X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez cały dzień udało mi się sprzątnąć sypialnię, kibel i łazienkę, czyli ok. 1/3 mieszkania :/ Ale za to porządnie i można przejrzeć się w lustrze w końcu i jeść z podłogi.
    Jutro jadę na weekend do koleżanki do Warszawy, cool.
    Co do sprzątania jeszcze, to u nas jest bardzo, bardzo twarda woda i każdą kroplę widać potem na lustrze, naczyniach czy czymkolwiek :/ Do odkamieniania używam często domowego roztworu kwasku cytrynowego. Czasem dodaję łyżeczkę płynu do naczyń i wlewam do butelki ze spryskiwaczem. Doskonale czyści wannę, zlew i inne takie. Tylko trzeba uważać, żeby nie zrobić zbyt mocnego roztworu, bo szybko wysycha i krystalizuje się zamiast rozpuszczać kamień. Działa tak jak ocet czy każdy inny kwas (te preparaty ze sklepu na kamień są najczęściej na bazie kwasu ortofosforowego, czyli tego, który jest w coli), ale nie śmierdzi.

małaMyszka lubi tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Milego weekendu :-)

KasiaeN., małaMyszka, ainer85, mamasia lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie brzuchatki I zycze milego dnia:-)

KasiaeN., małaMyszka, ainer85, mamasia lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry!!! kurde sobota i jak zwykle się budzę przed 8:00:/ Głodna jestem..... zastanawiam się czy to przypał zjeść ciasto na śniadanie, bo mnie korci :]
    Mam nadzieje że będzie dzisiaj ładna pogoda, to sobie kiełbaskę na grillu upieczemy, bo w zeszła sobotę niedożarłam się kiełbasą.
    a co do zakupów to też nic nie mam. Czekałam aż lekarz powie jaka płeć, ale jakoś mi nie pasuję. Nie to że nie cieszę się z dziewczynki, tylko jakoś nie mogę się oswoić. Z Blana czułam że będzie dziewczynka i jak lekarka potwierdziła, to nie miałam żadnych wątpliwość że tak własnie jest. A teraz jakoś mi dziwnie, poczekam na kolejną wizytę aż potwierdzi....
    Rozglądam się tylko za kołyską i jakąś komodą z przewijakiem. Na początek chce właśnie dziecko kłaść w kołysce ( coś jak kosz mojżesza tylko mobilne) a skoro nie będzie łóżeczka to nie mam za bardzo gdzie przewijaka umiejscowić. Więc przyda się jakaś komódka z przewijakiem.

małaMyszka, niecierpliwa, mamasia, Cassie lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie i my ;) Ranek z mdlosciami i zawrotami glowy, pogoda zapowiada sie dzis piekna :) My dzis do tesciow na obiadek, a jutro z okazji dnia kobiet maz zabiera mnie na obiad i spacer po palmiarni ;) Jestem w szoku, bo nigdy nie obchodzil dnia kobiet, ale teraz stwierdzil, ze ma 2 kobiety jedna w drugiej i bedziemy obchodzic ;)
    Milej i slonecznej soboty!

małaMyszka, ainer85, KasiaeN., mamasia, Maniuś lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w sobotni poranek.
    Dzisiaj nic nie zepsuje mi humoru...
    Miłego weekendu

niecierpliwa, ainer85, KasiaeN., mamasia, Maniuś lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja mówię dzień dobry :)

Zapowiada się fajny, leniwy weekend :) Adam jeszcze śpi, a ja idę zaraz do kuchni obrać marcheweczki na soczek i zrobić jakieś śniadanie.
    Na obiad spaghetti w wykonaniu A. a po południu idziemy na imieniny do brata mojego taty więc zapowiada się wyżerkaaaaaaaaa, a wujo robi pyszną sałatkę :D

Miłej soboty Kochane moje! :*
    A na dobry początek weekendu dla Was ode mnie :D

https://www.youtube.com/watch?v=IKjJ6DQF7xY

niecierpliwa, psioszka11, małaMyszka, mamasia, kasiuleek lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Siostry!
    A ja od rana znowu zeschizowałam. Obudziłam męża o 6 i mówię ,że brzuch mi spadł, że mniejszy jest ,a już nie wspomnę,że dalej nic nie czuję. On przykłada ręce, maca- mówi- no rzeczywiście mniejszy. O matko, ile strachu- ja chcę już wizyty! Wstałam z tego łóżka- a moja mama do mnie- jezuuu jaki bandzior Ci urósł! To już sama nie wiem:/ Jak stoję to go widzę, ale na płasko- nie ma. Też tak macie?! Nie wytrzymię do środy! AAAAAAAAAAAAAAAA!
    Muszę coś ze sobą zrobić, bo zwariuję z tym nakręcaniem. Dalej chodzą za mną jakieś czarne myśli :(
    Dobra, nie męczę Was już. Miłego weekendu!

somebodytolove94, małaMyszka, Y, mamasia lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć brzuchatki :)

Miłego dnia Wam życzę :)

Ja też jeszcze nie mam praktycznie nic dla maluszka. SKusiłam się tylko na kaftanik i body w neutralnym kolorze. Lekarz stwierdził, że chyba dziewczynka, ale nie miał 100% pewności, a ja od początku mam przeczucie na chłopaka. Wiadomo, że takie przeczucia nie zawsze się sprawdzają, ale mimo wszytsko wolę poczekac do połowkowych, żeby później nie stroić chłopca w rózowe falbanki :P Fajnie, że umieszczacie takie listy wyprawkowe. Ja też nie mam żadnego malucha w rodzinie, wszystko będę musiała kupić sama, dobrze że można się Was poradzić :)
    co do kąpieli noworodków to słyszałam, że zamiast oliwek po kąpieli, które zatykają pory lepiej jest kupić emulsję do kapieli Oilatum, która jednocześnie nawilża skórę i nie trzeba już potem żadnych dodatkowych kosmetyków.Stosowała ktoraś z forumowych mamuś?

małaMyszka lubi tę wiadomość

Ewa123
  • somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Psioszka11, ja w sumie jak oglądam nasze zdjęcie z USG i porównuję je do innych zdjęć dzieci w tym samym tygodniu to też się strasznie martwię :/ Mój to chodzi się ze mnie nabija, że panikuję, no ale nic już nie poradzę. Od rana kichańsko i czkawka. Pozdrawiamy!

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka spokojnie Kochana, bo sie niepotrzebnie denerwujesz. Ja tez mam maly brzuszek i oczywiscie bym chciala, zeby juz byl wiekszy, ale to w jakim tempie on rosnie zalezy od wielu rzeczy przede wszystkim od naszej figurki i od tego jak malenstwo jest ulozone ;) Nie denerwuj sie, a jak chcesz byc spokojniejsza to podjedz na IP powiedz o swoich obawach i pewnie sprawdza serduszko ;)

Btw podczytuje czasem lipcowki jak mi sie nudzi i powiem'Wam, ze ogromnie ciesze sie, ze u nas nie ma tak niezdrowej atmosfery jak tam, wystarczy jeden taki zaczepior jak tam i cala atmosfera i radosc z pisania na forum mija, wiec oby tak dalej u Nas zostalo! :)

małaMyszka, mamasia, Maniuś, ainer85, lys, Cassie, psioszka11 lubią tę wiadomość

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka, spokojnie, ja też nie czuję ruchow malucha. Ale 2 lekarzy powiedzialo mi, że to jest absolutnie za wcześnie, że przy pierwszej ciąży to większość kobiet odczuwa ruchy około 21-22 tygodnia. A brzuch rano na leżąco też mam płaski, wieczorem mnie wywala :) Ale też jakiś ogromny nie jest. Będzie wszystko dobrze, nie nakręcaj się. Włącz sobie jakiś dobry film, poczytaj książkę, do środy już niedaleko :)

małaMyszka, niecierpliwa, psioszka11 lubią tę wiadomość

Ewa123
  • somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie narzeczony brzuch zaczął witać i całować i w tym miejscu maluch mnie właśnie smyrnął :D ojej ^^

małaMyszka, niecierpliwa, Cassie, psioszka11 lubią tę wiadomość

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka ja tez mam schizy ze nie czuje ludzika ( raz tylko poczulam na 100 % maluszka odroznilam od jelit i gazow ) codziennie sie martwię czy jest ok ale musi byc ok innej opcji po prostu nie ma! rano jak leze moj brzuch jest lekko wypukly pod pepekiem za to wieczorem mnie po prostu wysadza śmieje sie ze to jelita :-) glowa do gory ja wizyte mam za 8 dni dzisiejszego dnia nie juz nie licze hehe i nie moge sie doczekac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 09:24

niecierpliwa, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry!
    ja juz pracuję w pocie czoła, ale pogoda piękna a popołudniu jadę na wieś i odrazu jakoś milej w tej pracy :)
    psioszka11 mi w góle nie widać brzucha i tez się schziuję, że cos jest nie tak, ale staram się odpedzać złe myśli, bo to w niczym nie pomoże. Pozatym to chyba normalne, że brzuch się "wklęsa" jak sie leży :) Już niedługo będzie większy i nie stracisz go z oka ani na minutkę!
    miłej soboty!

KasiaeN., psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam;)

Jezuuu dziewczyny ale sie wzięłyście za to sprzątanie:D u mnie sprzątanie to zazwyczaj w sobote takie większe:) Fajnie, że piszecie czym sprzątacie, można coś podpatrzeć:)

Ja wyprawki tez nie mam ale zaczne ją powoli kompletować,miało być w tym tyg ale choróbsko pokrzyżowało mi plany

Na śniadanko żurek z jajkiem, zostawiłam sobie troche z obiadu wczorajszego:)

mamasia, KasiaeN., niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się weekendowo :) już po śniadanku, a teraz kawka z serniczkiem (udały się, mąż jest zachwycony, bo dla niego inne ciasto oza sernikiem wszelakiej maści - czyt. na zimno, mini, z kruszonką, z polewą, bez mogłoby nie istnieć). W planach lekkie ogarnięcie mieszkania (w tygodniu sprzątam na bieżąco), a później jedziemy w odwiedziny do szwagra :)

Aaa... zapomniałam Wam napisać, że w czwartek dotarły do mojej teściowej zamówione czekoladki z napisem "super teściowa" (o te http://chocolissimo.pl/images/_popup/Super-Tesciowa.jpg), dzwoni wieczorem i pyta czy coś mi wiadomo o przesyłce, bo ona nic nie zamawiała, a ja na to, że "najlepsze życzenia z okazji dnia teściowej", ale była dumna :) czyli niespodzianka się udała :)

Maniuś, KasiaeN., Y, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc!
    Te czekoladki i telegramy z chocolissimo sa wypas! My na slub dostalismy takie bardzo duze z napisem
    "Karolinie i Piotrowi slodkosci w milosci" zjedlismy tylko te boczne serduszka a napis zostawilismy na pamiatke :)

Wczoeaj byli znajomi do 2,chcialo mi sie spac ale dalam rade,jej jak fajnie bylo sie z nimi zobaczyc i uwaga dostalam od nich duzy pojemnik sledzi i czekolade- sie smieli ze piotrkowi wodka a ze ja ciezarna to na nic innego nie wpadli :p od razu zjedlismy te sledzie bo byly pyszne !

A na dzisiaj drudzy znajomi zaprosili na wiexzor,ten moj w alkoholizm wpadnie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 10:21

Maniuś, KasiaeN., Y, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To witamy sie i my z moim ALEXiatkiem :D pogoda cudna poprostu,az chce sie zyc...tak ze zaraz wstajemy a pozniej bierzemy sie za sprzatanie i gotowanie ;)
    Wizyta juz tuz tuz <3 nie moge sie doczekac :P
    Pozdrawiamy mamy i dzidziusiow :) :) :)

niecierpliwa, KasiaeN., mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosołek nastawiony, biorę sie za sprzątanie, pózniej obiadem u teściów i kino wieczorkiem, w koncu mnie mąż po tygodniu z domu wypuści !

niecierpliwa, KasiaeN., mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 484 485 486 487 488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ