X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki ,

wszystkiedo dobrego z okazji naszego swieta ! dziewczyny trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty - ja juz w srode polowkowe , olaboga ! ale leci :)

Cassie, niecierpliwa, Maniuś, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem pozytywnie zmeczona ;) Najpierw o 10 poszlismy do Mca na tosta i kawke, potem wycieczka do palmiarni, w drodzo powrotnej zachaczylam o ciucholand i kupilam super bluzke ciazowa z H&M Mama, a na samym koncu przepyszna pizza na miescie. Ledwo sie do domku dokulalam ;) Tematem przewodnim naszej randki byl kwietniowy urlop i po'powrocie do domu zakupilismy Groupona na wczasy w Gdansku, juz sie nie moge doczekac ;)
    Mam nadzieje, ze Wasza niedziela mija rownie przyjemnie ;)

Cassie, mamasia, somebodytolove94, Laura, Neyla, małaMyszka, psioszka11, Martucha86 lubią tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dalam rade bylam na targach mother&baby pelno ulotek dostałam bylo kilka fajnych stoisk i mozna bylo uczestniczyć w warsztatach i konkursach. mozna bylo wygrac fotelik samochodowy maxi cosi ale bylismy o takiej porze ze byla luka w programie i ani warsztatow ani konkursow akurat nie robili do darmowego usg kolejka na godzine czekania darowalam sobie i tyle

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaga a jaka cena biletów :)?

małaMyszka lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ale jestem pozytywnie zmeczona ;) Najpierw o 10 poszlismy do Mca na tosta i kawke, potem wycieczka do palmiarni, w drodzo powrotnej zachaczylam o ciucholand i kupilam super bluzke ciazowa z H&M Mama, a na samym koncu przepyszna pizza na miescie. Ledwo sie do domku dokulalam ;) Tematem przewodnim naszej randki byl kwietniowy urlop i po'powrocie do domu zakupilismy Groupona na wczasy w Gdansku, juz sie nie moge doczekac ;)
    Mam nadzieje, ze Wasza niedziela mija rownie przyjemnie ;)
    Jesteś z Zielonej góry?

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka1988 wrote:
    Jesteś z Zielonej góry?

Nie, z Gliwic :)

• somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po dłuugim spacerze w lesie :D byłam ostatnio u dentystki (Neyla, na Konopnickiej, Pani Czeladko :)) i stwierdziła, że w ciąży zęby leczy się w 5,6,7 miesiącu. U mnie będzie ciężko, bo ludzie mają fobię przed klaunami, pająkami czy jakimi tam stworami, a u mnie padło na dentystę :/

niecierpliwa, Aska87, małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bilet wstepu na targi 15 zl

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego Siostry! Cudownych kolejnych miesięcy w zdrowiu i spokoju!
    My byliśmy rano na wycieczce, a niedawno wróciliśmy z obiadku- mój mąż zabrał mnie, moją mamę i swoją na pyszną rybkę.Mamy niedaleko taką fajną smażalnie ze swoim stawem i klimatem.Najadłam się okropnie. Fajnie było z naszymi mamami:)
    Jutro wizyta u endokrynologa,a w środę - zobaczę mojego maluszka. No i jutro 20 tydzień :)
    Miłej reszty niedzieli!

Cassie, niecierpliwa, Laura, lys, małaMyszka, mamasia, Maniuś lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie kiedys panicznie balam dentysty. Strach minal jak zostalam mama i prawie poltora roku chodzilam 2x w tyg z synem do dentysty. Mial straszne problemy.
    Teraz chodze regularnie na kontrole, sciaganie kamienia i odpukac zeby zdrowe. Dobry dentysta do polowa sukcesu.

• magda sz Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam u dentysty tydzień temu, miałam dziurkę oczyszczaną, plombę, polerowanie, kamień i lakierowanie. Dentystka namówiła mnie żeby wytrzymać bez znieczulenia, ma specjalnie jak coś ale to w każdej chwili może zrobić więc może uda się bez. No i się udało, starała się delikatnie, trochę pojęczałam ale nie było zle (ostatni raz byłam na leczeniu zęba w 2009 roku..) Teraz mam przyjść pod koniec czerwca na kontrolę i kolejne lakierowanie.

Jak tam Wasz dzień? Ja się oczywiście pokłóciłam z mężem...najpierw w sklepie pyta się co chce i się patrzy na bombonierki to aż mi się słabo zrobiło że jest taki tandetny... powiedziałam że chcę coś drogiego i trudno dostępnego i wyszłam ze sklepu. Stwierdził że zabierze mnie po obiedzie na coś słodkiego ale w między czasie byliśmy po kwiatka dla teściowej w Biedronce i kupiłam sobie tulipany, były już poniszczone więc szukałam samych pączków na co kasjerka żebym je powsadzała do środka do wody bo więdną..mąż oczywiście stanął po jej stronie, tylko że w tych wiadrach z tulipanami nie było wody... no i się zaczęło, że nie ma racji i staje po stronie obcej kobiety, a że dalej się kłócił to wygarnęłam mu że zamiast raz na jakiś czas zadbać, dopieścić żonę to szuka części do motoru i szlak mnie trafia jak słyszę od koleżanek co dostały, jak mąż o nie zabiega a on kuzwa nic! Mąż stwierdzi że dla ciężarnej ciężko coś wymyślić, że nie ma dla mnie rozrywki.. Boże co za Fred z epoki kamienia łupanego.

małaMyszka, mamasia, psioszka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Nie, z Gliwic :)
    bo tak czytam mcdonald, pozniej palmiarnia i tak mi nasza zielona to zabrzmialo;-)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• rybka1988 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Ja byłam u dentysty tydzień temu, miałam dziurkę oczyszczaną, plombę, polerowanie, kamień i lakierowanie. Dentystka namówiła mnie żeby wytrzymać bez znieczulenia, ma specjalnie jak coś ale to w każdej chwili może zrobić więc może uda się bez. No i się udało, starała się delikatnie, trochę pojęczałam ale nie było zle (ostatni raz byłam na leczeniu zęba w 2009 roku..) Teraz mam przyjść pod koniec czerwca na kontrolę i kolejne lakierowanie.

Jak tam Wasz dzień? Ja się oczywiście pokłóciłam z mężem...najpierw w sklepie pyta się co chce i się patrzy na bombonierki to aż mi się słabo zrobiło że jest taki tandetny... powiedziałam że chcę coś drogiego i trudno dostępnego i wyszłam ze sklepu. Stwierdził że zabierze mnie po obiedzie na coś słodkiego ale w między czasie byliśmy po kwiatka dla teściowej w Biedronce i kupiłam sobie tulipany, były już poniszczone więc szukałam samych pączków na co kasjerka żebym je powsadzała do środka do wody bo więdną..mąż oczywiście stanął po jej stronie, tylko że w tych wiadrach z tulipanami nie było wody... no i się zaczęło, że nie ma racji i staje po stronie obcej kobiety, a że dalej się kłócił to wygarnęłam mu że zamiast raz na jakiś czas zadbać, dopieścić żonę to szuka części do motoru i szlak mnie trafia jak słyszę od koleżanek co dostały, jak mąż o nie zabiega a on kuzwa nic! Mąż stwierdzi że dla ciężarnej ciężko coś wymyślić, że nie ma dla mnie rozrywki.. Boże co za Fred z epoki kamienia łupanego.
    No to widze, ze nie jestem sama. Mnie maz nigdzie nie zabral nic nie kupil tylko powiedzial wszystkiego dobrego po czym pytanie: kiedy obiad. A jest w domu w tym czasie pierwszy raz od 3 lat! Jutro mam urodziny a on twierdzi ze to dzien jak codzien a ja dla niego zawsze cos szykuje. Jest mi przykro jak cholera

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, ja sie ciesze ze to tego typu swiat nie przywiazujemy wagi. Ja nawet urodzin nie obchodze bo nie lubie.
    Buziak od meza i to ze jest to dla mnie najwazniejsze ;)

• rybka1988 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Wiecie co, ja sie ciesze ze to tego typu swiat nie przywiazujemy wagi. Ja nawet urodzin nie obchodze bo nie lubie.
    Buziak od meza i to ze jest to dla mnie najwazniejsze ;)
    Ciesze sie Twoim szczesciem naprawde, wyglada na to ze masz wspanialego meza:-) ja jestem 8 lat po slubie a od 2 walcze o malzenstwo. Przez problemy natury osobistej moj maz zrobil sie straszny. Nastawiony na brac pepek swiata. Ale chodzimy do poradni rodzinnej bo go zmusilam bo kocham jeszcze. Zawsze mam nadzieje ale nie mozna byc nastawionym tylko na brac:-(

psioszka11, małaMyszka, czarnaruda lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaruda - nie przejmuj się, ludzie zawsze gadają. Najpierw kiedy ślub, potem kiedy dziecko, kiedy kolejne etc. Najważniejsze, by dziecko było zdrowe - jak ktoś ma niespełnioną potrzebę posiadania syna to jego problem.

niecierpliwa - ja od 5 dni nie wymiotowałam, ale wczoraj jak wyszłam na korytarz i poczułam kolację sąsiada w postaci smażonej ryby to tak szybko wybiegałam z bloku, że wygrałabym chyba zawody w sprincie. Ale dałam radę, nie zwymiotowałam;)

Aska87 - ja byłam u dentysty z miesiąc temu, zwymiotowałam zaraz po wstaniu i poszłam bez śniadania. Dałam rady bez wymiotowania, bo całej żółci pozbyłam się godzinę przed wizyta;)

A ja dzisiaj pojechałam z rodzicami do lasu, nazbieraliśmy śnieżyczek, naspacerowaliśmy się bardzo. 16'C było w słońcu, przepiękna pogoda, aż chce się żyć:) Później był maminy obiadek i lody. Bardzo miły dzień:) Mąż w tym czasie skończył pisać duży artykuł:)

Wczoraj odebrałam w końcu adapter do pasów ze Smyka. Wczoraj i dzisiaj zrobiłam ze 100 km i muszę powiedzieć, że rewelacyjnie się sprawdza. Polecam tym z dużym brzuchem i tym, które męczą wymioty - mi bardzo przeszkadzał wbijający się pas w pełny żołądek a teraz w ogóle nie nic nie czuję.

niecierpliwa, małaMyszka, czarnaruda lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka mam nadzieje ze u Was wszystko sie ulozy tym bardziej ze oczekujecie dziecka.
    W czerwcu minie 9 lat od dnia slubu :)

rybka1988, małaMyszka, czarnaruda lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie obchodzę 8 marca ani walentynek itp. ale chodzi mi głównie o to że inicjatorem wszystkich wyjść, czy prezentów niespodzianek jestem ja. Mąż to tylko otomoto.pl albo motor tygodnik, chciałabym żeby zaangażował się w coś żeby zrobić mi przyjemność. Wiem, powiecie-widziały gały co brały... przed ślubem też nie był szarmancki ale bardzo bym chciała choć trochę go tego nauczyć, myślę że łatwiej pokazać facetowi w jakieś święto że się czegoś oczekuje niż tak bez okazji. Mam nadzieję że kiedyś mnie zaskoczy pozytywnie, tu nawet nie chodzi o mnie ale jak będziemy mieć dziecko to chciałabym je inaczej wychować niż jego wychowali rodzice, nie odpowiadają mi takie wzorce po prostu, u mnie w domu było zupełnie inaczej, tato chociaż jest drewnem to potrafił zaskoczyć mamę nie raz.

Rybka trzymam kciuki, ja również zapisałam się do poradni ale termin mają na pierwszą wizytę w kwietniu...

psioszka11, małaMyszka, czarnaruda lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj zapytał czy chce kwiatka :-) odpowiedziałam mu niee koty zjedzą szkoda kwiatka

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    moj zapytał czy chce kwiatka :-) odpowiedziałam mu niee koty zjedzą szkoda kwiatka

Ja mojemu powiedziałam wczoraj, że lepiej kupić kwiaty w poniedziałek, będę pewnie wyprzedaże i ceny 50% niższe;)

aaaaga, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 490 491 492 493 494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ