar, w polaczeniu z dieta matek karmiacych, chodakowska bedzie nam pptrzebna do wzmocnienia miesni i ujedrnienia ciala
Trzeba myslec pozytywnie :p
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Kochane! Nie wiem, ktorej z Was dziekowac za pobudzenie ochoty na salatke z pomidorow, ogorem kiszonym, smietana i koperkiem. Boziu, ale mi kolacja smakowala! A na dodatek przywolala mile wspomnienia bo taka salatke czesto zajadalismy z mezem na kolacyjke w Chorwacji na tarasie
Mnie dzis od poludnia dokucza taki lekkie cmienie okresowe, raz po lewej, raz po prawej stronie, do tego pare razy szyjka zakula. Wzielam nospe, w sumie tylko po to, zeby sprawdzic czy przejdzie, ale nie przeszlo. Chyba pora sie przyzwyczaic do tego, bo ostatnio pojawia sie co pare dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 18:53
KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość
-
A ja kolacja na słodko - kakao i świeżutki chlebek z nutellą
Mąż poszedł na jakieś koło naukowe bo student go prosił, więc biorę do ręki kindla i kakao i idę odpocząć, dzisiaj dużo się napracowałam i fizycznie w domu i umysłowo przed kompem służbowym
niecierpliwa, KasiaeN., małaMyszka, magda sz, psioszka11 lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:A ja kolacja na słodko - kakao i świeżutki chlebek z nutellą
Mąż poszedł na jakieś koło naukowe bo student go prosił, więc biorę do ręki kindla i kakao i idę odpocząć, dzisiaj dużo się napracowałam i fizycznie w domu i umysłowo przed kompem służbowym
Paula nie kazdy ma tyle kg na minusie co Ty! Co zrobilam - oczywiscie polecialam po kanapke z nutella. Maz troche dziwnie na mnie patrzy bo ledwo nie pozbylam sie smaku ogorka i juz na slodkomałaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny... Tak zrobię. Na NFZ mam wizytę ze 4 tygodnie , więc za dwa umówię się gdzieś prywatnie. Czytałam trochę i są zdania podzielone na temat ilości USG w ciąży, ale nie ma udowodnione, że może to zaszkodzić dziecku.
Na pewno dużo da mi taka wizyta. Już nie mogę się doczekać spokojnego badania i obejrzenia maluszka:)małaMyszka lubi tę wiadomość
-
kasiuleek wrote:Dziękuję dziewczyny... Tak zrobię. Na NFZ mam wizytę ze 4 tygodnie , więc za dwa umówię się gdzieś prywatnie. Czytałam trochę i są zdania podzielone na temat ilości USG w ciąży, ale nie ma udowodnione, że może to zaszkodzić dziecku.
Na pewno dużo da mi taka wizyta. Już nie mogę się doczekać spokojnego badania i obejrzenia maluszka:)
Mi na pewno bardziej szkodzilo calomiesieczne czekanie anizeli usg co 2 tygodniekasiuleek, małaMyszka lubią tę wiadomość