X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ruchów to w moim suwaku jest napisane, że pewnie odczuwam już ruchy dziecka.. Nic nie czuję :-/ wiem, że przyjdzie na to czas i nie stresuję się tym ale mogli poczekać z tą informacją bo niektóre dziewczyny mogłyby się tym niepotrzebnie denerwować..

małaMyszka lubi tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko dwa dni was nadrabiam! !!

Skąd wy bierzecie tyle sil na sprzątanie? Ja dzischciałam caly dom wypucowac ale opadam z sił. ..zrobilam dwa pranua, porządki w szafie i z butami, zrobilam trzy kursy z 3pietra do piwnicy i musiałam sie na pol godz.polozyc bo mi krzyz normalnie rozsadzalo. Potem kolejne pranie, obiad, wietrzenie poscieli, pojechakam na szybkie jedzeniowe zakupy i odkurzylam caly dom i padam.....a jeszcze chciałam podlogiunyc, pomyc łazienki i stertę prasowania mam. ...ale to już jutro bo nie podniose się już z kanapy. ...

Musze sie pochwalić ze poszalalamw tym tyg na zakupach:kupilam sobie 2pary butow na wiosnę; 4 pary spodni,5 bluzek.kupilam tez coreczce getry i 3 bluzeczki i dla dzidziusia kilka bodziakow i pajacykow. :)

Dziś na obiad rybka u nas była a jutro gotuje gar fasolki po bretonsku na kilka dni :)

niecierpliwa, Cassie, małaMyszka, mamasia, Paula_071 lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki,
    kochane jesteście- dziękuję za słowa otuchy i wsparcie. O detektorze myślałam, ale faktycznie- dla mnie panikary byłby to chyba chybiony gadżet.
    Ale już jest dużo lepiej- nie pisałam Wam,ale od jakiegoś czasu szukaliśmy z emkiem mieszkania do kupna (teraz przenosimy się do Wrocka na pół roku może dłużej troszkę-max do końca roku- tak mamy wynajęte mieszkanie), no i w tym tyg znaleźliśmy,a dziś poszliśmy dograć szczegóły. W poniedziałek będzie konkretna decyzja.Tyle,że wrócimy do miejscowości rodziców- 70km od Wrocławia.
    Ale po wizycie w mieszkaniu, pojechaliśmy do Obi,Castoramy itp sklepów na rekonesans- bosz...płytki,deski,wanna,meble, podłogi,ściany tyle tego jest. Ale powoli w myślach urządzam już je :) Swoją drogą znacie jakiś fajny program do projektowania wnętrz, bo miałam kiedyś ,ale chyba wyczyszczony został przy formacie.
    Swoją drogą brzuch spuchł- zrobił się ciążowy na wieczór, ale wytrzymam do środy:)
    Jeszcze raz dziękuję za Wasze słowa:)

niecierpliwa, magda sz, małaMyszka, Martucha86 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ten wieczorowy brzuch jest super :D fajnie ze wieczoren jest taki widoczny,zaraz wychodzimy do znajomych to bede dumna jak paw ze mam przed soba pileczke :D

niecierpliwa, somebodytolove94, psioszka11, małaMyszka, Martucha86 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina możliwe :) 5ylwia, nie martw się. Każda kobieta jest inna, ja też na internecie się naczytałam, że łooooo między 16-22 tygodniem, ale te pulchniejsze panie będą czuły później..guzik prawda :) ja na początku też takie bąbelki czułam, jakby rybka pływała ;) a potem tak jak to już omawiałyśmy drganie powieki przy niedoborze :D teraz odliczam dni do mocnego kopniaka. Swoją drogą! https://www.youtube.com/watch?v=3xhO8a7aI3k

małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej sierpnioweczki.

Ja dzis na basenie z mężem i synkiem byliśmy. Wróciłam taka zmęczona, ze padlam na kanapie. Zaraz sie podniosłe bo jutro u nas piękna pogoda i grilla robimy. Przyjedzie mama, tata i brat. Muszę mięsko zamarynowac. Kupiłam tez dzis krzew agrestu i porzeczek czerwona wiec jutro jak rodzice przyjadą to mi pokażą jak to wsadzić i w ktorym miejscu bedzie najlepiej. Popodcina tez maz z tata jabłonie i grusze. A w następnym tygodniu trzeba bedzie szklarnie ogarnąć bo chce juz zacząć sadzić warzywka:-)

psioszka11, niecierpliwa, magda sz, małaMyszka, KasiaeN., mamasia, somebodytolove94 lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina ja mam taka kanape tylko kolor braz + kremowe poduszki

https://www.roller.de/M%C3%B6bel/Sofas-%26-Couches/Ecksofas-L-Form/Wohnlandschaft-STARLIGHT/p/0255004700

Spokojnie moga na niej spac 4 osoby, mega wygodna

małaMyszka lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie co jest piekne??? Ze juz czuc wiosne, wszystko budzi sie do zycia nawet tak ospale ciezarowki jak My ;) A co jest po wiosnie...tak! Nasz wyczekiwany sierpien :)

psioszka11, lys, małaMyszka, KasiaeN., Maniuś, somebodytolove94, Paula_071 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie juz dlugo jest wiosna ;) szaliki, czapki odeszly w zapomnenie. Rano chodze w plaszczyku wiosennym po poludniu sweterek i kamizelka + adidaski :) Niech juz tak zostanie.

małaMyszka, KasiaeN., niecierpliwa lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też bardzo cieszy wiosna, pozytywnie mnie nastraja. Gdyby tylko te przeklęte bóle głowy przestały mnie męczyć, bo zabijają moją całą radość.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    U mnie juz dlugo jest wiosna ;) szaliki, czapki odeszly w zapomnenie. Rano chodze w plaszczyku wiosennym po poludniu sweterek i kamizelka + adidaski :) Niech juz tak zostanie.

Ależ Ci zazdroszczę!U nas dziś też było wiosennie ale niestety na wiosenne płaszczyki jeszcze za wcześnie.A mój zimowy płaszcz już przyciasny.Śmiałam się ostatnio do Adama, że 28 marca jest Dzień Ziemi.I w tym roku jest akcja Godzina dla Morświna, a ja jak zapnę mój płaszcz zimowy to trochę wyglądam jak ten morświn ;)

Zaraz do nas przychodzi kolega.Przyjechał z Holandii na parę dni i zawsze jak przylatuje to staramy się spotkać.Niestety przychodzi dopiero o 22 bo musi syna położyć spać.A dopiero wróciliśmy od wujka i ja już taka zmęczona jestem.No ale może jakoś wytrzymam.

Miłego wieczoru!!!

niecierpliwa, małaMyszka, somebodytolove94 lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis juz tez zalozylam wiosenna narzutke, bosko bylo, nic mnie nie uwieralo, nie cisnelo po prostu rewelacja, ale kurtki zimowej jeszcze nie chowam, bo jak to zrobie to na bank zima wroci :P

KasiaeN., Neyla, małaMyszka, somebodytolove94 lubią tę wiadomość

• Neyla Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki! Słyszałyście może o firmie ATB meble...znalazłam tam fajne mebelki dla maluszków, ale nie wiem jak z jakością?

Ja już się nie mogę doczekać wiosny. Dzisiaj po raz pierwszy od wyjścia ze szpitala byłam na podwórku... jakież było moje rozczarowanie, że ledwo mieszczę się już w kurtkę zimową. U nas (Ełk) było dzisiaj tylko 5 stopni.

A teściowa dzisiaj widziała mój brzuch po 3 tyg. przerwie i taka zdziwiona, że taki duży. Pocieszyła mnie, że mój mąż ważył 4,550kg i mierzył 63cm jak się urodził...nie wiedziałam czy śmiać się, czy płakać ;) żartowaliśmy, że do domu z nim wychodziła ze szpitala już "za rękę".

niecierpliwa, małaMyszka, Martucha86, psioszka11 lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, ja wlasnie zdalam sobie sprawe ze to ostatni tydzien 4tego miesiaca. Ten czas leci jak szalony!

Na dzisiaj mowie juz dobranoc. Poogladam z mezem TV i ide spac.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• czarnaruda Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, a mi jakoś ciężko psychicznie dzisiaj.
    Wyobraźcie sobie, że postanowiliśmy się podzielić informacją o płci dzidziusia (dziewczynka) z najbliższymi (i w zasadzie nie tylko). Większość reakcji było pozytywnych, ale w dwóch przypadkach usłyszeliśmy jak dla mnie bardzo bolesne komentarze- na początku się zdenerwowałam, a później chciało mi się płakać. Nie mogę tego przetrawić nadal.
    Usłyszałam coś w stylu: ojej, to nie będzie chłopczyka czy nie martwcie się, następnym razem będzie synek(!!!).

Dodam, że nikomu nie mówiłam o moich przeczuciach na synka, a raczej, że płeć jest mi kompletnie obojętna, a takie słowa mnie kompletnie przygnębiły.
    Odniosłam wrażenie, że wszyscy oczekują (od nas) pierworodnego syna, a jeśli nie to to jest wielki zawód. Smutno mi...

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgtyrmnqs7.png

Córcia 2015
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ważne czy dziewczynka czy chłopiec. Ważne by było zdrowe i kochane!

Andzia 34, Cassie, Neyla, czarnaruda, Paula_071 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie! Co za buraki :/ ależ bym wygarnęła, nie wytrzymałabym jakby ciotka czy ktoś takie komentarze. Trzeba się cieszyć że zdrowe! :)

małaMyszka, KasiaeN., czarnaruda lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ale w 3mieście mamy piekne sloneczko odrazu lepiej sie na duszy robi :-) milej niedzieli
    Zaraz jakies dobre sniadanko trzeba wciągnąć do kosciola i na chwile na targi chociaz nie wiem czy dam rade co sie w nocy budzilam to brzuch mi drgal aaa wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet :-P.

małaMyszka, Maniuś, niecierpliwa, Pati Belgia, mamasia, lys, Laura, Cassie, czarnaruda lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!!!
    Dużo miłości i radości z okazji dnia kobiet!!!

Piękne słońce za oknem... Dzień będzie wykorzystany do maxa!!!

Noc była fatalna. O godz. 0:30 ktoś do nas dzwonił na domofon!!! Zanim się zorientowałam, to piesa narobiła takiego rabanu, że nawet nie wstawałam żeby odebrać. Nie wiem co za debil w środku nocy lubi takie zabawy, ale teraz żałuję że nie odebrałam i nie zabiłam...
    Od razu M. sprawdził czy drzwi są zamknięte!!! Normalnie jakieś wariactwo!
    Miłej niedzieli Kochane!!!

Maniuś, niecierpliwa, Pati Belgia, magda sz, mamasia, lys, Martucha86, Laura, Cassie, czarnaruda lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja wpadne zlozyc Nam zyczenia wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet :) zdrowiutkich dzieciaczkow,bezproblemowych ciaz i szybkich porodow Kobietki :D
    Milej slonecznej niedzieli <3

niecierpliwa, małaMyszka, aaaaga, Pati Belgia, mamasia, lys, Martucha86, Laura, Cassie, czarnaruda, psioszka11 lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
‹‹ 488 489 490 491 492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ