SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Przez cały dzień udało mi się sprzątnąć sypialnię, kibel i łazienkę, czyli ok. 1/3 mieszkania
Ale za to porządnie i można przejrzeć się w lustrze w końcu i jeść z podłogi.
Jutro jadę na weekend do koleżanki do Warszawy, cool.
Co do sprzątania jeszcze, to u nas jest bardzo, bardzo twarda woda i każdą kroplę widać potem na lustrze, naczyniach czy czymkolwiekDo odkamieniania używam często domowego roztworu kwasku cytrynowego. Czasem dodaję łyżeczkę płynu do naczyń i wlewam do butelki ze spryskiwaczem. Doskonale czyści wannę, zlew i inne takie. Tylko trzeba uważać, żeby nie zrobić zbyt mocnego roztworu, bo szybko wysycha i krystalizuje się zamiast rozpuszczać kamień. Działa tak jak ocet czy każdy inny kwas (te preparaty ze sklepu na kamień są najczęściej na bazie kwasu ortofosforowego, czyli tego, który jest w coli), ale nie śmierdzi.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
dobry!!! kurde sobota i jak zwykle się budzę przed 8:00:/ Głodna jestem..... zastanawiam się czy to przypał zjeść ciasto na śniadanie, bo mnie korci :]
Mam nadzieje że będzie dzisiaj ładna pogoda, to sobie kiełbaskę na grillu upieczemy, bo w zeszła sobotę niedożarłam się kiełbasą.
a co do zakupów to też nic nie mam. Czekałam aż lekarz powie jaka płeć, ale jakoś mi nie pasuję. Nie to że nie cieszę się z dziewczynki, tylko jakoś nie mogę się oswoić. Z Blana czułam że będzie dziewczynka i jak lekarka potwierdziła, to nie miałam żadnych wątpliwość że tak własnie jest. A teraz jakoś mi dziwnie, poczekam na kolejną wizytę aż potwierdzi....
Rozglądam się tylko za kołyską i jakąś komodą z przewijakiem. Na początek chce właśnie dziecko kłaść w kołysce ( coś jak kosz mojżesza tylko mobilne) a skoro nie będzie łóżeczka to nie mam za bardzo gdzie przewijaka umiejscowić. Więc przyda się jakaś komódka z przewijakiem.małaMyszka, niecierpliwa, mamasia, Cassie lubią tę wiadomość
-
Witamy sie i my
Ranek z mdlosciami i zawrotami glowy, pogoda zapowiada sie dzis piekna
My dzis do tesciow na obiadek, a jutro z okazji dnia kobiet maz zabiera mnie na obiad i spacer po palmiarni
Jestem w szoku, bo nigdy nie obchodzil dnia kobiet, ale teraz stwierdzil, ze ma 2 kobiety jedna w drugiej i bedziemy obchodzic
Milej i slonecznej soboty!małaMyszka, ainer85, KasiaeN., mamasia, Maniuś lubią tę wiadomość
-
I ja mówię dzień dobry
Zapowiada się fajny, leniwy weekendAdam jeszcze śpi, a ja idę zaraz do kuchni obrać marcheweczki na soczek i zrobić jakieś śniadanie.
Na obiad spaghetti w wykonaniu A. a po południu idziemy na imieniny do brata mojego taty więc zapowiada się wyżerkaaaaaaaaa, a wujo robi pyszną sałatkę
Miłej soboty Kochane moje! :*
A na dobry początek weekendu dla Was ode mnie
https://www.youtube.com/watch?v=IKjJ6DQF7xYniecierpliwa, psioszka11, małaMyszka, mamasia, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
Cześć Siostry!
A ja od rana znowu zeschizowałam. Obudziłam męża o 6 i mówię ,że brzuch mi spadł, że mniejszy jest ,a już nie wspomnę,że dalej nic nie czuję. On przykłada ręce, maca- mówi- no rzeczywiście mniejszy. O matko, ile strachu- ja chcę już wizyty! Wstałam z tego łóżka- a moja mama do mnie- jezuuu jaki bandzior Ci urósł! To już sama nie wiem:/ Jak stoję to go widzę, ale na płasko- nie ma. Też tak macie?! Nie wytrzymię do środy! AAAAAAAAAAAAAAAA!
Muszę coś ze sobą zrobić, bo zwariuję z tym nakręcaniem. Dalej chodzą za mną jakieś czarne myśli
Dobra, nie męczę Was już. Miłego weekendu!somebodytolove94, małaMyszka, Y, mamasia lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Cześć brzuchatki
Miłego dnia Wam życzę
Ja też jeszcze nie mam praktycznie nic dla maluszka. SKusiłam się tylko na kaftanik i body w neutralnym kolorze. Lekarz stwierdził, że chyba dziewczynka, ale nie miał 100% pewności, a ja od początku mam przeczucie na chłopaka. Wiadomo, że takie przeczucia nie zawsze się sprawdzają, ale mimo wszytsko wolę poczekac do połowkowych, żeby później nie stroić chłopca w rózowe falbankiFajnie, że umieszczacie takie listy wyprawkowe. Ja też nie mam żadnego malucha w rodzinie, wszystko będę musiała kupić sama, dobrze że można się Was poradzić
co do kąpieli noworodków to słyszałam, że zamiast oliwek po kąpieli, które zatykają pory lepiej jest kupić emulsję do kapieli Oilatum, która jednocześnie nawilża skórę i nie trzeba już potem żadnych dodatkowych kosmetyków.Stosowała ktoraś z forumowych mamuś?
małaMyszka lubi tę wiadomość
Ewa123 -
Witajcie! Psioszka11, ja w sumie jak oglądam nasze zdjęcie z USG i porównuję je do innych zdjęć dzieci w tym samym tygodniu to też się strasznie martwię
Mój to chodzi się ze mnie nabija, że panikuję, no ale nic już nie poradzę. Od rana kichańsko i czkawka. Pozdrawiamy!
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Psioszka spokojnie Kochana, bo sie niepotrzebnie denerwujesz. Ja tez mam maly brzuszek i oczywiscie bym chciala, zeby juz byl wiekszy, ale to w jakim tempie on rosnie zalezy od wielu rzeczy przede wszystkim od naszej figurki i od tego jak malenstwo jest ulozone
Nie denerwuj sie, a jak chcesz byc spokojniejsza to podjedz na IP powiedz o swoich obawach i pewnie sprawdza serduszko
Btw podczytuje czasem lipcowki jak mi sie nudzi i powiem'Wam, ze ogromnie ciesze sie, ze u nas nie ma tak niezdrowej atmosfery jak tam, wystarczy jeden taki zaczepior jak tam i cala atmosfera i radosc z pisania na forum mija, wiec oby tak dalej u Nas zostalo!małaMyszka, mamasia, Maniuś, ainer85, lys, Cassie, psioszka11 lubią tę wiadomość
-
Psioszka, spokojnie, ja też nie czuję ruchow malucha. Ale 2 lekarzy powiedzialo mi, że to jest absolutnie za wcześnie, że przy pierwszej ciąży to większość kobiet odczuwa ruchy około 21-22 tygodnia. A brzuch rano na leżąco też mam płaski, wieczorem mnie wywala
Ale też jakiś ogromny nie jest. Będzie wszystko dobrze, nie nakręcaj się. Włącz sobie jakiś dobry film, poczytaj książkę, do środy już niedaleko
małaMyszka, niecierpliwa, psioszka11 lubią tę wiadomość
Ewa123 -
Psioszka ja tez mam schizy ze nie czuje ludzika ( raz tylko poczulam na 100 % maluszka odroznilam od jelit i gazow ) codziennie sie martwię czy jest ok ale musi byc ok innej opcji po prostu nie ma! rano jak leze moj brzuch jest lekko wypukly pod pepekiem za to wieczorem mnie po prostu wysadza śmieje sie ze to jelita
glowa do gory ja wizyte mam za 8 dni dzisiejszego dnia nie juz nie licze hehe i nie moge sie doczekac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 09:24
niecierpliwa, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
dzień dobry!
ja juz pracuję w pocie czoła, ale pogoda piękna a popołudniu jadę na wieś i odrazu jakoś milej w tej pracy
psioszka11 mi w góle nie widać brzucha i tez się schziuję, że cos jest nie tak, ale staram się odpedzać złe myśli, bo to w niczym nie pomoże. Pozatym to chyba normalne, że brzuch się "wklęsa" jak sie leżyJuż niedługo będzie większy i nie stracisz go z oka ani na minutkę!
miłej soboty!KasiaeN., psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Witam;)
Jezuuu dziewczyny ale sie wzięłyście za to sprzątanie:D u mnie sprzątanie to zazwyczaj w sobote takie większe:) Fajnie, że piszecie czym sprzątacie, można coś podpatrzeć
Ja wyprawki tez nie mam ale zaczne ją powoli kompletować,miało być w tym tyg ale choróbsko pokrzyżowało mi plany
Na śniadanko żurek z jajkiem, zostawiłam sobie troche z obiadu wczorajszego:)mamasia, KasiaeN., niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Witamy się weekendowo
już po śniadanku, a teraz kawka z serniczkiem (udały się, mąż jest zachwycony, bo dla niego inne ciasto oza sernikiem wszelakiej maści - czyt. na zimno, mini, z kruszonką, z polewą, bez mogłoby nie istnieć). W planach lekkie ogarnięcie mieszkania (w tygodniu sprzątam na bieżąco), a później jedziemy w odwiedziny do szwagra
Aaa... zapomniałam Wam napisać, że w czwartek dotarły do mojej teściowej zamówione czekoladki z napisem "super teściowa" (o te http://chocolissimo.pl/images/_popup/Super-Tesciowa.jpg), dzwoni wieczorem i pyta czy coś mi wiadomo o przesyłce, bo ona nic nie zamawiała, a ja na to, że "najlepsze życzenia z okazji dnia teściowej", ale była dumnaczyli niespodzianka się udała
Maniuś, KasiaeN., Y, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Czesc!
Te czekoladki i telegramy z chocolissimo sa wypas! My na slub dostalismy takie bardzo duze z napisem
"Karolinie i Piotrowi slodkosci w milosci" zjedlismy tylko te boczne serduszka a napis zostawilismy na pamiatke
Wczoeaj byli znajomi do 2,chcialo mi sie spac ale dalam rade,jej jak fajnie bylo sie z nimi zobaczyc i uwaga dostalam od nich duzy pojemnik sledzi i czekolade- sie smieli ze piotrkowi wodka a ze ja ciezarna to na nic innego nie wpadli :p od razu zjedlismy te sledzie bo byly pyszne !
A na dzisiaj drudzy znajomi zaprosili na wiexzor,ten moj w alkoholizm wpadnie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 10:21
Maniuś, KasiaeN., Y, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
To witamy sie i my z moim ALEXiatkiem
pogoda cudna poprostu,az chce sie zyc...tak ze zaraz wstajemy a pozniej bierzemy sie za sprzatanie i gotowanie
Wizyta juz tuz tuznie moge sie doczekac
Pozdrawiamy mamy i dzidziusiowniecierpliwa, KasiaeN., mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość