X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia.. imię zobowiązuje :D

Kkarolinaaaa, Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak ona wyglada, powaznie jak psychiczna ;p pasuje do niej i imie i wyglad i zachowanie ;p jakbym jej nie znała i zobaczyła ją w nocy z tym schizofrenicznym usmiechem to bym chyba sie zesrała ;p

Martucha86, aaaaga, somebodytolove94, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • czarnaruda Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobitki, witam w całkiem słoneczną sobotę.

Powoli przyzwyczajam się do myśli, że jednak noszę dziewczynkę, a nie chłopczyka, jak przewidywałam, choć kto wie. Mój M cieszy się bardzo i już chce rozpieszczać swoją księżniczkę.

Łożysko mam na przedniej ścianie, więc pewnie jeszcze będę musiała poczekać na odczuwanie ruchów. Brzuszek dalej niewielki, choć tendencja rosnąca jest. Rano prawie brak, pojawia się głównie wieczorem.
    Miłego dnia!

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2w3rjjgtyrmnqs7.png

Córcia 2015
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ;)
    Od wczoraj czuje takie pękania bąbelków i to dość często. Już myślałam, że to ruchy a teraz czuje to samo tuż nad spojeniem łonowym, więc to chyba za nisko jak na dzidzie prawda??? Uświadomcie mnie, bo szaleje:)

Rano brzusio płaski... Wieczorem wybija i już myślę , że to to i rano bęc... nie ma :) Nawet wczoraj wieczorem chciałam zrobić zdjęcie, żeby się Wam w końcu pochwalić, ale teraz już nic nie ma, więc jeszcze poczekam troszkę:)
    W środę miałam wizytę, serduszko bije prawidłowo, więc się nie martwię :)

Wieczorem też jedziemy do teściów i zostajemy na obiad do jutra:)

Idę wstawić drugą pralkę i szybciutko coś na obiad wstawić ;)

Miłego weekendu!

somebodytolove94, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• kasiuleek Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ;)
    Od wczoraj czuje takie pękania bąbelków i to dość często. Już myślałam, że to ruchy a teraz czuje to samo tuż nad spojeniem łonowym, więc to chyba za nisko jak na dzidzie prawda??? Uświadomcie mnie, bo szaleje:)

Rano brzusio płaski... Wieczorem wybija i już myślę , że to to i rano bęc... nie ma :) Nawet wczoraj wieczorem chciałam zrobić zdjęcie, żeby się Wam w końcu pochwalić, ale teraz już nic nie ma, więc jeszcze poczekam troszkę:)
    W środę miałam wizytę, serduszko bije prawidłowo, więc się nie martwię :)

Wieczorem też jedziemy do teściów i zostajemy na obiad do jutra:)

Idę wstawić drugą pralkę i szybciutko coś na obiad wstawić ;)

Miłego weekendu!

magda sz, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda mi sie wydaje ze jedna paczka jedynek wystarczy. 2jek na pewno 2 paczki a potem juz 3jki. Ale wszystko zalezy od wagi i wzrostu dziecka po porodzie.

karolina moze lepiej komentowac tego nie bede ;)

Dzis na obiad zupa ogorkowa.

małaMyszka lubi tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nie moge edytowac tej listy z linka z pierwszej strony pewnie robie cos nie tak ehh głąb ze mnie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 12:50

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej! a ja wczoraj byłam na wizycie maluszek waży 127 g :) i wszystkie wymiary ok no i prawdopodobnie chłopak tak jak i miałam przeczucia od samego początku chociaż pani dr kazała jeszcze się nie przyzwyczajać do tej myśli :) bo wszystko może się zmienić i że w 22 tyg powinna powiedzieć już na 99% :)
    a dzisiaj muszę się przyznać pierwszy raz kupiłam coś w "sklepie z odzieżą używaną" hehe prześliczny sweterek dla maleństwa widać że własnej roboty na drutach wygląda jakby nigdy nie używany za całe 2zł <lol> nie sądziłam że kiedykolwiek będe się cieszyć że coś kupiłam w takim miejscu :)

lys, magda sz, somebodytolove94, Cassie, 0na88, niecierpliwa, Martucha86, mamasia, psioszka11, małaMyszka, Maniuś, gosia.b lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śmiechem żartem, ja wszystkie ubrania mam ze sklepu z odzieżą używaną ;) idzie znaleźć dużo nowych rzeczy, z metką, nie używanych w dobrej cenie. W innym wypadku zbankrutowałabym :) Krokiety zrobione, bardzo pyszne wyszły, humor jakoś po gotowaniu się poprawił :D

Cassie, Aska87, niecierpliwa, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia w ciuchu są rewelacyjne rzeczy dla dzieci, są dużo lepszej jakości niż większość oferowana w polskich sklepach, ja patrzę w pierwszej kolejności na metkę czy 40 stopni czy 60, jak 60 to biorę nawet się nie zastanawiam. No i kwoty typu 2-3 zł, nawet nie wchodzę do smyka, czy mothercare bo i tak założę to pewnie ze 3 razy i do kartonu na kolejne dziecko :) Mimo że dużo dostaniemy od szwagierki, dziadki kupią wózek to i tak sporo kasy się nazbiera, sam isofix do samochodu kosztuje 600 zł z fotelikiem wyjdzie ze 1100 zł plus wiele innych gadżetów. Oczywiście jak spotkam coś nowego w sklepie to nie odmówię ale póki co ciuchland wygrywa ze sklepami.

Mąż odkamienił brodzik..oczywiście musiałam poprawiać ale grunt że spróbował. Teraz zachęciłam go do umycia kibelka- dałam mu berło i mówię - a teraz poczuj się jak Kazimierz Wielki i wypucuj tron który tak wczoraj zapaskudziłeś. No i wypucował, tym razem bez moich poprawek :D

Aska87, somebodytolove94, mamasia, zabka11, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    somebodytolove94 wrote:
    Śmiechem żartem, ja wszystkie ubrania mam ze sklepu z odzieżą używaną ;) idzie znaleźć dużo nowych rzeczy, z metką, nie używanych w dobrej cenie. W innym wypadku zbankrutowałabym :) Krokiety zrobione, bardzo pyszne wyszły, humor jakoś po gotowaniu się poprawił :D

w większych miastach to na pewno fajniejsze rzeczy można znaleźć :) ja wstyd się przyznać jeszcze jakiś czas temu w życiu bym nie weszła nawet do takiego sklepu ten zapach mnie odrzucał od drzwi ... wstydziłam się że ktoś znajomy może zobaczyć gdzie wchodzę... a dziś mi się nawet podobał taki rajd z mężem hehe chyba we 4 takich sklepach byłam chociaż ubranek dla małych dzieci to jak kot napłakał :) ale ten sweterek jest cudowny :)

relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu znowu te krokiety... mmmmmmmmmmmmmmmmmmm mam jezyk do pasa!
    Po niedzieli skoncze po pieczarki i je zrobie bo marza mi sie takie z kapusta i grzybami ;)

somebodytolove94, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ja pochodzę z Chełma to jest koło Lublina, tam ciuchlandy są bardziej oblegane niż sklepy od jakiegoś czasu. Prawnicy, lekarze itp. zapiepszają o 8 rano jak dostawa i się biją o buty czy koszulkę Lacosty itp. Kiedyś nagrałam telefonem co się dzieje, muszę poszukać filmiku to Wam pokaże, miałam niezły ubaw.

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie udalo kupic 2tyg temu paczke ubranek od osoby ale prywatnej ne ebay za 36euro to jakies 160zl same H&M, C&A, Disney jak nowe. W sumie 68ubranek :) rozm. 56-62. Jak dostalam te paczke to chyba milion razy je przekladalam, ukladalam i nie moglam oka nacieszyc :)
    Wszystko neutralne.
    Do ciucholandow jakos nie mam przekonania, moze dlatego ze wybralam sie do chyba 4 w okolicy w PL szukajac ubranek wlasnie dla niemowlaka jak bylam w ciazy z mlodszym synem i na sam zapach i wodok sznupiacych ludzi mnie odrzucilo. Nic nie kupilam.
    I ogolnie zle sie ostatnio czuje w sklepach, pochodze troche u zaczynam slabnac, na zakupy tylko z mezem i to raz dwa i wychodzimy, po prostu nie daje rady.

Aska87, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Aska87 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Mi sie udalo kupic 2tyg temu paczke ubranek od osoby ale prywatnej ne ebay za 36euro to jakies 160zl same H&M, C&A, Disney jak nowe. W sumie 68ubranek :) rozm. 56-62. Jak dostalam te paczke to chyba milion razy je przekladalam, ukladalam i nie moglam oka nacieszyc :)
    Wszystko neutralne.
    Do ciucholandow jakos nie mam przekonania, moze dlatego ze wybralam sie do chyba 4 w okolicy w PL szukajac ubranek wlasnie dla niemowlaka jak bylam w ciazy z mlodszym synem i na sam zapach i wodok sznupiacych ludzi mnie odrzucilo. Nic nie kupilam.
    I ogolnie zle sie ostatnio czuje w sklepach, pochodze troche u zaczynam slabnac, na zakupy tylko z mezem i to raz dwa i wychodzimy, po prostu nie daje rady.

ja też mam zamiar taką paczuszkę zamówić na allegro oglądałam i niektóre takie oferty wyglądają kusząco :) na razie czekam na potwierdzenie płci :) a później będe szaleć :)

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska wg plci chce kupic juz na 68 ;) jest mega wybor a za taka cene nie bede sie zastanawiac. Uzywane czy nie byle bylo w dobrym stanie blez plam i dziurek ;)
    Na allegro kupilam kilka paczek dla mlodszego syna jakies 6lat temu i bylam bardzo zadowolona, udalo mi sie je pozniej odsprzedac w ten sam sposob i kasa byla na kolejne ciuszki.

• rybka1988 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciucholandzie własnie kupilam bardzo duzo ubranek ale jest u mojej mamy taki jeden wielki tylko wszystko wyprane, wyprasowane i pachnie lenorem:-) a do innych jak sie wejdzie to czuc niestety"czyms" teraz biore sie za torta dla siebie bo jutro goscie a w poniedzialek mam urodziny:-) taki z bita smietana i owocami. W lukier nie chce mi sie bawic i tak nikt tego nie je. Jutro rodzice przywioza mi lozeczko i przewijak no i kolejna torbe ciuszkow juz nie moge sie doczekac:-)

magda sz, somebodytolove94, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Czesc :)
    Ja sie wczoraj na belly wkurzylam i wylaczylam... napisalam mega dlugi post i mi sie skasowal... :/

Wyprawka.
    Zaczelam kupowac powoli wszystko na poczatku stycznia i takim sposobem do kupienia zostalo mi lozeczko, wozek i kilka dupereli typu proszek, podklady.
    Butelek, sterylizatorow, podgrzewaczy, odciagaczy nie kupuje. Jak bedzie potrzeba to zawsze mozna po porodzie kupic. Syna karmilam poltora roku nie majac w domu ani jednej butelki. Nie zna smaku mm, wiec mam nadzieje ze teraz tez tak bedzie.
    Ciuszkow tez mam komplet, brakuja mi tylko czapeczki i ewentualne rajstopki.
    Mam hustawke ktora cieszy moje oko (w kartonie) od 2 tygodni :) nie moge sie doczekac zeby ja zlozyc i wlozyc w nia malucha :) kupilam 0+

Nie wyobrazam sobie kupowac wyprawki pod koniec ciazy ze wzgledu na samopoczucie to raz, dwa mam dwoje dzieci w wieku szkolnym. Starszy idzie od wrzesnia do 3klasy a mlodszy do pierwszej, wiecie ile szkola kosztuje wiec wydatki sobie rozlozylismy i powiem Wam ze kupujac na kazdych zakupach cos nie czuje tego po kieszeni.
    Pampersow mam tylko jedna paczke 1, jak bedzie promocja kupie 2jki.

Odnosnie plci od poczatku czuje sie inaczej niz z chlopakami, z nimi wiedzialam ze to chlopcy i koniec mimo ze w drugiej ciazy lekarz uparcie mowil od 12tc do konca ze dziewczynka ;)
    Ze starszym synem tez czulam sie na chlopca a plec poznalam 2tyg przed porodem.
    Zobaczymy, w poniedzielek wizyta.
    Denerwuje sie ale chyba to normalne.

Zycze Wam milego dnia
    Śliczne bawełniane czapeczki sa w pepco sama juz kupilam:-)a co do wyprawki zgadzam sie z Toba lepiej wczesniej niz pozniej na wariata.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka do Pepco mam 1000km ;)

• rybka1988 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    rybka do Pepco mam 1000km ;)
    O cholerka to zostaje allegro:-(

‹‹ 486 487 488 489 490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ